Nokia 5530 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
buka29
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 00:18

Post od buka29 »

Molila bih za pomoc ...
Procitala sam temu i vidim da pise da telefon podrzava PDF formate, tj. da moze da ih otvara, a to mi je jako bitno sbog faxa....
Tel. sam uzela pre mesec dana i blage veze nemam kako da to instalirami ili sta uopste trebam da radim :cry: , inace do sada sam sve skidala preko wifi (a to sve su gluposti koje mozete naci na ovi sajtu :D- kao aplikacije ili igrice, a ne znam ni sta bih drugo moglo da se skine) zensko :lol: ...
Mislila sam da on moze bez dodatnih instalacija da cita PDF dok nisam prebacila pa shvatila da ne moze :angry: !
I skreno molim onog ko zna vise o tome da mi kaze kako da resim problem...
Inace sto se tice same nokie 5530 meni je super, nisam od onih koji zahtevaju nesto preterano od telefona, ali nije ni da cu uzeti bilo sta :), pre ovoga sam imala HP i ne osetim preteranu razliku u sluzenju telefona, misleci u pozitivnom, posto HP je za mene bio vrh, a nokia mi je i premasila ocekivanje( naravno velika je razlika izmedju HP sa wm i nokie sa symbianom, ali govorim globalno gledajuci)!
5800 je dobar tel. i ne bih ga kritikovala, ali jednostavno nije mi zenski, malo je glomazniji i muskarastiji tel. u odnosu na 5530 pa i sa tim prednostima koje ima kao sto su 3g i gps, za koje ja znam, i koje ja ne bih koristila ni da ih imam.... I ako sam se dvoumila izmedju ta dva, ne kajem se sto je preovladao 5530 :roll: ....

IgorCS94
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 07. Mar 2010. 22:59

Post od IgorCS94 »

Kupio sam nokia 5530 xpressmusic i imam par pitanja u vezi prenosanja preko usba sa kompa.
-Kada spojim mob sa kompom preko usba, sta treba da izaberem PC Suite, Mass storage, Image transfer ili Media transfer.Ako izaberem PC Suite nista se nedesava!?
-Dali mogu da skinem teme na komp pa da ih prebacim u mob i u koji folder na mobu da ih prebacim!?

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

IgorCS94, ako imas instaliran softver-program PC Suite za Nokiu 5530 ( po meni bolja varijanta - imas da skines program za PC sa Nokia sajta ) onda izaberes jednostavno PC Suite i startujes program Nokia PC Suite na svom kompjuteru i samo prevlacis slike, muziku, teme itd. u prozorcic u tom programu gde je slika tvog telefona... vrlo je jednostavno.. A ako hoces da tvoj kompjuter telefon vidi kao neku vrstu memorije ili memory stick-a onda izaberes Mass storage i pojavice ti se kao posebna particija ili vec kako to da nazovem, i onda mozes u Windows Commanderu da prevlacis stvari, samo pazi u koji Folder sta prevlacis! Jel sad malo jasnije? :roll: :wink:

mill
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jun 2008. 21:43

Post od mill »

Kupio sam ovaj telefon i dve stvari mi smetaju...prvo, ima li neka bolja tastatura negde da se nadje? Drugo, prvi put vidim da telefon nema smajlije (moj prethodni SE k850i je imao cak i animirane!), kako to da dodam na najjefikasniji nacin (iSMS?) ?

hvala!

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

mill, nikako... ti utkucaj smajli... ona osoba ako ima mogucnost grafickih smajlija, videce ga, a ako ne videce samo onako za zagradom, dve tacke... itd
: ) :lol:
Nokia 6220 Classic

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Godzilla, zar nema za symb 5-ticu animated SMS ? Koliko se secam moze da se instalira ali prilikom brisanja e javlja problem pa mora da se disejbluje ROM patcher.

mill, Aplikacija se zove Zensis Animated SMS.Pokusaj sa njom.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

mill, Koliko ja znam za 5530 ne postoji takav program koji valja... :chytry:
To ces jednostavno morati tako da prihvatis i gotovo.
Ja sam takodje imao pre Sony E. ali s obzirom na druge funkcije sada sam preboleo sto nema smajlije.
Mada stvarno bas steta i totalno glupo od Nokie sto nije mogla da stavi neke gotove smajlije.
E da mene jos isto tako nervira sto telefon ne cuva neke kontakte kojima cesto saljem SMS... Sony. E i neke druge Nokie to imaju. :disgust:
LG G2 black

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Program SmsChat ima "smajlije" i cuva cesto koriscene kontakte.
Provereno radi(imam ga na telefonu).

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Postoji tema za programe gde mozete nastaviti prepisku.
Tema: viewtopic.php?t=17152

nikolanidza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 16. Maj 2010. 19:07

Post od nikolanidza »

Ljudi, hteo bih da kupim ovaj telefon ali želim da ga kupim kod ovlašćenog distributera tj. legalno.

Otišao sam na Nokijin sajt i našao spisak ovlašćenih distributera, medjutim tamo nema Telekoplus-a a kod njih je 225 eura, dok je kod ovih izlistanih ovlašćenih 250 eura.

Zanima me da li oni prodaju legalne telefone i kakva su vaša iskustva sa njima?

Hvala unapred!

rudy_kv
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Maj 2010. 19:58

Post od rudy_kv »

Evo i ja sam kupio ovaj model telefona pre nedelju dana, pa da prenesem utiske.
Ono sto mi se ne svidja je izrada, odnosno poklopac baterije (zadnja maska ili sta vec), koji od prvog dana krcka. Sve ostalo je stvarno veoma dobro.
Obzirom da sam pre 5530 koristio Nokia 6120, brzo sam se privikao na telefon. Naravno, 5530 je dosta napredniji telefon sto se ogleda, pored TS i wifi-ja, i u puno precica brzini rada aplikacija, stereo zvucnicima...Stvarno sam zadovoljan telefonom i veoma ga je lako koristiti.

Inace, ja sam telefon kupio u Tehnomobile-u koji je ovlascena prodavnica, a ispao je veoma povoljan, odnosno, umesto 25000 dnara koliko je regularna cena, ja sam platio oko 9500 i potpisao ugovor na 2 godine (paket MIX1250), tako da ovo nije reklama vec preporuka ljudima da pogledaju ovakve akcije jer sigurno moze da se ustedi a i da se uzme legalan telefon.

nikolanidza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 16. Maj 2010. 19:07

Post od nikolanidza »

@rudy_kv Vidiš o tome da telefon kupim uz neki od postpaid paketa nisam razmišljao jer mislim da ti oni tako iscede više para nego da si ga platio po punoj ceni..

Mada, nisam siguran, morao bih da pogledam pakete uz koje može da se dobije kao i kakvi su ti postpaid paketi... Hvala na ideji, u svakom slučaju! :wink:

damjann
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 17. Maj 2010. 19:35

Post od damjann »

ljudi a jel moguce instaliranje programa za pregled pdf-a pp prezentacija i worda na ovom fonu ??? i jel tastatura funkcionise u landscape modu ???? btw. jesu li vam sluske svima one u fazonu jedna duza druga kraca ?

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

damjann, moguce je instalirati program za office i to je Quickoffice .
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

damjann,i svima su u fazonu sluske jedna duza druga kraca.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Želeo bih da kupim ovaj telefon i, koliko sam mogao da primetim, najjeftinija varijanta mi je da poručim preko mobilnogshop-a. Međutim, ne znam da li je to neka prevara jer se cena bitno razlikuje nego kod konkurencije. Da li neko ima iskustva sa poručivanjem preko mobilnogshopa?

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 17:33

Post od Rapid »

Imam jedno pitanje u vezi sa firmware-om.

Na ovom sajtu sam video da je izasla verzija V30.0.009
http://noknok.tv/2010/06/11/nokia-5530- ... -009-hits/

Ja na svom telefonu imam V10.0.050

Kad na ovom sajtu
http://europe.nokia.com/support/downloa ... n-i-update
ukucam moj product code da proverim da li mogu da updateujem,
kaže mi da je moj firmware (v10.0.050) poslednji, preko Ovi suitea isto kaže da imam najnoviji
firmware.

Je l' ovo neki bug, i kako da updateujem telefon, ako je to moguće?
5530XM

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Rapid, hvala ti puno na obaveštenju ionako je počeo da mi ludi telefon zato što sam mu svašta ubacivao. Mislim da tvoj jezički paket nije doziveo update ( a moguće je da imaš npr. paket gde su mađarski, ruski, ukrajinski etc. i u tom paketu je verzija koju ti imaš ) , stoga ti preporučujem da promeniš product code u balkans ( potraži na google-u verziju prema boji maske koju imaš pošto za varijante tipa crno crveni sa product code-om za plavi ne znam nekog da je eksperimentisao sa tim ) .
Nokia Lumia 630

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 17:33

Post od Rapid »

U pravu si, probao sam sa nekim drugim kodom i izbacilo mi je da je izašla verzija V30.0.009.
E sad, ne razumem kako da updateujem telefon, ako je moguće, pošto u Ovi suiteu ne postoji opcija menjanja product codea (kapiram da ga verovatno čita sam iz telefona) ?
5530XM

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Nokia ne daje tu mogućnost jer se to smatra ilegalnim postupkom u njihovom rečniku, mada to ne može neko da provali kao IMEI ili MAC adresu wi-fi modula. Promena product code-a se vrši preko nekog drugog programa ( za ovo koristi google jer ti dalje ne mogu pomoći zato što nisam nikad ovo radio )
Nokia Lumia 630

Odgovori