Nokia 7610

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

sijakm napisao:Da bas kod njega,kako znas? :o
pa zato sto je najbolji i on dobija prvi nove softvere a i jedini ti vrati i mmc i karticu ;) , pa eto jos si dobro prosao instalirao novi softver za 800 din a dobiju novu karticu od 128mb. Dobar je tel nisi pogresio aj uzdravlje :D

p.s. jesi dobio i srpski meni

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

sijakm, napravi ti još dobar posao sa karticom, he he he... :D

Nema mnogo vidljivih izmena u novom firmveru, kada se radi reply na poruku sada ima i "via text message" i "multimedia message", zatim u "Call settings" je ubačena opcija "Reject call with SMS", može da se odbije poziv sa propratnom SMS porukom, ubačeno par melodija, i to bi otprilike bilo to...

sijakm
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2005. 02:31

Post od sijakm »

Nije mi on vratio karticu nego lik kod kojeg sam kupio tel,ali nema veze,napravio sam dobar posao u svakom slucaju.Dobio sam i srpski meni,ali meni je malo debilno da koristim srpski jezik u telefonu,ne ide mi nekako hi-tech i srpski jezik.
Hvala ljudi na odgovorima,sada konacno imam pouzdan tel,nadam se da mi nece trebati vasa pomoc,barem ne ovakve prirode,ali ako i ustreba,vidim da je ovde mogu naci.
Pozdrav.

sijakm
Novajlija
Novajlija

Post od sijakm »

Iz cista mira mi je prestao da radi joystick,sve ostalo radi,a on kao mrtav.Ni levo ni desno ni sredina.Telefon je bio u mestu,znaci nije ni pao,cak sta vise ocuvan je extra.Stvarno mi nije jasno... :shock:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

vrati telefon na fabricko podesavanje, mada mislim da je hardverski problem ali probaj pa vidi sta ce biti........... 8)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hm,probaj da ga resetujesh ili ga odnesi u servis pa nek pogledaju,mozda ti je otishao joystick ali sumnjam kad je vec stajao u mestu i kad je ochuvan.. :|

sijakm
Novajlija
Novajlija

Post od sijakm »

Uradio sam obican reset,deep reset,a hard reset nisam uspeo da izvedem,ne znam zasto,sve uradim pazljivo prema upustvu,ali izgleda da negde pogresim.Da li sa hard resetom vracam telefon na fabricku verziju firmera ili ce mi ostati ova verzija 6.xxxx?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ni reset, ni format neće promeniti verziju firmvera, ona se menja samo flešovanjem. Po kakvom si uputstvu pokušavao da uradiš taj "hard reset"? Pretpostavljam da si mislio na kompletan format telefona?

sijakm
Novajlija
Novajlija

Post od sijakm »

Pa.....pritisnuo sam slusalicu zvezdicu i trojku u isto vreme i onda upalio telefon i nisam pustao te tri dugmadi,ali ,i se samo pojavi insert sim card,ni traga od "formatting".Izvadio sam kartice,siguran sam da drzim sva tri dugmeta sve vreme,ali nesto nece.

Dzeka
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 05. Okt 2005. 14:55

Post od Dzeka »

:shock: primetio sam da slike napravljene po noci u sobi su nekako crvene ili zuckaste.Uporedio sam sa N 6670 i uvideo veliku razliku.Na dnevnoj svetlosti su slike super.Drugi problem je taj sto,prilikom gledanja slika,displej treperi a narocito kad se slika pojavi kad me neko zove(full screen caller). Stavio sam novu verziju softvera ali nije doslo do promene.Da li je problem u displeju,kameri ili i jednom i drugom? Koliko kosta zamena displeja? :shock:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Da li ti se to treperenje dešava od kad si uzeo telefon ili se pojavilo kasnije? Ako je telefon u garanciji traži da ti ga zamene ili neka ti vrate pare, nikako ne pristaj na popravljanje. Ne mora da znači da je displej, možda je u pitanju pozadinsko osvetljenje. To što nije pomogao fleš znači da je hardverski problem, zato ti i preporučujem zamenu (ako možeš). Što se tiče razlike u slikama, to je verovatno samo do softvera.

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 22:06

Post od Maverick_ »

Nigde ne mogu da nadjem tastaturu(belo zlatna kombinacija) za Nokiu 7610. Crno-crvena ima,ali belo-zlatnu je vrlo tesko naci. Jel zna neko gde bi se to mogo nabaviti? Unapred hvala!

Edit:
Bas niko ne zna :( ...ja sam iz unutrasnjosti Srbije i ovde je to jako tesko naci ovo sto trazim,pa rekoh mozda vi u BG-u znate :) ....imam 7610,crno-crvena,ali i jos jedan originalni belo-zlatni oklop. eh sad, kada njega koristim, to tako ruzno izgleda sa onom crno-crvenom tastaturom da mi dodje fon ko papagaj :unsure: :P

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Maverick_, razumem te, ali ti ni ovde nije bolja situacija sa tastaturama i ostalom opremom...verovatno niko nije video... :roll:

blademaster
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 14. Jul 2005. 12:43

Post od blademaster »

Moj drug ima Nokiu 7610 i kad god pokusha da ukljuchi bluetooth pojavi mu se poruka "Bluetooth operacija nije moguca".Jel zna neko sta bi moglo da bude u pitanju?pOz

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

U pitanju je zbrljan softver i pomoći će jedan fini format telefona. Uzrok može da bude svašta i ako ne pomogne jednostavno gašenje/paljenje telefona ili reset (Original phone settings), onda ostaje format. Naravno, pre toga treba uraditi backup podataka a format pomoću *#7370#. Detaljniju proceduru za format ćeš naći na forumu, samo koristi opciju Traži.

blademaster
Novajlija
Novajlija

Post od blademaster »

Formatirao je telefon i vratio na fabrichka podeshavanja,ali opet isto.Jel zna neko gde ima da se download-uje firmware za ovaj telefon?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Hmmm... :?
Baš čudno da format nije pomogao. Jesi li siguran da je uradio sve kako treba? Kako je prestao da radi, moguće da je hardverski problem?
Firmware može da se skine sa nekih stranih foruma, v6.0522.0 je težak 134MB, čisto da znaš...
Ako si u BG-u, Infotim ima ovaj fw i može da odradi fleš.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od nbnebojsa »

neka proba hard format mozda upali :unsure: , slab je taj format na fabricko podesavanje za takav kvar :D

blademaster
Novajlija
Novajlija

Post od blademaster »

Pa uradio je format harda.Ovaj problem je pocheo da mu se javlja kad je zamenio memorijsku karticu.
firmware može da se skine sa nekih stranih foruma, v6.0522.0 je težak 134MB
preteshko je to za 56k
Nosio je on u servis i trazhe 1000 din. da reinstaliraju software.U svakom sluchaju hvala na pomoci.
PS:Nisam iz BG-a.
pOz :)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

He, he, :lol: ne format harda već hard format, pomoću 4 tastera, mada je po meni to isto što i *#7370# samo se koristi kada nije moguće uraditi ovaj pomoću koda. Kako bilo, treba ugasiti mob, izvaditi SIM karticu i pritisnuti tastere green dial, zvezdicu i broj tri, a zatim i dugme za paljenje i ne puštati dok se ne pojavi poruka Formatting... Pošto si rekao da se problem javio sa zamenom kartice, neka formatira i nju. Takođe postoji program Psiloc System Tools pomoću koga se može uraditi format i koji u nekim slučajevima može da pomogne. A flešovanje inače košta oko 10-15€, tako da je ta cifra od 1000 din. sasvim ok.

Odgovori