Nokia C7

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Sreten, da li si pokusao da PC promijenis pomocu JAF-a ili Phoneix-a?! Probaj i sa ta 2 programa, pa onda ja mislim da ce moci... Jedino ako i Moviestar Spain nije "zabranio" update ili tako nesto... Doduse, mozda bi se prvo trebalo obaviti "skidanje branda" odnosno "telefona i software-a sa date mreze" i onda bi ti update radio... u to sam siguran! :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Sreten napisao: Jesam. I preko WiFi-a i preko ovi suite i preko NSU i uvek izbaci da nema update.
Logicno je sto ti to 'izbacuje',za taj Product Code jednostavno update jos ne postoji.
Da bi mogao da odradis update moras ili da promenis P.C. u neki za koji postoji update pa da zatim pomocu NSU instaliras novi sw,ili da pomocu Phoenix-a "ubacis" noviju verziju fw koju ces pre toga skinuti pomocu Navifirm-a. 8)
zavodnick napisao:... Doduse, mozda bi se prvo trebalo obaviti "skidanje branda" odnosno "telefona i software-a sa date mreze" i onda bi ti update radio...
Sta li je ovde autor poruke zeleo da kaze...?! :? 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Fox, ovak`... Posto je telefon na skinut sa mreze MovieStar i vjerujem da ima nekakve fileove i sta vec sa te mreze, pa sam mislio da samo skine software od MovieStara ( a to sam citao da se moze odraditi ), jer vjerujem da mu MovieStar ne dozvoljava update software-a i to je to. Naravno, kad mu ostane "cist" software onda ce vjerujem moci da update-uje telefon a prije toga ce moci i da promijeni PC, jer kako mi sada rece na PP, on ne moze ni PC da promijeni... Na to sam mislio :D

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

zavodnick,:blinky: :o ...
I dalje ne razumem kako mislis da "skine software od Moviestara" ?!
Promenom P.C. i posle update-om sw pomocu NSU-a,sa telefona ce nestati "obelezja" doticne mreze,jer ce se update-om instalirati "cist" fw. 8)

Sreten
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 04. Jul 2011. 21:21

Post od Sreten »

Gledao sam sad preko NaviFirma za ovaj moj product code i za njega nema ovaj poslednji update dok za većinu drugih ima. Probao sam preko NSS-a i Phoeinx-a da promenim PC i nisam uspeo. Sad za ovo felšovanje softvera preko Phoenix-a nisam baš siguran pošto nisam to nikad radio i ne bih da zajebem nešto. Imate li još neki predlog kako da promenim ovaj PC?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Sreten, gledaj ovako kada vec koristis navifirm nemoj da gledaj taj tvoj PC, vec lepo nadji Balcan stil ili black (zavisi od boje make telefona mada i nije nesto bitno).
Za C7 moras koristiti Phoenix jer JAF nece funkcionisati.
U sustini treba da skines zeljeni fw i onda ga preko Phoenixa ubacis u telefon. Procedura je veoma prosta a uputstvo mozes da nadjes i na youtube-u.
Da se ne mucis evo ti link: http://www.youtube.com/watch?v=S8ndAxqm3a4

Sreten
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 04. Jul 2011. 21:21

Post od Sreten »

Uspeo sam da ubacim novi softver preko Phoenix-a. Sve šljaka kako treba, hvala na pomoći. :)
Nego u vezi onog Breathing light, dok sam imao PR 1.0 normalno je radilo, otkako samo updejtovao na PR 1.1 prestalo je da svetli tj. treperi samo kad imam propušten poziv ili poruku što je normalno. Sad na PR 1.2 je i dalje isto, je l' i kod vas ovako i je l' može to da se namesti? Btw, uključeno je u opcija i radi samo kad ugasim screen saver.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Sreten, drago mi je sto si uspio da ubacis novi software... Nadam se da si sad zadovoljan :) Navikavaj se na brzinu telefona sad ;) K`o da imas drugi telefon,zar ne ?! :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Može li C7 da se hakuje nekom metodom? Da se ubaci garmin i ostale app koje koristim na N95 8gb i N86?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Barabo ne treba ti hack da bi garmina ubacio 8)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

A ostale app? Playeri, diktafon itd. hack ili sertifikat? Konkretno pitanje je da li postoji za taj model hack ako mi bude trebalo ili je symbian 3 tipa kao android i skidam iz marketa šta mi treba ili moram da hakujem da bih uživao u čarima operativnog sistema symbian?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Baraba, da bi uzivao u carima S^3 nije potrebno da hacknes telefon... To je samo potrebno kad neces da se zamajavas sa potpisivanjem app, ali u svakom slucaju ces morati nekakav program za hackovanje potpisati, tako da ti u svakom slucaju treba da imas cert i program za potpisivanje app... Sve stvari koje zelis da instaliras mozes da ubacis u telefon ako ih potpises ili ako imas vec hacknut telefon, pa onda mogu i nepotpisane app... Mozda je dobro da se malo bolje informises sta donosi hack i da li se moze tvoj telefon hacknut i koji program koristiti, ali prije toga bih ti savjetovao da ides step-by-step, odnosno da prvo potpises par app pa ih ubacis u telefon i tako da i o tome nesto naucis :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Baraba, pa nije tako neogranicen ni android... Ima odredjenih aplikacija koje zahtjevaju da bude root-ovan android da bi ih mogao instalirati, ali o tome u nekoj drugoj temi... ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

zavodnick, ae da objasnim zašto pitam da li ima hack za c7. Znam da hakujem i uradim sertifikat npr. za N86, to nije problem, ono što mene zanima je da li postoji hack ili mora da se čeka (možda ovaj telefon ili neka verzija sw nisu još razbijeni). Koristim na svim telefonima snimanje razgovora, na symbianu u rom patcheru ima faj da se ubaci na kome dikatafon ne pišti na svakih 1min zbog zaštie privatnosti... konkretno da li ima rom patcher za C7 i iste te fajlove mogu da ubacujem u C7?

janka_88, dobar je adnrod, ali mi c7 nudi prijatelj nov za 150e i to mi deluje kao dobra cena :wink:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Baraba,hack za sve Symbian telefone postoji,trenutno je problem sto se file kojim se radi hack mora potpisati a izrada sertifikata je zapela (otisli kinezi na godisnji :D :P ).Do kada ce situacija biti takva - ko zna,mada postoji mogucnost da se problem nece uskoro resiti,vise o tome u temi o izradi sertifikata.
Inace,postoji i drugi nacin za hackovanje O.S. za koji nije potreban sert ali on zahteva malo vise truda od gore navedenog.
RomPatcher za S^3 postoji,doduse za sada ima malo patcheva ali verujem da ce ih svakim danom biti sve vise. 8)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Fox, hvala hvala, to me zanimalo. Video sam temu sa sertifikatima i da ne mogu da se uloguju na stranicu (među kojima sam i ja: UCenter info: Can not connect to MySQL server).
Em zeza nokija a sad i kinezi :wink:
Ostaje mi da uzmem neki android za koji se ne moram ovoliko cimati koliko sa nokiom. Samo je mana na htc telefonima diktafon kada snima sagovornik se jedva se čuje (moj glas se normalno čuje) u audio zapisu, to me nervira, na nokia odlično se čuje i sagovornik i moj glas (i da čovek poloudi, nokia zeza, kinezi zezaju, htc zeza).
Ma ako nađem 1110 novu ima da kupim i kraj mukama sa telefonima.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, vjeruj mi da hack nije toliki problem na S^3 jer uopste se ne trazi hack za vecinu aplikacija kao npr. za S60 verzije symbian-a. Sjecam se da je skoro svaka druga aplikacija koju sam htio instalirati na N82 zahtjevala potpisivanje ili hack-ovanje telefona. Kod mene na N8 koji je softverski identican C7 mozda eto 10% aplikacija da je zahtjevalo potpisivanje a ostalo samo instaliraj i koristi. ;)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

janka_88,nije bitan hack samo zbog instaliranja nepotpisanih aplikacija,hack omogucava jos dosta stvari,na pr. sam RomPatcher nije moguce instalirati iako ga potpises dev sertifikatom... 8)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Fox, podrazumijeva se i to ali nije neka stvar imati hack-ovan telefon istog trenutka pa da ga zato odvrati od kupovine. Trenutno je mozda stala stvar sa sertifikatima a i da ne bude pomaka po tom pitanju ne mislim da je od sustinske vaznosti. Ja sam nabavio sertifikat za svoj N8 ali nisam ga uopste hack-ovao i sam par aplikacija sam potpisao koje sam nakon kraceg vremena obrisao jer mi ne sluze nicemu jer sve sto mi treba odradjuje se i bez toga tako da ako vec dobija dosta povoljno ne vidim razlog zasto ne uzeti. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, i ja se slazem... Zbog par programa nije potrebno da se ima hackovan telefon... Pogotovo jer ne instaliras svaki dan nekakve app pa da ti trebaju, nego... Pogotovo sto sam ja, tako da kazem, korisnik koji je malo "lijen" po tom pitanju probavanja i instaliranja, a iskreno hack na mom telefonu i nije puno toga donio, ali et`...

Odgovori