Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia N8
Na ekranu nista, ali kad god udjem u FILES, /C particija mi se uvek puni, iz dana u dan, uradio sam hard reset malopre oko pola 8, i za to vreme do sada mi se napunila do 10MB, a ja sta god da instaliram, instaliram na mass memory, i kad otvorim C/ DETAILS, pise mi da SIS APP ima 91MB, a OTHER FILES 31MB. A ja nemam nista instalirano u /C particiji osim njegovih osnovnih aplikacija.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Pazi ti iako sve instaliras na mem. kartici deo aplikacija ode i na C. Drugo pretragom interneta stalno moras brisati kes memoriju jer i ona ide na C. Neznam dali koristis aplikacije za drustvene mreze ali hoce i one da smanjuju C memoriju.
Instaliraj aplikaciju mobile guard klik i probaj sa njom da resis problem. Dok sam koristio symbian ona mi je mnogo koristila.
Instaliraj aplikaciju mobile guard klik i probaj sa njom da resis problem. Dok sam koristio symbian ona mi je mnogo koristila.
Da, koristim ih. Znaci sa neta ide memorija. Pokusacu sa Guard-om.
E sad imam drugi problem, usao sam preko X plore-a da brisem kes memoriju. Ali slucajno sam obrisao fajlove za zvuk iz C, kad primam pozive ili mi stize sms, nema zvuka nikako, i neke druge fajlove sa C. Da li je potrebno ponovo da instaliram belle refresh, i kako ide postupak?
EDIT:
Nemestio sam. Reinstalirao sam BELLE, i sad
radi Ali ponekad kad ga zakljucavam, hoce da
mi izbledi HOMESCREEN, sta tu da radim, da otklonim to?
E sad imam drugi problem, usao sam preko X plore-a da brisem kes memoriju. Ali slucajno sam obrisao fajlove za zvuk iz C, kad primam pozive ili mi stize sms, nema zvuka nikako, i neke druge fajlove sa C. Da li je potrebno ponovo da instaliram belle refresh, i kako ide postupak?
EDIT:
Nemestio sam. Reinstalirao sam BELLE, i sad
radi Ali ponekad kad ga zakljucavam, hoce da
mi izbledi HOMESCREEN, sta tu da radim, da otklonim to?
meni od skoro, nisam primetio od kad tacno, ne radi GPS navigacija. tj gps prijemnik il sta vec, jer ni u programima ostalim, tipa kompas i onaj koji pokazuje koliko satelita je nahvatao, nista ne pokazuju ka oda ne mogu da nadju
jel moguce da kad mi je mozda ispao negde il da sam ga malo cuknuo, da je unutra gps prijemnik ostetio ili je softverski bug neki ?
p.s. tamo mi je server positioning supl.nokia.com
jel moguce da kad mi je mozda ispao negde il da sam ga malo cuknuo, da je unutra gps prijemnik ostetio ili je softverski bug neki ?
p.s. tamo mi je server positioning supl.nokia.com
Koja je razlika izmedju S^3 Nokia belle refresh RM-596 i S^4 xeon belle refresh RM-596??? I da li moze da se radi update sa s^3 na s^4 xeon??? I da li je pametno to raditi???
xeon nije fabricki, probaj nije los FW samo za svaki slucaj uradi backup
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 25. Jun 2013. 19:08
- :: Nokia n8
- :: lumia 620
Da li vam radi fmobi? Meni vec duze vreme nijedna verzija ne radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Deksi, frendu tu sam
Sad ces morati dobro da me "update-ujes" za novi FW za n8 
i naravno za Swype, whats app i tako jos nekakve ludnice od programa

i naravno za Swype, whats app i tako jos nekakve ludnice od programa

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Ne mogu da otvaram web stranice koje su u WML formatu. Da li postoji neko rešenje da se otkloni problem? Ili da se instalira neki dodatak za WML??
- zavodnick
- Expert
Da li neko ima mozda Viber za N8, ali koji radi... Skinem Viber sa ovistore-a i ne radi... Jednostavno prekine instalaciju! 

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Znam kolegu koji koristi Viber, naravno ima samo podršku za poruke i toliko je usporeno sve da je to blago rečeno katastrofa. Najbolja solucija za Symbian je Whatsapp. 

- zavodnick
- Expert
janka_88, imam problem! Cura i ja imamo N8 i isto imamo instalirane app! Doduse, moj telefon je hackovan a njen nije! I sad, neki dan primjetim da je njoj na C memorili samo ostalo 29.8 MB a da je 223 MB zauzeto... A meni, obratno!
Kod mene telefon radi savrseno precizno i brzo ( mada na taj segment ne mogu ni kod nje da se pozalim ), ali mi opet nije jasno kako!
Gledaj sad sta pise kad uradim DETAILS na C:
223 MB in use
30 MB free memory
53 kB Calendar
140 kB Contacts
165 MB Messages !!!!!!!!!
0 B Images
0 B Videos
0 B sound files
408 kB documents
0 B Java apps
9445 kB SIS apps
48 MB Other files !!!!!!!!!
Other files, nemam pojma sta to moze da bude! Doduse i Other files kod mene je 32 MB, ali ajde da to pustimo na stranu... Ne znam odakle joj 165 MB Messages. Sve sam radio! I Hard i Soft reset! I sve je super kad uradim reset i kad pogledam telefon, ali kad vratim podatke opet mu je problem tu! Sta li to moze da bude i gdje se te poruke nalaze ?!
Kod mene telefon radi savrseno precizno i brzo ( mada na taj segment ne mogu ni kod nje da se pozalim ), ali mi opet nije jasno kako!
Gledaj sad sta pise kad uradim DETAILS na C:
223 MB in use
30 MB free memory
53 kB Calendar
140 kB Contacts
165 MB Messages !!!!!!!!!
0 B Images
0 B Videos
0 B sound files
408 kB documents
0 B Java apps
9445 kB SIS apps
48 MB Other files !!!!!!!!!
Other files, nemam pojma sta to moze da bude! Doduse i Other files kod mene je 32 MB, ali ajde da to pustimo na stranu... Ne znam odakle joj 165 MB Messages. Sve sam radio! I Hard i Soft reset! I sve je super kad uradim reset i kad pogledam telefon, ali kad vratim podatke opet mu je problem tu! Sta li to moze da bude i gdje se te poruke nalaze ?!

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Mozda su na sim kartici pa ti se posle reseta prebace na C memoriju. Uradi reset bez sim kartice i memorijske pa vidi kako se ponasa memorija.
- zavodnick
- Expert
E vidis, to jedino nisam probao! Memorijska nije bitna, jer se to desava samo na C: memoriji, ali fora je u tome sto sam gledao da li ima poruka na sim-u, ali nisam nasao... Neko je imao slican takav problem, ali ne znam kako je rijesen! 

-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 23. Jan 2014. 18:23
- :: Galaxy S3 Neo
- :: Nokia 3510i
meni je memorija telefona puna, znaci svih 254mb, ne uspevam nista da uradim, vratio sam na fabricki podeseno i nista, ostalo isto
uradi hard reset i formatiraj sve mora da radi
EDIT:
anyway, evo da postavim ovde par saveta za GPS
navigaciju , na nokia mapama.
- u nokia mapama stavite offline mode, ako necete
da vam skida kredit prikazujuci informacije o
objektima u okolini lokacije i slicno
- za brze hvatanje satelita: ukljucite "mobile data"
opciju u telefonu na ON; 3G opciju moze i nju al nije
neophodno. Onda kad udjete u mape, veoma brzo
ce da se nahvata , koristeci podatke od operatera a
ne samo svoj ugradjeni GPS prijemnik, znaci za
jedno manje od 10 sekundi se meni nahvata. A
inace mu treba duze dosta.
Za to prvo hvatanje ce da skine manje od 1 dinara
kredit. E onda ja odem u home screen i iskljucim
MOBILE DATA i 3G da mi vise ne skida kredit. i
sad kad udjete u mape koristice podatke od
malopre , brzo ce se nahvata, i nadalje ce da koristi
ugradjeni gps prijemnik i nece skidati kredit.
- setting-application settings-positioning-methods:
stiklirati assisted,integrated, network based
-server: supl.nokia.com
EDIT:
anyway, evo da postavim ovde par saveta za GPS
navigaciju , na nokia mapama.
- u nokia mapama stavite offline mode, ako necete
da vam skida kredit prikazujuci informacije o
objektima u okolini lokacije i slicno
- za brze hvatanje satelita: ukljucite "mobile data"
opciju u telefonu na ON; 3G opciju moze i nju al nije
neophodno. Onda kad udjete u mape, veoma brzo
ce da se nahvata , koristeci podatke od operatera a
ne samo svoj ugradjeni GPS prijemnik, znaci za
jedno manje od 10 sekundi se meni nahvata. A
inace mu treba duze dosta.
Za to prvo hvatanje ce da skine manje od 1 dinara
kredit. E onda ja odem u home screen i iskljucim
MOBILE DATA i 3G da mi vise ne skida kredit. i
sad kad udjete u mape koristice podatke od
malopre , brzo ce se nahvata, i nadalje ce da koristi
ugradjeni gps prijemnik i nece skidati kredit.
- setting-application settings-positioning-methods:
stiklirati assisted,integrated, network based
-server: supl.nokia.com
Pozdrav svima! Vidim da jos ima onih koji i dalje koriste N8 i drago mi je zbog toga. Ja sam je kupio pre mesec dana a pre toga sam imao par Android telefona i uopste mi ne nedostaju. Ja inace nesto ne koristim puno internet na telefonu, niti se nesto igram, niti mi trebaju aplikacije koje mi sluze za zabavu (mozda par prostijih igrica ako bas nemam sta da radim), glavno mi je da sluzi telefoniranju, za poruke i navigaciju. N8 me privukla, naravno zbog kamere. Gledao sam fotografije napravljene ovim telefonom po netu i dopalo mi se da imam telefon koji zadovoljava sve moje potrebe a uz to i zamenjuje digitalni aparat.
Kupio sam ga sa instaliranim Belle Refresh i prijatno se iznenadio kako je glavni ekran sada funkcionalan. Kao na Androidu. Inace sam ranije vec imao vise komada Symbian telefona, pa znam kako je ekran bio siromasan skucen funkcionalnoscu, ovo mi je sad super.
I da ne duzim previse, ja sam vrlo zadovoljan telefonom ali sto se tice fotografija, izgleda sam ocekivao previse. Napolju i jos ako je suncan dan, slike su stvarno odlicne. Ipak, dugo godina koristim digitalce sa Zeiss optikom i moram da priznam da su ipak bolje slike sa aparatom, ali je ovo prihvatljivo losije. Ono sto me razocaralo je to da slike po mraku nikako nisu dobre. Pitam se da li je mozda do mene, mozda ne znam kako da napravim dobru sliku po mraku, ali isprobavao sam svasta od opcija na telefonu i ne uspevam da dobijem ono sto zelim. Ako se koristi blic, slike su dobre kad se slika nesto do 2 metra razdaljine, eventualno 3.
Citam po nekim forumima da se svi slazu da je Symbian Anna bio najbolji sto se slikanja tice. Da li je ovo istina? Ako jeste, zamolio bih vas da mi pomognete da downgrade-ujem moj telefon. Znam da moze, ali nisam nasao bas najbolji vodic za tako nesto.
Kupio sam ga sa instaliranim Belle Refresh i prijatno se iznenadio kako je glavni ekran sada funkcionalan. Kao na Androidu. Inace sam ranije vec imao vise komada Symbian telefona, pa znam kako je ekran bio siromasan skucen funkcionalnoscu, ovo mi je sad super.
I da ne duzim previse, ja sam vrlo zadovoljan telefonom ali sto se tice fotografija, izgleda sam ocekivao previse. Napolju i jos ako je suncan dan, slike su stvarno odlicne. Ipak, dugo godina koristim digitalce sa Zeiss optikom i moram da priznam da su ipak bolje slike sa aparatom, ali je ovo prihvatljivo losije. Ono sto me razocaralo je to da slike po mraku nikako nisu dobre. Pitam se da li je mozda do mene, mozda ne znam kako da napravim dobru sliku po mraku, ali isprobavao sam svasta od opcija na telefonu i ne uspevam da dobijem ono sto zelim. Ako se koristi blic, slike su dobre kad se slika nesto do 2 metra razdaljine, eventualno 3.
Citam po nekim forumima da se svi slazu da je Symbian Anna bio najbolji sto se slikanja tice. Da li je ovo istina? Ako jeste, zamolio bih vas da mi pomognete da downgrade-ujem moj telefon. Znam da moze, ali nisam nasao bas najbolji vodic za tako nesto.
- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
ivica122 -Probao sam no neku razliku nisam primjetio (ja jako slabo fotografiram pa je vjerovatno do mene). Bilo bi dobro da ti probas posto imas vise iskustva sa slikanjem koliko vidim, pa da nam napises ima li stvarno razlike. Pozzd@r123 napisao:goja71, mozes pogledati ovdje AnnA Camera mob. ti treba biti hakovan (ja nisam vracao, mozda danas probam pa cu da vidim ima li kakve razlike u kvaliteti)
Artur -uradi Hard Reset (reset sa tasterima). Ugasi mob. onda drzi zajedno: (-) za zvuk (za smanjiti zvuk), taster za kameru, menu taster i za upaliti (power on) taster sve to zajedno drzi 10 sekundi. Poslije Reseta izbrisati ce ti se sve sa C: na E: ti nece brisati nista no predlazem ti da formatiras i E: (prije hard reseta) da imas sve cisto (Sve slike i fajlove koji su ti potrebni prebaci na komp. prije toga!!). Mape ce isto biti izbrisane i jos nekih par aplikacija i widgeta vjerovatno, mob. spoji naa komp. i sa Nokia Suite uradi Update tih aplikacija i widgeta (predlazem ti da izostavis Microsoft Apps). Ako budes imao problem sa Ovi store (Nokia Store) na mob. skini ovo CWRT i instaliraj (pa skini nokia store sa njihove stranice).

Pa hocu ja da vratim na Anna ali ne znam kako. Sinoc sam trazio resenje i nasao na n8funclub uputstvo za downgrade sa onim scandinavian firmware-om, odradio sve sto treba i dobio bootloop! Onda sam skinuo custom firmware Delight Belle refresh i uspeo njega da instaliram na telefon i vratim ga u zivot. Bas mi se svidja ovaj Delight, ali kamera je izgleda nesto cackana i kad se okine bez blica u polumraku na sredini slike se dobije neka izmaglica. Ovoga nema kod zvanicnog Belle refresh firmware-a
. Sa blicem i po danu, slike su odlicne, kao sto je i bilo. Sad kad mi je vec sistem hakovan, instaliracu one modove za kameru da vidim i to kako ce se pokazati.

- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
ivica122, Sa downgrade nemam iskustva pa ti ne mogu bas pomoci oko toga no prije nego uradis taj downgrade uradi hard reset ( sa ovim kodom *#7370#) to bi trebalo formatirati i C: i E: mozes i sa tasterima pa rucno formatiraj E: moguce da je to uzrog bootloopa. A mozes i samo taj mod ubaciti pa vidjeti. Najbolje bi bilo mozda ako imas par fotografija sa Belle Refresh usporedi sa tim modom pa ako uspijes uraditi downgrade usporedi sve 3 fotografije (puno posla ali zabavno je pogotovo ako imas vremena
)