Nokia N97
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
leki_bgd, izvalice da je telefon dekodiran, i da time se gubi garancija.... sto se tice tvog drugog pitanja, moze da bude i ne mora da znaci... sve zavisi kad je telefon proizveden i koliko dugo stoji u skladistu... najverovatnije da ce ti doci stara verzija softvera uz telefon pa ces morati da radis samo upgrade, ali bez promene product codea posto je SR vec unutra a u koliko zelis FM transmiter, onda ces morati i da menjas Product Code posto ga najverovatnije verzija u telefonu nema 

- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Kontakt:
product code ti je 6-ocifren broj koji oznacava za koju zemlju/region je pravljen telefon. od Product Codea zavise jezicki paketi, i ostala ogranicenja koja su zastupljena od trzista do trzista. tako npr product code koji je za srbiju, ima Srpski jezik, ali nema FM transmiter, jer se nokia lose informisala da je FM transmiter kod nas zabranjen [Miskoni je pisao o tome]. sve u svemu, Balkain product code ima i srpski jezik i FM transmiter... spisak kodova kao i detaljnije inforamcije mozes naci u temi nokia zvacnicno izbacila firmware uggrade
Posedujem N97 vec 3 meseca, u princupu sam zadovoljan, ali od pre par dana je poceo nesto da buguje naravno sa firmwareom v20.0.019... prva stvar koja mi se desila, 2 ili 3 puta mi se desilo kada namestim alarm iliti budilnik i kada ugasim telefon, on jednostavno ne zazvoni,(pa sam 2 puta zakasnio na posao :op) samo se upali poznati beli ekran sa natpisom NOKIA i tako stoji...
onda druga stvar, koja mi se jutros prvi put desila, je da jednostavno nisam uspeo da upalim fon (alarm nije bio namesten) i opet beli ekran sa NOKIA...par puta vadio bateriju, i tek iz 3-4tog puta uspeo da upalim....onda danas popodne kad me zovu, uopste ne izlazi ko me zove ni broj ni nista, nego moram na foru da otkljucam telefon pa na zelenu slusalicu jedino da se javim, posto nema one zelene linije Swipe to Answer... e sad pretpostavljam da ce reinstalacija firmware-a da resi ove probleme, ali i tu imam problem updateovao sam Nokia Ovi Suite na verziju 2.0.1.35, i njen updater mi javlja da za nas region nije moguc update na v20... i jos jedno pitanje posto razmisljam da vratim stariju verziju Ovi Suite sa cd-a, da li je bolje da se formatira memorija i phone i mass ili samo phone memory??? ili to upste nije bitno... prvi put kad sam stavio v20 nisam nista back up-ovao niti formatirao...????
I jos sam primetio da mi jako slabo havata GPS signal..nekad i po 10-15 min.
malko sam naporan...ali sta da se radi...
hvala unapred...
onda druga stvar, koja mi se jutros prvi put desila, je da jednostavno nisam uspeo da upalim fon (alarm nije bio namesten) i opet beli ekran sa NOKIA...par puta vadio bateriju, i tek iz 3-4tog puta uspeo da upalim....onda danas popodne kad me zovu, uopste ne izlazi ko me zove ni broj ni nista, nego moram na foru da otkljucam telefon pa na zelenu slusalicu jedino da se javim, posto nema one zelene linije Swipe to Answer... e sad pretpostavljam da ce reinstalacija firmware-a da resi ove probleme, ali i tu imam problem updateovao sam Nokia Ovi Suite na verziju 2.0.1.35, i njen updater mi javlja da za nas region nije moguc update na v20... i jos jedno pitanje posto razmisljam da vratim stariju verziju Ovi Suite sa cd-a, da li je bolje da se formatira memorija i phone i mass ili samo phone memory??? ili to upste nije bitno... prvi put kad sam stavio v20 nisam nista back up-ovao niti formatirao...????
I jos sam primetio da mi jako slabo havata GPS signal..nekad i po 10-15 min.
malko sam naporan...ali sta da se radi...
hvala unapred...
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Kontakt:
Progreziv, reinstall bi trebao da resi stvar, sto se tice Ovi suite-a nisam siguran da sam razmeo, ali zasto bi vracao stariju verziju sa CDa? isto ce ti javiti kao i ova nova...
najbolje bi bilo da pre reinstalacije odradis hard reset (full format) i telefona i mass memory i posle update-a cisto za svaki slucaj da sve bude ok
sto se tice dostupnoe verzija soft, mozda si nesto cackao oko product codea pa je tu problem....
najbolje bi bilo da pre reinstalacije odradis hard reset (full format) i telefona i mass memory i posle update-a cisto za svaki slucaj da sve bude ok
sto se tice dostupnoe verzija soft, mozda si nesto cackao oko product codea pa je tu problem....
- Whiplasher
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sre, 04. Nov 2009. 15:04
Jednu stvar sam primjetio. Mozda je od kako sam uradio update na v20, a mozda je bilo i sa v11, ne sjecam se.
Naime, kad udjem na menu-settings-connectivity- i onda kad pokusam da udjem na destination javi mi system error. Meni Wlan radi extra, nemam nikakvih problema sa fonom osim ulaska u ovu opciju. Zbog cega je to i ima li potrebe da zbog ovoga probam opet update softvera?
E da, internet koristim samo ako ima wifi signala, gprs na mrezi nikada ne koristim jer je na mom paketu preskupo.
Naime, kad udjem na menu-settings-connectivity- i onda kad pokusam da udjem na destination javi mi system error. Meni Wlan radi extra, nemam nikakvih problema sa fonom osim ulaska u ovu opciju. Zbog cega je to i ima li potrebe da zbog ovoga probam opet update softvera?
E da, internet koristim samo ako ima wifi signala, gprs na mrezi nikada ne koristim jer je na mom paketu preskupo.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Whiplasher, meni se, ovo što spominješ, još ni jednom nije desilo...
Koristim i WiFi i GPRS i baš ni jednom mi se to nije pojavilo, a često tamo zalazim, jer podešavam prioritete povezivanja na internet s obzirom da često menjam HotSpot-ove... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Whiplasher
- Povremeni posetilac
- Ninolina
- Moderator
Whiplasher, najverovatnije je da je u tome bio problem:) Mnogi su se žalili na svakojake probleme i bugove posle updatea ukoliko nisu odradili i reset
Verovatno je promena u firmwareu bila prevelika da bi sve bilo kompatibilno sa starim podešavanjima i instaliranim programima:) Tako je bilo i kod mene:( i resetom sam izgubila i hack koji mi sad toliko faliii:( ali sad tel radi kako bi trebalo i nemam nekih posebnih bugova:)

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Whiplasher
- Povremeni posetilac
Meni je sa novim v20 bagovao tipa, dugacki lagovi i gore navedeni (bivsi:)) problem, ali osim toga nisam imao nekih vecih problema. Ima tu nekih sitnica koje ni ne primjecujem.
U principu tel je stabilan, ako izuzmem povremene lagove. Mada, kolega ima OmniaHD i isto ima problema sa lagovima.
Valjda ce neka naredna ver softvera ispraviti to.
Nisam bas nesto nacitan oko ovoga sto cu sad pitat, pa nemojte mi uzeti za zlo:)
Ovaj fon je relativno "skoro" izasao, jun-jul 09 ako se ne varam. Zanima me do kada Nokia izdaje novije ver softvera? Jel u fazonu, 8-9mjeseci od izlaska ili u fazonu dok sve ne bude kako treba? Moze li se u naednih par mjeseci ocekivati novija verzija softvera?
U principu tel je stabilan, ako izuzmem povremene lagove. Mada, kolega ima OmniaHD i isto ima problema sa lagovima.
Valjda ce neka naredna ver softvera ispraviti to.
Nisam bas nesto nacitan oko ovoga sto cu sad pitat, pa nemojte mi uzeti za zlo:)
Ovaj fon je relativno "skoro" izasao, jun-jul 09 ako se ne varam. Zanima me do kada Nokia izdaje novije ver softvera? Jel u fazonu, 8-9mjeseci od izlaska ili u fazonu dok sve ne bude kako treba? Moze li se u naednih par mjeseci ocekivati novija verzija softvera?
HTC HD2 user!
- Ninolina
- Moderator
Whiplasher, pa sudeći po mom dosadašnjem iskustvu sa Nokiom, a imam ga poprilično, očekujem da će biti bar još 2-3 verzije firmwarea dok sve ne legne kako treba:) firmwarei izlaze periodično bez posebnog unapred odredjenog rasporeda. Očekujem da će se pojaviti novi firmware krajem januara ili februara:) i samo da napomenem da se ne sećam da je ijedan firmware čekan sa tolikim nestrpljenjem kao ovaj V20 za N97icu:) Verujem da će i 97ica postati fenomenalan tel kad dodje do firmwarea V31, jer je tako bilo i sa 95icom:) ja sam sada prilično zadovoljna tel, ali mi hack, koji su onemogućili sa V20, baš, baš fali:(
- Whiplasher
- Povremeni posetilac
O hacku ne znam nista, dugo nisam imao iskustva sa symbian-om (od 6330), pa mi treba neko vrijeme da opet udjem u fazon:) U principu, sve sto mi treba od programa, 97-ca ima (uglavnom). Od programa koristim garmin xt i jos par sitnih i ne toliko bitnih pogramcica. Jel hack omogucava samo koriscenje nekih zasticenih programa ili dozvoljava prckanje (da ga tako nazovem) po samom softeru telefona?
Meni zasada smeta samo lag, sve ostalo mi radi kako treba.
Meni zasada smeta samo lag, sve ostalo mi radi kako treba.
HTC HD2 user!
- Ninolina
- Moderator
Whiplasher, pa hack omogućava pristup sistemskim fajlovima, a to onda daje neograničene mogućnosti modovanja:) doduše, ograničeno jedino mogućnostima OSa:) možeš menjati ikonice, theme efekte, zatim možeš menjati skinove u velikom broju aplikacija i još mnogo toga:)
- Whiplasher
- Povremeni posetilac
posto u narednih par dana planiram da izdvojim par sati i da uradim hard reset...zamolio bih vas samo da mi malo objasnite proceduru...pretpostavljam da treba prvo da se uradi hard reset pa da se reinstalira firmware v20, e sad da li treba i posle instalacije v20 da se uradi opet hard reset (kao sto mi je napisao Mirko BGD par postova iznad) ili NE ??? i koji je ono bese code za hard reset? ja sam nasao ovo na netu:
hvala unapred...!!!
Kod: Obeleži sve
1. Soft Reset/Normal Reset: With this method, the mobile setting are restored to factory settings. But it does not remove applications, games or anything installed. To do this reset press *#7780#.
2. Deep Reset: It is the most common way to reset your mobile. It will erase all the bugs and errors in your phone including all installed applications and games on your phone memory. *#7370#
3. Hard Reset/Format: If due to any problem you are not able to go to the screen of your mobile to enter the above mentioned codes, then you will have to do the hard reset or to format it. Symbian S60v3 and S60v5 mobiles have different method for reset but N97 and 5800 have different.
1. To reset the mobiles other than N97 and 5800, keep pressed the following three keys on your mobile keypad and restart your phone while still pressed these keys. * + 3 + Call button (green button).
2. For Nokia 5800 XM: In this case, press the keys at once Red (End) + Green (call) + Photocamera Button and hold and switch on the mobile.
3. For Nokia N97: Press both Shift keys + space bar and BackShift, hold, turn on the phone.
hvala unapred...!!!
- Whiplasher
- Povremeni posetilac
- Ninolina
- Moderator
Progreziv, pa eto, sve si već našao:) samo postupi po uputstvu:) ne znam šta bih dodala ali eto da ti potvrdim da je to što si citirao, zaista tačno:) i uradi Hard Reset i nakon updatea kao što je već napisano u postu iznad:)
hehhe...evo mene opet....uradfio sam hard reset, telefon se upalio, izabrao drzavu, vreme, datum...i sad kad mi je izasao home screen ide mi dole ono Installing... i to tako traje i traje i traje...
jel to normalno ili to mogu da prekinem...????
i jos nesto, posle hard reseta koji sam odradio pritiskom na shift+space+backspace+power button ostale mi i dalje neke aplikacije instalirane na mass memory... jel to znaci da moram da uradim iz file managera format memory????
hvala unapre!
jel to normalno ili to mogu da prekinem...????
i jos nesto, posle hard reseta koji sam odradio pritiskom na shift+space+backspace+power button ostale mi i dalje neke aplikacije instalirane na mass memory... jel to znaci da moram da uradim iz file managera format memory????
hvala unapre!
Poslednja izmena od Progreziv u Sre, 02. Dec 2009. 21:29, izmenjeno 1 put ukupno.