Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

gilloniole, sve sto se nalazi u folderu Garmin je od garmina... znaci mape, upozorenja od kamera, jezici... Sve izvan toga, nije od Garmina i brisanjem neces poremetiti rad Garmina ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Moze pomoc oko update-a?Jel to moze sa Nokijinog sajta ili?Stvarno me je sramota sto ovo pitam. :oops:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

fannY, kresnes ovi-suitite, pa u gornem redu nadji ikonu Software updates klikni na nju i sve cetise kasti samo.
A da najpre povezi telefon i komp preko usb ili blu tut vezom da ti ovi ocita sta ima novo od software za tvoj telefon.
Poslednja izmena od Deksi u Sub, 07. Maj 2011. 06:19, izmenjeno 1 put ukupno.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

fannY, nista nije sramota... Nego kao sto deksicom rece, provjeri da li imas nekakav novi soft za tvoj telefon i ostalo je lako :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

deksicom, zavodnick, hvala puno,upravo instaliram.:) Nekako sam bio navikao na iTunes,pa nikako da se snadjem sa Ovijem.:D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

fannY, samo polako... :D Nema razlog da zahvaljujes... Mislim da ce za koju godinu ( ako NOKIA i dalje bude radila sa Symbian-om ) OVI preuzeti primat... Barem se tako nadam ;) :oops:

summum
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 11. Maj 2011. 00:11

Post od summum »

Ima li neko ko može da mi sumira u par kratkih reči ovaj model Nokije? Neko ko je na ovoj temi od početka.
Planirao sam Wildfire da kupim, ali sam odustao i hteo bih da nastavim sa tradicijom Nokije - 8. Nokija u kući.

Kupio bih polovan E72. Ne treba mi ništa posebno kod telefona od funckcija. Niti mail, niti previše interneta, niti previše snimanja i slikanja, već samo sam naišao na ovaj model jer mi se posebno sviđa.

Može li kratak rezime ove teme ili da čitam 43 strane :smutny: ?

Hvala vam.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

summum, ne moras da citas sve reci cu ti nesto u par kratkih crtica poredeci ga sa nekim drugim telefonima ;)
- kamera: ODLICNA! Iako imas telefona koji imaju 8 MPix kamere, ali ova na 5 MpiX imas i AF (autofocus) sto je odlicno
- zvuk: ODLICAN! Noviji telefoni nemaju stereo, ali ovaj telefon pripada onoj staroj generaciji koja ima sve...
- tastatura: SOLIDNA! Neko bas k`o imas soferske prste u pocetku ce da ima problema, ali poslije ce sve da dodje na svoje mjesto.
- ekran: SOLIDAN! Iako nije touch, pokazao se kao jako dobar! Takodje imas GPS na njemu, WiFi... Sretno ako ga kupis ;)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

summum, imas na prvoj strani ove teme kratak test. :wink:

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ja bih samo na sve ovo sto je zavodnick, dodao da je baterija fenomenomenalna.....uz prosecno koriscenje 4 dana traje.....odlican izbor u svakom slucaju.
Nokia Lumia 1520

summum
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od summum »

Hvala svima. Definitivno moj idući telefon. Razmišljao sam o Wildfire, ali nisam ja za tačskrin. ''qwerty'' još nisam imao. Sam dizajn telefona mi se posebno sviđa.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Adams, e to sam zaboravio da kazem :) Hvala!
summum, siguran sam da se kupovinom ovog telefona neces pokajati... :D

summum
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od summum »

Još jedno pitanje.

Da li kvalitet izrade telefona zavisi od zemelje u kojoj je sklopljen? Koliko znam, a znam veoma malo o telefonima, Nokija se sklapa u Finskoj, Nemačkoj i Mađarskoj. Da li, pri kupovini, i na to da obratim pažnju?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

summum, lijepo pitanje... Ali to je isto kao kada me pitas da li je Mercedes za Njemacku isti kao Mercedes za Republiku Srpsku ;) Naravno da nije :) Moja NOKIA je napravljena u Finskoj, ali to opet nista ne mora da znaci ( tipa da nece da se kvari, ili da li ce ili nece slider dobro da radi... )! :D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

summum, po pravilu ne bi trebalo da bude problema sa telefonima bez obzira gde su napravljeni, jer svi telefoni moraju biti napravljeni po istoj "recepturi" i moraju zadovoljavati postavljene standarde. Naravno uvek postoji mogucnost da telefon ima neki kvar bilo gde da je napravljen. NPR.: moja bivsa E72 je bila napravljena u Finskoj pa je imala fabricku gresku u sklapanju pa sam je vratio. N82 koji je napravljen u finskoj je imao problema sa zvucnicima pa su mi zamenjeni u garantnom roku.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

IDzO, u potpunosti se slazem, ali nista ne mora da znaci :) Ja iskreno sa NOKIA-ma iz Finske nikad nisam imao problema, ali sam zato imao NOKIA-u iz Madjarske koja mi se kvarila nevjerovatno puno puta... U sustini, nista ne mora da znaci, ali to je moje iskustvo :D
Zato sam prosli put, kad sam kupovao NOKIA telefon, zapucao u Zagreb u NOKIA centar i tamo kupio telefon :D Plus 2 godine garancije na bilo sta i do sada mi se nikad nista nije desilo :D Na srecu :)

summum
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od summum »

Ok, hvala svima. Ali, možda obratim pažnju i na to. Da je proizveden u Nemačkoj ili Finskoj. Mislim da se u Mađarskoj sklapa za lošije tržište, Balkan.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

summum, mah danas se to ne moze znati, gdje se pravi i za koje trziste :( Danas je sve do profita pa i odatle cinjenica da se svugdje moze zavuci greska :(

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 13:46

Post od Hektor »

Cesto mi se desava da tel pri surfovanju izbaci poruku memory full pri surfovanju preko default ili opera mobile browsera. Ukljuceni su mi iSMS, ion battery timer, vibraconnect i to je to. Pri pokretanju imam oko 38 mb slobodnog rama. Da li je to uobicajeno?
HTC M8Q HTC 10

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Hektor, pa to mu je vjerovatno nekakav kriticni nivo RAM-a... Problem je jer imas sve te stvari popaljene, ali ja bih da ti provjeris da li imas mozda nekakav zaostali .sis file ili da ti mozda nesto ne radi u pozadini... Pogledaj ako imas Garmin koju verziju imas, jer on cesto moze da pravi problem...
S druge strane, ako imas nekakav preglednik na telefonu, tipa Y-Browser, bilo bi dobro da pobrises sve iz cache-a :D

Odgovori