Nokia Lumia 520
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia Lumia 520
A da, vise aplikacija u smislu da mogu i one sto zahtevaju gigabajt.
Tako sam i misliio. U tom slucaju, dovoljno mi je i 512M, igre ne nameravam da instaliram (sem mozda Sudoku i sl
), a od aplikacija mi je bitno da fercera navigacija kako treba (uz 8.1 nadam se i here drive+, a ako ne, posluzice i here drive) i klasicne svakodnevne potrepstine tipa kalendar, budilnik i mail, Viber, Skype, Fb, sve to za dopisivanje, ne za razgovor, i to samo kada sam kod kuce zbog wifija. Mislim da je l520 prava mera za mene.
Danas sam svratio do telenora da ga malo propustim kroz ruke i da potvrdim svoj izbor, a pored je stajala i l630. Sem veceg ekrana ne videh neki znacajan plus u korist 630, cak mi se ekran ne svidja kod 630, verovatno ima onaj "clear black" ili kako se vec zove, tamniji je, tj. deluje "zadimljeno", to je pravi opis. Brzina rada im je jednaka, s'tim sto se meni vizuelno vise svidja 520. Sledece nedelje ga porucujem, jedva cekam da stigne

Danas sam svratio do telenora da ga malo propustim kroz ruke i da potvrdim svoj izbor, a pored je stajala i l630. Sem veceg ekrana ne videh neki znacajan plus u korist 630, cak mi se ekran ne svidja kod 630, verovatno ima onaj "clear black" ili kako se vec zove, tamniji je, tj. deluje "zadimljeno", to je pravi opis. Brzina rada im je jednaka, s'tim sto se meni vizuelno vise svidja 520. Sledece nedelje ga porucujem, jedva cekam da stigne

NOKIA 6120classic + 2GB Kingston
NOKIA E71
NOKIA E71
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Kokorajko, L630 ima dualSIM varijantu, sto je odlicno ukoliko imas potrebu za 2 kartice. Inace po mom nekom skromnom misljenju, WP uredjaji najbolje rade kada imaju stalnu konekciju na net, jer bez iste, nece da osvezavaju Live Tiles, cak ni one kojima ne treba net (tipa Baterija i sl.)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
U toku dana sam ili na poslu gde nemam mnogo vremena da koristim telefon sem po nekog sms-a, ili kod kuce gde imam wifi i tada koristim telefon za nesto vise osim razgovora i sms-a. LiveTiles na poslu necu ni da stignem da pogledam, tako da sve sto mi treba l520 ce mi pruziti.
Da ne govorim koliki ce pomak ovaj telefon biti prelaskom sa E71, i 6120c koji jos uvek ponekad koristim.
Da ne govorim koliki ce pomak ovaj telefon biti prelaskom sa E71, i 6120c koji jos uvek ponekad koristim.

NOKIA E71
NOKIA E71
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
I ja sam sa E72 presao na L520 i sem tastature koja je savrsena na telefonu E72 nista drugo mi ne nedostaje. Sad sto ces ponekad kada pregledas internet i ides gore dole kliknuti greskom na neki link na to ces se navici.
L520 ima i solidno staklo na displeju, ja ga idalje koristim bez folije i zasad nema ogrebotina.
L520 ima i solidno staklo na displeju, ja ga idalje koristim bez folije i zasad nema ogrebotina.
Deksi foliju cu kupiti za svaki slucaj, a ako mi iz bilo kog razloga na bude odgovarala lako cu je skinuti. Nisam nikada koristio windows na telefonu, ali kontam da je instaliranje aplikacija najlakse uraditi povezivanjem sa kompom? Moracu da napravim spisak potrebnih programa pa cim tel stigne odmah da ga opremim 

NOKIA E71
NOKIA E71
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Za aplikacije ti ne treba komp,sve instaliras iz telefona.I ja sam skinuo i foliju i onu silikonsku futrolu.Sto ga vise pazis i cuvas pre ce da se izgrebe ili razbije,veruj mi[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Iz diskusije sam pomislio da je lakse sve odraditi preko kompa. Znaci lakse je preko telefona...
Koja kartica je optimalna za l520, da li je 8GB malo po vasem iskustvu?
Koja kartica je optimalna za l520, da li je 8GB malo po vasem iskustvu?
NOKIA E71
NOKIA E71
- alphablue597
- Mobil fan
Ja imam od 16gb,slobodno jedva 400mb i sve radi ok.Mozes da kupis koju hoces,ali ako hoces da kamera snima direktno na karticu,uzmi brzu,minimum klasa 6...
Nasao sam 16GB klasa 10ultra za oko 2.000din, mislim da je cena ok. Sutra porucujem tel. i kupujem karticu, jedva cekam da stignu!!! 

NOKIA E71
NOKIA E71
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 13. Jul 2014. 21:38
- :: nokia 303
Iz vasih postova i cele prepiske odlucio sam da se ponovim i uzmem L520.Hvala vam svima na informacijama sa ovih stranica. Sad samo da naidje povoljna ovde u oglasima
pa vam se pridruzujem u prepisci 

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 13. Jul 2014. 21:38
- :: nokia 303
Pomaze Bog dobri narode
Imam pomalo blesav problem. Naime kupio sam lumiu pre par dana i iznenadjen sam sposobnostima i uopste celim telefonom. Ima sve sto mi je potrebno i to super radi ...ali...e to malo "ali" je potpuno blesavo. Naime u par pretrazivaca koje imam instalirano kada stanem na neki link ispisan na stranici on mi ponudi da ih osenci razvlacenjem i to tad i uradim al ne znam kako da otvorim taj link tj. odem na njega..???
Takodje kada otvorim mail on priloge vidi kao spisak fajlova ali nista iz atachmenta ne moze da skine prostim pritiskom na ime fajla.....Kako to resavate?
Hvala na pomoci
Svako dobro vam zelim

Imam pomalo blesav problem. Naime kupio sam lumiu pre par dana i iznenadjen sam sposobnostima i uopste celim telefonom. Ima sve sto mi je potrebno i to super radi ...ali...e to malo "ali" je potpuno blesavo. Naime u par pretrazivaca koje imam instalirano kada stanem na neki link ispisan na stranici on mi ponudi da ih osenci razvlacenjem i to tad i uradim al ne znam kako da otvorim taj link tj. odem na njega..???
Takodje kada otvorim mail on priloge vidi kao spisak fajlova ali nista iz atachmenta ne moze da skine prostim pritiskom na ime fajla.....Kako to resavate?
Hvala na pomoci
Svako dobro vam zelim
- alphablue597
- Mobil fan
Za link samo klikni i on ti otvori.Ukoliko zadrzis prst imas opcije open in new tab, copy link itd.Pokusaj ponovo polako,pokusaj da zumiras malo stranicu,mozda promasujes link kad kliknes?
Za attachment se ne secam tacno kako bese,ali mislim da moze da se skine,zavisi sta je.Isto pokusaj da zadrzis prst na attachment,pa vidi koje opcije nudi?
Za attachment se ne secam tacno kako bese,ali mislim da moze da se skine,zavisi sta je.Isto pokusaj da zadrzis prst na attachment,pa vidi koje opcije nudi?
Cujem da je krenuo 8.1. Da li je neko dobio? Dobili su u Nigeriji.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
severac, nije jos nikome krenuo za 520ku. Stoji "Under testing".
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 12:58
- :: Nokia Lumia 730
E ljudi, nemam DP, cekam ovaj zvanicni.. Pa sad, pitanje, da li je bolje da odradim hard reset pre update-a ili posle?
- alphablue597
- Mobil fan
Ja sam dobio ovaj telefon sa amber,pa sam ga od tada azurirao na black, developer preview,i jos nekoliko azuriranja(update za dev preview)i nikad nisam radio hard reset,a sve radi kako treba. Hard reset radi samo ako te nesto zeza...the_radosh napisao:E ljudi, nemam DP, cekam ovaj zvanicni.. Pa sad, pitanje, da li je bolje da odradim hard reset pre update-a ili posle?
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 12:58
- :: Nokia Lumia 730
A nemam pojma, nekako mi normalno da odradim hard reset posle tako velikog update-a... 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
To samo ako razmisljas kao Androidas. Inace je Hard reet nepotreban, i jos ces da se zeznes jer ce da vrati sve na fabricko setovanje, obrisace sve update-ove, pa ajmo Jovo nanovo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
? Obrisace update-ove?