Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- marko75
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
- :: Nokia Lumia 930
Re: Nokia N8
jedno obavestenje za sve korisnike nokije:svi koji koriste nokiju znaju da nokija ima aplikaciju nokia maps,medjutim ta aplikacija za srbiju ne radi,tj. radi ali se vidi samo auto put.posto firma navteq pravi mape za nokiju,kad odete na njihov sajt,videcete da je karta srbije odradjena detaljno, toliko detaljno da postoje ucrtani i neki sokaci,zemljani putevi u mom selu,a za gradove da i ne pricam.ucrtani su svaka benzinska pumpa,svaka prodavnica,butik,restoran,itd.bas sve.e sad je pitanje:zasto nokija nece da pusti tu kartu za nas,da mozemo da je skinemo?to niko ne zna!poslao sam nokiji mail sa zalbom da smo jedini u evropi koji nemaju kartu i pitao kad ce se pojaviti.zove me neka devojka,predstavi se,kaze da zove iz nokije povodom mog maila.kaze sledece:trenutno vam ne mozemo dati odgovor na vase pitanje.imali smo nekoliko istih zahteva iz srbije i mi smo to prosledili nasoj "sluzbi za razvoj" a oni nam kazu:radimo na tome.posto sam isti mail poslao i pre godinu dana,i dobio isti odgovor,znaci da nokija nema nameru da nesto radi po tom pitanju.kad covek malo razmisli,mozda je i ovo politicko pitanje.ne zaboravite da je nokija finska,a marti ahtisari je takodje finac.verovatno su sad u dilemi:dali uraditi kartu srbije bez kosova ili sa kosovom.ahtisari je rekao da je kosovo nezavisna drzava.mozda je nokija sad u neobranom grozdju.u svakom slucaju,j..o ja njima m...r svima,i nokiji i fincima i ahtisariju i evropi!!!posto mi na nokijinoj karti evrope izgledamo kao neka velika rupa,neka svi oni,koji dolaze iz evrope u srbiju,upadnu u tu istu rupu,polome noge i nikad iz nje ne izadju!!!
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
ma i meni svaki put tako odgovore, vec 2 godine.. koga nema bez njega se moze! ko ih ****!!!!!!
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 07. Avg 2012. 13:13
- :: Nokia N8
- :: Nokia N97
Zoreli, hvala na savetima. nisam imala duplirane kontakte na sim-u ili u telefonu. Sakupila sam hrabrost, uradila backup, i onda hard reset. Vratila imenik i nista - sve po starom. I onda ponovo, pa vratim sve iz telefona, i opet nista. I to ponovim par puta. Onda se konacno setim da bi bilo dobro da skinem poslednjih par aplikacija koje sam instalirala. I onda backup. I vratim samo imenik i nista. I vec mi se smrklo i doslo mi da svoju N8 zavrljacim kroz prozor... Ali, uradim jos par puta reset i vracanje i sve se sredi. Kada sam vec bila u zaletu, odradim i hack i ubacim neke aplikacije koje su mi bile potrebne.
Hvala na savetu
Hvala na savetu

jel zna neko gde ima da se uzme svetlo siva n8-ica? naravno po normalnoj ceni od 260-270e , moze pp
Ako je 260 evra normalno dati za taj telefon,onda stvarno.Ja vise od 150 ne bih dao.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Chobby88, A koliko bi ti da za telefon koji ima najbolju kameru na tržištu posle PureView 808.Realna cena za ovaj telefon je od 200-220 polovni do 2-3 meseca stari, a u radnjama se kreće od 260 do 300 evra.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Chobby88, to je tvoje misljenje, ali molim te lijepo, sledeci put kad pozelis nesto da kazes, onda razmisli... Telefon koji ce jos dugo da "vuce" NOKIA-u i telefon koji je zaista nesto kvalitetno sto je izaslo iz NOKIA-e. Kao sto ti znemanja, rece oko realne cijene, pa ti sam vidi... Doduse, ako imas nekog ko ima N8 bilo bi lijepo da ga uzmes na koji dan...
Serban, da ne bi bilo nikakve reklame, ja sam telefon kupio u TopSportu i tamo ti je cijena 255 Eur bez PDV-a... To je najjeftinije sto ima u Bg-u a da je u radnjama!
Sa srecom!
Serban, da ne bi bilo nikakve reklame, ja sam telefon kupio u TopSportu i tamo ti je cijena 255 Eur bez PDV-a... To je najjeftinije sto ima u Bg-u a da je u radnjama!

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
zavodnick, Nisam ti čestitao na kupovini, sjajan si izbor napravio i ja sam takođe moju n8 kupio u istoj radnji kao i ti 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ima drugar n8,par dana sam ga nosio dok mu nisam sve namestio.Sem kamere telefon je piece of shit u svemu ostalom.Pre bih uzeo htc sensation za te pare,kamera je malo losija ali je u svemu ostalom 10 pita bolji od nokije.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Realna cena za 2-3 meseca star je oko 180e,imas vise komada ovda na malim oglasima koji su oko 6 meseci stari i prodaju se za 150e. Nov po radnjama u ns se krece oko 250e.
D500&E71
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Jos jedan drveni advokat.
Chobby88, pa to je tvoje misljenje i zadrzi ga za sebe, koristi si ono sto tebi odgovara i uzivaj.
Chobby88, pa to je tvoje misljenje i zadrzi ga za sebe, koristi si ono sto tebi odgovara i uzivaj.
Samo vi cepajte umrli simbijan i uzivajte.Dobra vam je nokia kad za drugo i ne znate.
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Одг: Nokia N8
Deksi....Druže ko si ti da usutkujes na forumu?? Recimo kako bi se ti ponašao kad bi ja rekao da ti svoje o dotičnoj koliko zadrzis za sebe??? Forum i služi da svi dajemo misljenje i sugestije o nekom aparatu!!!! Tako da malo iskuliraj...a jest dela telefon....pa šta?
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
- zavodnick
- Expert
znemanja, bas ti hvala na cestitkama...
Chobby88, evo ciste realnosti. Prije godinu i po, imao sam HTC Desire HD i naravno pored svoje N95 8Gb i zaista sam mislio da sam dobio pravi telefon. Nakon formiranja baterije, jedan dan odem na fax, stavim sluske u usi i do faxa imam 20 min i onda na faxu malo Wi-Fi, vratim se kuci, obavim par poziva, malo opet muzika i vec u 23h navece opet na punjenje. Jedva jedan dan sastavi baterija.
Kad sam slikao na tom telefonu i na mojoj N95 8Gb, nije neke velike razlike bilo...mada ne mogu da kazem da HTC nema 8 Mpix kameru, ali ne mogu da kazem da je stravicno bolja slika! Imao sam jos par telefona koji su imali 8 Mpix i pravili su jako dobre slike.
Na N8 slika je za barem 2 klase bolja nego na HTC-u jos da ne kazem Xenon blic koje slike slikane u mraku pretvara u prava mala cuda,zatim brz telefon, brz odziv ekrana i na kraju baterija i koliko god "silovao" telefon baterija ce da mi sastavi 2 dana, ali evo vec 4 dan baterija drzi sa relativnim koristenjem...
Deksi, u pravu si

Chobby88, evo ciste realnosti. Prije godinu i po, imao sam HTC Desire HD i naravno pored svoje N95 8Gb i zaista sam mislio da sam dobio pravi telefon. Nakon formiranja baterije, jedan dan odem na fax, stavim sluske u usi i do faxa imam 20 min i onda na faxu malo Wi-Fi, vratim se kuci, obavim par poziva, malo opet muzika i vec u 23h navece opet na punjenje. Jedva jedan dan sastavi baterija.
Kad sam slikao na tom telefonu i na mojoj N95 8Gb, nije neke velike razlike bilo...mada ne mogu da kazem da HTC nema 8 Mpix kameru, ali ne mogu da kazem da je stravicno bolja slika! Imao sam jos par telefona koji su imali 8 Mpix i pravili su jako dobre slike.
Na N8 slika je za barem 2 klase bolja nego na HTC-u jos da ne kazem Xenon blic koje slike slikane u mraku pretvara u prava mala cuda,zatim brz telefon, brz odziv ekrana i na kraju baterija i koliko god "silovao" telefon baterija ce da mi sastavi 2 dana, ali evo vec 4 dan baterija drzi sa relativnim koristenjem...

Deksi, u pravu si

Sve je to ok sto ti kazes,ali desire hd i n8 jednostavno ne mogu da se porede.Sem kamere i baterije n8 ni po cemu nije bolji telefon,a kome treba autonomija i kamera android u principu ni ne treba da razmatra.Uporedjivao sam i slike sa n8 sa mojim htc one x i ne vidim neku drasticnu razliku,a video zapis na n8 nema autofokus bar ne na symbian anna sto je veliki minus.Realna cena nokije je 150 e i ne moze niko da me ubedi da vredi dati 250 e za taj telefon.
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Chobby88, znaci li to da je Android pravljen za desktop racunare s' obzirom da kome treba autonomija ne treba da razmatra Android?A rec mobilni je od reci mobilan sto znaci da je neka stvar prenosna i da se moze koristiti u pokretu,a ako Android nije u stanju da omoguci pristojno trajanje baterije onda to prestaje da bude stvar za mobilne uredjaje s' obzirom da trazi konstantan izvor napajanja,takvo je barem moje shvatanje.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
hirurg, ureduje da neko napise svoje misljenje ako se to trazi. Covek je gore pitao gde ima da se kupi i po kojoj ceni a nije se raspitivao koliko telefon vredi.
Ajde da se vodi diskusija u nekoj temi za peredjenje modela pa i uredu ali ovde sigurno nebi se trebalo pisati o tome sta je bolje, android ili S60.
Necu vise o ovome pisati, iskljucujem se.
Ajde da se vodi diskusija u nekoj temi za peredjenje modela pa i uredu ali ovde sigurno nebi se trebalo pisati o tome sta je bolje, android ili S60.
Necu vise o ovome pisati, iskljucujem se.

-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
znaci sve je to ok, al kad sam video samsung s3 kakve ocajne slike pravi uvece pod jakim svetlom recimo na svadbi u osvetljenoj sali, nisam mogao da verujem. kao da je slikano kroz zelenu foliju!!!!! i dobro kaze RandjaPO, ne treba mi cigla koja svetli u ruci poput te s3 ili slicnih, baterija drzi jedva 20h, kompjuter imam kuci!!!! samsung nikad nikad nije znao da napravi telefon, i dalje ne zna. to sto oni prave, odavno je presto da bude telefon.
koliko god vi kudili nokiu, da imam sad opet 250e opet bi uzeo n8. samsung i iphone samo prave te trotinete od telefona da bi uzeli pare, necu da im dam ni dinara! koristio sam 7 dana iphone i jedino sto mu valja je FB! ni jedna igrica nije full, odigras PES jednu ili dve utakmice dnevno... a pazi kad cu da im dam 10 20 e za obicnu igricu.
koliko god vi kudili nokiu, da imam sad opet 250e opet bi uzeo n8. samsung i iphone samo prave te trotinete od telefona da bi uzeli pare, necu da im dam ni dinara! koristio sam 7 dana iphone i jedino sto mu valja je FB! ni jedna igrica nije full, odigras PES jednu ili dve utakmice dnevno... a pazi kad cu da im dam 10 20 e za obicnu igricu.
- zavodnick
- Expert
darkonda, n8 ima dosta toga da ponudi, ali naravno jos uvijek ima mjesta za razvoj, ali nazalost NOKIA je odustala od koncepta Symbian,ali realno kad nijedan telefon nije imao OS, NOKIA je imala i zalosno je sto odustaje od toga jer ( koristio sam gotovo sve Symbian telefone ) Belle OS je zaista, zaista nesto najbolje sto su napravili ! 

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
darkonda, nazalost za kameru si u pravu.
Iako N8 u unutrasnjosti sa slabijim osvjetljenjem ne pravi bas idealne slike, istina je da opet pravi daleko bolje nego S3 i u to sam se licno uvjerio. Uzeo sam S3 i prezadovoljan sam telefonom i njegovim mogucnostima i veliki je skok u svemu u odnosu na N8 pa ako cemo iskreno cak i u bateriji (u mom slucaju) jer sam na N8 takodje punio svako vece bateriju. Moguce da je do toga sto je telefon bio star godinu i po dana (i baterija izgubila na kapacitetu) i sto sam aktivno koristio whatsapp i skype ali pod takvim istim koristenjem na S3 baterija mi traje najmanje jedan i po dan. I dalje sam veliki fan nokije i aktivno pratim sve novosti u vezi nje i nadam se da ce ponovo se vratiti na ono mjesto gdje pripada ali do tada sam malo usao u android vode sa S3.
Ta izjava da samsung i iphone prave "trotinete" od telefona da bi uzeli pare i nije na mjesut jer recimo 808 pureview nije skoro nista jeftiniji od S3 a osim kamere iskreno nema nista bolje da ponudi... A slike sa S3 su preko dana sasvim zadovoljavajuce za moj ukus i odrade posao dok navece ima dosta suma u dijelovima gdje blic ne osvijetli, npr. slikas neku osobu i mrak u pozadini i sum na slici je vise nego uocljiv ali sta da se radi...