Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Nokia Lumia 920

Post od miodrage »

jerkann, otkljucavanje trenutno ide ISKLJUCIVO preko unlock kodova! Nista drugo nije moguce!
loshme10, najbolje je odredjeni uredjaj proveriti na licu mesta ubacivanjem druge kartice, ako je ocita, nema frke.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

ajkulica
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 27. Maj 2013. 22:47
:: Nokia Lumia 920

Post od ajkulica »

miodrage napisao:jerkann, otkljucavanje trenutno ide ISKLJUCIVO preko unlock kodova! Nista drugo nije moguce!
Sta su unlock kodovi i kako funkcionisu? :?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ajkulica, unlock kodovi su narocito osmisljene kombinacije alfanumerickih znakova (brojke i slova) koji se dobijaju od operatora na ciju je mrezu zakljucan uredjaj. Prilikom stavljanja kartice nekog drugog operatora, uredjaj b i trebalo da ponudi mogucnost korisniku da ukuca unlock code, i na taj nacin otkljuca telefon, radi koriscenja na drugoj mrezi.

ajkulica
Novajlija
Novajlija

Post od ajkulica »

miodrage, aha, kontam :) planiram da uzmem telefon u VIPu, ali mi treba za 063, kako da dodjem do tih kodova?

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

Pozdrav svima. Zainteresovan sam za 920tku, al imam par konkretnih pitanja. Kako se ponaša ovaj telefon, out of the box, prilikom povezivanja na komp, kako ide prebacivanje fajlova itd? Zatim, da li se sistem mora otključavti ili tako nešto kao što mora root na androidu? Sistem updates, da li to može kod nas, i kako funkcioniše? Da li mora da se flešuje softver ili ce redovno sam od sebe da se updatuje. Do sada sam na androidu, i njegove mane (trajanje baterije, pregrevanje, izrada kucista) su nešto što bih želeo da zaobiđem prilikom kupovine sledećeg telefona. Takođe, malo mi je čudan i ružnjikav interfejs WP8, al ajde, navići ćemo se ako bude kako treba. Suština pitanja je da li se treba cimati puno oko instaliranja i namestanja i zaobilaženja zaštita prilikom najobičnijih stvari prilikom korišćenja ovog modela, da li je i koliko komplikovano.
Zanimaju me mišljenja ljudi koji su probali, koji su prešli sa androida, koji mogu da usporede, a ne review i ostalo sa neta.
I da, koliko ima servisa i programa na njoj koji su totalno beskorisni u našoj zemlji, i da li se isti mogu uklanjati?
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

NijeZauzetoIme, povezivanje na komp - utaknes kabl u komp i fon, on sam instalira drivere i mozes da prebacujes sve kao i na svaki USB flash (ogranicenje - samo fajlovi prepoznati od strane uredjaja ce biti vidljivi kroz sistem telefona). Sistem se NE OTKLJUCAVA, niti moze da se na bilo koji nacin otkljuca (jos uvek). Update-i idu redvno, over-the-air (OTA), i komp je za to nepotreban. Sve se radi na uredjaju.
Nema cimanja nikavih. Jedino - pregrevanje - zahtevnije igrice ce izazvati jako zagrevanje uredjaja, ali ja nisam do sada imao frke, jeste zagreje se, ali nije bilo kocenja u radu ni nista. Stavise, na punjacu u kolima, na vrlo jakom suncu, GPS radi, telefon usijan, ali radi bez problema.
Posto je ovo smartfon, dosta toga mozes da uklonis iz uredjaja, osim nekih esencijalnih stvari, ali malo toga ima sto je kod nas totalno beskorisno. Ja barem nisam naisao na tako nesto.

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NijeZauzetoIme »

Da li mozda ici na 925-cu? Da li je osim malo bolje kamere ista bitnije bolje?
Sta ti miodrage mislis?
Ili mozda ovo novo cudo aeos, ili kako vec.. Mada, ne bih da dajem bas 600-700 evrica, ne igra mi kamera neku sad preveliku ulogu, i sa 920kom bih se osecao sasvim kul. :)

Kakav je po pitanju trajanja baterije, sa dosta browsinga, igara dnevno? Ne volim sto se zagreva al jbg...
I kako funkcionise taj wifi charging? jel mora da se kupi taj poseban zvucnik/punjac?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

NijeZauzetoIme, sto se tice bezicnog punjenja - moras da kupis punjac/zvucnik, a to nije bas jeftina investicija. Ja sam jako hteo onaj JBL PowerUp zvucnik, ali cena od 350€ me je ipak osvestila.
925 je naravno bolja investicija, ali je pitanje za koje pare mozes da ga dobijes... Ako znam da je L920 preko oglasa oko 350€-400€ nov, a ovaj drugi sigurno oko 650€, onda je pitanje da li nesto noviji software i malo jaca kamera vrede toliko, kao i aluminijumsko kuciste naravno. Meni licno ne, ali mozda nekome vredi.
E sad, baterija: Lumia nije neki stedisa, ali meni sa nekom prosecnom upotrebom izgura ceo dan.
Moja prosecna upotreba podrazumeva oko saticak razgovora, nekoliko SMS-ova, sat i po, do 2 nekog light surfa, i 20-ak minuta igrica. Muziku u poslednje vreme ni ne slusam sa telefona, ali i toga sam imao oko 30-ak min dnevno. Skidanje telefona sa punjaca je u 7h, a stavljanje na isti je oko ponoci.

ajkulica
Novajlija
Novajlija

Post od ajkulica »

Kako da znam da li je sve u redu sa ovim telefonom ako ga kupujem preko oglasa? Sta prvo da gledam? :unsure:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ajkulica, prvo gledas sveukupno telefon, kuciste, ekran... Onda ga palis sa karticom u njemu, isprobas pozive da vidis da li mikrofon lepo radi, da li zvucnik radi. onda da te neko pozove. Potom isprobavas WiFi, i na kraju GPS. Ako ovo sve radi, nema razloga da i druge stvari ne rade, i rekao bih da je uredjaj ok. E sad, uvek moze da se desi da je neka skrivena mana, koja se ne vidi odmah, zato se trudi da mucis telefon u radu, otvaras aplikacije do besvesti, skines neki veci file... Na taj nacin smanjujes sansu da ti nesto promakne!

ajkulica
Novajlija
Novajlija

Post od ajkulica »

miodrage, ok, zahvaljujem :) uzimam ga danas, bice valjda sve u redu...

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NijeZauzetoIme »

a kako to sve da proveris ako ti lik sa oglasa salje, i kurir ne da da otvoris dok ne das pare..

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

NijeZauzetoIme, u takvoj varijanti onda ni ne kupujes telefon. Previse njih je bilo prevareno na taj nacin. :-(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Bas kao sto rece Ninolina, u tom slucaju i ne uzimaj paket,ali ja mislim da bi trebao tom liku sto ti salje paket da naglasis da moze paket da se proveri pre uzimamja,tj da mozes da ga otvoris i da vidis stanje telefona..

ajkulica
Novajlija
Novajlija

Post od ajkulica »

Nisam hteo preko kurirske sluzbe, nasao sam se sa deckom uzivo. Sve u fulu, telefon ispravan, fiskalni racun i dve godine garancije iz telenora, kupljen pre 7 dana. Kakav kurir kakvi bakraci, dok ne vidis uzivo, nista! :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

ajkulica, znaci kupio si ga, koja mu je cena bila?
Ono to je i najbolja kupovina uzivo.
Lepo da te sluzi telefon.

ajkulica
Novajlija
Novajlija

Post od ajkulica »

Deksi, 320 evrica :) hvala, za sad je sve ok, dace bog da tgako i ostane :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

ajkulica, super cena. :) Samo da ostane da tako radi. :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ajkulica, moje najsrdacnije i najiskrenije cestitke na novom ljubimcu... Videces da je WP8 fenomenalan, treba mozda par dana navikavanja, ali kad se naviknes, sve prosto leti!

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NijeZauzetoIme »

Zavidim vama dvojici, i jedva cekam da se pridruzim :D karakterikarakteri

Odgovori