Nokia Lumia 520

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Nokia Lumia 520

Post od Baraba »

Ne sija ni na ovoj 520 što je kod moje devojke, nisam ni video opciju da ima da se upali?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Jovicaks pa staceti da svetle a mislim da to hardverski nije ni ubaceno. Uglavnom se koristi dugme bak i za dva dana navike mozes i žmurečki da pogodiš.

jovicaks
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Nov 2013. 11:40
:: lumia 520
:: samsung

Post od jovicaks »

ma nije problem mislio sam da je neki problem sa fonom 8)mada win nije tako los

popnovakov
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 14:01
:: lumia 520

nokia lumia 520

Post od popnovakov »

da li neko zna kako promeniti melodiju za poruke a da ne bude njegov,već muzika iz galerije,hvala

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ima mogućnost ako uradiš update gdr3 u opcijama samog telefona, za drugu opciju ne znam.

xCookie
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 01. Dec 2010. 09:28
:: Xiaomi Redmi Note 4X

Re: nokia lumia 520

Post od xCookie »

popnovakov napisao:da li neko zna kako promeniti melodiju za poruke a da ne bude njegov,već muzika iz galerije,hvala
Znači po milioniti put za muziku za poziv: skini nokia ringtone maker aplikaciju i sa njom postavi šta želiš. :roll:

A za zvuk za poruku je potreban GDR3 apdejt.
Xiaomi Redmi Note 4X

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

sta je gdr3? jel moze na ovu nokiu da se instalira? nisam bas pratio, a zanima me telefon...sta je mana ako nema gdr3?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Gdr3 ti je nadogradnja trenutve verzije sw u telefonu. Zasad je u previev varijanti a bice i zvanico. U L520 moze ali ja ga nisam ubacivao. I sa ovim sam prezadovoljan.

Дејан_Свитац
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 01. Dec 2013. 14:12
:: Хуавеи П10 мате
Kontakt:

Post od Дејан_Свитац »

Здраво свима! Овај телефон имам већ десетак дана и задовољан сам куповином. Пре него што вам пренесем утиске (а то ћу ускоро урадити врло детаљно), имам два питања:
Да ли постоји икаква могућност да подесим на телефону ћириличну тастатуру? Пробао сам да преузмем апликацију ''Serbian keyboard'' издавача ''Katana Labs'' верзија 1.3.0.0, али ме у току преузимања апликације систем обавештава да та апликација није дотупна за овај уређај.
Друго питање је како да уклоним апликације које сам преузео и инсталирао, а у међувремену сам дошао до закључка да ми нису потребне?

EDIT:
Чекајући одговор на друго питање, мало сам ''студирао'' телефон и пронашао одговор. Очекивао сам да би то било негде у подешавањима, па их одатле бришем, кад оно најпростије и најлогичније решење: мало се дуже задржи иконица одређене апликације и уклониш је. То је за будуће кориснике које ово буде мучили као мене. Дакле, остаје само да ми неко каже да ли може да се постави ћирилица.
Ћирилица се пише срцем.

marko75
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
:: Nokia Lumia 930

Post od marko75 »

Dejan-svitac,promeni region u SAD,pa onda u prodavnici potrazi serbian keyboard i instaliraj.Skinuces je bez problema.

Дејан_Свитац
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Дејан_Свитац »

Још једном поздрав свима на форуму! Као што рекох, пре десетак дана сам постао власник још једног Нокиа телефона и ред је да са вама поделим утиске, јер ми је управо овај форум доста помогао у упознавању телефона. Из овог ''још једног'' схватате да сам и раније имао мобилне телефоне финског произвођача, па није тешко закључити да ће у току мог излагања пристрасност бити присутна. И дан данас сам присталица слогана: ''Мобилни телефони се деле на Нокију и све друге'', баш као што се и аутомобили деле на алфа ромео и остале (то ћемо неком другом приликом и на другом месту). Елем, пошто сам се помирио са тим да једног дана ипак морам да узмем телефон са екраном на додир (иако сам био против истих), почеле су слатке муке. Много тога сам читао, слушао, гледао и некако субјективно сам дошао до закључка да не желим андроид телефон. С обзиром да сам одувек волео Нокиа телефоне, сама чињеница да Нокиа не производи телефоне са андроид платформом ме је додатно привукла. После читања карактеристика које поседује Лумиа 520, схватио сам да је то телефон који ће задовољити моје потребе, а и више од тога. Виндоуз оперативни систем са солидним дуал кор процесором, камера од 5 мегапиксела и велика меморија само су неке од позитивних ствари које су ме привукле. Када сам купио телефон, одмах сам купио и силиконску заштиту и заштитну фолију за екран. Корисници неких других телефона су се жалили како после стављања заштитне фолије имају проблем са осетљивошћу екрана, што у мом случају није тако и поред чињенице да је осетљивост подешена на средњи ниво. Телефон је првих 24 часа био без те фолије и нервирало ме је то што се екран лако мрљао. Са заштитном фолијом проблем је решен, а сама фолија се врло лако брише. Искрено, највише сам сумњао у батерију, а сада се испоставило да ме је она најпријатније изненадила. Уз неко нормално коришћење од пуњења до пуњења може да прође и два дана. То би требало да буде релативна ствар, као и потрошња горива код аутомобила. Брзо сам се навикао на саму концепцију почетног екрана, менија и подменија. Не могу а да не поменем изузетно лако подешавање почетног екрана и прилагођавање свом укусу. Боје су сасвим солидне и дају неку посебну ноту прегледности и једноставности, што телефон у глобалу и јесте. Камера је дању перфектна, у полумраку врло добра, у тоталном мраку слаба, што је и нормално јер не поседује блиц, што ми и не смета. Само је потребно стабилизовати руку у тренутку сликања и добијена слика је без грешке. Звук, како звучника тако и звона је одличан, чује се гласно. Не свиђа ми се што се подешавањем јачине звука бочним тастерима +/- подешава у исто време и јачина звона и јачина звучника. Осветљење екрана у затвореном простору је одлично, али није тако сјајно на Сунчевој светлости и поред додатних подешавања. Брзина процесора- потпуно сам одушевљен, још увек не наилазим на било какво кочење, нека остане тако. За осетљивост екрана сам већ написао да сам задовољан и додаћу да је управљање додиром јако прецизно. Када упалим телефон, пријављује ми да није у реду СД картица и да је потребно да је форматирам. Можда има неки вирус, али у сваком случају видим податке који су на њој. Вибер ради као суманут. Телефон се понекад загреје, али има одличан кулер у себи који га врло брзо охлади, уз минималну буку. Приметио сам да после инсталирања амбера нема загревања. Навигацију нисам подробно испитао, али ми делује јако добро за моје потребе. Мене, као ''свежег'' корисника овог телефона, је одушевила једна јако корисна ствар, а то је искључивање светла екрана у току разговора када је телефон примакнут образу (уху), тј. поновно укључивање када се одмакне телефон (када није укључен звучник). Ваља поменути и корисни додатак искључивања звона када се телефон окрене да екран буде на доле.
Закључак је да је телефон одличан и као што неко раније рече, корисник овог телефона се осећа посебним самим тим што има телефон који је другачији од свих осталих. Имам утисак да га људи или воле или мрзе (мислим на телефон, мада може да се односи и на корисника). Још само да пронађем ћириличну тастатуру и овај телефон ће бити дуго у мом власништву.
Ћирилица се пише срцем.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Dobro došao na forum i uzdravlje da te služi telefon.
Osvetljenje ekrana podesi na automatsko i on će ti sam podešavati jačinu svetlosti na suncu i u mraku. Meni je tako podešeno i odlično se vidi i na suncu.
Čitam da si se malo zbunio oko brisanju aplikacija ali uvek kada dodješ ili želiš neka dodatna podešavanja zadrži prs ili idi levo ili desno možda se pojavi još jedan ekran sa dodatnim mogućnostima. I ja sam ranije koristio symbian i tu je bilo kad pritisneš opcije pojave se sve mogućnosti ali ovde je sve drugačije pa dok se korisnik navikne ali posle mesec dva navikavanja korišćenje je vrlo lako.

Da to i meni smeta oko pjačavanja tona koje je jedinstveno za sve, jedina povoljnost je što to se može uraditi bilo kad pa i kad je početi ekran upaljen.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

U telefonima ne postoje kuleri, pogotovu ne sa pokretnim delovima. Postoje pasivni hladnjaci na nekim komponentama koje se jace greju
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Eda to i ja zaboravih da ga pitam na kakav kuler misli. Koliko znam to jos nijedan telefon nema.

Дејан_Свитац
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Дејан_Свитац »

Нисам био баш сигуран за кулер, јер сам негде прочитао па може бити да сам лоше разумео. У сваком случају нешто мора да хлади тај процесор.
Ћирилица се пише срцем.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Obično se ti delovi postavljaju ili im se lepe hladnjaci koji odvode temperaturu od procesora.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Deksi, Дејан_Свитац, hladnjaci i kuleri, dobri ste! :lol: :lol: :lol:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ensiferum, Ensiferum, mislis da nema nikakav dodatak za hladjenje na ic koji zbog velikog protoka podataka podizu temperaturu.

nikola91serbia
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 22:05
:: Lumia 620

Post od nikola91serbia »

Ja mislim da nema nikakav ozbiljan hladnjak. Ako ima, onda je to lim, koji se obicno postavlja ispod cipa, tj. procesora.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Deksi, kao sto rece nikola91serbia, ne postoji nikakav ozbiljan hladnjak, obično su prekriveni nekim tankim metalnim slojem,koji pokriva integrisano kolo! Da ne zaboravimo, smartfonovi jesu kompjuteri u malom, ali je CPU tehnologija na telefonima totalno drugačija nego na desktop računarima, pa se i sam sistem hladjenja totalno razlikuje! A prilikom rada mobilnog telefona, dolazi i do zagrevanja baterije (zavisi sve od proizvodjača i kakav je sam hardver), što je po meni veći uzrok zagrevanja telefona, nego što je to zagrevanje neke komponente! Svaka baterija se zagreva kada se iz nje povlači velika struja, ili kada se puni velikom strujom! Odosmo u off, skroz... :oops:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

Odgovori