Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ne moras nositi tel. u servis.
Odradi hard reset: prvp ugasi telefon pa onda -> drzis istovremeno zelenu slusalicu + * (zvezdicu) + broj 3 i zatim taster za on/off i držiš tako sva četiri tastera dok se telefon ne uključi i dok se na ekranu ne pojavi odabir lokacije.

Kada odradis ovo formatiraj i mem. karticu ali imaj na umu da gubis sve podatke koji su u telefonu (imenik, sms, kalendar, notes, programe...)

forzaa_lazio17
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 07. Jul 2009. 03:53

Post od forzaa_lazio17 »

IDzO Hvala ti puno, odradio sam hard reset i naucio za uvek da jednom mesecno radim back up telefona.
Medjutim ono sto mogu da primetim instalirani programi za zastitu telefona posle kradje tipa Guardian koji generise SMS kada se ubaci druga kartica nemaju svoju funkciju posle hard reseta, jednostavno i on je izbrisan!!!
A sta bi bilo da sam aplikacije instalirao na memorijskoj kartici, da li bi posle hard reseta one radile?
BTW iskoristicu i priliku da updateujem firmware na 300.xxx mada to nikad nisam radio. Koliko sam skapirao obzirom da sam telefon E71 uzeo preko MTS paketa za 14.050 dinara (made in Finland firmware 200.xxx) ne bi trebao da se bavim onim product code-ovima i istovremeno nema potrebe za instalacijom NSS-om.
IDzO hvala jos jednom!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Nema na cemu! :wink:
forzaa_lazio17, upustvo za apdejt sw: >>OVDE<<
Obrati paznju na product code koji kucas jer ako ukucas neki drugi koji ne odgovara moze ti se pobrkati raspored slova na tastaturi.
Da si instalirao programe na memorijsku karticu, a ne na mem. tel., posle formatiranja telefona bi morao svakako formatirati i mem. karticu.

DonJuan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 29. Jul 2009. 21:33

Post od DonJuan »

Molim za pomoc!!!
Trenutno imam SonyEricsson k610i koji je do sada zadovoljavao moje potrebe mada je vrlo slabo softwerski opremljen. Medjutim,poceo je da se gasi sam od sebe i po nekoliko puta dnevno a da ja to ne primetim. Uradio sam ponovnu instalaciju softwera ali posle nekoliko meseci problem je poceo iznova.
Sada nameravam da kupim Nokia model E71,nasao sam ga u T-mobile-u za 245e.
Ali citajuci komentare sticem utisak da ima dosta problema sa softverom i sa update-om.
STA MI PREDLAZETE,DA LI DA KUPIM E71 ILI NE???
Unapred hvala!!!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Ako si korisnik koji je vise poslovno orjentisan kupi ga slobodno, a ako si vise okrenut ka multimediji onda ga zaobidji.

To sto ima problema sa apdejtom nije do telefona nego do NSU. I ja sam se sa N82 mucio dok ga nisam uspeo apdejtovati. Prelistaj temu gdeces naici na utiske clanova koji ga imaju i malo ga procackaj u prodavnici da vidis da li ti odgovara.

Djordje984
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 22. Jul 2009. 04:46

Post od Djordje984 »

Imam nokiu e71 i kada nesto snimim u mp4 formatu to u real playeru mogu da pregledam, ali kada na primer snimim nesto sa N79 telefonom u istom tom formatu i prosledim sebi preko bluetooth-a ja ne mogu to da otvorim tj ide samo ton ali slike nema i prijavljuje mi kako moram da otvorim pojedinacno fajl, koje crno pojedinacno ja pustam samo taj jedan fajl. Nista ne razumem!
Molim za pomoc!
Firmware mi je na 300! Ako to nesto ima veze!
Pozzzzzz svima

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Mislim da je problem u tome sto n79 snima video klipove u rezoluciji 640×480 a e71 u 320×240. Probaj da u nekom konvertoru smanjis rezoluciju video klipa pa ponovo probaj. Takav problem sam imao kada sam hteo da na 6630 pustim video klip snimljen sa n82. Nisam uspeo :) :) :)

Djordje984
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 22. Jul 2009. 04:46

Post od Djordje984 »

OSCAR1980
Probacu, mada mislim da nema veze rezolucija, rezolucija je samo kvalitet slike i to je to, on treba to da pusti, bitna je ekstenzija, ako je ekstenzija mp4 kakve veze ima kvalitet slike, to ti je kao da na PC ne mozes da pustis film koji je dobrog ili losijeg kvaliteta...
Mozda gresim... Ne znam....

DonJuan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od DonJuan »

da li za koriscenje gps-a treba internet veza ili je besplatno odnosno funkcionise kao gsp u kolima???

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Za GPS ti ne treba internet veza .

DonJuan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od DonJuan »

Pomalo postajem dosadan sa ovim pitanjima!!! :)))

Ako kupim telefon u T-mobile-u on ce biti kodiran i moci cu da koristim samo njihovu karticu pa me interesuje da li cu moci da,ako reinstaliram operativni softver,vrsim redovan update i da li je to moguce uraditi kod smart phone aparata ili samo kod obicnih telefona....

:?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Kada odradis apdejt softvera i kada ukucas odgovarajuci kod za E71 (npr.: Balkans pa je sifra, lupam, 12345), onda ces dobiti Nokiin "cist" softver bez ikakvih oznaka T-Mobile-a. Mozes ti bez ikakvih problema odraditi apdejt sw-a.
Trebao bi dekodirati telefon u nekom servisu da bi mogao koristiti kartice sa drugih mreza.

Jedino sta i mene buni je to da, ako je tel. zakljucan za odredjenu mrezu (jos nije dekodiran), sta se desava posle apdejta softvera i ubacivanja odgovarajuceg "produkt koda"?
Koje se onda GSM kartice mogu koristiti?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

IDzO,koliko je meni poznato debrendiranjem se ne dekodira tel vec se samo menja sw,tacnije dobija se nebrendirani sw bez ikakvih obelezja operatera. Dekodiranje je sasvim druga prica.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

To mi je jasno nego kako onda za GSM karticu.
Da li ce raditi, ako je prethodno bila zakljucana na neku mrezu, a sada vise nema sw od date mreze?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

IDzO,telefon ce normalno raditi posle debrendiranja kao i pre sa tom karticom ali sa drugim karticama nece jer je kodiran da radi samo sa tom karticom,tacnije karticama tog operatera. Debrendiranje je jedna stvar a dekodiranje druga.

dankan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 30. Maj 2009. 21:29

Post od dankan »

Moze li neko reci gdje u bg mogu kupiti memorijsku karticu od 8 GB ili 16 GB za E71 i koliko je novaca??? Ako nije problem,punu adresu ostaviti, posto nisam iz Srbije.
P.s. Ne moraju biti toliko kvalitetne,dovoljno je da ih ocita telefon :)
E71

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Vjeruj, nije dovoljno samo da ih "očita telefon". Može se desiti da ti kartice slabijeg kvaliteta (ili klase) uspore telefon i to znatno. Zato je bolje dati malo više para, jer je to stvarno malo više, i ne brinuti. A i memorijsku karticu kupip jednom i traje mnogo dugo!
Beograđani će ti odgovoriti gdje i pošto :D.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

dankan
8gb
16 gb
Можда може и јефтиније ова од 16 gb потражи мало на нету.
Ево исправио сам грешку. :P
Poslednja izmena od bestboy u Uto, 04. Avg 2009. 22:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Слобода или смрт

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

bestboy covek rece gde ima u Bgd pa ce tesko naci ovu od 8giga koju si predlozio... :P
Moj predlog,i sam je koristim,odlicna je http://itsvet.com/proizvod/transcend-mi ... rd/66/1628

fatboy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 00:29
Kontakt:

Post od fatboy »

Citao sam dugo ovaj topic jer zelim da kupim Nokiu E71... Ono sto sam
zapazio jeste da se raspon cene za istu krece od 27 do 31 hiljadu dinara
ovde u Beogradu... Ono sto znam jeste da su neki od ovih telefona regularno
uvezeni i NISU SKIDANI SA MREZE i imaju originalan operativni sistem (i garanciju 2 godine)
dok su drugi tj. oni jeftiniji verovatno SKIDANI SA MREZE i imaju krekovani OS...

MOJE PITANJE GLASI: Da li je BITNA razlika izmedju ove dve varjante telefona i
na sta bih trebao da obratim sve paznju pri kupovini istoga jer ne dajem svaki dan
toliko novca za mobilni...
Inace, do juce sam koristio iPhone 2G na kojem sam redovno menjao verzije OS-a
bez vecih problema tokom godinu dana koliko sam ga koristio...

Hvala unapred na pomoci i savetima !

Odgovori