Nokia N95 8GB

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Maree91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Maj 2010. 00:59

Post od Maree91 »

@deksicom Pa probao sam na neku drugu nokiju radi usb bez problema ocitava...a sa blututom takodje radi bez problema nego meni treba preko usb a da radi jer hocu da mu ubacim garmin navigaciju a preko blututa to ne moze jer kad hoces da instaliras garrmin trazi preko usb a..
@zavodnick nisam ni instalirao drivere za usb mislim da nije bilo potrebno jer svaki koji sam kacio tel radio je bez problema bez drivera.. :unsure:

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Maree91, ako je to samo problem, onda ga uskoro neces imati :) Uradi ovako:
1. Ako imas OVI suite povezi ga sa BT-om sa telefonom.
2. App koju imas ( garmin ) klikni na nju 2x Lijevi i instalirace ti svaku app :D
Problem rijesen... Provjereno. Kod mene fercera ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Maree91
Novajlija
Novajlija

Post od Maree91 »

cek cek stani polako nisam te razumeo bas najbolje ja sam ti "expert" za telefone mozes li da mi pojasnis malo izvini ako te sad malo cimam ali preko mi je potrebno :).. :D cek gde da imam ovi suite na telefonu??sta je BT?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Maree91, OVI Suite je potrebno da instaliras na racunar... Program koji se inace prije zvao PC Suite i dobijao se na CD-y koji dolazi uz telefon, Ok? Znaci tu app instaliras ( mozes i PC Suite ) i ( BT je skracenica za Bluetooth ) povezes telefon i OVI Suite preko BT-a, OK ? E dalje, aplikaciju Garmin koju si negdje skinuo, ona je u .sis formatu i kad je povezan OVI Suite i telefon, onda kliknes 2x lijevi na Garmin ( ili na bilo koju .sis app ) i onda ce ti na OVI-ju pisati... Installing application on your device i sacekas par sekundi i onda ce te na telefonu pitati... Do you want to install app <ime app> ( u ovom slucaju Garmin ) i ti stisnes na telefonu yes i tvoj problem je rijesen :) Nadam se da sam bio dovoljno jasan ;) Ako nisam, slobodno me pitaj, ali ovaj put na PP, da ne bih ponavljao na temi... Sretno :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

trebao bi mi poklopac od baterije za ovaj mob.malo mi se jedan "pipak" raspao tako da ima lufta a to ne volim.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

VeNoM, mislim da ti poklopac moze da ide i od N95 i mogu ti reci da se on bolje uklopi, nego bas original poklopac od N95-2, pa onda bih ti savjetovao da odes u neki mobil shop i da potrazis to...
Mislim da ti nece nista ni naplatiti, jer ja sam to isto trazio i momak mi nije nista naplatio :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

videću da odem do nekog servisa jer mi je malo ružno da mi ima lufta poklopac.volim ja kada je sve novo.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Maree91
Novajlija
Novajlija

Post od Maree91 »

aha razumeo sam te u potpunosti nego znas sta je problem sad instalirao sam ja i i ps suite i ovi suite ali problem je u tome sto sad nece da procita blutut tj pise kao da ga nije nasao medjutim ja ga konektujem preko programa ivt bluetoth kao i obicno za bilo koji drugi tel povezem ga i uparujem al nece na OVI ju da ga nadje ne znam sta mu je??

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Maree91, ovako "na slijepo" ne mogu da ti dam bilo kakav koristan savjet
( ako me razumijes ). Ne znam kako nece telefon da ti se poveze sa OVI-jem preko BT-a... Nadam se da prije pokretanja samog OVI-ja uparis uredjaj sa nekim od BT applikacija koje imas i tek onda palis OVI i onda tamo ides na Connect device pa onda add device pa onda izaberes konekciju i BT i stvar je rijesena ;) ( naravno, tamo pise da mozes samo da se sa OVI-jem mozes povezati preko USB-a, ali ima i opcija use BT instead zar ne, ali ta opcija je "neaktivna" ako svoj telefon nisi prethodno upario sa nekim BT uredjajem... odnosno uredjajem koji imas na kompu i samom aplikacijom koja je predvidjenja za taj uredjaj, da li me razumijes :) )
VeNoM nemoj da mi pricas samo o zveckanju :) Ja sam poludio kad mi je na 95-ici poceo da se klima poklopac... Vjeruj mi da sam pretrazio 10-ak mobilnih radnji da li imaju odgovarajuci koji nece da mi zvecka ;) I napokon, nadjem ga, ali nije to ta boja ;) Poludio sam... :D

dsit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 19. Jan 2008. 20:28

Post od dsit »

Pozdrav svima. Jel zna neko kako na n95 8gb mogu da sakrijem neke slike. Da li postoji neka varijanta da on ne ucita sve zive i nezive slike s moga kad se udje u galeriju. Hvala puno..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Sad ako sam te dobro razumeo ti zelis sa telefona da prebacis pojedine slike na komp. Ako je to onda selektuj one koje zelis i samo njih ce ti prebaciti na komp. Ovakvo prebacivanje je moguce blu tutom.
------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT: Upss sinoc sam ja lose procitao rec (sakrijem) kao (skinem) pa sam ti eto i odgovor lose napisao.
Za sakrivanje slika i ostalog ti treba neka aplikacija za to, Smart Guard to odlicbo radi. Ovde mozes da vidis kako to izgleda. klik.
venom Slika
Poslednja izmena od Deksi u Ned, 01. Maj 2011. 06:36, izmenjeno 2 puta ukupno.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

on hoće da krije bludne slike od drugih :P

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

VeNoM, bludne slike ?! Sta da radim sa video sadrzajem :D
Nego, trebao bih da napravim novo uputstvo za instalaciju i ubacivanje mapa Garmina sa 5.00.60 serijom, zahvaljujuci nasem starom dobrom kolegi VeNoMu :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

dsit ajde sada malo ozbiljno,pre jedno godinu dana dodje meni drugar koji je imao problema sa sadržajem poruka koje mu dolaze(oženjen).i ja lepo odem na google ukucam hide sms symbian bla bl bla i ponudi mi tada neki file menager da skinem ne mogu da se setim njegovog imena.i kada se udje u njega pored toga što se ima pristup svim fajlovima pa i onom folderu gde su poruke zanimljiva opcija je hide atribut.kada se aktivira ništa ne vidi te fajlove osim tog programa.nije loša stvar da se malo progugla.ime sam mu zaboravio...

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

VeNoM, ono sto je jos bolja stvar je da ne mora da trazi bilo kakav program za to... potrebno je samo da zakljucas telefon pomocu Lock Code-a kojeg samo ti znas i divotica :D Nema nikoga da ti dirka telefon :)

dsit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 19. Jan 2008. 20:28

Post od dsit »

Ne bih zakljucavao ceo fon a i nisu bludne slike :roll:
Samo ne bih voleo da ih vidi neko ko ne treba pa sam mislio da postoji neka varijanta da se oznace kao hidden ili da se smeste u neki folder koji ce biti zakljucan. U koji god folder da ih tutnem, ova pametna galeija ih povuce...
Googlao sam al ne mogu da nadjem nista valjano a da je besplatno..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

dsit, kako bre nema dali si probao da nadjes onu aplikaciju koju sam ti gore predlozio Smart Guard Plus. Na ovi imas trajal verziju preuzmi je pa je isprobaj.
Evo ti link klik
Ako ti odgovara javise pa cemo ti naci ful verziju.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

dsit,pomocu X-plore-a napravi svoj folder,prebaci podatke koje zelis da "sakrijes" u taj folder,zatim ga preimenuj tako sto ces mu na kraju dodati dve tacke i razmak(.. ).
Tada ce se taj folder "ponasati" kao da je prazan,da bi mogao da vidis sta se u njemu nalazi moraces da ga preimenujes,odnosno da skines te znakove koje si dodao. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Fox, jako dobra ideja... To sam i ja prije radio i ispalo je jako dobro :) U sustini, nisam imao nista znacajno, samo PIN-ove od kartica, koje sam stavio u notepad, pa taj note sam tutnuo u nekakav folder :D Kako ti rade samo klikeri, ja sam potpuno zaboravio na to ;)
E to nisam nikad radio sa video file-ovima i slikama, tako da za ishod ne znam... Tacnije, ne znam da li ce da ih prikazuje u galeriji, ali vrijedi pokusati :)
deksicom, ni ta app nije losa... Probao sam je i dobru stvar radi :)

djeno
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2008. 19:34

Post od djeno »

Šta da uradim da bi mi fon odbijao pozive i sms poruke od odredjenog broja telefona. Tel je nokia N95 8gb.

Odgovori