Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Stvarno mi nije jasno zbog cega ovaj model ima samo 53MB interne memorije,a o RAM-u necu trositi reci... :?
Inace,izleda da je izasao hack za prethodnu verziju sw v.20 koji ce izgleda moci vrlo lako da se primeni i na ovaj novi sw v.21...
Princip hack-a sw je vrlo slican hackovanju sw v.40 kod 5800. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Da, potvrdjeno je da je izašao "kuvani" ROM i za N97 v20 i da će već sutra biti dostupan i za novi FW v21 :) ovo su extra vesti :) ni ja nisam imala problema tokom razgovora sa seckanjem i prekidanjem :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ninolina, kako ce se ubacivati "skuvani" ROM, preko kojeg programa i kakva je prcedura ?

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

IDzO, evo ovako, prvo je potrebno oficijalni rom skinuti preko NAVIFIRMWARE-a, potom je neophodno zameniti jedan fajl, i onda se treba instalirati preko jafa :)
mojoj sreći nema kraja.... :)
da li to znači da ćemo sutra moći da instaliramo hakovan V21 za N97 u koji ćemo moći najnormalnije da ubacujemo efekte za teme, bez potrebe da signujemo svaku aplikaciju itd???

edit:

koliko ja vidim već je sada moguće hakovati V21?
Poslednja izmena od Mirko BGD u Pon, 01. Feb 2010. 20:51, izmenjeno 1 put ukupno.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

pratim ovu temu i bas sam u cudu.
zar toliko nezadovoljnih korisnika N97!

moj prijatelj ima ovj fon i jedino sto sam primetio je da secka dok prica preko spekerfona!
bas ga nista nisam razumeo, kao da je na nekoj planini gde nema signala!
i malo se ogulila plastika po ivicama.

inace, zadovoljan je fonom, jer mu sluzi za impresioniranje okoline! :D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Mirko BGD, JAF box? To retko ko ima u kucnoj radinosti . Jedino u servisu to da se odradi!?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

IDzO, koristi se samo sw deo JAF-a (program) a ne hardver... 8)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ah da plastika po ivicama je bas lose odradjena.... :( iako je telefon odlicnog kvalitetta... inace sad skidam fajlove sa hack V21 pa cu da vam prenesem utiske i mozda cak napisem upustvo sa SCRSHT :)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, ajd pa javi utiske :) mada, i ja se spremam da to odradim večeras :) good luck :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Fox, da li je moguce to isto odraditi preko Feniksa (skine se skuvani fw na komp i onda se ubaci)?
Ja sam sebi tako nabacio v35 na N82 i mnogo je laksi i sigurniji proces nego preko NSS i NSU.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

IDzO, mislim da ce i to biti moguce u skorije vreme(ako vec nije)... 8)
I ja jedva cekam mogucnost spravljenja i ubacivanja "skuvanog" ROM-a... :roll: ;)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Dakle ovako stoje stvari:
1. Potrebno je da skinete Firmware za vaš model telefona preko programa koji se zove Navifirm, i spakuje te ga u folder RM-505 (to je naziv za n97)
2. sledeće što je potrebno je da skinete jedan fajl, koji ćete pasteovati u folder RM-505, i kada vas računar pita da li zaista želite da pregazite fajl koji se nalazi unutra, vi ćete potvrdno odgovoriti
3. onda ćete lepo skinuti Phoenix, instalirati ga i u C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\ prekkopirati folder RM-05
4. to je to, sada samo otvorite Phoenix, startujte firmware update, i pustite ga da uradi posao

sve je mnogo jednostavnije nego sa JAFom, toliko sam se petljao sa njim i na kraju ništa nisam uradio, i sve savršeno radi sa Windowsom 7 (za rayliku od JAFa)

e sad ja imam jedan mali problem... nigde u memoriji ne vidim famozni PATCH folder :D

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Mirko BGD, verovatno treba da napravis folder Patches u koji ces da paste-ujes "open4all","installserver" i ostale potrebne patcheve...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Mirko BGD, ja sam radio na sledeci nacin:
1.) Skinuo Feniksa i instalirao ga
2.) Skinuo oflajn paket najnovijeg fw-a i instalirao ga (automatski je stavljen u Feniksove podfoldere)
3.) Prikacio mob. i preko Feniksa ucitao koja mi je sadasnja verzija i oznacio da nabaci novi fw i sve je odradjeno u roku od 15-tak minuta.

Nisam morao skidati nikakav dodatni fajl niti praviti bilo kakve foldere. Uglavnom rezultat je isti. :)
Da li se na isti nacin ubacuje ili ce se ubacivati "skuvani" rom?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

IDzO, ti nisi ubacivao nikakve dodatne file-ove zbog toga sto si i instalirao bukvalno netaknut fabricki sw...A novi hack se zasniva na tome da se u postojeci deo sw ubaci deo koji omogucava instalaciju RomPatcher- kroz sam sw,i upravo se zbog toga "modovanim" file-om menja (gazi) fabricki file...8)
Da,na taj nacin ce se moci ubacivati "skuvani" ROM-ovi,ono sto mene interesuje je da "iskopam" kako da editujem sam ROM pa da mogu da napravim svoju "skuvanu" verziju sa sve salatom pride... :D 8)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

eee pa gotovo sad, vec sam odradio hard reset i spremam se da ponovo odradim upgrade... ko zna mozda sam i zaboravio da promenim taj jedan fajl, prem da u uputstvu ne pise da on treba da se kreira....
IDzO, upravo tako...
uff da znate kako je komplikovano sa jafom i kako se jaf tripuje na 7 strasno.... :(
nema nam Ninoline da kaze sta je uradila...

edit:

USPEO SAM!!!
greska je bila sto nisam restartovao telefon posle upgradea, , naravno potrebno je napraviti folder pathes. i posle restarta u meniju se pojavljuje Rompatcher, gde se samo oni patchovi aktiviraju...

odlicno :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Fox, sada mi je jasno sta smo odradili. Uskoro bi trebao biti ispisan ceo proces "kuvanja", barem se tako suska. ;)
Mirko BGD, tebi je sada odmah hakovan tel.?
Cekamo Ninolinu sa utiscima u vezi novog fw-a kao i receptima za kuhanje. :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Mirko BGD,super,drago mi je da ti je pomogla moja sugestija... :wink:
Ako te ne bude mrzelo mogao bi da u podforumu "kafic" u odgovarajucoj temi o hack-u otkucas ili paste-ujes postupak i odgovarajuce fileo-ve,cisto da se ima za mladje narastaje... 8)
IDzO,ne mogu da docekam to uputstvo,ima cuda da se prave... :roll: :wink:

leki_bgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Nov 2009. 16:19
Kontakt:

Post od leki_bgd »

koliko ste preiskusni oko tih telefona i ostalih cudesa..treba mi 6 godina da skapiram sve to ..:)))

Wisost
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Okt 2009. 00:25

Post od Wisost »

Ja stvarno nisam imao problema nikad sa pozivom =)

Ali i dalje mi nije jasno - zašto bih hakovao telefon? :D Mogu sve da signujem, a i ti efekti, bacite koji screenshot da vidim u čemu je stvar :D

Odgovori