Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Re: Nokia N8
telep, decko nemoj biti toliki hejter. Ja razumem da ne volis Nokia telefone. OK to je tvoje pravo i niko te ovde ne tera da promenis misljenje, ali molim te nemoj opet da nameces isto. Svi znamo tvoju objektivnost i zato molim te jos jednom ne spamuj ovaj deo foruma kad vec ne mozes da pomognes.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
zavodnick , nadogradi na Belle (111.30.609) preko Ovi Suita tako je najbolje , Microsoft Apps ti oduzme na C nekih 45 mb a dali ti je to potrebno odluči sam (meni lično nije) 

16 godina na forumu MOBILNISVET
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
zoreli, hvala, hvala... Sad cu to sve da pobrisem sa diska... mislim na update-e koje sam skinuo
Doduse i ne znam cemu sluze, ali ako zatrebaju, znam gdje mogu da ih nadjem 
EDIT: Raja pomazite. Inace sve sam izbrisao od ovih update-a koje sam sknuo prethodno sa neta, ali sad mi je samo ostalo da skinem Windows app i ne mogu da ga skinem... Kad drzim klik na njegovoj ikoni, ne pojavi mi se opcija DEL a gdje god da odem i pocnem to da trazim, nigdje ne mogu da nadjem... Kako da izbrisem ovo, jer mi je C: disk na 65 MB,a prije svega bio je na 100 i kusur

EDIT: Raja pomazite. Inace sve sam izbrisao od ovih update-a koje sam sknuo prethodno sa neta, ali sad mi je samo ostalo da skinem Windows app i ne mogu da ga skinem... Kad drzim klik na njegovoj ikoni, ne pojavi mi se opcija DEL a gdje god da odem i pocnem to da trazim, nigdje ne mogu da nadjem... Kako da izbrisem ovo, jer mi je C: disk na 65 MB,a prije svega bio je na 100 i kusur

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
zavodnick, ako vec ne moze na onaj duzi klik,pa da izadje opcija delete,si mozda potrazio u podesavanja>instalacije>instalirane aplikacije>pa da tamo potrazis,jer sve sto ubacis u telefon,tamo mora da stoji da je instalirano i tamo mozes da ga obrises 100% (jer to sluzi,kao na kompu "Add or remove programs",sto se nalazi u kontrolnom panelu..)
A sto se tice update sa ann-e na belle,ja iskreno uvek kada sam radio update radio sam ga preko fenixa,nisam do sada radio preko suite-a,tako da ti o tome ne mogu puno reci...
A sto se tice update sa ann-e na belle,ja iskreno uvek kada sam radio update radio sam ga preko fenixa,nisam do sada radio preko suite-a,tako da ti o tome ne mogu puno reci...
- zavodnick
- Expert
acamatic, tamo sam i trazio i nema ga... nevjerovatno! Ne znam vise sta da radim... pojede me! 
Izgleda da mi ne preostaje nista nego samo da instaliram Nokia Suite i onda da uradim Hard reset!

Izgleda da mi ne preostaje nista nego samo da instaliram Nokia Suite i onda da uradim Hard reset!

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Dala baba banku da udje u kolo a sad daje dve da izadje ali cvrc nemozne, hehe.
Nisi prvi kome se nesto slicno desilo, probaj da nadjes aplikaciju uninstal king valjda se tako zvase ali kad sednem za komp reci cu ti tacan naziv, ta aplekacija bi trebala to da vidi i da obrise.
Ma mi koji stalno instaliramo i brisemo, na sest meseci reset nam je neizbezan.
Nisi prvi kome se nesto slicno desilo, probaj da nadjes aplikaciju uninstal king valjda se tako zvase ali kad sednem za komp reci cu ti tacan naziv, ta aplekacija bi trebala to da vidi i da obrise.
Ma mi koji stalno instaliramo i brisemo, na sest meseci reset nam je neizbezan.
Uzeo sam danas telefon, ima instaliran belle os, ali kada hocu da zovem izbacuje mi grcka slova, kako da promenim to?
- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
zavodnick -moja preporuka ti je da odradis hard reset. Imao sam isti problem sa tim windows app (Nokia Microsoft App) iako je bilo nekakvih riješenje da se instaliraju na E : (mass) a ne na C: opet mi je gutalo dosta memorije sa C: patricije, a vratiti tu izgubljenu memoriju nisam uspio pa ti preporucujem da ih ne koristis (instaliras, a i nemas plaho neke koristi od njih
). Sve u svemu odradi hard reset prije toga odradi i backup poruka i imenika (mozes formatirati i E: mass memory pokupis slike, muziku i ostale datoteke sto su ti vazne pa vratiti poslije formatiranja. Preporucujem ti to zbog toga sto se s vremenom nakupi svega u sistemu pa nije lose odraditi reset C i E patricije "ako ga koristis nekih godinu pola bez ikakvog reseta"). I da sto se tice updatea na belle samo ga povezi sa kompom i preko nokia suita odradi update. Pozz..
Serban -dali ti je isto i kad poruke pises

Serban -dali ti je isto i kad poruke pises
Ne samo kad hocu da zovem, probao sam da promenim i jezik telefona ali mi isto izbacuje
- zavodnick
- Expert
Serban, to ti je bar lako... Kad udjes u konverzaciju s nekim imas tamo u skroz desnom donjem uglu neke tri paralelne crtice ( to ti je kao OPTIONS ) i onda klikni na to, pa idi na Writing language i tu promijeni na English i ... voala 

i dalje je isto
pisem pisem do 60 mesta.......

- zavodnick
- Expert
Serban, ne znam sta moze onda da bude... Zaista...
Da uradis Hard Reset ?! 

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Serban, to je jednostavno verzija firmwarea za taj product code. Da bi ti nestala grcka slova moraces da ubacis drugu verziju softvera odnosno za drugi product code koji ima srpski.
- zoreli
- Moderator
Svi "Balkans" produkt kodovi imaju ta grčka slova na virtualnoj tastaturi , tu pomoći nema ... i meni je to bilo bezveze ali sam se navikao 

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ljudi koji firmver koristite na N8?
Pitam to jer ima dosta kuvanih verziija belle OS-a pa me zanimaju vasa iskustva?
Ja sam probao neke i nekako mi se najvise svideo Belle moded by Pvn913 v111.040.904.
Pitam to jer ima dosta kuvanih verziija belle OS-a pa me zanimaju vasa iskustva?
Ja sam probao neke i nekako mi se najvise svideo Belle moded by Pvn913 v111.040.904.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Serban, ako sam te lepo razumeo,tebi su sasvim normalna slova,kada kucas poruke,sve dok ne odes za pozivanje nekog,tada su ti slova grcka,e pa pazi sad ja mislim da je to svakome isto kao sto rece zoreli, ako imas balkan product code,imas ta grcka slova kada trebas nekog da pozivas,kod mene je fora,ono broj stoji(najveci),pa onda normalna slova(abc),pa ispod njih(grcka..)I ja mislim da to ne moze da se promeni,u pocetku meni je bilo isto kao neobicno i cudno,ali sada vise i ne obracam paznju,da ti nisi ovo pomenuo ja bih i zaboravio da ih ima.. 
Sale_M, ja koristim onaj fabricki,do sada nisam ubacivao ove divlje verzije i nemam potrebe za tim,jer sam sasvim zadovoljan ovom..

Sale_M, ja koristim onaj fabricki,do sada nisam ubacivao ove divlje verzije i nemam potrebe za tim,jer sam sasvim zadovoljan ovom..

- zavodnick
- Expert
Sale_M, kod mene je 111.030.0609 i takodje je jako dobra... Ne znam kako izgleda tvoja verzija, ali koliko sam vidjao kod drugih ljudi, nijedan Belle OS nije los... E sad, svakome se nesto vise svidja, pa...
Doduse, kod mene je fabricki Belle ( koliko mi se cini ), ali sam je samo hacknuo i to je to
I zaista nije losa!
Htio sam da pitam, da li neko mozda zna neki programcic kojim bi moglo da se backup-uju poruke i unosi u kalendar?! Iskreno, ne mogu da se mucim za Microsoft Outlook-om jer je cisto sr....
Potrebno je da uradim hard reset jer sam skinuo update za Microsoft Apps pa mi je zauzelo puno mjesta na C: a zaista mi ne treba! Pokusavao sam da instaliram Uninstall King, ali jednostavno nece da se pokrene, a ako neko ima neku verziju koja sljaka, moze mi poslati na PP 

Doduse, kod mene je fabricki Belle ( koliko mi se cini ), ali sam je samo hacknuo i to je to

I zaista nije losa!
Htio sam da pitam, da li neko mozda zna neki programcic kojim bi moglo da se backup-uju poruke i unosi u kalendar?! Iskreno, ne mogu da se mucim za Microsoft Outlook-om jer je cisto sr....

- zoreli
- Moderator
zavodnick za bekap kontakti/poruke/kalendar je Ovi Suite MAMA , ja ni za jednu drugu marku telefona nisam video bolji program za sinhronizaciju od Ovi Suita 

- zavodnick
- Expert
zoreli, hmmm da, ali da bi uradio back-up poruka i kalendara, treba ti da podesis Microsoft Outlook, naravno ako ides preko OVI Suite-a! U tome jeste problem! 
Barem mi je tako juce pisalo... Pozelite mi srecu. Na telefonu imam jako bitne poruke i kontakte, sad sam uradio backup, a sad slijedi HARD RESET

Barem mi je tako juce pisalo... Pozelite mi srecu. Na telefonu imam jako bitne poruke i kontakte, sad sam uradio backup, a sad slijedi HARD RESET

Poslednja izmena od zavodnick u Ned, 19. Avg 2012. 12:26, izmenjeno 1 put ukupno.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
zoreli, i meni je Ovi odnosno sadasnji Nokia Suite isto bio izuzetno jednostavan za koristenje i efikasan ali moram priznati da Samsungov program Kies ima dosta vise opcija za backup i takodje vrlo jednostavan kao i Nokia Suite.