Nokia 6230i

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

NEMA programa za izbacivanje Srpskog iz telefona jer je on deo firmware-a telefona,ne znam sto si toliko gadljiv prema njemu kad u paketu sa njim uvek imas i Engleski pa samo prebaci! :roll:
BILO KO da pravi uredjaj,ako je na njemu omoguceno koriscenje Srpskog,onda hocu da ga imam,cisto stvar patriotizma (vidi potpis) ma kako on bio preveden,a moram da priznam da sam jako zadovoljan prevodom,bar kod Nokie,samo da malo smanje dozivljaj sa onim skracivanjem reci i bice za cistu peticu!
Pozdrav 8)

samo partizan
Banned
Pridružio se: Pet, 26. Maj 2006. 20:08

Post od samo partizan »

Ok ostace meni na engleskom.Uspeo sam da otklonim logo operatera sa ekrana tako sto sam skinuo sa neta neki fajl koji to skida.Dali neko zna koliko kosta memorija za ovaj telefon jer bi hteo da kupim.U telefonu imam samo 23MB,a na kartici imam samo 32MB.Hteo bi da povecam memoriju.I jos nesto koliko moze igrica da se skine sa interneta,odnosno koja se tu memorija gleda jer ja imam slobodno na telefonu jos 7.2MB,a na kartici imam jos 3.1MB

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ma super je patriotizam, pitanje je praktičnosti i poznavanja engleskog. Sad su te kartice dosta pritupačnije (imaš cene gde hoćeš, ovde, u oglasima, okreni prodavnice, svi ih imaju) a bolje odmah kupi neku veću, mislim da 6230i podržava 512mb ili čak 1gb. Igrica na wap-u imaš koooooooliko hoćeš (sve za dž.) samo se raspitaj do koliko kb podržava Javu, ako je preko 120 super, sve manje od toga je :disgust: . Memorija kod Nokie ti je (za razliku od nekih tamo, jel) ful na raspolaganju tako da ubacuj sta hoćeš gde hoćeš koliko hoćeš.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ja sam uvek imao 5 iz Engleskog,and my knowledge of this foreign language (writing and speaking aswell) is quite good,ali nije u tome stvar jer ja volim da imam sve na SVOM jeziku jer vise cenim Srbiju i nasu zaostavstinu,kakve to veze ima sa navikavanjem na Engleski,ko se do sad nije navikao (naucio),nece ni sad! :wink: To je nesto sto treba da cuvamo inace ce mo za koju deceniju biti gori od Arapa kojima je sad sluzbeni jezik i Francuski i slicni kao da je oduvek bio njihov!
Memorijsku izaberi MMC Plus,isto je MMC full size ali za razliku od obicne MMC je brza i nemoj da uzimas vecu od 512MB,usporice ti dosta telefon kad napunis onu od 1GB muzikom i svacim!
Pozdrav 8)

4svlada
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 26. Maj 2006. 08:06

Post od 4svlada »

E pa ne bih se slozio : "memorija kod nokije ti je ful na raspolaganju..." ,nazalost
Kod n6230i je prostor za javu ogranicen na nesto preko 2mb, pokusavao sam na sve moguce nacine ali jednostavno u PC suite 6.8 opcija, koja kod n6630 daje mogucnost izbora mesta instalacije, NE postoji!!! Takodje provereno n6230i podrzava java aplikacije vece od 120 kb ali prilikom pokusalja skidanja aplikacija od preko 100 kb sa neta mob u zavisnosti od strane ponakad izbaci poruku not enought phone memory :x i gotovo je sa downloadom... Ali zato preko kompa i do 300 kb jedna igrica i radi. Dalje n6230i podrzava mmc do 1gb (vise nisam probao), od koliko ja i drzim u mob-u. Istina je da koci malo mob, ali nije tako strasno.

Napominjem da ja nisam ekspert i da ako neko zna resenje problema instalacije aplikacije kod n6230i nek napise!!! :)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Za Lomnica_grad, pa dobro nemoj sve lično da shvataš, govorim uopšteno. I ja to nešto naše viiiiiiiiše cenim i baš zato postoji prostor za upliv nečeg sa strane, mislim, ako nam od srpskog jezika na fonu zavisi očuvanje tradicije...... To za Arape (naravno, misliš na s a m o severozap. Afriku) nije istina. Govore ga bukvalno svi, ali to im je kolonijalna zaostavština (kakav bre služb.jezik???) i neki način da komuniciranju sa rest of the world, bio tamo. E ovo za plafon od 2mb za Javu nikad nisam čuo (istina, nisam ni probao na 6230i), da to nije neka greška u PCsuit, baš mi nije jasno. :o :o :o

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Napisao sam I Francuski im je sluzbeni jezik,uz Arapski,a ne SAMO,sto jeste istina BRE! :wink: Malo Srpske zaostavstine,cuveno BRE! :D Ma nije ni vazno,ali jeste vazno da se odrzi to,sto moramo da koristimo telefone na Engleskom ili kom vec,za koga onda oni jadnici prevode ovo!? :?
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Mojne se lišpa, šta znači I, samo jedan je služb.jezik, a to kod njih (sever.Arapa) NIJE francuski (iako su natpisi dvojezični - pa, vidi sever Vojvodine,)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Jeste,kako je u Kanadi sluzbeni Francuski i Engleski,u Svajcarskoj Nemacki,Italijanski i Francuski... Nije to vazno,kad su ludi nek imaju za drugi sluzbeni jezik onaj svojih porobljivaca,nasi su bar bili za toliko pametni pa mi sad ne znamo i Turski! :D
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Sad sam tek' video da su mi skinuli komentar, why??? Pa baš je bilo, .... Pa baš sam rekao nešto pravo, a, ne?
Nema veze, kakav je to plafon od 2mb, to 1. put čujem? :o
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

samo partizan
Banned
Pridružio se: Pet, 26. Maj 2006. 20:08

Post od samo partizan »

Zna li neko kako se krecu memorije za ovaj telefon.Imam u planu da kupim neku vecu memoriju pa me zanima cena.

Ja volim burek
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 06. Jun 2006. 17:31

Post od Ja volim burek »

Da li neko moze da mi objasni sta je Streaming i da li ovu opciju podrzava MTS? Ako je podrzava, kako da je aktiviram? Drugo pitanje: Na kom sajtu mogu da skinem program za prebacivanje avi,mp4,divx klipove u 3gp format?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Nije odgovoreno na 2 pitanja:
1. postoji li ograničenje za Javu od 2mb ???, prvi put čujem, na Nokii? :o
2. za lomnica_city (očišćen komentar) fakat, ne znamo Turkish, (lengvidž), ali sve ostalo je čista... :wink:

Ja sam pravi Ronin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Jun 2006. 13:04

Post od Ja sam pravi Ronin »

Ljudi, daj te neko ime programa za prebacivanje avi, mp4 i ostalih klipova u 3gp format za Nokiu 6230i

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Ja sam pravi Ronin, meni je Nevidljivi poslao ImTOO 3gp Converter, pa ti mogu forwardovati ...... samo mi ostavi tvoj mail...

pozdrav...

Ja sam pravi Ronin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Za b_udder: Moj mail: roninnish@yahoo.com. I jos nesto. Jel znas da mi objasnis sta je streaming? Hvala ti unapred...Pozdrav...

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Mislim da je najjednostavnije objasniti sta je streaming konkretnim primerom. Ja sam na n6230i streaming podesio (prema mobtelu) i koristio za pracenje BK televizije. Sadrzaj tog programa je verovatno bio kompresovan i smanjenih dimenzija (slika) a u odnosu na BK na TV-u slika je kasnila oko 10 sec.
Sada preko ovih podesavanja i mobtelovog 3G portala mozas da gledas razne klipove, emisije (ranije je bilo par izdanja top speed-a), beograd uzivo (gazelu) i sve se to odvija putem streaminga, sto bi ako pokusam da ga prevedem znacilo da podaci "teku" do telefona, u smislu da to nije klasican download nego dok stream-ujes ti i gledas program ali cim prekines on se nigde ne zadrzava u telefonu!
Isto se na primer desava i kada zelis da slusas neku radio stanicu preko interneta, kada kliknes na link prvo ti par trenutaka pise streaming (ili buffering) pa onda krene program...

Pokusao sam da napisem sto jasnije, ako ima jos nesto pitaj! :wink:

PozZ

Ja sam pravi Ronin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Za Koren: Jel znas mozda, da li i MTS podrzava streaming? E i jos jedno pitanje. Da li bi menjao nokiu 6230i za motorolu v3x?

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Menjao bih ga..Uglavnom zbog bolje kamere i rezolucije ekrana a i svakako je noviji,jedino shto nema FM,ne znam koliko ti je to bitno...

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

i ja bih mjenjao 6230i za v3x , po meni je v3x mnogo bolji telefon
http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=668&b=697&c=
8) :wink: :D

Odgovori