Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Restartovao se zbog pogresnog podesavanja Magic Key-a :D
Note IV N9100 dual

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Mladja014, ne vjerujem da utice maska tu nesto jer poklopac ne utice nikako na rad kamere kao sto je to slucaj na N73 tako da to moze biti samo softverski ili eventualno da je neki kvar na samoj kameri. Pokusaj jos jedan hard reset, nece ti skoditi ali onaj sa kombinacijom 3 tipke i paljenje. Sacuvaj sve bitno prije toga pa javi jel pomoglo. Pozdrav

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

janka_88,kako to mislis da poklopac nikako ne utice na rad - pokretanje kamere? :?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Fox, pa ja koliko se sjecam poklopac od baterije ne utice na pokretanje kamere a one je bio spomenuo skidanje zadnjeg dijela maske koji nije povezan za kameru koja je pricvrscena za samo kuciste i plocu tako da skidanjem zadnje maske ne vjerujem da bi ista dobio.

Starday
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 22. Jun 2007. 15:57

Post od Starday »

Prije 3 dana mi se telefon skotrljao niz 10-tak stepenica, poslije cega sam ga sklapao iz dijelova, ali kao i svaki drugi put, cim sam ga sklopio, upalio se bez problema i radi bez problema....
Ali...ali...sad skontah da mi nesto nije u redu sa kamerom. Izgubila je fokus i slike ispadaju mutne. A kada slikam bliske objekte, jasni su. Kao da je sad zaglavljena na onom close-up mode-u.

Ispod su primjeri, a mene zanima da li je ovo neki veci problem ili se moze relativno lako/jeftino rijesiti...

Slika
Slika
Najbolji odmor na Jahorini
http://www.apartmanimaja.com

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

Pa sigurno se socivo zaglavlo, jedino da probas da udaras telefon o saku i da se nadas najboljem :D

Starday
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Starday »

Hehe...da, ali od udarca se i zaglavilo...sada se postavlja pitanje kakav to inverzni udarac treba primjeniti da bi se situacija vratila na staro. :D

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Starday, Upali kameru, i lupni telefon o ruku tamo gde je kamera, pošto na n82 kada tako lupneš on uđe u neki extra macro mod.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Starday
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Starday »

Proradila. Nije odmah od lupanja, vec malo odstojao telefon, ja taman da krenem da ga jos koji put opajdarim, kad ono vec radi... :)
Hvala svima. :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Starday, nekada je najednostavnije resenje(na prvi pogled i bezveze..) najbolje.. :D :D,drago mi je da ti je proradilo na prvi mah sam pomisleo da ce morati u servis..

leteciholandez76
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Mar 2012. 14:29

Post od leteciholandez76 »

Pozzz svima...

Mala pomoc, jel moze na N82 da radi skype?
Koji browser da koristim na ovom mobu.

Mislio sam menjati mob. i kupiti neki android al zao mi dati jeftino ovaj jer me dobro sluzi
a kameru mu je odlicna, samo mi treba skype i web browser... Jel moze neki link od proverenih softwera...

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Imaš na nokia store skype i operu mini , skini preko wi-fi .
16 godina na forumu MOBILNISVET

leteciholandez76
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Mar 2012. 14:29

Post od leteciholandez76 »

Ima ovde svega :) Jel znas jos koju dobru aplikaciju da instaliram...
Kad vidim ove novije telefone vidim da mi treba dobre love da bih dobio bolju kameru od ove pa sam odustao od prodaje...

Hvala ti drug...

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

leteciholandez76, Sto se tice kamere bolje od toga mozes dobiti samo sa N8... Ostalo je manje-vise srednja zalost sto se tice poboljsanja kvaliteta u odnosu na N82. Sto se tice interneta koristi Operu Mini kao sto je vec navedeno a za zahtjevnije stranice i vece koristi Opera Mobile. Imas jos dosta dobrih aplikacija, npr. za video razgovor preko neta ima fring, pa samo razgovori Nimbuzz i tako dalje... Sve zavisi sta te interesuje na telefonu da imas. :wink:

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

leteciholandez76, e samo da se nadovezem na postove od kolega 8) ..ako koristis skype znaj da je nama(symbiancima :D) onemogucen video poziv..kada ce da nam ga omoguce to niko ne zna...(mada u planu je, kako kazu..),sto se tice fring-a to jeste dobar program za video poziv,ali samo mozes da kontaktiras sa ljudima koji imaju to.. :wink:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

acamatic, bice omogucena opcija video poziva na symbianu u prvom vecem update-u kako je najavljeno ali i to ce biti iskljucivo za novije modele dok sa N82 ne treba ocekivati to. Nimbuzz se moze koristiti kao i skype, sa ljudima koji ga imaju instaliran na racunar dok eto ne podrzava video poziv.

aco_v
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 02. Apr 2012. 14:49

Post od aco_v »

Ima li ko prodaje originalnu sivu masku za n82? moze i polovnu ali dobru,bitno mi je staklo na displeju

Dimex
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2012. 20:10
:: n82
:: n73

Post od Dimex »

Pozdrav ljudi novi sam ovde. Kupio sam polovni n82,nebitno sad. Danas sam hteo da mu promenim product code posto mi je verzija softvera bila na v30 a ja sam hteo da ga stavim na v31 ili v35. Skinuo sam nss sve po proceduri odradio promenio product code u euro 1 tj 0551521 EURO 3 i krenuo da ga updetujem preko nokia pc suit-a i download sam software krenuo je da instalira,medjutim cekao sam 2 sata odnosno na racunaru je pisalo Your phone is restarting itd itd. Ja sam cekao citava 2 sata da se to instalira,trebalo je na telefonu da se unese vreme i datum i ostale neke stvari medjutim nista se nije pojavilo samo je ekran bio beo. NISAM MOGAO VISE DA CEKAM,izvadio sam bateriju i otkacio usb prema uputstvu ako se ne pojavi nesto na telefonu pisalo je da se tako odradi. E SAD JE PROBLEM STO NE MOGU DA UPALIM TELEFON tj. kada ga ukljucim beo mu je ekran i nista se ne desava. Probao sam preko PHOENIXA da ga dignem ali on kaze da ne moze da nadje product code. STA DA RADIM? molim za pomoc.

Hvala unapred.

janka_88
Expert
Expert

Re: Nokia N82

Post od janka_88 »

Dimex, jedino sto preostaje je da ga pokusas pokrenuti tako da uradis hard reset drzeci 3 tipke a to je zelena slusalica, zvjezdica i br. 3 istovremeno i palis telefon i sve drzis dok se ne pojavi natpis NOKIA. Ako to ne pomogne onda mislim da ces ipak morati do servisa. Pretpostavljam da znas da ce ti hard reset obrisati sve sa telefona sto si imao instalirano.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Re: Nokia N82

Post od Sale_M »

Ma obrisace mu hard sve ako uspe da ga odradi,jer koliko se meni cini iz price,to je sad mrtav telefon .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori