Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Azimuth, instaliraj nokia cameru, kod nje mozes da zumiras pomocu jednog prsta,pritisnes ekran gde hoces i vuces u desno i on zumira.Nedostatak prednje kamere stoji, mada meni iskreno ne predstavlja to problem, kao ni baterijska lampa.Za 1500din sam kupio lampu svetli kao reflektor, to nijedan telefon ne moze, znaci ubija.Vidim napisao si gore da ti neke aplikacije sporo rade...Napisi koje su da probamo da resimo problem.Ja sam npr. imao problem sa UC Browserom;otvorim neku vecu stranicu i kad hocu da zumiram on se ukoci nekoliko sekunde i onda krene,ali sve to secka i lose.Tad sam mislio da je zbog ram-a.Medjutim, posle tu istu stranicu otvorim u Surfy ili IE,radi odlicno bez ikakvog stucanja,tako da je to do aplikacije,ne do telefona. Coni, ekran na ovom telefonu je, po meni, fantastican.Koliko god da je sunce sve se jasno vidi, cak i preko folije koja je najjeftinija.Takvu sam imao pre i na androidu(isti proizvodjac folije), na suncu apsolutno nista nisam mogao da vidim dok ne napravim zaklon od sunca.Iskreno ja bih uzeo 520, posto je 720,ako se ne varam, dosta skuplji a nista posebno nije bolji od ovoga.
Opet da napomenem da je kod windowsa najveci problem-aplikacije.Pola aplikacija fali,ove sto ima nisu azurirane po 1-2 godine, koje su azurirane, dosta su losije i imaju manje opcija od onih na androidu.......
Alo bre, ljudi, poredite opet babe i zabe. L520 jd uredjaj od 100 jura. Za te pare ne moze bolje. Lose strane? koja je losa strana uredjaja od 100 jura kome sistem leti? To sto neke aplikacije rade lose je do aplikacije ne do uredjaja.
Ovo je najprodavaniji WP uredjaj, upravo zbog toga sto je dzabe a radi isto kao skuplji WP uredjaji.
I nemojte svuda da gledate samo oficijelne aplikacije, pogledajte, ima gomila 3rd party apps koje odlicno rade, bolje nego oficijelne, jer su se programeri malo potrudili.
alphablue597 napisao:Coni, ekran na ovom telefonu je, po meni, fantastican.Koliko god da je sunce sve se jasno vidi, cak i preko folije koja je najjeftinija
Da li mi to imamo isti telefon lose se vidi na suncu jer nema antireflektivne tehnologije kao kod drugih lumia. Uporedi i videces. Moja stara Xperia se bolje videla. Bela tema popravlja stvar donekle.
Da li postoji mogucnost da uklonim slovo za indeksiranje na listi aplikacija, malo mi bezveze izgleda, a pre nego sto sam poceo telefon da punim sa svim i svacim, nista od tih slova nisam imao.
Ne mogu da instaliram Asphlat 8, kaze da sam dostigao ogranicenje prostora za skladistenje na telefonu, i to jos kada nisam skoro imao nista na telefonu osim sistema, sada imam jos i memorijsku od 16GB u telefonu, i dobro sam popunio memoriju telefona sa manje od 1GB kao slobodan prostor.
Sto se slova tica,ne mozes.Za asphalt mora da imas na telefonu malo manje od 3gb slobodno.Probaj da ga skines na racunar,ubaci na mem.karticu u telefon,pa ga onda instaliraj(u prodavnici idi na install from SD card).
alphablue597, viber, b92 (matori ga najvise koristi jer voli stalno novine da cita), obema treba po barem 10 sekundi da se otvore. Da li postoji Blic? Jos neke novine a da nije zuta stampa? Nisam nasao nista na marketu... Inace je na WP8, nisam i necu da se igram sa developer verzijom dok ne stigne oficijalna.
B92 mi otvara za 5 sec, Viber i WhatsApp za 8, Skype 7, a najduze otvara Royal Revolt, njemu treba oko 12s. Drugih novina za sada nema, ima portal subotica.com, i Mondo.
Azimuth, to sto sporije otvara, to ti je zbog same aplikacije, tako isto otvara na svim win telefonima.Ove aplikacije ne koristim, ali se vecina bas na to zali(za Viber i WhatsApp).Sto se novina tice, bolje ti je da skines,recimo maxthon browser i te novine dodas na pocetni ekran, i on kad otvori maxthon videce precice do tih novina, recimo znam da mondo po meni mnogo bolje izgleda ovako nego aplikacija i preglednije je.Blic nema. Coni, sto se ekrana tice,mozda postoje bolji ekrani(ne znam stvarno), ali meni je ovaj super.Moja tetka ima Galaxy s2 i na suncu kad stavim njega i ovaj, ja iskreno ne primecujem razliku.Sve u svemu za ove pare odlican. miodrage, sto se aplikacija tice, ja mnogo vise volim zvanicne verzije,bez njih imam osecaj kao da sam na Linuxu(hoces photoshop-nema ali ima alternativa,winamp-nema,ali ima alternativa...).
Da, za ove novce jeste odlican. Ne, ekran je odlican ips ali samo ta refleksija...secam se kad smo skoro nas trojica trazili neku adresu, svako vadi svog pulena (Boze kako ovo zvuci), Galaxy Core, 520 i S3 i niko nista ne vidi. Ali zato juce na fudbalu drug vadi 920 i bolje se vidi. No nebitno. Sto se brzine otvaranja aplikacija tice...mislim da je hardver. Siguran sam da na 930 i 1520 radi mnogo brze. Wp8 je malo trom ali zamaskirano animacijama. Ali radi fluidno. Cini mi se da je 8.1 brzi.
miodrage napisao:B92 mi otvara za 5 sec, Viber i WhatsApp za 8, Skype 7, a najduze otvara Royal Revolt, njemu treba oko 12s. Drugih novina za sada nema, ima portal subotica.com, i Mondo.
Prjatelju, symbian nije vrteo toliko. Kad si izbacio te sekunde... čitam i ne verujem. Onda 520ka vrti bar 10sek viber da otvori. Mislim, često koristim viber, tačno bi tresno telefon. Ala si ti otišao nazad posle iphone, kuku. Idi malo poigraj se sa starim tvojim iP4 (podigni ga na 7.1.1, ako već nije), i užuvaj malo u korišćenju telefona.
ps. mala molba prijatelju, nemoj molim te više nikad da pomeneš neki lag na samsung telefonima, oni munju i čarobni kalpak za ovo imaju
Resničanin, nisam razmišljao o doplati. A koliko vidim 625 ima isto 512 MB rama, a kod Telenora je velika razlika u ceni. Lumia 520 košta 1900 din uz Prenesi i surfuj M, a Lumia 625 17.940 din.
iP4s otvara viber u delu sekunde, mogu da snimim.
Ako 920 budem poredio sa iphone 5, koji je iz 2012, onda mu je 920ka totalno potopljena, mada je stariji model 4s oduvao kao mače muškatlu. A S3 je iz 2012god, koji viber pokrene sa sekundu ili dve, kuku lele ovaj wp. Ova 920 puna lagova, a mališi 520 i da oprostim (nije top model).
Coni, ja mislim da je brzina ipak do aplikacije, ne do telefona.Opet da se vratim na uc browser.Kad sam ga prvi put instalirao trebalo mu je vremena dok se otvori,znaci pojavi se onaj ekran sa logom,sacekas nekoliko sekundi i onda se otvori.Sa proslim azuriranjem ga otvara skoro momentalno.....A meni iskreno to ne smeta toliko, pa i na racunaru kad otvorim neki program treba vremena....
Da da na Iphone samo pomislis koja ti app treba i ona se momentalno otvara, na androidu krenes da pritisnes na ikonicu, kad gle cuda app se vec otvorila - sve tako brzo i momentalno
miodrage je napisao: Samo je mrtav Android dobar Android ;)
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.