Nokia Lumia 520

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Re: Nokia Lumia 520

Post od Cedogares »

Brzina je definitivno do aplikacije posto se da kazem fabricke otvaraju trenutno, tipa office itd., sve to spada u opsti utisak, naravno ima nekih nesavrsenosti al' neka se javi kome je sve savrseno ;), meni ove nisu dealbraker.. Skajp i Viber su jedine dve aplikacije koje imam a da bih mogao da kazem da se kilavije otvaraju, skajp 3 do 4sek, Viber 4-5sek, kako kad, u principu ih ostavim u backgroundu ako ih cesce koristim, onda je instant ulazak, inace Viber vec neko solidno vreme radi bez ikakvih problema, narocito pozivi koji ne kasne, notifikacije itd. (preporuka je da Viber reinstalirate ako baguje, zadnji apdejtovi su popravili situaciju maximalno al da bi se primili kako treba bolje instalirati ispocetka).. Kad je vec spomenuta brzina, kada drugar ulazi u slike na s3 a pogotovo kad izlazi tel. se prilicno z'buni, onda izlazak iz kamere i tako neke proste operacije, ili sto ja krenem da vozim u asphalt osmici dok drugaru na nexusu jos ni pocetni meni nije upao, tako da....

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

User8 vidi se da lepo zboris. Dobro ovaj drugi os ima bolji multitasking, nego da ne zalazim...
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

Cedogares napisao:Kad je vec spomenuta brzina, kada drugar ulazi u slike na s3 a pogotovo kad izlazi tel. se prilicno z'buni, onda izlazak iz kamere i tako neke proste operacije
Psst ne spominji to ovde otvorices pandorinu kutiju - gotov si :lol: B :lol:
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

Resničanin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 23:05
:: Lumia 520

Post od Resničanin »

mezzano napisao:Resničanin, nisam razmišljao o doplati. A koliko vidim 625 ima isto 512 MB rama, a kod Telenora je velika razlika u ceni. Lumia 520 košta 1900 din uz Prenesi i surfuj M, a Lumia 625 17.940 din.

A mislio sam da je onda ne toliko velika doplata kad lumia 520 toliko kosta.

Inace, veceras sam imao 7, 8 sistemakih stvari za apdejt, izgleda da se polako priprema za windows 8.1, proverite preko prodavnice.
KISS ME I AM 93

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

user8 napisao:Da da na Iphone samo pomislis koja ti app treba i ona se momentalno otvara, na androidu krenes da pritisnes na ikonicu, kad gle cuda app se vec otvorila - sve tako brzo i momentalno :lol:
Za iphone i iOS, ma, može i Miodrag da ti kaže. Sto se mene tiče, možemo da ga merimo i snimamo (aj ti rokaj a ti snimaj) :D Ko izgubi placa palacinke na Pinkokio u Zemunu.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Meni je najcudnije u celoj prici sto se ista aplikacija kod nekog momentalno otvara, kod nekog par sekundi treba, a kod mog matorog koji nema apsolutno nista na telefonu otvara po 10tak sekundi. To nikako ne moze biti problem aplikacije nego sistema.
Uopsteno govoreci, sve aplikacije se sporo otvaraju i to je cinjenica, na jacim modelima nesto brze, na slabijim sporije i to je to. Postoji taj lag koji ce, nadam se, ispraviti u oficijalnom 8.1.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Azimuth napisao:Meni je najcudnije u celoj prici sto se ista aplikacija kod nekog momentalno otvara, kod nekog par sekundi treba, a kod mog matorog koji nema apsolutno nista na telefonu otvara po 10tak sekundi.
Tako to izgleda zbog pojedinaca koji konstantno baronišu o perfektnom radu WP sistema.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Naravno da nije perfektan. Moj ortak sa 920 se smorio kad je video kod kolege kako Sony Z1 radi.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Ljudi, to sto sporo otvara to je do APLIKACIJE!Kod mene na 520 kameru,galeriju,fabricke aplikacije otvara gotovo momentalno.Vecinu ostalih aplikacija otvara isto brzo.Ne moze sve drugo da radi normalno,samo Viber i WhatsApp sporije i da kazete to je do windowsa.Problem je sto programeri prvo prave aplikaciju za android i iOs,pa je onda steluju da radi brze,da bude manja itd, a za windows je izbace "koliko da je ima" i ne azuriraju je tako cesto kao android i iOs verziju,i to je jedini i veliki problem windows-a...Kada krene zvanicno wp8.1 onda se nadam da ce vise paznje posvetiti i ovoj platformi.Ima stvari za koje je wp dobar, ima i losih strana, po meni jedina losa stvar je upravo manjak oficijalnih aplikacija i neredovno azuriranje.Kome se ne svidja, ima druge telefone, zato postoji izbor.
Ne razumem zasto u Srbiji postoji navika da se pljuje Microsoft i sve sto on napravi?Hvalite ovde Apple, koji zvanicno i ne postoji u Srbiji, ne mogu da se kupuju aplikacije,nema ni srpski jezik,a tek pre neki mesec su pustili i navigaciju kod nas?!Ms je sve svoje aplikacije preveo na srpski, omogucio kupovinu u Srbiji(koju cak ni vas voljeni android nije uveo posle ne znam koliko godina na trzistu), ako nesto hocete da instalirate sto nije namenjeno za nasu zemlju,promenite region u telefonu i to je to.
I za kraj,samo nemojte da pricate kako Android i Apple otvaraju aplikacije momentalno :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba prijatelju, ti ocito ne znas sta je lag, ili tendenciozno pises neistine. Evo da ponovim, lag je interval koji protekne od izdate komande do POCETKA njenog izvrsavanja, ne i do kraja. Daklem, WP ima mnogo manji lag nego Android uredjaji. Na androidu, napravis swipe, pa se ekran pokrene nakon nekih 0.3 sec. Na iOSu i WP toga nema.
Ajmo dalje - brzina otvaranja neke aplikacije zavisi od procesora, kolicine slobodnog RAMa, broja pozadinskih procesa... (ovo se odnosi na uredjaj), a takodje zavisi i od same aplikacije kako je napravljena. Sam si svojevremeno sizio kako je b92 los bio na Androidu - stisnes back, on te vrne na pocetak - ne znam da li je to ispravljeno.
E pa tako i Viberu za hladan start treba tih par sec. Ja ga koristim kazem vrlo retko, jer za komunikaciju koristim skoro iskljucivo pozive, tako da sve ovo jedva da primecujem. Jos, u mom okruzenju, mali broj ljudi koristi te tehnologije. Tuzno ali je tako
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ajde da ponovim, kako je moguce da na istom modelu, Lumia 520, meni otvara sporije nego vama? Telefon je maltene prazan, nema nicega osim 100tinak kontakata, par slicica i cele 2 aplikacije (vremenska prognoza i b92).
Necu da ulazim u pricu i poredjenje sistema, prosto me zanima sta da uradim da bi i mom matorom telefon radio kao vama ostalima.
I da li ima najava kada ce zvanicni 8.1 izbaciti?

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ne znam. Uporedi sa mojim brojkama i reci da li se razlikuje. Sto se tice brzine pokretanja aplikacija - naravno da se sistemske brzo pokrecu kada su graficki siromasne (bele linije na crnom ili obrnuto). I meni se stoperica/tajmer pokrene trenutno kad je minimalisticki. Laga nema naravno, upitno je samo pokretanje aplikacije, kada se startuje dalje radi ko podmazano.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth, zvanicni 8.1 krece uskoro, tacan datum mozda znaju samo u Microsoftu. S obzirom da lifecycle 8.1 krece 24.06.2014. onda je logicno pretpostaviti da ce to biti prvi dan pustanja 8.1 u promet :D
Ne znam sta ne radi tvom ocu na uredjaju, ali i sve ono sto sam naveo, igra ulogu.
Moja 920 je 1.5GHz Krait, sa 1 GB RAM, i 32 GB praznog prostora (od toga imam na raspolaganju jos oko 12 GB). Na tvojoj 520 je 1 GHz, 512 RAM, i mnogo manje prostora. Takodje, dosta zavisi od navika, te ja imam naviku odmah da stiskam back, i gasim aplikaciju, dok neko drugi samo pipne win taster, i time je suspenduje. Sa druge strane, za hladan start najvise treba vremena.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Azimuth, da potvrdim da i kod mene sve radi ok, b92 se recimo otvara za 2-3 sek. Jedino sto mi pada napamet su ti neki zaglavljeni pozadinski procesi, to se resava simulacijom vadjenja baterije, na 8.1 je vol.down + lock drzati 10tak sek. Ne znam kako je na 8.0, o ovome je bilo reci na WPCentral.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Coni napisao:... naravno da se sistemske brzo pokrecu kada su graficki siromasne (bele linije na crnom ili obrnuto). I meni se stoperica/tajmer pokrene trenutno kad je minimalisticki.
Hvala Bogu da je neko ovo primetio. Ceo WP interfejs je takođe grafički veoma oskudan, sa jednostavnim linijama koje sadrže
samo neku osnovnu boju (bez bilo kakvog senčenja i toniranja nijansi), kako bi se smanjili grafički zahtevi. Sve ovo pomaže
sistemu da radi lakše i nešto brže, ali je zato meni takav interfejs ružan za medalju, baš kao i pločice na početnom ekranu.

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od user8 »

Danas sam u rukama držao Iphone 4S i ne primetih ni M od tog momentalnog otvaranja aplikacija. Kliknem na Viber malo se ceka i otvori se (nista tako magicno brzo u odnosu na wp), kliknem na Safari isto tako koja sekunda i otvori se. Momentalno jedino mozda moze ako je ostavis u pozadini da radi, pa onda kliknes na ikonicu.
miodrage je napisao:

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

1808 napisao: Hvala Bogu da je neko ovo primetio. Ceo WP interfejs je takođe grafički veoma oskudan, sa jednostavnim linijama koje sadrže
samo neku osnovnu boju (bez bilo kakvog senčenja i toniranja nijansi), kako bi se smanjili grafički zahtevi. Sve ovo pomaže
sistemu da radi lakše i nešto brže, ali je zato meni takav interfejs ružan za medalju, baš kao i pločice na početnom ekranu.

Preovladjuje crna boja,jer ona najmanje trosi bateriju i zbog toga je tako napravljen.Wp je namenjen i poslovnim korisnicima pa zbog toga jednostavnost.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

To za bateriju vazi kod modela Ativ S i lumia 925, 820, 930, zbog AMOLED tehnologije. Kod drugih ne. Meni se interfejs svidja, kao i koncept tile-ova ("plocice" zvuci kao omalovazavanje :)).

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, toliko si razočaran da ti smišljaš definicuju "lag" :D
Vrati se na iphone, i možda ti jednog dana oprostim za ovu ekskurziju na wp.

user8 napisao:Danas sam u rukama držao Iphone 4S i ne primetih ni M od tog momentalnog otvaranja aplikacija. Kliknem na Viber malo se ceka i otvori se (nista tako magicno brzo u odnosu na wp), kliknem na Safari isto tako koja sekunda i otvori se. Momentalno jedino mozda moze ako je ostavis u pozadini da radi, pa onda kliknes na ikonicu.
Ovo nije istina. Ne znam šta si i da li si uopšte držao iP 4s.
Evo snimka koji sam upravo snimio, ugasio sam iP:
https://www.youtube.com/watch?v=XTC0hl8Xct8

Aj sad ti snimi svoju lumia 8)

alphablue597 napisao:Wp je namenjen i poslovnim korisnicima pa zbog toga jednostavnost.
Ovde na forumu wp koriste samo poslovni korisnici, samo poslovne razgovore vode, okreću milione :lol:

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od user8 »

A jes ti video u pm. Ja sam danas otvarao viber na iphone i program je ulazio direktno u chat i tu treba vremena da se sve ucita. Drugar ima barem 10 ljudi sa kojima chatuje i kada se viber otvara to se otvara i mislim da je tako kod vecine, a ne ovo kod tebe samo za zvanje otvori prozor nigde veze
miodrage je napisao:

Odgovori