Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ako ti trokira telefon nosi ga u servis i zameni ili ga prodaj, šta mračiš ovde kada ti je gomila rekla da je do sd kartice a iz svega navedenog tebi do lošeg uređaja koji si kupio. Ne odgovara/ ne radi- na servis ili menjaj, voliš više android- prodaj ga i kupi android.
odustao sam definitivno od ovog, danas s devojkom gledali mobitel za nju, usput i ovaj uzeo ga u ruke i kad sam video ono bedno pakovanje sa običnim punjačem bez usb kabla i slušalica, nema šanse da ću ga platiti 195 evra. što se dizajna tiče, na slikama se to možda i ne primeti toliko, ali uživo mi deluje da ima previše mesa između gornjeg i donjeg ruba ekrana, pogotovo gornjeg.
pre bih uzeo 720 ili 925 i tako će verovatno biti. kako sam mogao čuti 830 još dugo neće padati cena, a taj mi je bio prva alternatva ovom.
kopitaneskita napisao:odustao sam definitivno od ovog, danas s devojkom gledali mobitel za nju, usput i ovaj uzeo ga u ruke i kad sam video ono bedno pakovanje sa običnim punjačem bez usb kabla i slušalica, nema šanse da ću ga platiti 195 evra. što se dizajna tiče, na slikama se to možda i ne primeti toliko, ali uživo mi deluje da ima previše mesa između gornjeg i donjeg ruba ekrana, pogotovo gornjeg.
pre bih uzeo 720 ili 925 i tako će verovatno biti. kako sam mogao čuti 830 još dugo neće padati cena, a taj mi je bio prva alternatva ovom.
Ako ti je "meso" gore i dole faktor, onda lumia 720 definitivno otpada po tom kriterijumu. Plus sto je po skoro svim stavkama inferiorniji od 730 (znatno manji ppi, 512ram, slabiji cpu itd...) jedino sto oba imaju isto interne memorije. Pristojan uredjaj, ako ti vec 730 ne odgovara je 820ka, ili naravno 925...
Telekomova 730 ovde, koristim Patriot SDHC class 10 od 8GB koja je izvadjena iz 620 i samo ubacena. Nemam nikakvih problema.
Znaci, nista formatiranje itd samo je bukvalno prebacena iz telefona u telefon.
NAPOMENA: Nijedna aplikacija mi nije instalirana na microSD.
Edit:
A sto se tice resetovanja uredjaja to se desavalo i na 620 jer baterija lezi labavo pa gubi kontakt. Na 730 jos uvek nemam taj problem ali moze se desi hihihihi. Taj problem sam resio na 620 ubacivanjem parceta papira u zazor izmedju baterije i uredjaja da ne moze da se mrda.
Poslednja izmena od xCookie u Pon, 29. Dec 2014. 11:47, izmenjeno 2 puta ukupno.
Auh. Stigla mi notifikacija, da ne smem da izvadim SD karticu pre nego sto je iskljucim u sistemu. Najgore sto nisam nista radio sa telefonom osim sto su se snimali updatovi za aplikacije koje su na njoj.
Iskljucio sam ga, ponovo ukljucio i video sam da se pokrenuo scan za trazenje i ispravljanje gresaka.
Posle 1-2 minuta skeniranja, sve se (valjda) vratilo u normalu.
Apsolutno sve aplikaccije držim na UHS SD.Može i class 10 bez problema.Ima vrlo mali broj apps koje još ne daju install na SD, ali to je mizeran broj...Za vrv perfonmanse treba pristojna SD, ništa više...
Sad sam onako dokon s mozgom pa mi pade na pamet pakleni plan - da uzmem ja ovu igračku iz mtsa pa ako krene da blokira ja da ga menjam, posto jelte daju garanciju na aparat, a ovaj novi zakon o zaštiti potošača je baš onako, juzer frendli.
Sta mislite o tome?
Ja sam sinoc ubacio staru memorijsku, i do sad nisam imao problema. Mozda je i do toga sto sam u medjuvremenu (7 dana koristenja telefona bez memorijske) jos pokoju aplikaciju prebacio na internu memoriju, a nisam to od sinoc nista vracao na memorijsku. Tj. cim se nekompatibilna memorijska malo koristi, onda ni ne pravi (tolike) probleme...
steins napisao:Sad sam onako dokon s mozgom pa mi pade na pamet pakleni plan - da uzmem ja ovu igračku iz mtsa pa ako krene da blokira ja da ga menjam, posto jelte daju garanciju na aparat, a ovaj novi zakon o zaštiti potošača je baš onako, juzer frendli.
Sta mislite o tome?
Nije baš igračka.A ako se urbani mit o blokiranuju ispuni, možeš da tražiš 2 Samsunga za tvoju Nokiu.Njih bar imaju dovoljno na lageru...
Poslednja izmena od demius u Sre, 31. Dec 2014. 13:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Da se odmah razumemo,što se mene lično tiče windows još od 7.5 radi bolje od androida,samo je tiho i bez pompe umro.Imao sam 3 aparata na 8.1(dve Nokie i jedan HTC).Sad ću izneti moje lično mišljenje što se tiče memorijske kartice,a neću izmisliti toplu vodu.Sigurno da Majkrosoft preporučuje klasu 10,jer smatraju da tel.brže "komunicira" sa karticom.Sigurno da pre unošenja korištene kartice koja je korištena(najverovatnije na androidu-oni neće da priznaju da polako menjaju stranu),istu treba formatirati,isprazniti sadržaj,formatirati je u telefonu,pa polako vraćati po folderima.Na kartici obavezno ostane nekog smeća,a sam uredjaj baš i nemora da automatski prepozna ext.tipa jpeg...mp3,a upravo zbog onoog zaostalog smeća "ima problem" u komunikaciji sa karticom.Meni lično se i u obrnutom smeru,znači kartica bila u 630,vidim slični su folderi,desilo da android jednostavno ne prepoznaje karticu,dok nisam uradio sve nabrojano.
Molim društvo sa sajta da se lično ne vredjamo,pa sajt je dostupan svima da se na njega javljamo...ako se nerviramo zato što neko piše,onda bolje da ga i ne čitamo.
Pitanja tipa "koji telefon da uzmem da li LG L80 ili Nokiu 925" su mi toliko smešna,jer očito je dokaz da je pitanje postavio neko ko nema blagog pojma ni o čemu,jedino je u kafiću negde video na stolu neki telefon,koji mu se svideo na prvi pogled...
I da svima,želim sve najbolje u Novoj Godini.
Nemam je druze vise.Obzirom da sam onako,malo da kazem aktivan na jednom sajtu za kupovinu i prodaju telefona,ista je udomljena jednoj devojci,koja je btw ne bi menjala nizasta na svetu...probao sam da joj dam u zamenu jednog Sljamsunga,al...ne,ne.Koliko sam shvatio,najveci pozdrav za BL i RS...
Opet problem sa telefonom i karticom. Drugi put od 29.12.
Bio na punjacu, bez neta, nista nije radilo na njemu i samo se pojavi da SD (class10) kartica nije formatirana i da mora da se formatira. Restart nije pomogao... Pre nego sto sam je ubacio u mobilni, formatirao sam je na racunaru i posle na mobinom...
Izgleda da je to generalan problem sa ovim modelom jer je mobilni kupljen u EU, tako da ne moze da se kaze da je problem sa serijom koja je zavrsila u Srbiji...
Hm kod mene je tel ponovo sa class 4 karticom u sebi vec par dana, ne ispustam ga iz ruke i otkad sam stavio tu karticu imao sam svega 1 reset, prije toga bez memorijske nijedan. Ili ja imam srece...
@mpetrovicg: Jesi probao da prebacis app koje najvise koristis (poput fb, viber, messenger i sl.) na internu memoriju?
DamirBL napisao:Hm kod mene je tel ponovo sa class 4 karticom u sebi vec par dana, ne ispustam ga iz ruke i otkad sam stavio tu karticu imao sam svega 1 reset, prije toga bez memorijske nijedan. Ili ja imam srece...
@mpetrovicg: Jesi probao da prebacis app koje najvise koristis (poput fb, viber, messenger i sl.) na internu memoriju?
Aplikacije koje cesto koristim imam u telefonu. Nista. Formatiracu karticu i videcu kako ce se ponasati.
Ma to nije normalno da se restartuje. Ako nije sd pogledajte kontakt baterije . Mozda ima lufta izmedju baterije i poklopca i ne lezi lepo. Ako ima lufta stavite neki papiric pa probajte. Ako ne pomogne naravno nosite u servis.
Na l630 nisam imao za ovih 4,5 meseci nijedan restart. Ne deluje kao softverski problem.
DamirBL napisao:Hm kod mene je tel ponovo sa class 4 karticom u sebi vec par dana, ne ispustam ga iz ruke i otkad sam stavio tu karticu imao sam svega 1 reset, prije toga bez memorijske nijedan. Ili ja imam srece...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.