Nokia N95 8GB

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ninolina, ukoliko N95 8GB nema mogucnost da sacuva podatke posle apdejta, kao sto ima N82, svejedno je kojim ce redosledom odraditi format posto ce se posle apdejta ocistiti memorija telefona.

griswold
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 16. Mar 2010. 16:28

Post od griswold »

aj samo jos jednom :)
znaci ovo je ok:
0. backup
1. format mass memory
2. update softwer-a
3. hard reset

I samo jos nesto, da drzim na napajanju telefon dok updateuje, za svaki slucaj da se ne isprazni baterija?

hvala.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

griswold, bilo bi dobro da i pre software updatea uradiš i hard reset. Svakako će ti se sve vratiti na fabričko nakon updatea, ali ja sam ovako uvek radila :) Znači, format mass memorije, pa hard reset pa software upadate :) Odmah posle updatea softwarea možeš uraditi još jedan hard reset. Ukoliko su izmene u odnosu na prethodni firmware velike, ovo je takodje dobro da uradiš.

IDzO, N95 nema mogućnost da nakon updatea sačuva podatke, ali ukoliko prvo uradi hard reset, a ostavi podatke na mass memoriji pojaviće mu se "... Installing..." odmah nakon reseta i telefonu će trebati nekoliko minuta da se povrati. Ovo je samo redosled koji sam preporučila, jer je tako najbolje, a svakako gubi sve podatke..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

griswold
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 16. Mar 2010. 16:28

Post od griswold »

kada ukucam *#7370#, trazi mi lock code. ja ukucam 12345 ali kaze code error. trazio sam na netu i nisam nasao resenje.
da li da ipak uradim hard reset na onaj drugi nacnin, da drzim ona 3 tastera dok je iskljucen telefon ?
p.s. telefon je polovan.tj kupio sam ga od prijatelja.,

edit: uradio sam sad to sa tri tastera, sada treba da biram region selection. da li da selektujem serbia and montenegro ?

hvala

edit (opet): zaboravite na gornja pitanja... :) (posto neznam kako da izbrisem poruku)

Maree91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Maj 2010. 00:59

Post od Maree91 »

jel zna neko mozda koliko kosta polovna ploca za n95 8gb i gde moze da se nadje a da nije preterano skupa.......??

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Maree91, ovo je pitanje za odeljak Servisiranje pa tamo i pitaj. Teško da će neko od korisnika imati odgovor na ovo. :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

dzipa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 29. Jun 2010. 11:54

Post od dzipa »

POMOC..........na n95 mi je wlan radio bez problema,medjutim u poslednje vreme nikako.Ne prijavljuje nijedan wlan,a kada se desi da ga vidi nemoguce je konektovati se.Resetovao sam telefon,ali wlan ni dalje ne radi.Sta da radim,pomagajte?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

dzipa, wifi ce raditi samo ukoliko je jacina signala iznad nekih 13-15%. Kad je signal slabiji desava se da ne samo da nece da se konektuje nego i da ne vidi mreze. Drugo sto moze biti problem kod tebe je da su zakljucane te mreze koje si nasao. Trece, meni se barem desilo da u Merkatoru u NS-u nisam mogao da se konektujem na otvorenu mrezu iz prvih 10 pokusaja preko Opere ali sam nakon toga uspeo kao i odmah posle toga kad sam stigao kuci. I cetvrto, imas temu dole u Kaficu o WiFi-u :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

dzipa ako je wifi zakljucan mac filterom tada nema nikakva oznaka da je mreza zakljucana ali telefon nemoze ni da pokusa konekciju jer ga ruter odmah odbije.Probaj na nekom sigurnom mestu gde je sigurno otvoren pristup signalu tj.ruteru.

dzipa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dzipa »

signal je jak 100% jer je ruter moj i otkljucan,resetovao sam telefon i ne vredi.Cudno je sto je radio do skoro ali sad nikako.Ne bih da zvucim smesno,da li je za wlan potreban neki deo u telefonu koji je mozda u kvaru?hvala Vam na pomoci!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa sigurno da postoji neki prijemnik wifi signala nesto kao usb wirales ili wirales kartica ali to iako mora i dali uopste moze da se menja mora u neki servis. A dali on uopste vidi signal ili signal pokazuje ali nece konekciju da uradi. Probaj na nekoj drugoj mrezi da vidis kako ce se ponasati.
Moj n79 nikada se nece konektovati iz prvog puta ali kada po drugi put pokrenem brosver kotektuje se za sekund,tako radi na mom ruteru a probao sam na neki drugi konekcija ide iz prve,znaci probaj i ti mozda se i tvoj ruter zbunio.
Postavi pitanje u temi servisiranje mozda ces tamo pre dobiti neke informacije.

dzipa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dzipa »

hvala....sve sam probao ali neide.Nista,moracu u servis,ali barem da znate da je i to moguce,a inace sam bio veliki obozavalac ove nokie.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

dzipa, cisto sumnjam da nije nesto u redu sa wlan antenom u tvom fonu,jer je ona zalivena na plocu i nemoguce je da se fizicki ostetila ili slicno.Pre ce biti da n95 nije u potpunost kompatibilan sa tvojim ruterom kao sto sam ja imao slucaj sa tp linkovim ap-om.Plus ako ti telefon negde prepoznaje mreze znaci da je verovatno sa wlanom sve ok.Probaj na nekom drugom mestu,kod nekog drugara ili sl.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Opet nisi napisao dali on pokazuje prisutnost wlan signala ili ne prikaze nista.
Evo jos nekih predloga.Ndji HandiWi aplikaciju i probaj sa njom ili idi u menadzer veza pa raspolozive wlan mreze ali tu si mozda vec proveravao ali ajd da te podsetim ako nisi.

dzipa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dzipa »

kada se priblizim na 10cm od predajnika onda jedva nekako radi,ali cim se malo udaljim veza se raskida i obavestava me da nema wlana.Potom se na udaljenosti od par metara pojavi 100% signal???,ali konekcija je nemoguca,jer opet obavestava da nema Wlana i tako stalno i svuda.Znaci i ima ga i nema ali je konekcija nemoguca.Inace WLAN na n95 koristim vec godinu dana na nokijama,a i na trenutnoj neko kratko vreme,ali posle ubacivanja raznih aplikacija na sve sam posumljao,uradio reset ali nepomaze.Da li bi smeo da ga update-ujem na postojeci softver,a ako nesme zasto nesme?Hvala

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

dzipa, naravno da bi smeo da updatujes na novi ili na postojeci softwer mada ne vbidim kako bi to pomoglo ako nije pomogo hard reset (mislim na updatovanje na istu verziju softwera)...
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

dzipa, ako si "posumljao".... :P
dimi89, rekao bih da nije uradio hard reset nego da ga je samo ugasio i upalio telefon. Ili sam prevideo da je napisao negde hard reset? :?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Koji je koji reset to i ja neznam jer puno njih mesaju nazive ali totalni reset je sa ona tri tastera .
Jedino jos da probas tvoj tel.na drugi ruter ili drugi tel.na tvoj ruter pa da vidis kako ce se ponasati.

dzipa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dzipa »

i hard i soft reset i drugi ruteri ali nemoze.Poznajem desavanja oko resetovanja tako da ne sumljate u te radnje.Cudno je sto on prepozna svaki WLAN i otkljucan i zakljucan,ali kad krene konekcija uvek ili raskid veze ili nema WLAN-a,bilo gde i bilo kad,pa posle par osvezavanja sve ispocetka.

Maree91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Maj 2010. 00:59

Post od Maree91 »

ljudi imam jedno pitanje sta da radim ako mi je obrisan originalni imei broj na telefonu ima li tu popravke??

Odgovori