Nokia Lumia 925

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2009. 14:48

Re: Nokia Lumia 925

Post od Dragan-che »

znaci da nagovorim zenu da kupi wp, probam ga pa kupim ako je ok :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E ako ce i zena da ti kupuje WP, to je dodatni plus, jer su onda telefoni preko Rooms dela potpuno umrezeni - mozete da delite slike, kalendare, imate chat preko messengera, delite notes...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

E, da. Ta fora sa sobama je odlična. Ja recimo delim beleške za kupovinu, i stavke u kalendaru...veoma praktično.

Generalno, ko želi neki od trenutno aktuelnih WP uređaja, a da ima malo tog dodatnog šmeka metalnih delova kućišta i tako to, 925 je pun pogodak! Ono što moram da priznam, bez obzira na druge minuse, je da sam se uvek pitao što drugi telefoni nisu izrađeni tako dobro kao iPhone 4/4s? Sa 925 nema takvih pitanja.

Da sd razumemo, i 920 i 1020 su odlično napravljeni i deluju izdržljivo kao tenk, ali meni ipak nekako upotreba aluminijuma daje neku dodatnu sigurnost.

Voleo bih samo da je wireless charging ugrađen, jer bih to baš želeo da isprobam, a nešto mi se ne stavlja bilo kakva maska na ovako lep telefon.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Po meni je wireless charging gimmick :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Jeste gimmick, ali kad uveče pokušavam da nabodem punjač, ili ujutru da ga izvučem, uvek pomislim kako je za neke ljude jako koristan gimmick :)

Taman bih mogao to da držim kod kuće, a sa sobom nosim ovaj standardni punjač ako zatreba.

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2009. 14:48

Post od Dragan-che »

Malo sam se šalio sa tim da treba žena da kupi nokiu nego sam se vezao za izjave araphela i miodragea (čini mi se) koji su prvo probali ženion wphone pa su bili upoznati sa njim pre kupovine. Ali svakako bi bilo poželjno da se prvo barem malo isproba i ne uđe slepo u kupovinu.

EDIT:
Nego steva_anya, bandiof, user8 vi svi imate
925 ako ne grešim pa dajte vaše utiske. Kako
ste zadovoljni win sistemom generalno, kako vi
koristite (msm koliko intenzivno i čime ga
najviše opterećujete) i koliko vam baterija
traje i naravno šta vam fali. Pomozite
potencijalnim budućim korisnicima

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

open-mind napisao:na windows phone aplikacije zaboravi slobodno, vecina nema, a i ako nesto ima, ne radi ni blizu kao na androidu
Zaista smesna konstatacija.
open-mind napisao:primjer viber, ako uključiš battery saver, viber nece radit, tj ne primas poruke, pozive itd..a battery saver moras uključit, jer meni baterija traje 4-5 sati
Sa ukljucenim battery saver-om viber RADI, ali kasne poruke - pokaze ti notifikaciju odmah, ali kada udjes u program malo se ceka da se pojave. Ali zato kada se iskljuci battery saver sve radi kako treba i nije tacno da se tada baterija pojede za 4-5 sati. Meni sa email proverama, pozivima, porukama, wifi izdrzi dan celi ( kao i svaki pametni telefon kojeg normalno koristis)
open-mind napisao: hoces da ukljucis GPS, moras uci u podešavanja, onda traži, skrolaj, dok ne nadješ, jer je sve onako bez nekog reda razbacano...svaki put se bas smorim kad udjem u podesavanja.
Pa nije ti niko kriv ako ne znas da instaliras npr easy connect i sve imas na pocetnom ekranu. Ako se dobro secam i na androidu si morao ici u podesavanja da ukljucis to isto, ali ko zna instalira widget ili precicu na home screen i ima sve na dva klika.
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A ja na primer nikad nista be gasim i zaista ne vidim svrhu gasenja. Sto se battery savera tice, on se aktivira tek kad baterija padne ispod 20%, ili moze da bude stalno ukljucen sto se ne preporucuje. Pod battery saverom ne radi ne samo Viber nego NISTA, jer se gasi data saobracaj. Ja sam pomenutu alatku ukljucio jednom, drzao dan i po, iskljucio, i zaboravio da to postoji

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Potpisujem.

Jedino kad ima smisla je uključiti ga manualno kad je baterija pri kraju a baš moraš da budeš dostupan za pozive i poruke neko duže vreme dok ne stigneš do punjača. Baterija mi za sada u proseku gura sigurno jedan dan, i malo više, ali to je uz solidnu upotrebu.

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

user8, sto se tice aplikacije, uputi me molim te, gdje da skinem firefox, operu, chrome, file browser itd itd...jel postoji jos neki whatsapp na kojem mogu recimo da pošaljem 10 slika odjednom...itd...

Dalje, sa uključenim battery saver viber radi, samo su mu osnovne funkcije neaktivne...hahaha yeah right... kad je ukljucen BS, i kad me neko zove, viber NE ZVONI, nego se samo posle pojavio kao propušten poziv..jel mozes to shvatit, treba li da ti nacrtam??
I kazem ti ponovo, bez BS MOJIM nacinom korištenja baterija je prazna za 4-5 sati...na drugom telefonu, od ujutru do navece...ti ga zakljucaj u ladicu i govori kako ti baterija traje lagano dva dana, to mene prosto zaboli...

Eto ti si izmislio svu pamet pa si naucio instalirati easy connect, a meni ne pada na pamet da za svaku upciju drzim precicu na pocetnom ekranu, jer opet ista stvar, morat cu po ekranu skrolat 10 minuta da nađem gdje mi je koja precica..sjajno rjesenje, nema sta...
A ti se sa androidom ni u putu nisi sreo cim mislis da moras uci u podešavanja da bi uključio gps..

I jos jedna stvar, jako bezobrazan nacin komunikacije imas, nije mi jasno kako te ban nije vec opametio, i uostalom zasto administracija dozvoljava klonovima da ponovo diskutuju...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Prijatelju, ja stvarno ne znam koji je tvoj problem? Ako ti se OS be sviđa, prodaj telefon i kupi šta ti odgovara.

Battery saver suspenduje sve funkcije telefona, ništa se više ne refrešuje automatski, već sve moraš ručno. Ova je funkcija janemjena za momente kad si daleko od punjača, baterija pri kraju, a moraš da budeš dostupan za pozive i poruke. Suspenduje sve drugo i daje ti baš to, više vremena za osnovne stvari. Uostalom to sam gore i napisao. Kao takva, funkcija ima savršenog smisla, ali ja je ne koristim osim u retkim situacijama kad mi baš zatreba.

Ja sa svojim 925 uz desetak mailova, nešto poruka, pola sata video poziva preko Skype, nešto browsinga, malo Tapatalk i malo Whatsapp, izguram za sada do 30 sati trajanja baterije. Koliko god da sam koristio, za 4-5 sati nisam uspeo da je ubijem. E sad, za šta tebi telefon služi, ja ne znam.

Na Androidu su se morale ili postaviti prečice na honescreen, ili povući na dole notification tray, pa se tu nalaze tasteri za brza setovanja, wifi i ostalo. To je apsolutno isti broj operacija kao da na WP staviš shortcut na homescreen.

Ako se nekom ne sviđa logika live tiles, ne vidim zašto uopšte uzme WP telefon, kad je to po meni ključna poenta ovog OS. Ja upravo u tome najviše uživam, i u činjenici da lepo na homescreenu vidim šta je stiglo, a ne gore negde u ćošku status bara.

Koristio sam Android u poslednjih 5 godina, iOS poslednjih 3, i znam o čemu pričam. Ni od jednog uređaja sa gore navedenom upotrebom nisam uspeo da izvučem značajno duže trajanje baterije, osim možda sa Note 2, ali i to je marginalno.

Ponavljam, ne znam kako noristiš uređaj, koliko godina imaš, niti čime se baviš, ali ako ti se ne sviđa, jednostavno to reci i završi posao, a be da nam nabijaš na nos stalno. Mi smo zadovoljni, nama se sviđa, i gotovo.

Ne vidiš mene da idem i non stop pljujem po Androidu jer sam imao problema sa uređajem i sa googlom, zar ne?

marko75
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
:: Nokia Lumia 930

Post od marko75 »

Poenta svakog smartphone-a,bilo kog proizvodjaca,bilo kog operativnog sistema,je upravo da budes stalno u toku:fb,skype,viber,watsupp,weather,mejlovi......i jos stotinu aplikacija,a sve one traze stalnu konekciju na internet.Ako ukljucis batery saver,nista od navedenog ne radi(samo rucno).Pa koji ce ti k...c onda pametni telefon.Kupi ovaj novi Ruski,mislim da se zove Yotaphone,kazu ima neku cudovisnu bateriju koja traje 85 dana(ne znam kako,mozda ima nuklearno punjenje).

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

open-mind, Chrome se konacno pojavio na WP Marketu, kosta 100 din, iliti 0.99$, iliti 0.79€. Opera i FF jos nisu prezentovano, ali postoje alternative IE tipa UC Browser, Expl0ra... Ja licno koristim IE i zadovoljan sam.
Ne znam kako ti telefon izgura samo 4-5 sati, jer nam to nisi napisao, ali ako ga normalno koristis, onda ti je ili baterija neispravna ili imas neki pozadinski proces koji urnise uredjaj. Ja sam imao ovaj drugi slucaj, problem je bio Evernote, odnosno podesavanja koja sam u njega postavio.
Ako tebi vise odgovara Android, koristi ga, i mojne ovde ljudima koji koriste nesto drugo i bolje da solis pamet.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Čitao sam na ipmart forumu da je moguće ubaciti operu mini u win telefone, pa ko voli nek potraži. Imeni IE i UC brosver završavaju posao.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, chrome košta 100din ?

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

open-mind napisao:I jos jedna stvar, jako bezobrazan nacin komunikacije imas, nije mi jasno kako te ban nije vec opametio, i uostalom zasto administracija dozvoljava klonovima da ponovo diskutuju...
Kada covek odgovori na neke nebuloze onda je bezobrazan mislim wtf :o Kazes moras traziti u podesavanjima, ja ti napisem sta ti treba da ne ides u podesavanja i onda sam opet bezobrazan :o I valjda sto pisem u korist wp8 treba da dobijem ban jel ? :o

Uostalom ne znam zasto si uporan kada vise ne koristis WP8, je li i mi svi treba da predjemo na Android ili je mozda najbolje da i Nokia proizvodi Android pa da apsolutno nikakve alternative nema mozda bi tada bili zadovoljni :roll:
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

Gde je taj chrome, ne mogu ga naci.. Moze link ka store-u..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Chrome
Evo i neka kvazi Opera ako nekome treba.

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

Hm nije je bilo na nasem regionu, prebacio na USA i tamo se pojavila, ovo je 3rd party app? Meni nebitno, koristim IE, UC je super al nekako mi ne radi vise tecno kako je radio, secka pri skrolovanju a to me nervira..

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pojavio se valjda i neki touch browser, ne deluje loše. Ja na kraju na svakoj platformi završim koristeći default browser. IE mi ovde sasvim ok završava posao za moje potrebe.

Odgovori