Ušteda baterije

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Sauron
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 10:51
Kontakt:

Ušteda baterije

Post od Sauron »

Uzeo sam skoro 6630 i naravno baterija mi traje jedan dan.
E sad me zanima kako sve mogu da smanjim potrošnju na bateriji?
Npr. koristim tel kao mp3 plejer, i obavezno ga sklonim na statičnu pozadinu dok slušam.
Isključio sam cell info da ne prikazuje mesto gde se nalazim.
Znate li još neke cake?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

A mogao si i da uzmes neki od Walkman SonyEr. telefona pa da ne razmisljas o bateriji barem 3 dana,ako dosta koristis mp3... :wink: :)
Ostale cake manje vise pomazu,ali jedna sigurno: ne koriscenje telefona cesto 8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Da ga manje koristiš kao plejer :lol: :lol: :lol:

Možeš da smanjiš intenzitet svetla, upotrebu BT, skeniranje 3G mreže, učitavanje najčešće koršćenih programa sa telefona (plus će brže da rade), teme takođe na telefon (ne sve nego samo onu koju tenutno koristiš), primanje poruka na telefon, isključivanje noću . . . . . . . a količina pixela na ekranu u stand byu je toliko zanemarljiva stvar da nema šanse da to primetiš. Ali svetlo (čitaj poruke, slikanje, igrice . . . ) BT, i plejer, su najveći potrošači.

Btw, u početku dok telefon ne ispuštaš iz ruku jer ti je nov i interesantan je noramlno da ti toliko traje, kad ovo popusti, videćeš kako će Stand By da se produži. :wink:

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa shta znam,meni ioanko i ovako traje jedan dan baterija :D

Al eto ti par predloga,Network mode stavi na GSM,drzi iskljuchen BT,Smanji osvetljenje ekrana sa 5 na 4 i tako...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@sauron: stavi brightness display-a na minimum (na najmanje moguce). Prvo ce da ti izgleda ruzno, ali posle par dana ima da se naviknesh i bice ti sasvim nomalno a display je stvar koja trosi najvishe (preko 70% elektricne energije ide za display, tako da kada se ta cifra umanji mnogo znaci).

Tako da, smanji brightness i to je to :)
Ako i onda ti je malo, onda kupi neku jacu bateriju ili josh bolje SE W810 :lol: (kralj nad kraljevima po svemu i svacemu za te pare!)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Meni je osvetljenje podeseno na jedan stepen ispod maximuma i uz otprilike 40min razgovora dnevno(junior :wink: ),20min mp3,par sms-a,malo igrica,trcanja kroz meni i sl.baterija traje 2 dana,s tim sto telefon gasim nocu (otprilike radi od 9h do 1h).Savet ti je i da iskljucis sve nepotrebne background programe i animirani screensaver...(ako ga imas),mozes i da u settings podesis da ti osvetljenje traje 5sec (time mozda dobijes nekih extra 1h vremena)

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 09:36

Post od gargamel »

Meni traje baterija 3, max 3 i po dana, uz osvetljenje ekrana na minimum i koje traje 10 sec, bez koriscenja mp3, bez iskljucivanja nocu, sa nekoliko slika dnevno, sa izborom GSM (iskljucen dual mode), bez informacije o mestu, sa 2 background programa, oko 25 min razgovora i desetak poruka dnevno, uz standarno mrchkanje telefona (menjanje pozadina, tema, isporobavanje programa)...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Meni je rekord na 6630 bio 2 i po dana i to kad je bio nov fon tj. u prvih dva meseca. Prica, 20-tak sms-ova i slusanje mp3 (oko 30 min dnevno) u proseku dnevno.
Posle par meseci baterija mi je drzala oko 2 dana
and justice for all...

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Post od antegra »

a šta se očekivali sa tim očajnim baterijama od 870 mAh... jedino E61 ima baš dobru bateriju.

moj E70 (1150 mAh) je tu na pola puta, ako ga baš gazim, 1 dan, inače 2 dana. a osvetljenje mi je na max, BT ukljulčen bar 10 sati dnevno :) ako bih se pridržavao ovih gore saveta, verovatno bih i 3-4 dana izvukao.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ako slusam mp3 (u busu i tako to) onda mi traje oko 2 dana s tim sto iskljucujem fon nocu, ali mi je displej osvetljenje na max (zato sto izgleda mnogo bolje) i svetlo se gasi za 15 sec... inace traje oko 3 dana ali tel vise koristim za sms nego za pricu...

pozdrav...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

sačuvaćeš bateriju ako kupiš mp3 player sa kojim ćeš slušati muziku.
meni bat traje jedan dan ako pola dana ali bukvalno tj nekih 10h slušam muziku.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

VeNoM, pa malo li je?! ...... nekim telefonima baterija traje jedan dan u normalnim okolnostima ... :)

poz...

Sauron
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od Sauron »

Hehhe
Imam mp3 player sa puno megabajta :)
ALi mi je uber cool da kada slušam muziku i neko pozove, smanji se mjuza i... znate već :)
A i mrzi me da nosim 1000 gedžeta po džepovima.

dejdza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Okt 2006. 10:41

Post od dejdza »

gargamel napisao:Meni traje baterija 3, max 3 i po dana, uz osvetljenje ekrana na minimum i koje traje 10 sec, bez koriscenja mp3, bez iskljucivanja nocu, sa nekoliko slika dnevno, sa izborom GSM (iskljucen dual mode), bez informacije o mestu, sa 2 background programa, oko 25 min razgovora i desetak poruka dnevno, uz standarno mrchkanje telefona (menjanje pozadina, tema, isporobavanje programa)...
izvini a koji telefon ti imas . uz normalno koriscenje 6630 maximum trajanja baterije mi je 1,5-2 dana.kad ga malo vise gazim plafon je 1dan . pa mi nije jasno sta si hteo da kazes sa ovim 3-3,5 dana ????

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

VeNoM, pa p910 se ne racuna.....moze opusteno ceo dan da radi ako nekih 12-tak sati slusas mp3, meni je recimo osvetljenje ekrana na svega 14%, a to mnogo utice na bateriju 8)
5130+Koss the plug....

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pazi ovako što se 910tke tiče meni je osvetljenje na 50% a kada ne otvaram ceo ekran i koristim samo za pozive i sms baterija može da potraje i do 3 dana. mnogo mi dobra baterija ali zato kada otvorim pa dan i nešto izdržava sa maximalnim mučenjem...ok ne baš maximalno
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Sauron
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od Sauron »

Da li može da se ekran skroz ugasi kada nike aktivan?
Postoji li neki dodatni program za to? A kada ga aktiviram da se uključi na 100%
To bi bila efikasna ušteda baterije :)

Odgovori