Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od filip11314 »

vojkan85 napisao:Polako, tako sam i ja pa sam se razocarao u mnoge stvari kod os-a :). Sala, ali i istina ;).
Haha koliko istine :D Isti slučaj i kod mene. Koliko sam se radovao na početku, toliko sam se posle 2-3 meseca i razočarao. :)
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Sophia
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Jun 2015. 08:35
:: nokia lumia 735

Post od Sophia »

Sada me bas interesuje u koje ste se to stvari razocarali i to posle par meseci koriscenja? Ako vam nije tesko da obrazlozite :)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Pretraži forum, pisano je naširoko o ograničenjima WP istema.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Sophia, drago mi je da si zadovoljna telefonom, i nadam se da ce tako i ostati. :wink:

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Evindzer, Nemoj sada da pokusavas da okrenes stvari na WP platformu :) :) :).

the_radosh
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 12:58
:: Nokia Lumia 730

Post od the_radosh »

Ne znam, meni je WP savrsen. Za moje potrebe totalno, imam sve aplikacije koje mi trebaju, radi fluidno, baterija dobra. Imao sam i Android, doduse niskobudzetni, ali kad uporedim sa proslom 520, koja je isto niskobudzetni, nebo i zemlja. Nemam zamerku na WP.. Mozda bih mislio drugacije da sam nekad imao Android flagship, al eto, iz mog iskustva je tako. :)

cistac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2011. 22:18

Post od cistac »

vojkan85 napisao:cistac, Sa cim ti se sync-aju kontakti? Ako je gmail, samo uradi opet sync ako imas podesen.
Izvinjavam se sto kasnim. Imam Outlook i Gmail-vise email naloga. Gmail sam pobrisao jer sam u Telenoru imao 500Mb brzog net-a pa nakon potrosenih o sporijoj vezi neograničeno. Sada sam uzeo od 200Mb ali dripci naplaćuju nakon tih 200Mb sve-nisu mi to saopštili i račun bije...Zato sam pobrisao Emailove i onda posle 2 dana dože nadogradnja...i sada od nekih 400 brojeva samo nekih 5-6. Znači da ubacim Emailove za koje mislim da su povezani. Nema ih ni na Viberu. Hvala.

Edit:
Inače sam sa WP i Lumiom 735 zadovoljan. Sve je OK i kamera je vrh. :)

Edit 2:
Da. Upravo sam ubacio Gmail nakog i kontakti su se pojavili. Hvala na savetu. Inače 735 je meni super i Win 8.1. Posle ovog može samo jača Lumia. Android ne (mislim za sada tako).
Poslednja izmena od Azimuth u Pet, 26. Jun 2015. 14:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nikada ne pisi post za postom, koristi opciju "izmeni".

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

cistac napisao:Izvinjavam se sto kasnim. Imam Outlook i Gmail-vise email naloga. Gmail sam pobrisao jer sam u Telenoru imao 500Mb brzog net-a pa nakon potrosenih o sporijoj vezi neograničeno. Sada sam uzeo od 200Mb ali dripci naplaćuju nakon tih 200Mb sve-nisu mi to saopštili i račun bije...Zato sam pobrisao Emailove i onda posle 2 dana dože nadogradnja...i sada od nekih 400 brojeva samo nekih 5-6. Znači da ubacim Emailove za koje mislim da su povezani. Nema ih ni na Viberu. Hvala.
Za sinhronizaciju više naloga i kontakata sa viberom, otvoriš viber, odeš na one tri tačkice i otvori se setting i valjda filter account ili tako nešto, klinkeš tu i imaš da štikliraš sa kojih naloga da ti se uvezu kontakti.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

vojkan85 napisao:Evindzer, Nemoj sada da pokusavas da okrenes stvari na WP platformu :) :) :).
:D 8) :D :P :D
WP ima toliko mana i propusta da bi mi trebalo pola dana da ih sve nabrojim. Ali, opet mi je prijemciviji od Androida, i ja ga koristim sa zadovoljstvom - a koristim uporedo i Android, neki od vas to mozda znaju.
Samo mi je drago sto su Sophia, Mr. Jingles, cistac i the_radosh zadovoljni svojim telefonima, to je sve. ;)

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
:: Lumia 730

Post od Mr. Jingles »

Ali ne lezi vraže, idemo opet u servis! Samo je ovaj primerak "podmukliji" - locira odmah, ali se ne miče!? :D

cistac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od cistac »

Kako da sačuvam kontakte negde u pisanoj formi li...Kako vi čuvate svoje kontakte?

the_radosh
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 12:58
:: Nokia Lumia 730

Post od the_radosh »

cistac, Meni su povezan sa Outlook nalogom, tako da cim dodam novi, sacuva ga na nalog. Mozes mu pristupiti i preko kompa, ulogujes se na Outlook. Mozes naravno i preko Google naloga, sinhronizujes samo. Ne znam sta koristis?

cistac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od cistac »

Gmail i Outlook. ALi mislim kako da sačuvam npr. na USB u pisanoj formi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

cistac, imas preko WP desktop app da sacuvas, syncujes na komp, ali je pored outlooka - (hotmail) to nepotrebno. Na kraju, na samom Hotmail sajtu, kad pristupis svom nalogu, mozes sve kontakte da izvezes gde god i kako god zelis. Sve kontakte drzim iskljucivo na svom outlook.com nalogu!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Mr. Jingles, Pa dal je moguce da si toliki baksuz? Jel su tebi oni uopste uradili nesto prvi put? Trazi papir sa servisa sta je radjeno.

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Mr. Jingles »

vojkan85, Vrlo moguće... Prvi put je promenjen telefon, tu sumnje nema. Ali što je najtužnije 735 nema tih problema (testirao kod druga, testirao kod koleginice sa posla), ali je nema ni u prodaji!?! :o :cry:

Lista prijavljenih stvari - GPS signal baguje (pronađe lokaciju, zabod, posle 10-15 min nastavi sa radom i zabada povremeno), izgubio 3G mrežu 2-3x u roku od 12 sati, u meniju nedostaje ikonica za pozive za drugu mrežu!?!? Danas javili kako je telefon maksimalno testiran i nije primećena anomalija ni sa GPS-om, ni sa 3G mrežom, za ikonicu nije znala da odgovori... Sutra ću preuzeti telefon, testirati (postoji varijanta da se uvek uradi nešto prećutno), ako se opet javi problem, sednem napišem mail microsoftu, pa da proverimo koliko im je stalo do kupaca... :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Mr. Jingles, za ikonicu znam da ima nacin da se izbaci, ali ne znam napamet kako. Moracu da vidim kod drage na 535, postupak mora da bude identican... U medjuvremenu, ideja: udjes u Phone, stisnes ... i mislimd a odatle ima nesto, Ili u Cellular+SIM

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Mr. Jingles »

miodrage, nisam dobro objasnio... Na prvom, zamenjenom telefonu, sam u meniju imao ikonice za obe kartice, kako za poruke, tako i za pozive. Na drugom, koji je "dobar" imam obe ikone za poruke i samo jednu ikonu za pozive sa sim 1 kartice.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Mr. Jingles, E bas bzvz. Mislim da mail-om neces nista postici jer ce sigurno da se izvinjavaju i na tome ce da se zavrsi. Ili ce te uputiti u neki Microsoft servis gde bi te odrali.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Mr. Jingles, razumeo sam te, znam da ima nacin da se izbaci, ali ne znam kad cu se videti sa dragom, pa jos i da ne zaboravim da to pogledam.

Odgovori