Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

snenad, Nemam reči i mene je oduševio symbian belle, zaista izgleda odlično, mada su mnogo sitnica preuzeli od android OS-a...

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

znemanja, pa naravno da su preuzeli, kao sto je i android preuzeo stvari od iosa itd. logicno je kopirati uspesne stvari

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ajde sada sto symbian sa android ui-em izgleda pristojno, zanima me kakva je situacija sa aplikacijama, na forumima vidim da se jako retko postavljaju novi programi, vecina ih je jos tu sa os 8.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

i ja sam mislio da symbian kopira android, sam procitao da je android kopirao meamo sa onim kliznim precicama od gore i provjerio i to je tacno, tako da je symbian preuzeo od meama isto, ali kako kod okrenes to nije symbian izmislio :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

telep, epa sad to sto je i bilo potrebno od "Utilities" aplikacija za rad telefona kao task menager, sms, pozive, kalendare i podsetnike izmisljeno je jos tad naravno novih update ima stalno ali nista novo se i nemoze izmisliti jer sve sto treba vec postoji.
Za ove druge kategorije kao "Music, News & info, Photo & video, Reference" itd. aplikacija ima stalno ponesto novo ali to se stalno i ne koristi.
Ja nevolim kopije cak ni priblizne kao sto je ova belle deskop, nesto sto je jedinstveno ostavi pecat nekog vremena i to ostane zauvek.

saila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2011. 08:34

Post od saila »

Kda se moze ocekivati da bude dostupna update symbina ann za podrucije Bosne i Hercegovine i dali je bolje uraditi update kada bude dostupan putem OVI suite ili preko wifi konekcije preko samog uredjaja!

telep
Expert
Expert

Post od telep »

rudulan napisao:i ja sam mislio da symbian kopira android, sam procitao da je android kopirao meamo sa onim kliznim precicama od gore i provjerio i to je tacno, tako da je symbian preuzeo od meama isto, ali kako kod okrenes to nije symbian izmislio :)
Ne znam ko je od koga to iskopirao (mada nigde nisam našao da maemo izgleda tako) ali ne znam da li se vidi razlika koliko identično izgleda

Slika Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

vlado_s
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 08:59

Post od vlado_s »

janka_88, možeš li mi ostaviti tvoj Mail, da ne smaram forum sa nekim pitanjima koje ti pretpostavljam znaš?

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od rudulan »

A jbg. morali su u symbian od svakog os-a ubacit po nesto, jer bi inace propao da nije tako.

A evo ti od meama taj panel kako izgleda, samo sto ga je android posle malo nasminkao valjda. :)

http://i.imagehost.org/0704/screenshot19.png

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Meni to ne izgleda ni približno isto kao ona dva gore, osim što ima prečice, ne vidim ništa zajedničko. Nisam ja ni rekao da je android izmislio prečice (ako pogledamo sve to izgleda kao na kompjuteru notification tray, kada već generalizujemo) ali ovo što sada imaju symbian i iOS je ono što je android doneo.
Ovo na maemu je čisto kliktanje na određeni deo, dok su sada symbian i iOS iskopirali baš svlačenje status bara.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

telep, zar je bitno ko je od koga iskopirao? Ja znam da si ljubitelj androida i ako ti je satisfakcija da se svi sa ovog dela foruma zagvalimo Google, kazi nije problem.
Sto se tice aplikacija po meni nikad ih nije bilo vise, svaki dan izlaze nove kao i HD igrice koje rade bez ikakvih problema.
Meni se iskreno svidja novi Belle desktop samo se nadam da ce uskoro izaci neka aplikacija ili widget koji ce prikazivati vreme i vremensku prognozu na desktopu kao na android telefonima.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Nisam ni započeo tu temu (a nisam ni spreman na raspravu), bilo mi je čisto onako zanimljivo, pošto je za nokiu android bio pišanje u gaće, sada mi je cool kada su se usrali u sopstvene gaće, ništa više.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

telep, pa ne ynam zasto stalno ides na Nokia teme i peckas njene simpatizere. ocigledno ne volis Nokia-u i volis android. I to je ok, a li ne moras da posecujes odredjene teme i pljujes sve sto se nekom svidja i time vodis temu u off. Ja zaista gotivim nokia-u a android mi se nikako ne svidjam pa ne idem na sve moguce teme i pljujem na njih.

Inace pitanje za korisnike ovog telefona. Da li je neko pokusao da koristi av kabli (na ulazu za slusalice kao sto je na ostalim telefonima slucaj) za povezivanje sa tv-om ili je jedina opcija preko hdmi-ja?

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ko je rekao da ja ne volim nokiu, pa imao sam na desetine njihovih telefona, samo nisam baš prso da finansiram neradnike.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od rudulan »

ma da su zdravo svi sistemi :) a koristio sam ja taj av kabal i radi kako treba :)

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

telep napisao:...samo nisam baš prso da finansiram neradnike.
hahahha upravo tako bas su postali stoka u poslednjih godinu dana...
nerviraju me..
mada realno gledano svi OS su poceli od simbiana....
bas steta sto S3 nije naslednik maema,jer bi anrodi i iOs plakali....al jbg! :uhuh: :uhuh:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Belle je ono što treba n8, fino izgleda i odlično "radi". Kompletan...
Symbian Belle on Nokia N8 / youtube
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Vlada Zem,vec je postavljen taj link na prethodnoj strani... :wink:
Inace,radi li Garmin na Anna-i i na Belle? :?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Fox, na Anna-i radi fenomenalno dosta bolje nego na n97 npr. koju sam imao.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Fox, i takođe provjereni radi na ovoj leaked verziji Belle koja je dostupna za instalaciju. :)

Odgovori