Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Progreziv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 27. Avg 2009. 03:02

Post od Progreziv »

zex91 imas na prethodnoj strani par mojih postova...mene je mucio isti problem sa alarmom...
ovako sam resio>> uradis prvo format Mass Memory(naravno pre toga back up-ujes sve sto ti treba) pa onda hard reset, pa reinstall v20, pa ponovo hard reset...i onda restore sta ti treba,,,i telefon ko nov...jbg...izabrali smo kompjuter od telefona, pa mislim da na neki nacin je i normalno da se radi reset i reinstal na nekih pola godine...pogotovo ako ubacujes svasta u mob kao ja... pozzzz

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ako tel i košta mnogo-previše svakako ne znači da je savršen, i da nema bugova:) Koliko postoji primedbi i na Omniu, i na mnoge druge tel? Šta sa Xperiom kojoj puca maska, i to svima na istom mestu? Ne bih sad da branim 97icu, i ja sam očekivala da će neke stvari biti bolje odradjene, ali nije tačno da je u ravni sa dumb tel:( Zaista postoji veliki broj aplikacija i programa. To što ih neko ne koristi ne znači da ih nema. I da, fali mu jedan Market kao što ga imaju Iphone i Android, ali ako hoćete legalno da kupite programe ima ih na velikom broju mesta na netu, a ima i onih drugih za one koji hoće da se malo potrude da ih nadju:(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Nov 2009. 15:04

Post od Whiplasher »

kako da uradim format mass memory? Ka odem na file menager - E mass memory, pa probam odatle format, ne moze. Javi mi File menager in use?

@edit- uspio sam iz 10-tog pokusaja.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Ninolina, da ne ulazimo u polemiku tipa "xxxx ima masku koja se krivi na suncu"
To mi liči na pravdanje iz OŠ "pa i drugi imaju keca" isto i neki drugi imaju pet 8)
Ali o poredjenjima u temi za poredjenja!
Nisam ni rekao da je u ravni sa dumb, nego da takvu ISPRAVNU funkciju imaju i oni od 20e.
Ako mi je ćef, staviću neki program koji nema u osnovnoj specifikaciji (za doc, avi, fb, skype, pdf, Garmin i sl)
Ako ne, neću ali on MORA DA RADI ono za šta je dato 500e
Nije valjda da se tel kupuje da bi mogao da kažem "ja imam N97" i zarad šminke a da pri tome baguje gore nego Kinez od 90e.
Neću da se pomirim da sam bacio pare da bi mi rasle uši kao magarcu!
Ko hoće neka pri tom i skače od sreće i tvrdi kako mu je lepo što je namagarčen, ja mu to ne branim.
Poenta moje priče je da ti bagovi MORAJU da se reklamiraju i tako preko feed-backa od servisa Nokia to vidi i ispravi u sledećem FW.
Ili još bolje ako ne mogu da ga urade za 45 dana da vrate pare ili daju ISPRAVAN model.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Stvarno ga preteraste sa pljuvanjem, vi koji pljujete ovaj telefon... :uhuh:
Kao da ste zaboravili da svaki, ali svaki telefon ima propuste koji se vuku u nedogled. Slažem se da Nokia mora da bude ažurnija kod rešavanja problema ali da zbog nekog alarma (i sličnih gluposti) koji može da se reši na bar 10 načina pljujete po vrhunskom uređaju - to zaista nema smisla. Posebno su mi "dragi" oni koji ne znaju da reše problem (koji može da se reši) pa odmah proglašavaju uređaj za đubre. Ako hoćete telefon kome sve radi - svih 10 mogućnosti - odvojite 40€ i uživajte ili kupite telefon koji ima dve godine ispeglanog staža. Postoje ljudi (u koje i ja spadam) koji su spremni da "prožive period sazrevanja" uz uređaj koji ih ispunjava nekim užitkom, uz sve mane i bubice koje sa tim idu i uz izvlačenje maksimalnih mogućnosti od kojih je najmanja telefoniranje. Telefoni odavno nisu samo telefoni i potpuno je normalno da ovako kompleksne spravice imaju i razne probleme. Uostalom, isti uređaj u rukama različitih korisnika može da bude potpuno drugačije iskustvo...
gameforce napisao:I ne, *#7370# je samo SOFT reset
Ne, *#7780# je samo soft reset, *#7370# je potpuno ista stvar kao i resetovanje pomoću dugmića, odnosno takozvani hard reset.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Cek po cemu je ovo vrhunski uredjaj? zato sto se ceka 6-7 meseci da izadje normalan SW da bi telefon funkcionisao?

U redu, ajde period sazrevanja ali to traje opet 6-7 meseci, na kom je jos telefonu bilo potrebno toliko da dodje u normalu?

Jos nesto, ovaj telefon kada je izasao kostao je 700e a sada je 350e i to je vama normalno? Toliko nisu pale akcije na berzi :D

I kao sto je gameforce rekao, on mora da radi te stvari koje su napisane na papiru za tih 500e(700 ili 350 koliko je sada)

Navescu jedan prost primer
Kupite nov automobil i njemu ne rade kocnice jer nije dobro iskonstruisano u fabrici, posle par km poginete i vama bi to bilo normalno?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Slazem se sa Miškoni-jem da mu je trebao period sazrevanja... Al pod 1) to vazi za neke funkcije koje taj telefon ima a drugi nemaju (ili su retke), pa se to ocekuje... A ne za standardne opcije
2) Covek bi pomislio da je bar onoliko dobar koliko je to N95 8gb bio, za te pare,a ne gori...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Whiplasher »

Ja sam svoj prodao drugu za isto onoliko koliko sam ga platio prije 15-tak dana, jer je navalio da mu podam posto poto. Ne moze da ceka da mu nabavim a 10-tak dana. Pa sam mu prodao moj. Ne znam... Utisci su sareni....
Ima mana , nije da nije. Sada se lomim da li da opet uzmem njega ili nesto drugo...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

meni je n95-8gb bio najbolji telefon ikada napravljen!!! znaci VRH VRHOVA!!
-da li je normalno da n95 ima kvalitetnije zvuncike od n97?
-da li je normalno da n95 ima isto rama koliko i n97?
-zasto je fm transmiter na n97 ne upotrebljiv?
i jos mnoga druga pitanja bi mogla biti postavljena timu ljudi koji su osmilili n97
ja se kao dugogodisnji korisnik nokije osecjam prevareno i namagarceno od strane same nokije!
ali, to sam samo JA. postoje neki ljudi kojima ovaj telefon savrseno odgovara, i koji su zadovoljni njigovim funkcijama... bas kao sto Mishkoni rece svi smo mi razliciti, ja sam naveo stvari koje meni IZUZETNO smetaju, npr kvalitet u zvucnicima ce nekome biti super, meni je dno dna... dok se recimo nekome ne svidja slajder mehanizam, a meni je sasvim pristojan....

vrsrb871
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 28. Avg 2009. 22:40

Post od vrsrb871 »

Ljudi,da li da uzimam n97,imam vec N96.Vidim da je bolja rezolucija ekrana,da je veci ekran,verovatno i kvalitetniji.Kakav mu je softver,ima ki mozda neko problem sa bagovanjem telefona pri startovanju,ili u radu sa vise aplikacija.Ocekujem za nijansu bolji telefon od N96,koji i nije nesto posebno.Kakva su vam iskustva generalno???HVALA UNAPRED,POZZ

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Miškoni,
Ja nemam taj tel kao što znaš ali nadjoh ovo pa sam tako i odgovorio.
Re: *#7370# *#7780# and three buttons reset
grschinon

The terminology here is incorrect. The only way to avoid confusion is if everyone uses the same terms for the same things.

*#7780# is "revert to factory settings" and can also be achieved through the menu system:

Menu > Tools > Settings > General > Factory settings

*#7370# is a SOFT reset.

The three-finger salute is the hard reset.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

leki_bgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Nov 2009. 16:19
Kontakt:

Post od leki_bgd »

e ljudi kupio sam juce fon.. i imam jedno pitanje ne znam dal je mene uhvatio neki trip ili mi ne svetla bas sva slova na tastaturi tj neka slova svetle jace neka manje..jel to fazon ili? pozz

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Uzeo sam n97 mini i mogu reci da sam prezadovoljan uredjajem nudi isto sto i velika n97 smao sto je ova mnogo lepsa i kvalitetnija kamera je... ono nije losa nisam skidao foliju pa ne smem garantovati da je dobra ili losa ali telefon je sjajan sto se tice brzine ume da mi zabode na wifi tj iz cista mira mi pukne konekcija i izadje iz petrazivaca nemam blage sto ali desava se,telefon je rekativno OK nisam skinuo foliju sa ekrana ali losije reaguje na dodir dal je to mozda zbog folije ili??? npr mnogo bolji odziv ima iphone,ipod touch itd ! sve u svemu tel je OK uzeo sam ga kod uvoznika (alfa kopi) 2 godine garancija sa qwerty tastaturom sto me je zapanjilo i iskreno mi se svidelo! Sto se kucanja tice fenomenalno je na qwerty tastaturi dok ne ekranu ... nesto i nisam zadovoljan kao i crtanje !!! Jos jedna stvar olovcica ne ide u paketu sto me je zapanjilo,ali ok, verujem da je ekran ipak ok i da ja tripijem sve zbog folije koju necu skinuti dok ne otpadne samoa :-D sto se tice slidera BRUKA je inace telefon je sjajan kada sve utiske saberem! Baterija traje oko 2 dana kidanja sto je odlican rezultat! sve u svemu ne kajem se sto sam dao veliku svotu novca jer je telefon bruka lep i zgodan u ruci,navigacija... to necu komentarisati zna se :-D inace telefon se ne puni kada ga udzekam na komp sa USB om sto me je zacudilo jer se n86 punio ali sta je tu je :-D ne zam sta da kazem puno utisaka imam da iznesem al ne znam odakle i kako da pocnem za vise pitanja moze dok me ne banuju ;-) a nadam se da nece jer planiram da budem korektniji ;-)

Evo slika telefona I da FINAC je :-DDDD

Slika

Slika

Slika

Dugme kamere ne svetli sto je nekada bio standard N serije ali na zalost vise NE... ;-) ALI zato svetli lampica kod dzeka za punjac koji je u obliku microUSB-a ;-) tako da signalizira i zvucno a i obavesti lampicom da je prazna baterija! ;-)

Eh da sluske su BRUKA znaci BRUKA!!!! ;-) zvuk DO... ;-)

Slika sa telefona jebi ga Imagehack nece da je uploaduje pa sam morao na OVI

http://share.ovi.com/download.aspx?media=Igor88.10006

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Dostaje, nek te lepo sluzi... bitno da si zadovoljan... :wink:
ne znam zasto, ja sam pristalica vece n97, prvenstveno zbog ekrana i zbog malo vece memorije... prem da verujem da je ta mini mnogo kvalitetnije odradjena :wink:

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Mirko BGD, pa malo kvaliteniji telefon jeste inace identicni su sto se fja tice itd ali mi se mnogo svidja ova mala varijanta :-) {s hvala na zeljama :-D

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Whiplasher »

Mogu li se necim editovati teme za n97? Probao sam sa Carbide.ui ali ne moze da otvori sis.? Znal ko kakav progam koji moze editovati sis theme?

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Rizikujem da budem banovan ali moram da se
"usprotivim" adminu Miskoniju. :)
U pravu si kada kazes da proizvod treba da prodje period sazrevanja,da, to je tacno,samo da bi nesto sazrelo mora da bude potpuno ili makar priblizno, a u ovom slucaju N97 je daleko od toga.
Ja ne znam zasto je tesko priznati da nesto nije dobro i da je promasaj?Cini mi se da su korisnici iz Amerike,EU i ostalih zemalja mnogo objektivniji,kada je ocenjivanje tema.Da li je to zbog veceg standarda pa kada "bace" 500-600 evra za nesto sto toliko ne vredi mnogo to lakse podnesu i kazu istinu.Mi se i pored ociglednih propusta tesimo i govorimo kako to treba tako.
Ne znam, nikada nisam bio pristalica da se odmah kupuje proizvod dok je "vruc" jer znam da moze biti "bubica" koji ce praviti frku,ali dati 500 evra za nesto sto ima ocigledne hardverske i softverske propuste je po meni jako hrabro, da ne kazem nesto drugo.
Svak cast clanu Mirko BGD koji je izneo objektivno situaciju i ako je vlasnik ovog poluproizvoda.
Nokija je N97 predstavila kao svoj veliki adut i lepo mu odredila cenu.Sta smo dobili?Sasvim prosecan uredjaj ni po cemu inovatvan koji je odmah poceo da se guli,softver da pravi frku za koji resenja jako spro stizu itd.
Mada eto izgleda da nije sve izgubljeno,trziste je prepoznalo "kvalitet" i odredilo mu novu primerenu cenu,pa ce sada ovaj "vrhunski" uredjaj biti dostupan i obicnim smrtnicima. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Wicker Man, ne vidim zasto bi se iko ljutio... jbg nismo mi pravili te telefone (na zalost) mi smo samo naseli na dobar marketing nokije (bar ja, posto su neki zadovoljni telefonom)...
isto sam tako svojevremeno naseo na dobar marketing HTC TouchPro svi su ga hvalili, telefon extra vrh, ja ga uzeo, zvucnik losiji nego na nokiji 6600 i jos tako par "sitnica" i u roku od tri nedelje sam ga prodao... a Vavilonsi zec je baaas dugo nisio TP i bio je prezadovoljan... mislim da i dan danas zali sto ga je prodao....
jbg od coveka do coveka :wink:
nego ima li neko neku informaciju kad ce hack?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ne znam ljudi, vidim da su mnogi nezadovoljni ovim tel (i oni koji ga imaju a čak i oni koji ga nemaju), ali ja za moj primerak to ne mogu da kažem. Mnogi problemi koje drugi pominju meni se ili nisu dešavali, ili sam uspela da rešim, ili na kraju krajeva, nisu mi bili bitni. Tel veoma stabilno radi iako sam ga baš pretpala gomilom aplikacija i programa. Nema restartovanja niti kočenja. Zvuk u slušalicama mi je ok, ovo kažem bez oduševljenja:) Ne kažem da je ovaj tel najbolji izbor za bilo koga, ali ja s njim nemam problema i sve u svemu zadovoljna sam, a nadam se da i moj sud nešto znači ili možda ne? Ništa više "problema" niti cimanja nemam sa N97 u poredjenju sa prethodnom N95 8gb a vidim da njega sad svi hvale, a i taj tel sam u to vreme platila isto kao sad N97icu. I nisam od onih što pokušavaju da se uteše jer su dali mnogo para za neki uredjaj pa ga sad hvale, a vidim da svaki iole zadovoljan korisnik ovog tel ovde odmah biva napadnut. No, svako ima pravo da kaže šta misli:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Mislim da ce odraditi tu veliku n97 tek od februara,pala joj je cena i padace do 280e sto ce biti extra,tada stupa na snagu n900 sa maemo os i neki modeli sa "novim symbianom" :lol: koji ce biti... hm pa videcemo,ne znam smatram da n97 u principu i nije los telefon ali... naravno za te pare MORA biti vise nego odlican,sto kod njega nije ni blizu tome... Ne znam ovo je ogroman jeres,a kao sto znate obozavam nokiu,i smatram je jos uvek za najboljeg proizvodjaca mobilnih telefna! Uzeo sam sada ovaj mini,pa cu da vidim kako ce se pokazati,dimenzije su vise nego sjajne,kao i kompaktnost uredjaja,cak sta vise niko ne veruje da ima i qwert tastaturicu (ocito nisu videli E75) :D no telefon je odlican resenje slajda odlicno odradjeno,i kucanje na ovom aparatu je sjajno (qwerty) tastatura! zaista potseca na starog brata e90 koji me fascinira i dan danas!

Evo jos neka slika od malo pre dok se puni :-D

Slika

Slika

Edit interesuje me dal imam negde nastavak za stari punjac da nadjem konkretno 390 mAh punjace jer ovaj je 1200 mAh i iskida bateriju za 1 h je puna ali brate greje je pa bije hocu da se sporije puni malo da je sacuvam malo ovako nece trajati ni god dana?!?

Odgovori