Nokia E52

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

annaBG, ja sam plav izvini... opet te nisam skontao ;) Izgleda da nisi dobro instalirala Operu :) Ne bi trebalo nista da ti prikazuje prije nego se otvori Opera ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

annaBG, probaj ovako udji u nokijin brosver,opcije,podesavanje,opste,pristupna tacka i tu podesi na uvek pitaj.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Hey anna,mora da si skoro instalirala Operu i sad sam se sjetio.Da,tacno je,ali SAMO PRVI PUT po instaliranju Opera-e,trazi ti da se konektujes na net,a poslije je sve normalno:)Nadam se da je to tvoj problem.:)
Jednom to rijesis i poslije je sve kako treba:)

doomriser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 17. Mar 2011. 23:45

Post od doomriser »

Procitao sam stvarno mnogo komentara o ovom telefonu. Sto se tice onih losih, ima komentara pored kojih se stvarno zapitam da li uzimati ovaj tel uopste... Vidim da ga dosta ljudi korsti pa mi opet ne logicno.., Pa da pitam. Jel stvarno dolazi do toga velikog FAIL-a ploce da mora da se menja, ta sluska kao da nikom ne radi, a jbt to je osnovna funkcija telfona, kako je moguce da to ne radi? Ova dva kvara su mi zapala za oko, pa da proverim da li je to istina. Inace planiram da uzmem ovaj fon, polovan, sa skoro 2 god garancije, uopste da li da planiram da ga uzimam ili ne... Ne znam da li je cena zbog toga niska, 140 eura obzirom koliko kosta nov.
Hvala u napred svima koji mi pomognu da resim ovu dilemu :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

doomriser, Toyota je ove godine iz upotrebe povukla nekoliko miliona vozila. Sad ja tebe pitam, da li da kupim Toyota-u ili ne? Da li je to kvaliteta njihova ili netrepeljivost? E sad zamisli koliko ima ozbiljnih kucia koje nisu povukle svoja vozila ?! :D
Moj komsija ima Toyota-u, koju je kupio u Njemackoj... Odvezao je u servis, sve mu pregledali i sve je u redu :)
Danas kad kupujes telefon ili auto, "kupujes rizik" a ne stvar... I ja i drug smo istog dana u istoj prodavnici kupovali N95 8 GB ( a prije sam citao na forumima, kako ljudima ne valja telefon, otkazuje
ovo-ono... ) i njemu se nakon 6 mjeseci pokvari telefon, a meni se ni slider nije rasklimao :)
Nadam se da sam ti pomogao :)

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Drugari,hvala puno na savetima :)
Evo sada je sve ok sa Operom.Mnogo mi je prakticnije da na net idem preko nje,9 precica :wink:

doomriser, E52 imam vec pola godine i jako sam zadovoljna,imam samo reci hvale o telefonu.Prethodni telefoni,koje sam imala,vrlo brzo sam nalazila na neku manu,neke sitnice,koje u svakodnevnom koriscenju krenu mnogo da te nerviraju.Ovo je prvi mob sa kojim sam jos uvek odusevljena.
Pre svega mi je jako lep,tezak taman koliko treba,pozadi limen,sto mi se isto dopada,jer mu nekako daje na kvalitetu.
Baterija duuugo traje!!!Sto mi je,takodje jako bitno,zaboravim na punjac.

Eto,da ne bude samo da ga hvalim,da kazem sta mi malo smeta:
-kada me neko zove,a taj broj je upisan u imenik,ne pokazuje mi se da li zove sa fixog ili mobilnog,vec samo njegovo ime

Ako te zanima jos nesto,slobodno pitaj :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

annaBG, pa daj covjeku broj da te pozove na kafu, kad ti svejedno ne pise odakle zove, nego ti pise ko te zove. Nego, nadam se da si instalirala Opera Mini 5.1 Beta :D Ta Opera je jako jako brza a i nema "kocenja" prilikom pregledavanja site-a :D I naravno, ne zahvaljuj, svi smo tu da naucimo :)

vlax10
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 01. Mar 2010. 12:59

Post od vlax10 »

Pozdrv narode,

imam e52 skoro 4 mjeseca i uglavom sa zadovoljan. Kazem uglavnom zato sto imam problem sa memorijom. Naime, na telefonu imam instalirane samo aplikacije koje dolaze sa OS-om, dok su ostale na mem kartici, nemam drugih fajlova, slika, mp3-ja, a slobodne memorije u telefonu imam svega 2.9MB!! To me jako nervira i pravi mi problem prilikom surfovanja ili otvaranja vise aplikacija. Stvarno ne znam sta se desilo sa onih cca 60MB i sta mi to "jede" memoriju. Samo jos da kazem da imam fw ver 054.003. Da ne zna neko u cemu je problem i kako mogu da ga rijesim?

Hvala unaprijed

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Preuzela sam sa Ovi neke teme,ali ne znam sada kako da ih obrisem :D
Sacuvane su u Themes/General i ne vidim ni jednu opciju za brisanje :unsure:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, prvi nacin. Upamtis ime teme koju zelis da obrises i odes u menadzer aplikacija zatim u instalirane aplikacije i tu je pronadjes i deinstaliras. Ako ovako nemoze ima jos dva nacina, jedan laksi i jedan mnogo tezi.
vlax10, e sad nam napisi kakav si telefon kupio nov ili polovan. Pretpostavljam da si ga kupio polovnog.

vlax10
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vlax10 »

deksicom, kupio sam ga novog, sa kompletnom opremom i 2 godine garancije... I dalje mi nije jasno u cemu je problem.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

deksicom, hvala ti na odgovoru.Evo sada sam otisla u Aplication manager,pa u Instaled apps. i vidim da tu ima svasta,pa sam se zamo zbunila...Sta se tu tacno sve sacuvava?Da li mogu da obrisem i nesto sto mi je bitno za rad telefona?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

annaBG, da. Mozes da obrises neke fileove koje su bitni za rad. No, isto tako mozes da obrises,za mene, beskorisne app tipa igrica i svega sto si do tada instalirala... Recimo da instaliras app Skype, dodies tu i samo lijepo ne REMOVE i problem rijesen :)
vlax10, pogledaj da ti nije Welcome Video sacuvan na telefonu, da li su ti poruke sacuvane na telefonu, da li imas mozda nekakve sistemse fileove koje si ostavio na telefon... Probaj da se prisjetis otkad ti se to pocelo desavati i sta si radio prije toga ?! Da li ti se to od pocetka desava, odnosno od dana kad si kupio telefon ili odnedavno ?!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, epa kao sto sam ti napisao, trebas upamtiti ime teme i otvoriti instalirane aplikacije i tu je pronaci i odatle je obrisati. Mislim da nemozes obrisati neke sistemske delove a tu ih i nebi trebalo biti ali ti obrati paznju na ono sto tebe interesuje.
vlax10, posto ti je telefon nov onda si ti tu memoriju popunio ali cime? Proveri ono sto ti je napisao zavodnick, i otvori memoriju telefona pa proveri svaki folder koliko ti zauzima memorije (opcije,detalji,folder,izaberi) i tu ces videti koliko kb. ili mb. ti zauzima svaki od foldera.
Uradi i ovo idi u alatke,opcije,detalji memorije,memorija telefona, pa vidi sta ce ti tu pokazati.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, da. U pravu si. Nema sistemskih fileova, ali ima fileova kao sto su OPEN C Lib i njemu slicnih pa bi njihovim brisanjem telefon takodje radio, ali pitanje je kako ? :D
vlax10, povezi telefon sa racunarom kao USB i onda uradi Show hidden files or folders ( na racunaru naravno ) i onda ces da vidis skrivene fileove. Obrati paznju da nema nekekav skriveni file koji je "nevjerovatne" velicine i sta u njega "trpa"...

vlax10
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vlax10 »

deksicom, zavodnick,

ovako stoje stvari,

kada idem na app manager od aplikacija koje su instalirane na telefonu su:
Client Platform 299kb
Contacts Group DS Plugin 7kb
Email 2mb
Email update helper 3kb
Facebook 2kb
French 486kb
Here and now 136kb
Media DS Plugin 10kb
MMS DS Plugin 11kb
Nokia Ovi Provisioner 10kb
Open Licenser 148kb
Ovi Store 895kb
Ovi Store Client 521kb
Ovi Store Launcher 24kb
Python runtime 2mb
S60S0A 986kb
SeConUpdater 1kb
Serbian 355kb
Service Controllers 88kb
SMS DS Plugin 16kb
Symbian OS Pipes Upgrade 6kb
Symbian OS STDioSerVeR 8kb
WebGate Utils Library 24kb

kao sto vidite, od aplikacija nema nijedne koja zauzima nesto dramaticno.

Kada skeniram memoriju telefona stanje je sledece:
48 MB Memory in use
14 MB Free memory
2 kB Calendar
47 kB Contacts
2437 kB Messages
0 B Images
0 B Sound files
0 B Video clips
107 kB Documents
0 B MIDP apps
8425 kB SIS applications
37 MB Other files

Obrisao sam Ovi Maps sa telefona (8MB) pa mi se nekako stvorilo 14MB slobodnog prostora, ali i dalje ne znam sta mi "jede" toliko memoriju.

Sto se foldera tice, stanje je sledece:
2000E028 318 B
Activenotes 0 B
Documents 95 kB
download 0 B
Games 0 B
Images 0 B
Installed files 0 B
logs 0 B
MailForExchange 12 kB
Media Player Sync files 0 B
My Videos 0 B
Nokia 0 B
Other 0 B
Sound files 0 B
system 1 kB
Video clips 0 B
i 4 file-a koja ukupna zauzimaju manje od 3 kB

Problem sa memorijom sam primjetio posle update-vanja fw. Sto se ostalih stvari tice, nisam, bar tako mislim, nista radio sto bi imalo veze sa ovim problemom.

Hvala jos jednom i izvinite na opsirnijem postu. Bar sad imate kompletan uvid u memorijsko stanje mog telefona :)

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

vlax10, ja imam istu verziju softvera, ali nemam taj problem. Imam par tema, i bitnih programa instaliranih na C: , i opet mi je slobodno 35,6MB (od 61,6MB)!
Da kojim slučajem nisi nešto prebacivao na mob preko bluetooth-a, pa da ti nije ostalo u Porukama!?
Najsigurnije rešenje je hard reset (zelena slušalica * 3).

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

vlax10, eto problema... pogledaj ovo 8425 kB SIS applications... Sta je to ?! Nisam li te pitao da li su ti zaostale neke .sis app ?! S druge strane, imas i poruka oko 2 MB, pa lijepo pobrisi sve to i oslobodices jos 10-15MB :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

vlax10, Da poruke su ti isle na C to prepravi da ti ih pamti na E tj. memorisku karticu.
Ili uradi sta ti predlaze ixtis, i posle podesi odmah poruke da ti idu na E.
Hard reset ide ovako. Ugasi telefon pa pritisni ova tri tastera (*,zelenu slusalicu,taster tri) i sve to drzi zajedno i pocni da palis telefon, tri tastera nepustaj dok ti se ne pojavi natpis Nokia. Kad se telefon upali mozda ce ti traziti sifru 12345 ako nije menjana, nakraju uradi format kartice. Na ovaj nacin ce ti se sve obrisati sa telefona i bice kao kad je kupljen i kreces ispocetka.
Nezaboravi da iskopiras kontakte.
I ubuduce proveravaj cesce memoriju da ponovo nebi dosao u ovu situaciju.

vlax10
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vlax10 »

zavodnick, to 2 MB za poruke je jako cudno jer imam svega par sms-ova u telefonu, ostalo redovno brisem, nemam MMS-a, cak sam i templates obrisao. Sem ako u to ne spada i email, ali to su mailovi koji mi stoje u inbox-u (imam i gmail i yahoo podesen nalog).. Ovo za SIS app pojma nemam ni nasta se onose, gdje se nalaze, koje i kako mogu izbrisati.

ixtis, mislio sam da mogu nekako da elegantan nacin da rijesim ovaj problem sa memorijom, ali izgleda da mi hard reset ne gine :)

Odgovori