Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
acimks
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 15. Mar 2011. 10:50

Post od acimks »

Pozdrav, interesuje me da li moze posto sam promenio masku zajedno sa tastaturom, i sada su mi drugaciji polozaji interpukcijskih znakova. Bila mi je qwertz tastarura a sada je qwerty(mislim da je tako), da li moze da se promeni bez updejtovanja softvera. Na novoj tastaturi je z dole a y gore sto je na staroj obrnuto,a takodje i interpukcijski znakovi su malo izbutani(.,:"?) vratio bih staru tastaturu nego sam promenio boju maske.
Hvala

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Jedan savet, koja je najbolja aplikacija za vremensku prognozu za Symbian a da radi na E71? Ako može i neki link na PP bilo bi super. Hvala u napred.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

varicak,ovde i na sledecoj stranici te teme smo pisali o tome pa pogledaj.
Ja koristim ForecaWeather imas je na ovi-store link

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od varicak »

Hvala i izvinjavam se što nisam bolje pretražio temu :oops: Još jedno pitanje samo. Kako da deinstaliram ili kako god već uklonim sa telefona Lotus traveler? Pojavio mi se sa poslednjim upgrade softvera. Hvala

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Hmmmm, ako je sa poslednjim upgradeom stigao, ne bih cackao oko toga, a mozes sve programe da deinstaliras ( kako ti kazes ) u App. Manager-u ili odes na ikonicu tog programa i stisnes C :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od varicak »

To sam i pokusao, ali kad ugasim i upalim telefon, eto ga opet tu! Ne razumem kako se tu vrati...

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

varicak, moguce je da negdje imas nekakav zaostali .sis file od tog programa, ili ako je dosao sa upgrade-om... ne znam. Najbolje je da ga ostavis i to je to, nece ti praviti problem :D

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od varicak »

Nadjoh resenje na Nokia forumu :wink: No hvala svakako...

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

varicak, mogao si to rjesenje i sa nama da podijelis ... mozda jos neko ima problem kao ti... :)

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od varicak »

Nije problem, sorry! Prvo mora da se ubaci X-plore. Onda se otvori particija C na telefonu i nađe se instalacija za Lotus traveler obriše se taj fajl koji inicira instalaciju posle paljenja telefona i gotovo, zauvek je nestao :) Ako treba detaljnije objašnjenje tu sam.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

varicak, pa bas kao sto sam ti i rekao...
varicak, moguce je da negdje imas nekakav zaostali .sis file od tog programa
...
:D

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

Kolege imam jedno pitanje i molim za konkretan odgovor.
Imam instaliranu navigaciju garmin u ovom telefonu koja radi besprekorno.
E imam ubacenu 1.90 SCG mapu. U medjuvremenu sam video da ima novija 2.4 SCG mapa. E sad me zanima da li pre nego sto ubacim novu mapu na klasican nacin preko mapsource-a, da li trebam nekako obrisati staru? Ili ce se proces automatski resiti tako sto ce se stara zameniti novom? Ne znam kako se brise stara mapa. Napominjem da imam pored nje instaliranu i Adria Route mapu i zeleo bih da ona ostane takva kakva je. Napominjem da mi ne trebaju nikakvi linkovi, posto je piraterija zabranjena, nego me samo zanima ovo konkretno. Hvala unapred.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

presvega, ako si sam instalirao mapu, problem je po meni vrlo lako rijesiti... Ako se sjecas u E:/Garmin trebalo bi da ti stoje sve mape sa extenzijom .map i tu ces naci i staru mapu :)
S druge strane, ako zelis da ubacis novu, treba da izbrises staru, instaliras novu i problem rijesen... Bar se meni tako cini da moze, ali mislim da bi trebao da sacekas Ninolina-u jer ona je maher za te stvari :) ili deksicom-a :D

acimks
Novajlija
Novajlija

Post od acimks »

Drugari pozdrav, posle jedno dve nedelje iznalazenja resenja zbog cega mi se tel cudno ponasao, i brojnih saveta i konacno sam pronasao odgovor. Memorijska kartica je predstavljala problem, evo vec 5 dana ima kako sam je izvadio, tel radi bez mane, kao nekada. Cim je vratim desava mi se da ne mogu da pokrenem "meni" pa moram da restartujem tel i tako uvek.
Da li moze neki sada savet za ovaj slucaj......
tel sam probao i sa drugom mem karticom i isto se ponasa, takodje je i uradjen hard reset i ponovo se simptoni javljaju.
Sta da se radi sada posto je ocito neki softverski problem.
Hvala

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

acimks, ko je proizvodjac memorijske kartice?! Da li je memorijska kartica koju si ubacio mnogo veca od podrzane? Da li si probao da formatiras memorijsku karticu pa da je "novu" ubacis ?!

acimks
Novajlija
Novajlija

Post od acimks »

Sve sam probao, formatirao sam i opet nista. A kartica je 1gb a proizvodjac ne pise, probao sam ih vise ali isto tako. Sa nekim pocne da zeza pre ili kasnije.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

acimks, ako si skoro kupio telefon ili ako je polovan a isto tako si ga skoro kupio, moj savjet ti je da odes i da vratis telefon, jer kao sto si i ti rekao, vjerovatno ima nekakav BUG koji se ovim putem ( bar sto se mene tice ) ne moze rijesiti... Iskreno, mozda se neko javi sa malo vise iskustva ili ko je nekad imao slican problem, ali po meni... ja bih to uradio sto sam ti vec rekao :(

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

acimks, a dali si pokusao da reinstaliras softver ili ti je mozda osteceno leziste za karticu (kontakti).
Sto nepostavis pitanje ovde jer mozda dobijes odgovor.

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od varicak »

Jedno pitanje, verovatno nešto nisam dobro podesio. Kada sam na nekom javnom mestu, kafići, tržni centri... gde postoji WiFi, telefon mi detektuje mrrežu ali ne može da se zakači na nju. Mreža je slobodna, nije zaštićena šifrom i signal je dovoljno jak. Gde grešim?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

varicak, a mak filter, kada vlasnik rutera zakljuca mrezu mak filterom katancica nema ali se ti nemozes konektovati.
Jedino probaj na istu mrezu konekciju dva tri puta ali sa istom web adresom, jer nekad ruteru treba vise vremena da bi te prihvatio. Ovo vazi za otvorene mreze jer negde se ruter i pojedini telefoni malo teze konektuju.

Odgovori