Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Evo da javim da izasao jos jedan update pod nazivom "Symbian Anna service pack". Odradio ga preko programa sw update komi se nalazi u mob. Pise nesto za stabilnost u jos neke stvari. :) Pocela je microsoft politika sa service pack-ovima se prenositi i na symbian. :D

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

VeNoM,problem je u tome sto mi se uopste ne nudi update preko opcije "azurir. sw" ! :?
A ne kapiram zasto je tako jer update postoji za taj fw koji imam u telefonu.
Zbog toga sam prakticno prinudjen da uradim update pomocu Phoenixa... :dry:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Fox, nemoj preko te aplikacije. Probaj da ukucas *#0000# i da onda vidis hoce lu biti nova verzija jer samo tako su drugi uspjeli odradit update preko telefona.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

VeNoM napisao:za sve ljubitelje ovog moba jedan info.kada se preko fenixa uradi evro ili balkanac anna bez problema se dalje radi update direktno preko moba.znači ne vraća po produktu već ide prema softveru.fak nisam trebao da prodajem n8....
isprobano na mojoj bivšoj n8ci...
Jesi li 100% siguran u ovo? Ubacio sam balkanca preko Phoenixa, i ne bih da se cimam da radim sve ispocetka ;)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

janka_88,pokusao sam i tako,rezultat je isti - nema azuriranja... :dry:
araphel,pokusaj i vidi da li ce ti uopste ponuditi update. :wink:

prodo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 03. Avg 2010. 22:30

Post od prodo »

Ljudi pomagajte gde kupiti telefon da je u fabrickom pakovanju da nije skinut sa mrece i da je cena realna oko 300€

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Fox, probao, pa sta bude. i odradio update, bez problema. Bojao sam se da mi update over the air ne vrati telefon na madjara, ali ocigledno da ide sve kako treba.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

vidim da je pre neki dan pominjan stock video player i citanje titlova. moje iskustvo, sto se tice belle, probao sam jedan avi i jedan mkv fajl i titlove u srt formatu i to u onakvom stanju kako su skinuti sa neta, znaci bez menjanja standarda kodiranja karaktera. rezultat je taj da fajlove a i titlove ucitava bez problema i to u prelepom nokia pure fontu. e sad, jedino ne cita nase specificne karaktere, mislim da ce se i to ispeglati oficijelnom verzijom belle za balkan (kad god to bilo). i ovo je za sada ogroman napredak, jer prakticno i epizodu i prevod za neku seriju npr mogu da skinem telefonom i da iz celog procesa iskljucim laptop. posto sam jako navucen na gomilu serija i svako jutro skidam ono sto je nocas bilo u americi, jedino se n8 pokazao kao sposoban da celu pricu isprati do kraja. android ima problema sa skidanjem fajlova sa pojedinih file-sharing sajtova, licno sam se u to uverio, a o iphonu, ipadu ne bih ni pricao, jer cak ni jailbreakovani nisu u stanju da odrade posao kako valja. mozda je ovo vecini ljudi na forumu nebitno, ali ajde reko da podelim svoju radost :)
::luv phonez::

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

araphel duguješ mi piće...kao što piše u zadnjem redu isprobao na svojoj bivšoj(kako je ovo šovinistički) i radi ko zmaj.drago mi je da je kod svih tako.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 18:06
:: Huawei p30

Post od ssrki »

Fox napisao:sila,evo ti link ka fabrickom playeru koji ce ti sigurno citati titlove,klik.
hajde mi malo pomozi oko ovog plejera, instalirao sam ga i nemam posebnu ikonicu za njega. Da li je to u redu i da li zaista cita i prevode?

sila
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Feb 2010. 22:33

Post od sila »

ssrki , samo instaliras taj plejer i to ti je to , ne pojavlju je se nikakva nova ikonica vec pustas filmove kao i do sada samo sto sada i ocita prevod ( ali neka ti bude isti naziv i filma i prevoda ) , ovo je provjereno 100 %.

E sada imam ja jedan novi problem , nesto cacko po telefonu i u podesavanjima nasao opciju sifrovanje i stavio sifru na memoriju telefona i na masovnu memoriju ali posto mi se ovo ne svidja htjeo sam da uklonim ali nema sanse , tamo mi sada stoji da je iskljuceno sifrovanje i za jednu i drugu memoriju ali i dalje moram kucati sifru i jos nema sanse da mogu izgasiti telefon , pritiskam ono gore dugme ali se nista ne desava , samo mi izbaci hocu li da zakljucam telefon i jos one neke opcije ali da izgasim telefon nema sanse

NSB_N95
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 10. Jun 2008. 23:43

Post od NSB_N95 »

Jel` zna neko koliko je komplikovano zameniti ulaz za slusalice i koliko bi moglo da kosta? Posto mi je ulaz definitivno pokvaren.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Evo i datuma kada bi trebali da ocekujemo Belle update:
Release dates of Symbian Belle: week 4 (2012), that's 23-29 of January, N8, C7, C6-01, E7, X7, E6, 500 will get the update.
Also, 12-18 December 2011 - update will be released for Nokia 700 & 701. Still no info on Social 1.4 (qml one) or new widgets.
Inace u beta varijanti je izasla jos jedna Belle verzija fw za N8 tako da je tacnost gore navedene vesti poprilicna. 8)

Slika

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Sjajne vesti Fox :) Al cemo da uzivamo u bellu krajem januara.
Ja sam razmisljao da ubacim ovu nezvanicnu verzijju u N8,ali sam odustao i cekam oficijalni update.Meni je Anna sasvim ok softver ;)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2011. 00:42

Post od piroman »

molim vas pomoc?!pisao sam vec na ovu temu,kupio sam telefon u ovlascenoj radnji,kad sam ga update na annu,znam da ga vraca na fabrciki softver,i meni se pojavio na T mobile.otisao sam u njihov ovlasceni servis i flashovali su ga,danas sam sam usao na gogle,posle duze vremena,i pojavi mi se t mobile,popizdeo sam,i nece da mi saje mms poruke,a instalirao sam mms podesavanja i sve sam pokusavao,2 puta mi je telefon skroz blokirao,bio sam u radnji njihovoj,i oni mi prosipaju price kao da je sve ok,i da telefon nije skinut sa mreze,to jest blefiraju me,njihova rece protiv moje,telefon je star 2 meseca,a bio sam u servisu 5 puta,kamera mi nije radila skoro,i ponovo sam otisao u sevis,i naravno ponovo su ga flashovali,ljudi sta da radim???znam da su telefon skinuti sa mreze,prepokavani telefoni i nisu original!!sve u svemu telefon,sudeci po svemu,u kratko vreme mi je kamera nije radil,telefon je jednom skroz blokirao za kratko vreme,sta da radim,sutra idem da vratim telefon,novac nazada ili zamena telefona,necu da odustanem,uredno sam platio jos to u uvlascenoj radnji,a uvalili mo telefon za strano trziste!!

markoskjk
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2011. 22:22
:: Lg G flex 2
:: nokia lumia 920

Post od markoskjk »

Brate,samo se nedaj,cvrsto,niko nije uspeo nista kod njih da uradi dok nije pokazao zube. Naravno da ce ti prosipati prazne price. I ja imam n8 iz ovlascene radnje i ne mili mi se da ga apdejtujem na anu,jer me strah da mi se bas to ne desi. Srecno,i javi sta si uradio. :uhuh:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

piroman, po zakonu o zastiti potrosaca ako imas racun do 6 meseci imas pravo da vratis proizvod i trazis povracaj novca. odi tamo objasni im to pripreti inspekcijom pa ako ne upali stvarno im je i dovedi. zakon mozes naci na netu proguglaj i mozes im i poneti da procitaju.
u svakom slucaju zakon je na tvojoj strani. mozes se obratiti i drustvu za zastitu potrosaca u svom gradu

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

piroman, jao koja smo mi zemlja. Kad se ovo procita kupovina novog tel je cista lutrija.
Odsad kad kupujemo telefon treba se postaviti i to pitanje, sta ako posle ubacivanja novije verzije sw... se pojavi taj problem koji si ti opisao.
Nemas druge idi i trazi pravdu.

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

piroman,imaš PP od mene :-) a,ako te ne mrzi,prelistaj par stranica unazad i vidi moj slučaj sa,smatram istom radnjom i T Mobile logo-om.... Naravno da sam dobio novi tf + ubačena Anna,bez T Mobile logo-a + sve radi kao bombonica... :-)

btw,moj prethodni post ti je na 67-oj strani :-)

markoskjk
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2011. 22:22
:: Lg G flex 2
:: nokia lumia 920

Post od markoskjk »

Treba mi pomoc za drugara,n8 mu se samo ugasio u toku slanja poruke i vise ne reaguje,niti da se upali,ama nista ,totalno mrtav. Trenutno ne moze da ode do servisa,pa mu je svaka pomoc dobrodosla. Sta moze da mu bude?Garancija mu je istekla,a imao je 6 meseci.

Odgovori