Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

igorrrr12, gledaj. Ti kad kupis nekakav telefon preko mreze ( nije bitno o kojem se telefonu radi, samo neka je telefon skuplji ), oni ti ga na 2 godine prodaju za cijenu "polovnog"... Ne znam da li me razumijes ?! Za 2 godine, realno, taj telefon ce biti toliko para ili cak malo manje, ali ti za 2 godine ces da "isfuras" taj telefon a drugi neces ili ne mozes da kupis
( jer nisi lud da opet kupis preko mreze ) + obavezan si 2 godine da placas pretplatu i poreze, znaci trosio ti racun ili ne :( E to je uzas !
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

igorrrr12
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Maj 2011. 17:18

Post od igorrrr12 »

na xxl tarifi gde ti je mesecan pretplata 40 km na 24 meseca je 400 km ovo nije preskupo,al te vezuju 2 godine da im mesecno dajes 40+pdv pretplatu...

na l tarifi gde je mesecana prepplata 20 km na 24 mseca je 700 km... ovo je prskupo,tel mi dodje isto uzet ga u mtlu ili otic u shop... zbog toga kazem da je preskupo

ili ova tarifa
tarifa TOTAL GROUP 6-20 (broj clanova) to se nalazi i moj otac,..tako sam planirao uzeti...

n8 nokia
TOTAL GROUP 12 MJ 24 MJ.
Do 20 pretplatnika 749KM 649KM
ovde je mesecna pretplata isto tako 20-tak km..

znaci isto dodje i total gropu i L tarifa..
dok je xxl tarifa cena telefona 400 km al deru 40 km za mesecnu pretplatu...

ako je ovo jeftino i fer od njih gde te vezu ugovorom na 12 ili 24 meseca na pretplatu od 20-40 km gde cena telefona u zavisnosti od pretplate 400 ili 700 km ,a gde je telefon 700 km u shopu msm stvarno nisi fer niti logicni,mnogi ce se zaletieti u ovo ,platiti u startu za tel 700 km(a u shopu je isto tako,a cak sam na piku video cenu od 620 km) uzete ce tel i jos se vezati ugovorom,placati pretplatu 24 meseca i misliti da su dobro prosli...

edit:
pa da znam,primetio sam..ovim pregledom kroz ove tarife i njiove cene tel od 400-700 km,mesecne pretplate na 24 meseca od 20-40 km + pdv ,stvarno su preterali..

da su mozda stavili na l tarifu gde je pretplata 20 km,cenu telefona od 400-500 km pa i nekako,ipak te oni vezuju da placas 2 godina ,mesecno 20-30 km kad dodas i pdv

Spojio: IDzO
Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

igorrrr12, moram da te upozorim... Kao prvo, nemoj da pises jednu poruku za drugom... Koristi opciju izmjeni. Kao drugo, ovo nije tema o paketima operatera, za to vec imas podforum pa tamo pisi... Sto se tice svega toga, ti si prvi bio koji bi se "zaletio" da te nije posavjetovao janka_88. Tu ne mozes nista da promijenis, jer m:tel kao i ostali operateri zele da sto vise zarade, na ljudima koji se bas ne razumiju u telefone...

igorrrr12
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Maj 2011. 17:18

Post od igorrrr12 »

znam ,izvini sto nisam modifikovao post,moja greska...
pa vidis brate da se nisam zaletio,da sam otisao i kupio ga i dosao ovde da pricam o paketima mtela onda bi se zaletio,ali opet hvala na savetovanju.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

igorrrr12, ne moras da zahvaljujes nikome ovdje... Sustina je da ne kupujes kilogram tresanja nego nesto sto kosta vise stotina Eura i ako ne pazis, mozes da izgubis jos vise para, a poslije i zivce jer si mogao proci bolje... Doduse, uvijek se moze proci bolje, ali ... :D

nbbulevar
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 25. Jan 2008. 16:15

Post od nbbulevar »

hoce li se javiti neki expert po pitanju sms outboxa na N8, ili ste experti samo na papiru :D , kako resiti da se odlazne poruke ne javljaju u otboxu i konverzaciji :wacko:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

nbbulevar, izgleda da je tebi tesko i da citas... janka_88 ti je davno odgovorio na to ;)
nbbulevar, ne znam sta je kod tebe problem sto se tice poruka. Jer i na N8 imas opciju da biras sta ce ti se otvoriti kad ti stigne poruka, da li konverzacija ili samo pojedinacna poruka i sta da ti se prvo otvori.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

nbbulevar, jednostavno je nemoguce da se poruke ne pojavljuju u outbox jer dok ih ne posalje one se nalaze tu i kad ih posalje premjestaju se u sent. Ne vidim u cemu je problem? A da ih ne bude u sent samo u opcijama namjestis da ne cuva poslate poruke i onda ti vjerovatno nece biti prikazane ni u konverzacijama ali u outbox moraju biti dok se ne posalju... Pozdrav

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, mislim da dzaba pises ;) Opet ce to isto da pita za par dana :) Nego, poruke moraju da budu u outboxu sve dok se ne posalju. A koliko i ja znam, sve ostalo se moze podesiti. Cak i na mojoj N95-2 a kamoli na ostalim novijim NOKIA-ma ;)

nbbulevar
Novajlija
Novajlija

Post od nbbulevar »

E sto volim ove pametnjakovice koji nisu ni videli n8 a prave se pametni, ti znas da se moze sve podesiti, ja nokia telefone imam 10 godina.
Kada odes u message pa settings pa other i stavis opciju save sent messages NO ispod ima opcija Number od saved msgs. i NE MOZE da se stavi 0 uvek automatski stavi 1 tako da je stalno poruka iz outboxa kad ode ostane u SENT porukama, e ja NECU da mi bude u SENT jer cim je u sent automatski je i u konverzaciji razumes mobil manijak.......

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

nbbulevar, janka_88 i zavodnick samo pokušavaju da pomognu, zaista nema potrebe da budeš ciničan.Prvo nisi bio jasan sa tvojim pitanjem.Svaka poruka kada je šalješ prvo se prebaci u outbox dok se ne pošalje.Može da se desi da trenutno telefon ne može da pošalje poruku zbog nekog problema u mreži, tako da ta poruka stoji u outbox-u dok se ne pošalje, a sam telefon pokušava slanje sve dok poruka ne bude poslata.Kada se poruka pošalje, ona se smešta u folder SENT.Ako ne želiš da se poslate poruke pojavljuju u tom folderu, jednostavno izabereš sledeću opciju: messaging/setings/other/ i u polju "save sent messages", staviš "no" i problem rešen.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

nbbulevar, kao sto sam ti napisao, u podesavanjima namjestis da se ne cuvaju poslate poruke odnosno SENT i nece ih biti u dijelu gdje su poslate poruke kao ni u konverzacijama i kao sto kaze znemanja, nema potrebe za ciničnim komentarima. :wink:

lavkole
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 25. Maj 2011. 20:28

Post od lavkole »

da li neko moze za mi zapakuje u zip formatu sve sto se nalazi na ROOT masovne memorije osim muzike i licnih slika, obrisao sam greskom sve sto se nalazi na masovnoj memoriji i sad nemam nista od aplikacija koje su bile pre brisanja... hitno mi je potrebno... lavkole@gmail.com

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

lavkole, kakve aplikacije? Ako mislis na one sto si instalirao njih ces morati sve ponovo sam, a fabricke se i ne nalaze na masovnoj memoriji.

vlado_s
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 08:59

Post od vlado_s »

Moze li mi neko dati preporuke, da li da zamijenim Samsung I8700 OMNIA 7-Windows za N8??? Kakva su vasa iskustva? Nadam se brzom odgovoru.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

vlado_s, menaj odmah. Ja imam c7 koja je veoma slicna N8 (osim naravno kamere i hdmi-a) i toplo ti ga preporucujem. Da sam mao vise para ja bih ga definitivno uzeo.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

vlado_s, takva pitanja moras da postavis * ubuduce ) na podforum POREDJENJE MODELA...
nbbulevar, u pravu si... nemam N8, ali pokusavam da ti pomognem, ali cinizam ti je zakon... Ipak, ti imas taj telefon, pa sam mislio da ces nas nesto da naucis, ali...
znemanja, janka_88, hvala :)

nbbulevar
Novajlija
Novajlija

Post od nbbulevar »

janka_88 napisao:nbbulevar, kao sto sam ti napisao, u podesavanjima namjestis da se ne cuvaju poslate poruke odnosno SENT i nece ih biti u dijelu gdje su poslate poruke kao ni u konverzacijama i kao sto kaze znemanja, nema potrebe za ciničnim komentarima. :wink:
Evo ponovo na N8 kada disejblujes sent opciju odnosno stavis NO ispod ima opcija broj poslatih sacuvanih poruka da uneses broj. Problem je sto ne moze da se stavi 0, po difoltu stavi 1, i uvek se u sentu pojavljuje najnovija odlazna poruka bez obzira sto je stavljeno NO na sent mesages. To je problem........

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 21:52

Post od gangsta »

vlado_s ja sam imao N8 pa menjao za tu Omniu i sada sam i nju prodao.
pa ovako: displej na Omniji MNOGO bolji po svemu, takodje Omnia surfa odlicno, po meni takodje mnogo bolje od N8 i sam telefon je atraktivniji, manje primeraka ima...
sto se tice N8 mnogo bolja kamera, slike zbog blica, a video ima bolji zvuk, telefon je dosta manji i kompaktniji, imas vise programa za njega cini mi se i jos ovdje kod mene N8 je nesto malo skuplji.

jos da dodam da N8 ima upotrebljiv GPS za razliku od Omnie :D

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

nbbulevar ja obicno nemam naviku da pomazem ljudima, al evo tebi da pokusam ja da objasnim, jer vidim da tesko shvatas. Taj broj sacuvanih poruka sto ti govoris vazi samo kada je opcija za cuvanje poruka ukljucena, a kada je iskljucis onda ti ne cuva. Ja imam N8 i opcija za cuvanje poruka mi je iskljucena, a ispod u prozoru `number od saved msgs`pise `999` i ne cuva mi ni jednu poruku u folderu sent

Odgovori