Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

juče sam imao konačno priliku da malo duže radim sa ovim mobom.nov, sveže izvadjen iz kutije i po mom predlogu vlasnik je odmah kupio i gumenu futrolu ili zaštitu ili šta je več ono...
utisci su više nego pozitivni (osim nemogučnost lepog pretiskanja meni tastera i shutera zbog onog silikona na zaštiti).lepo radi, brzo odziv fantastičan os meni veoma drag i tome slično.imao sam prilike da drndam i desire pre nekih 10meseci i mislim da se ova dva modela ne mogu porediti jer su veoma različita svako ima nešto svoje.
e sada probao sam i c7 i to danas i nešto nisam oduševljen.ok je sve to ali kada čovek prvo uhvati n8 pa c7 nije to to :P
inače moja preporuka za n8.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

VeNoM, da... u pravu si. Pogotovo jer im je cijena jako jako slicna, da ne kazem da se ne razlikuju u cijenu, a kamera koja je tu... :D
S druge strane, trazio sam i ja sebi ovdje po BL N8, ali je nova oko 350 Eur i ispod ruke najvise sto sam izvukao je 300 Eur, a kako vidis cijena C7 je pala na 200 Eur, doduse to tako kazem jer je deksicom.info :D rekao da se to moze naci ;) No i sama serija to nagovjestava :D N serija je vrh,a C serija je nekakav prosjek ili po ovom telefonu, nesto iznad prosjeka, ali ne kao N :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 21:52

Post od gangsta »

VeNoM tako sam i ja trazio odmah tu gumenu futrolu cim sam ga otpakovao i nisam prvih nedelju dana mogao da je nadjem, kasnije sam odustao jer je telefon i vise nego otporan, zakljucih da mi nije bila potrebna :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

gangsta, ma u svakom slucaju futrola je odlicna stvar, jer onda ne moras da razmisljas da li si kljuceve stavio u isti dzep sa telefonom ili neke sitne pare, pa onda poslije kad vidis telefon... :cry:
A da ne govorim o tome kako bi futrola zastitila telefon od pada na tlo ili tako nesto... :D Zato futrola od 10-20 Eura ne znaci nista s obzirom da ce da se sacuva telefon od vise par stotina Eura :D

MobileManiac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:34

Post od MobileManiac »

deksicom napisao:MobileManiac, gde, kako i za koliko si pazario fontele. Uzdravlje da te sluzi.Slika
E pa hvala, ne znam da li je po pravilima, ako nije neka modovi obrisu deo teksta.
Kupio sam crnu u topsportu u balkanskoj - 2 godine garancije za 350eura.

To je regularna cena, nikakvo cenkanje, ucenjivanje i ostalo, dakle moze svako da pozove i kupi :)

E sad mogao sam na oglasima, najjeftinije je sto sam nasao 315e, ali uglavnom su bili otvoreni korisceni, i ti koji su ispod 330e su recimo bez garancije.

Sa ovom radnjom sam inace od ranije zadovoljan, a i relativno mi je blizu, izlaze u susret, i onda nema razloga da lovim dodatnih 20ak eura, posebno sto je 2 god garancije, a i jos neki stalni i cenjeni clanovi ovog foruma su mi je takodje preporucili

O dodatnim utiscima malo kasnije, kad stignem da ga cacnem, jos uvek nisam ni sim karticu ubacio :)

Dajte neki link da vidim neku gotivnu futrolicu :)

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

kucaj na amazon.co.uk N8 u search i naci ces mnogo gotivnih futrolica. tako sam ja za moj naso :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

zavodnick napisao: deksicom, za nekoliko dana mozda postanem vlasnik C6 telefona, samo ne znam da li mi se isplati :) 200 Evrica kosta, ali opet nista puno ne dobijam ostim tastaturice, touch-a i S^3, ali mozda se odlucim i uzmem ga, samo da bih sto bolje savladao S^3 i da bih ljudima koji imaju vece probleme od mene, mogao ovdje da pomognem ;) Sta ti mislis o tome ?! :D
Ali na koji C6 mislis. Stari C6 ima tastatur i on je na s60v5 a noviji C6-01 je na symbianu ^3 i bez tastature.
Pa sta ces dobiti, eto veci ekran na dodir, noviji i interesantniji meni i vise ram memorije sto je itekako potrebno da bi radio spb shell kako treba. A izgubices dobru kameru i stereo zvuk :cry: :cry: :cry:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, znaci da ja pricekam tebe i tvoju C7 ako je otkljucana za Republiku Srpsku :) Jbg... Uzdam se u tebe :)

MobileManiac
Novajlija
Novajlija

Post od MobileManiac »

E pa evo, danas sam malo ugrabio da ga cackam, i prvi utisci su jako jako povoljni.
Telefon je upravo ono sto i treba da bude - dakle telefon, a ne neka igracka, ne vredjam ovde nikoga niti imam ista od toga, kao da ne bih voleo da je moj bivsi HTC ili npr iphone ili npr. anycool, svejedno, imaju sve funkcije koje meni trebaju, nije meni nokia nasledstvo pa da sam pupcanom vrpcom vezan za nju.

Da vidimo sitnice, pre svega, telefon je od metala, to je extra extra, prvi put da drzim kvalitet u ruci, ja bih metalne telefone uveo kao standard, tj izbacio plastiku, jednostavno treba da se pretpostavi da moze da ispadne, necu ga nositi uvijenog u maramicu, kao dijamant.

Ja imam specifican posao, vezan sam dosta za gradiliste, kao i za jurnjavu po gradskim upravama, i vremenom sam profilisao specificne zahteve

- kamera je extra, u makro modu takodje, dakle mogu po gradilistu da snimam sve sto me zanima, kao i video, kao i u makro modu razne papire koje fotografisem umesto da moram da idem da kopiram ili prepisujem, i posle dalje postupam po potrebi
- zvuk telefona je fantastican, zvoni kao uzbuna za vazdusnu opasnost, extra se cuje, pravo uzivanje, napolju sam danas cuo poruku sto sa HTCom je retko bio slucaj, iako je na nokiji po defaultu neki jako kratki ton npr, pa se bez obzira na to extra glasno cuo
- spikerfon se EXTRA cuje, nije ni na HTC bio losiji, ali to cesto koristim i plasio sam se da ce biti los, medjutim je super, to cesto koristim u kolima, jer ne nosim slusalicu i onda mi igra ulogu
- baterija je za sada TOP - danas sam ga skinuo u 14h sa punjaca, evo posle 10 sati drndanja, igranja, nije ni jednu crticu skinuo, nisam se mnogo igrao, ali da sam ovo sa HTC radio, vec bih bio ispod 50%, bez daljnjeg
- poruke mi je vazno da mogu da lako posaljem na dosta kontakta odjednom, kad obavestavam majstore, itd, to je sa HTCom bilo mucenje, i smaranje, ovde je to naj naj jednostavnije, dobijem check listu svih imena i samo checkiram kome treba da se posalje sms
- delivery report za razliku od onog iz windows mobile radi kako treba, dakle ne zagadjuje mi inbox i tera da ga stalno cistim, vec lepo gura u zaseban folder, e sad bilo bi jos bolje da pored svake poruke stiklira da je poslata, ali nije toliko bitno
- izuzteno je lako pristupiti kontaktima, i uzeti samo broj telefona iz njega, jer mi mnogi traze da im posaljem broj telefona, a imaju velikih problema sa primanjem biznis karti, sto mi jako jako cesto komplikuje posao, zahteva duplo slanje, itd, dok je to ovde na dva toucha po ekranu, na HTCu sam trebao pola sveta da obidjem da bih stigao do cistog telefona iz kontakta, kopirao ga, i kasnije pastovao u sms direktno

To su prednosti, koje sam svakodnevno koristio, i koje su ovde isplivale na povrsinu za razliku od prethodnog telefona koji me je mucio sa tim stvarima. E sad instalirao sam ja tu neke externe programe, ali onda je to pucalo, zezalo, ipak je kad je nesto native os bolje nego kad nije.

Sto se tice dialera, nisam zadovoljan, ima tri neka bazicna nedostatka, pokusacu da proverim koja su podesavanja, mozda moze da se sredi, tu je HTC bolji ja mislim :
- kad uspostavi vezu ne zavibrira sitno telefon kao kod HTC, sto cesto olaksava jer ne moram da drzim telefon na uvetu dok zovem, ako nekom duze zvoni mogu nesto da drugo radim da ne zevam i drzim slusalicu na uvetu ili gledam u display da li je krenuo counter.
- pretragu vrsi samo po imenu, dakle kad unesem par brojeva, nadje samo ona imena koja pocinju na te brojeve, dok je HTC radio pretragu i po imenima i po brojevima telefona, sto je bolje , bar mislim da jeste
- kad ponovo radim pretragu iz dialera, ne izbaci mi kao prve one kontakte koji su najskorije zvali, vec po azbucnom redu, tako da kad zovem recimo DANIJEL DAMJAN DANIJELA DARKO, itd, iako najcesce pricam sa darkom, on mi izbaci prvo ove prethodne iako ih nisam mozda mesecima zvao, a sa darkom sam npr svaki dan na vezi, a htc je prvo pretragu radio u call historiju, odatle je prve kontakte izbacivao, pa tek ako tu nema onda iz contacta je vadio
- konacno ajde i to da kazem, ne pokazuje brojebe telefona kad vadi kontakt ili kad me neko zove ko mi je u kontaktu, sto mi je znacilo, jer sam nekako ipak tako postepeno pamtio i broj telefona neke osobe, ovako cu nekoga uneti, i vise mu nikad necu videti broj telefona, uvek ce biti sakriven iza imena. To i nije toliko bitno, ali eto razmisljao sam o tome

Ovo su stvari koje su meni bitne, ja dnevno provedem i do 100 minuta pricajuci, uglavnom krace razgovore, tako da mi ovo dosta znaci, ne samo u vremenskom smislu, vec i u nekim momentima kad se treba nesto brzu uraditi, pa su i zivci slabi, a onda jos zeza telefon na kraju

Sto se tice ostalih gadgeta, sad cu prekontrolisati sta ima, sta se nudi, pa cemo videti za dalje

malo sam zbrzao celu ovu poruku, pisem je u dahu, hocu da idem da odmorim, ali sam rekao da cu napisati impresije, i vi ste mene savetovali pred kupovinu, pa je glupo da iskuliram, ali mozda je malo konfuzno napisana poruka, sutra ne mogu, ali je mozda prekosutra budem sredio malo, izmenio i doveo u red

pozdrav

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

MobileManiac
jedino sa cim se ne slazem sa tobom jeste da je zvuk na N8 Dobar, taj da se cuje kad te neko zove i sl. Ja na primer kada mi je tel u dzepu rijetko kad cujem poruku ili poziv iz razloga sto mu je zvucnik postavljen na nezgodno mjesto i kada stavim telefon na sto ili u dzep zvucnik se prekrije i mnogo se slabije cuje.
I N8 ima mnogo vise dobrih stvari koje ti nisi nabrojao, ali kao sto si rekao ti si nabrojao samo one sto tebi trebaju :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

MobileManiac, na ovi-store postoji aplikacija Youlu Address Book i ona ti moze puno koristiti, isprobaj je besplatna je.klik
Za vibraciju kod uspostave veze posao ce ti zavrsiti viba-connect pokusaj i tu aplikaciju da nadjes.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

MobileManiac, svaka cast na ovakvom postu... Iskreno, kad si opisivao, imao sam osjecaj kao da sam ja drzao telefon u ruci :) Iskreno, delivery report i kod mene na N95-2 gura u zaseban folder, tako da ne vidim nista specificno po tom pitanju :) Sto se tice baterije, skini sebi iON battery timer, jako korisna stvarcica... One crtice i nisu bas uvjerljive, ali iON je bas bas dobra stvarcica :D

MobileManiac
Novajlija
Novajlija

Post od MobileManiac »

Drugari, telefon me i dalje odusevljava, sve je na svom mestu, bas kako mi i treba.

- sto se tice jacine zvuka, ili sam izabrao neku extra glasnu melodiju ili je HTC bio jos losiji, ali meni je ovo sasvim ok bar za sada, da se ogradim da jos uvek nisam imao priliku nesto preterano u realnom okruzenju da cujem zvono ili sms, ali sa prethodnim sam redovno imao problem, a sa ovim za sada koliko sam bio napolju lepo cujem.
Inace zvucnik je stvarno ludacki postavljen na losem mestu, neverovatno kako to nisu malo inteligentnije smislili.
- delivery report gura u zaseban folder, dok je na win mobilu stavljao u inbox i pravio sum, a ja bih vise od svega voleo da ne stavlja ni u zaseban folder, vec da moze pored svake porukice da recimo checkira zelenom bojom ako je poruka deliverovana, pa da eventualno option na to pokaze detalje, tako bi bilo najpreglednije, ali nije ovo kako je sada uopste lose.

- prvo da kazem da je contact manager extra uradjen, ne pricam o dialeru, vec o samom kontakt manageru, daje veliki broj grupa, svaka grupa moze da ima svoj ton, a ono sto mi je jako vazno jeste da se IZUZETNO lako pristupa kontaktima, lako se kopiraju, menjaju, dopunjuju itd. Ja imam veliki adresar, i vrlo mi je bitan, sa jedne strane je to dobro, sa druge strane nervira, jer imam i neke telefone koje jako retko koristim a trebaju mi, i samo mi prave smetnju dok mi ne zatrebaju u principu jednom godisnje ili slicno. Ovde to lepo moze da se ishendluje, moglo je i na proslom telefonu, ali ovde je daleko intuitivnije.
- profili su me potpuno odusevili, ovde ih ima neograniceno i vezani su i za grupe, kao i za konkretno vreme kad je moguce startovati odredjeni profil. Znam da imaju ovo i starije nokije, ali je ovo upravo ono sto mi je trebalo.
U mom slucaju, ja volim malo duze da spavam i onda se stalno cimam da li me je neko bitan zvao jer mi je telefon ugasen, a zovu razni ludaci, ovako imam fantasticnu opciju da preko noci mi telefon zvoni samo za kevu i devojku, ujutru od 7 samo za ortaka sa kojim radim, i posle tek od 10 za razno razne smarace, tako da mogu mirno da spavam bez da mi je pola mozga budno da li sam imao neki bitan poziv i da li sam preterao sa spavanjem, itd.

Ono sto je delimicna mana to je nedostatak nekih touch opcija u samom symbianu, nadam se da ce to resiti sa novim symbianom, tj, recimo gasenje prozora mora na options pa na exit, sto je otprilike isto kao i levo i desno dugme na starim symbian telefonima.

Da kompletiram poruku i idem da legnem - fascinira me za sada brzina kojim telefon radi, nema stucanja, gusenja itd, mada ga nisam ni opteretio jos uvek.
Dalje, baterija je na 40% posle tacno 36 sati od kad sam ga skinuo sa punjaca i posle dosta drndanja po njemu, poslatih 15 smsova, napravljenih jedno 20 slika, i 56 minuta razgovora,
u poredjenju sa prethodnikom iako ova dva dana nisam nesto preterano pricao, ali sam zato drndao telefon ovo je i vise nego dobar rezultat.

Sutra cu se malo poigrati sa nekim dodatnim aplikacijama

Pozz drugari

bregule1973
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 07. Maj 2011. 18:13

Post od bregule1973 »

Ja sam kupio n8 pre mesec dana.sve sam isprobao sem fm transmitera.Danas je i to solo na red da se proba medjutim ustanovio sam da opcije u mojoj n8 za transmiter nema.Malo sam guglao i nasao da Nemesis service suite ne radi sa Symbian 3 i Nokia N8 tako da nemogu da promenim product code i da povucem verziju software-a u kojoj ima opcija fm transmitera.Veoma sam besan zbog cinjenice da fm transmiter stoji kao opcija koju N8 podrava a ja tu opciju u mojoj N8 nemam zbog software-a.Smatram da mi je Nokia podvalila ovim.Znaci fm transmiter je hardver koji emituje audio iz telefona putem radio talasa,meni je konkretno trebao za auto posto nemam mp3 u autu.Telefon poseduje taj hardver ali zbog mog product koda koji je srpski,imam srpski jezik dakle,nema ga u opcijama nigde.Izgleda da je jedini nacin da dobijem opciju fm transmitera da telefon flashujem sa Phoenix i Navifirm softwareom.Ranije sam koristio Phoenix i smatram da je procenat ubijenih telefona 50%,kada se sa njim flashuje.Zasad se ne usudjujem da probam.Ima li neko resenje za ovo...........

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gangsta »

najjednostavnije kupi mp3 radio u auto ili ako koristis neki fabricki pa neces da menjas uzmi onaj posebno mp3 transimiter na upaljac em sto ti je jednostavnije em sto ces imati bar 3x bolji zvuk nego preko telefona :D
moj je kako se secam imao tu opciju, iskreno nisam na njemu probavao ali znam da je na prijasnjim nekim nokijama onako, srednja zalost.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

gangsta, huh... Iskreno, zasto bih kupovao mp3, ako imam mobilni ?! S druge strane, to dosta zavisi i od zvuka koji reprodukuje pojedini telefon... Recimo na N95-2 zvuk je odlican, ali na novijim telefonima zvuk je daleko losiji nego tada... Ne znam za N8, ali svakako vrijedi pokusati :)

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gangsta »

ne mislim ja toliko na kvalitet zvuka preko slusalica ili tako nesto, vec sto ces verovatno morati da "ganjas" tel po autu da ti radio hvata dobar signal i da ne susti...i te stvari

meni na N85 ili N86 ne znam sad tacno bilo je nekako priguseno i dosta tise u odnosu na muziku sa radija. na N8 ja sam bio zvukom bas zadovoljan, nemam nekih kritika po tom pitanju :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

gangsta, znam na sto si mislio, ali ako to sve ima veze sa Fm transmitorom, onda je nerealno da kupujes jos i mp3 radio, samo zbog toga sto nije u ponudi software-skog paketa :(

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

I kod mene je bio srpski jezik ali posto meni ne treba ja sam povezao lepo N8 na komp pa sam preko OVI-ja reinstalirao phone software.Probaj to, mozda ti uspe

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

nenad.fil, u sustini dobra ideja. Nista te ne kosta da probas, ali time se nista vise ne dobija osim "refresh-a" ( tako da to kazem ) sistema... Doduse, nekad ne treba povlaciti drasticne mjere :D

Odgovori