Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

VeNoM, banman, nema to veze sa tim, meni na n95 bila baterija 2 crtice i dozvolio mi update, rizikovao sam i na pola updatea je crkla baterija i brickovao se fon, ni hard reset ni nista nije pomagalo, ostajao je na nokia logo pocetnom screenu. Tek posle 5 dana, kad sam ponovo probao da updateujem, bilo je uspesno, a strasno sam se uplasio. Eto zasto to pise :)
Ne kazem da to nije moguce 100%, ali tu informaciju uzimam sa rezevrom. A i uvek su mi po 3 crtice kad radim update [na sva 3 e71 :lol: ] i baterija mi je na prva 2 trajala 3-4 dana uz mucenje, valjda ce i sada :)
iPhone 4.

piterdrucker
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Jan 2010. 04:16

Post od piterdrucker »

Banman, bez uvrede ali stvaaarno. Jao, iako nemam sad vremena ni malo, nije mi bilo tesko da pretrazim. Malo nize bi nasao sledece:
[quote="Andrijano"]Kad stavim power saver,i kad pocne da radi,on zabelezi to vreme kad se upalio,i ne menja to vreme sve dok ne pipnem glavni kursor i vreme se tad promei,kako da sredim ovo ako neko zna?:roll:
Vidis da coveku treba resenje. Niko nije skontao o cemu prica. A mislim da je bilo i ljudi u "komentarima", pa rek'o, ako treba. Mnogima je receno da treba da stavljaju novi firmware, menjaju ekran...

A da si izdvojio samo 30sec i malo gugl'o nasao bi i sledece:
+ http://discussions.europe.nokia.com/dis ... .id=34577# 8)
Ovde ti i pise razlog zbog cega se to desava.

Inace, tel je finac, sve on ok radi, ali moguce da nije stavljen njegov product code pa sada mesa to sa tastaturom. Zamisli, radi mi to sa * i bt, ali nece # :dry: Vazi, banman, hvala ti na pomoci. Javicu ti se, samo sada zurim. Moramo to nekako resiti. ;)

Marko_NS, i ja kontam da ce biti promene product coda. Samo sam to hteo da znam, znaci i sa qwerty tastaturom (kao i tvojom) ja mogu da izaberem da imam i ćčžđš, ako sam dobro razumeo? E to ja i trezim. Bitna su mi ta žćčđš zbog mailova, worda...

Znaci, ipak je to malo baterije. Pa nemam pojma onda. Probacu banman, onda to sa nekim task kilerom, a moguce ja Venom da taj Garmin "potajno nesto vapi" :lol: :lol: :lol: Ne ozbiljno, moguce je, tu i ja sve vreme mirisem nesto... :D

Hvala jos jednom na brzim odgovorima.[/url]

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

piterdrucker, da, dobro si razumeo. Ja imam qwertz sa nemackim znakovima tastaturicu, ali sam promenio u qwerty bez ikakvih znakova.
iPhone 4.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Prilikom apdejta softvera stoji napomena da baterija treba biti puna ili da telefon stoji na punjacu iz razloga da se ne bi baterija ispraznila u onom trenutku kada pise da se u narednih 15-tak minuta ne sme prekinuti veza izmedju kompjutera i mobilnog jer je to vreme kada se stavlja sw. Ako se u tom trenutku prekine konekcija onda se telefon zakuca i mora da se ozivljava u servisu preko boxa. Inace i meni je pisalo da ako ima manje od 30% "soka" u bateriji nece da odradi apdejt.
Tako da nema nikakvih pamcenja od strane sw-a i telefona koliko ima crtica i da se zbog toga smanjuje autonomija rada.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

IDzO, moj n95 nije morao u servis, nego je proradio posle 5 dana kad sam probao da updateujem. Al dobro, to je bilo pre 2 i kusur godine, tad nije bilo ni tog za 30%, valjda se verzija dosta izmenjala. :wink:
iPhone 4.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Marko_NS ne znam kako ti je uspoelo sa toliko malo bat da uradiš tj ne uradiš update...ja sam pokušao ali uvek je odbijalo.kao što sam i ja napisao nekoliko postova iznad toga je fora zašto baterija treba da bude puna...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

piterdrucker, sad pročitah svoj post upućen tebi- izvini, preterao sam, jbg imam ispit uskoro i to poslednji pa sam malo "naježen":) inače javi se pa ću ti objasniti šta i kako. U suštini nije uredu tel jer ti ne radi tastatura kako treba, ako ti je qwerty onda "moj" produkt code( moja je za naše tržište iz AlphaCopy-ja, qwertz) i nije baš najbole rešenje zbog slova "z" i "y" i verovatno još kog interpunkcijskog znaka. treba naći produkt cod sa slovenskom grupom jezika(cro. srb da ima) ali za qwerty i imaćeš sve kako treba, i šđžčć i sve na svom mestu. VeNoM, Marko_NS, pričajte vas dvojca šta hoćete , al ja znam da utiče napunjenost baterije :) . Nema veze sa dajlapom, mislim, radili su ljudi kod nas svašta prekog istog ali update sw podrazumeva da imate "brzi internet", isto tako nema veze sa prekidom konekcije između kompa i telefona ( IDžO je pomenuo punjač- istina je da piše ). Nemam sad vremena da se zezam i tražim po netu gde sam našao(mislim na elitu) zbog ispita- vi ako mi ne verujete ili mislite da grešim, OK, radite update sa baterijom, kako mislite da treba, napominjem da nisam rekao da ne može da se uradi sa polu-praznom baterijom, već da treba da se radi sa punom:) Pozdrav, pa se čujemo kad sve prođe! PS Marko moram ti reći da je ono sa n95 posle neuspelog update-a i zakucavanja telefona, pa posle pet dana- uspešna reanimacija sama od sebe(mislim bez box-a), skoro pa k'o da si pretvorio vodu u vino :)

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Sep 2009. 22:05

Post od bile »

evo na zahtev IDzO par slicica mog E71 (slike su malo losijeg kvaliteta ali nemam bolju fotku za slikanje :( )

unapred se izvinjavam ako sam na pogresnoj temi stavio slike, neka neko premesti

Slika
Slika Slika
Slika Slika
Slika
Poslednja izmena od bile u Ned, 17. Jan 2010. 03:42, izmenjeno 1 put ukupno.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Provalio sam da u sobi sa manje osvetljenja i bez bele boje ovaj ceo metalni deo izgleda ramnije nego sto jeste, a kad je fon na dnevnom svetlu ili u svtloj prostoriji izgleda ceo beo :)
Zanimljivo. I primetio sam da od nazad na belom manje ostaju otisci nego na sivom.
bile, premesti ovu u moje slike.
Ja bih slikao ali nemam sa cim da ispadne pristojno. :unsure:
iPhone 4.

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bile »

jel moze neko lepo da mi objasni kako da postavim ovo:

Slika Slika

...za power saver??? moze i na pm... totalno sam zbunjen objasnjenjima ovde :wacko:

hvala unapred :D

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

najnoviji firmaware 400 je ispravio problem sa bugovitim power saverom, tako da ti je to jedini nacin da resis svoj problem. sada radi bez problema
::luv phonez::

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bile »

aha, ok... iskreno ja sam jos na firmaware 200, necu da ga menjam, jer ima toliko prica po forumima kako se ljudi muce sa update-om :wacko:
iPhone 4

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

bile, hvala za slike! Bas lepo izgleda telefonce! ;)
Nisi pogresio. Mozes ovde okaciti slike posto je tema o E71, a takodje imas i temu u Kaficu gde se mogu kaciti slike svojih telefona.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

bile meni je update prošao veoma dobro bei ikakvog problema samo što mislim da ovaj novi fw jede bateriju.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

banman napisao:isto tako nema veze sa prekidom konekcije između kompa i telefona ( IDžO je pomenuo punjač- istina je da piše )
Naravno da ima veze. Ukoliko dodje do prekida konekcije izmedju telefona i kompa onda kada pise da se ne sme prekinuti konekcija (nekih 15-tak min.) jer se instalira nova verzija sw-a, tada se telefon jedino moze oziveti u servisu. Zato i pise da je pozeljno drzati telefon na punjacu ili da ima punu bateriju prilikom apdejta.

FAQ sa Nokia sajta
What if my device’s battery runs out of battery during download or installation?

It is strongly recommended that you connect your Nokia device to a power source using a charger and/or that the Nokia device battery is adequately charged before starting the update.

If you are updating via a laptop, it is strongly recommended that you connect your laptop to a power source.

If power is lost during the download phase, you will either have to start the sequence again or take your Nokia device to a Nokia Care point.
Memorijski efekat sw-a o stanju baterije pre apdejta ne postoji, a jos manje da to utice na autonomiju iste posle apdejta.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Dobro, u pravu ste što se tiče baterije i update-a, izvinjavam se na širenju dezinformacija, jer eto nemam pojma o datoj temi, al' zato volim da pišem. IDzO, kao prvo rekao sam da si "u pravu", tj da piše, stoga ne moraš biti toliko maliciozan i kačiti citate sa nokijinog zvaničnog sajta, kao da sam ja eto juče počeo da se zezam sa tel pa to nisam pročitao, ne znam ni sam koliko puta. Pametnom (ako si kačio zbog drugih, u ita sumnjam) je dovoljno sto si naveo da na nokijinom zvaničnom sajtu pišu pomenute informacije. A već kada si ga okačio onda obrati pažnju na deo "and/or" ( prevedeno i/ili a ne "i" i "i") jer ako ti je puna baterija ne treba i punjač sa sve punom baterijom ( po tebi kao štro, ako zakaže puna baterija za tih 15 minuta punjač vadi stvar, mislim stvarno :) ) , tj ako ti je baterija npr do pola onda kači i punjač na tel. Uradio sam do sad, pa barem tridesetak update-a, što sebi, sto okolini i nisam imao problema jer je stvar toliko prosta i svodi se samo na "next", tako da nemojmo je sad komplikovati. Ono za sw i "memorijski"efekat sam pročitao na elitesecurity.org forum o smartphone, lik koji je pisao o tome uživa takvu reputaciju da nisam ni posumnjao(a i dalje verujem da zna o čemu piše)u tačnost informacija. Kao što rekoh, radite update kako hoćete, ja ću ipak svaki put napuniti bateriju do vrha pa raditi isti.

gregor
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 15:33

Post od gregor »

Da li neko zna kako na e71 moze da se ugasi ton (bip) pri uspostavljanju veze kada nekog zovete.Jako me nervira taj toncic svaki put kada pozovem nekog i kada se taj neko javi,on se oglasi sa (biip).Pokusavao san da pronadjem opciju,ali mi nije islo od ruke.Unapred zahvalan za odgovor...

gregor
Novajlija
Novajlija

Post od gregor »

Ljudi,sta je ovo...??? Na e 71,kupljenoj pre 10 dana,slucajno jutros provalim da mi sat na screensawer-u,kasni i di 45 minuta za razliku od tacnog vremena ili ti sata u aktivnom reyimu....Da li neko zna o cemu se tu radi....FW 300....
Idzo,oglasi se kao najiskusniji na forumu......

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

gregor uradi update i nećeš imati tog problema.ja hga barem nemam sa 400. verzijom 8)

gregor
Novajlija
Novajlija

Post od gregor »

Malocas sam ga restartovao i sada se poklapa vreme...Verovatno bih trebaao da ga prebacim na 400... Koliko vremenski mu treba da odradi update,tj koliko mb sadrzi update....? Ps I dali mozda znas odgovor na moje poredzadnje pitanje...Ton u slusalici pri uspostavi veze,kako se gasi....Unapred zahvalan... ;)

Odgovori