Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Aha... Izvinjavam se ako je tako... Ne, naravno da nije ovakva slika, ali stvarno su izrazene kockice... Pa ne znam ono mozda nije najgori ali za 262k je stvarno loshost...
Glupo je porediti ekrane sa tih slika jer n90 ima vrh ekran (po meni jedna od retkih stvari koja je dobra na tom telefonu) i tu malo telefona moze nesto da uradi, a 6680 ekran u prirodi je ok i moze se porediti sa ekranima ostalih proizvodjaca slicne rezolucije, naravno!
akki, pa morali su u testu da ga uporede sa nekim prethodnim telefonom, zar ne?
a posto je 6680 relativno nov model, onda je on bio nekako logican izbor...
pa zar ne vidite da su tekocke kockice posledica loseg aparata sa kojim je slikan to se jasno vidi i iz avona.sto se tice kockica njih mozes samo da primjetis u potpunom mraku uz odredjeno priblizavanje.
mitar, los aparat? pa zasto onda toga nema na drugom displeju
kao sto rekoh: apart kojim je slikan je samo vise potencirao te pomenute kvadratice ..... mislim da je besmisleno dalje pricati o tome
razliku izmedju kvaliteta slike najbolje mozes da primijetis kada ih prebacis na pc naravno kvaliteta moze zavisiti od broja pixela a kada gledas na mobitelu moze i zbog displeja
Tako je, BO-YAA. Mrzim to što ljudi nikako da ahvate šta znači imati 1 mpx ili 2 mpx kameru, tj. šta uopšte megapixeli znače kameri. Oni ne pridonose kvaliteti slike, samo njenoj veličini! Ako je kamera dobra, i VGA rezolucija može bolje da izgleda na telefonu nego neka slika rezolucije od 2 mpx, ako je slikana lošom kamerom.
Razlika se primijeti tek nakon prebacivanja na komp (i to razlika u veličini.)
Naravno da, recimo Fuji (moj omiljeni proizvodjac ) od 3MP, pravi bolje fotke (sa vise detalja, boljom geometrijom, vernijim bojama...) od nekog Musteka koji ima 5-6MP ..... ali ovde se radi o telefonima istog proizvodjaca (tako da pretpostavljam da bolji, tj. noviji model, u najgoram slucaju ima senzor istog kvaliteta, ali sa vise pixela) + bolja optika, zar ne?
Svi komentarisu zasto je losija skila na 6680 ja mislim da u trenutku slikanja telefon nije bio paralelan sa foto aparatom i zato je doslo do pojave ovih kockica!
Dobra ti je ova, cuj nije paralelan sa foto aparatom
Drobnjak ti bas ne mozes da se pomiris sa cinjenicom da Nokia 6630/6680 ima prosjecan ekran. Tacno je da se u zivo te kockice skoro ne primjete, ali postoje. Ovdje je fotoaparat samo pojacao njihovu izrazenost.
Kad sam ja govorio da mi je svaki ekran "kockast" poslije ekrana na Motoroli E1000 mnogi mi nisu vjerovali. Cak i na D500 i V3 koji imaju dobre ekrane. Rezolucija je presudna za ostrinu slike a ne broj boja.
Kad se oko privikne na ostru sliku onda se primjecuju i najmanji detalji kod losijeg ekrana.
dugi, ocigledno je da ne znas kako funkcionise senzor na digitalnom fotoaparatu, inace se ne bi tako smejao Drobnjakovoj konstataciji... .... mada, kao sto rekoh, kockice postoje
Vjerovatno isto funkcionise kad se slika ekran N90 i ekran 6680!!
Smijao sam se njegovo konstataciji da je razlog kockica pogresa ugao a ne losiji ekran.
Ili mozda grijesim, mozda funkcionise drugacije kad slika bolji ekran
b_udder napisao:akki, pa morali su u testu da ga uporede sa nekim prethodnim telefonom, zar ne?
a posto je 6680 relativno nov model, onda je on bio nekako logican izbor...
Pa morali su, jer se 99,9% posto reviewa pise sablonski, cast izuzecima!
A cilj ljudi koji prave reviewe uglavnom nije da daju najpravednije misljenje i poredjenja, vetj da izazovu sto vetju paznju i samim tim privuku sto vetji broj posetilaca na sajt, sto je u ovom slucaju sasvim uspelo!
A svako ko je uzivo video te ekrane, zna veoma dobro da tu nikakvog poredjenja nema, jer se kosi sa logikom!
akki, u pravu si ti, ali sa kojom bi ga drugom nokijom ti poredio? .... e sad, da je trebalo da ga uporede i sa drugim proizvodjacima - trebalo je
dugi, dobro, nismo se razumeli ..... cinjenica je da su telefoni bili paralelni jedan u odnosu na drugi tokom fotografisanja, tako da to sa fotoaparatom otpada
b_udder napisao:akki, u pravu si ti, ali sa kojom bi ga drugom nokijom ti poredio? .... e sad, da je trebalo da ga uporede i sa drugim proizvodjacima - trebalo je
Nema konkurenata iz nokie, mozda bih stavio recimo sliku ekrana n70 ali cisto, za one koji nisu u prilici da vide uzivo, da bi se pokazalo koliko je superioran, bez ikakvog poredjenja i diskutovanja koji je bolji!
Kakve bre veze ima da li je aparat bio paralelan s telefonima,e ne znam odakle ljudima ovako smesne izjave.Sta da su slikani recimo drzeci aparat u uspravnom polozaju,verovatno bi ekrani odjednom postali sa 256 boja ili sta,ne razumem.......ma dajte bre molim vas.....
N90 ima mnogo bolji ekran i prica zavrsena!Pa probaj da uslikas ekran nekog Gorenje televizora i novog Sony Bravia plazme i dobices isti efekat!
E pa sta da se radi padaju mi razne ideje na pamet, slikao sam sam mojim fotoaparatom moj 6630 cisto da uporedim i ispao je bolje od one slike na poceku teme 6680!
kada slikam 6630 mojim Fujiem E550 nema tih kockica Green, veruj da ima razlike da li je telefon paralelan ili pod uglom prilikom slikanja ... ali to u ovom slucaju nije bio problem
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.