Blic za Nokiu

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Orwikcons
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Jun 2006. 00:00

Blic za Nokiu

Post od Orwikcons »

Cuo sam ranije da postoji eksterni blic za Nokie koje imaju kameru, pa me interesuje da li je to moguce?

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Ja sam takav blic video u jednom časopisu, moguće je, ali mislim da takav blic malo više košta, pa je pitanje da li se to isplati.
Ghost

Orwikcons
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Jun 2006. 00:00

Post od Orwikcons »

Da, ali moze da se iskoristi i obican eksterni blic za fotoaparate (stare). Dakle, samo je potreban program za slikanje u Simbianu, koji ce u trenutku slikanja, kada blic treba da se ukljuci da napravi spoj odredjena dva pina na prikljucku telefona, koji ce u stvari da okinu blic, ciji je kabl prethodno prepravljen na adapter za Nokiu. Sta mislite o tome?

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@Orwikcons: Pa eto, ako se razumesh malo u programiranje, skini Symbian SDK i baci se na posao. Ja se sada strebam sa C#-om pa kada zavrsim ovo sto sam poceo planiram da napravim neke programcice za symbian, ovo nije losha ideja ali nemam eksterni blic :( tako da... nista od toga.

Inace eksterni blic za k750 (i za njegovu bracu d750/w810) ima i kosta jedno 35evra. Oznaka je MXE-60.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

postoji externi xenonski blitz koji i nije toliko skup, oko 29e je sada a ranije je bio oko 60e
blitz ne trosi bateriju telefona vec u sebi ima bateriju.... :wink:

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Nasao sam ovo na nokijinom sajtu ali nidje ne pise koji modeli podrzavaju pa ako neko zna nek napise
http://europe.nokia.com/A4144260

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Evo sta pishe: Nokia Blic se moze prikljucivati na kompatibilne Nokia telefone sa
kamerom, kao sto je Nokia 7610. Da proverite kompatibilnost svog modela Nokia
telefona, obratite se sluzbi Nokia Customer Care (Nokia sluzba za brigu o
kupcima).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ma procitao sam i ja taj pdf fajl ali to mi nista ne znaci (koga cu ja da zovem iz nokije?!)
Konkretno, interesuje me da li ovaj blic moze da se koristi na 6233?
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

mene zanima da li ga podrzava n80 i n93... pa ako neko bude nasao neku info neka podeli...
ja znam sigurno da ga podrzavaju stariji modeli [6630, 6230, 6230i, 7610, 6670 i sl.]

volim sony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2005. 00:01

Post od volim sony »

postoji eksterni blic za nokia-u koji posetuje led diodu za snimanje klipova i xenon bljeskalica za fotke 2u1 :D . ima ga u osijeku a kosta cini mi se oko 50 eur sto nije ni malo jeftino... imao sam 6630 pa sam ga trazio ali kada sam video cenu :ohmy: odustao sam. :cry:

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

Orwikcons, ideja nije loša, ali pored toga što su ti rekli u vezi programa za slikanje, bitno je da se izvrši prepravka kabla za blic na Nokijin adapter. Ako to znaš sam da uradiš, onda je dobro, ali ako ne znaš sam da ga prepraviš, moraš da nađeš nekoga ko to sigurno zna da uradi kako treba zato što u najgorem slučaju možeš da zezneš port na telefonu.
Ghost

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

To je previse zezanja, a blic mozete kupiti za 40e i nemate mogucnost da zeznete nesto na telefonu.
Za Simens recimo vec 2 godine postoji blic koji kosta nekih 1000 dinara koliko sam zapazio u NS
5130+Koss the plug....

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

To se stvarno ne isplati :roll: sto bi se mucio kada ima gotova resenja u vidu foto aparata sa blicem :lol: :lol: :lol:
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

40 evra za blic za mobilni je zaista prevelika suma. kroko035 je rekao dobro, ako nekom zaista treba blic, onda neka uzme neki solidan digitalac sa blicem, Canon digitalni fotoaparat od 5 Mpix može da se nađe za nekih 160 evra. :)
Ghost

Ostic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 22:15

Post od Ostic »

a mene interesuje za N91 da li moze blic, jer smatram da je to jedina mana ovog telefona koja me izludjuje :x :angry: :x :angry: :x .... ako ne ko nesto nadje neka mi javi POZ. 8) :lol:
JA SAM SAMO OBICAN BOZIJI BATLER, NISAM JA LOS, LOS MI JE KARAKTER...

Odgovori