Ušteda baterije
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ušteda baterije
Uzeo sam skoro 6630 i naravno baterija mi traje jedan dan.
E sad me zanima kako sve mogu da smanjim potrošnju na bateriji?
Npr. koristim tel kao mp3 plejer, i obavezno ga sklonim na statičnu pozadinu dok slušam.
Isključio sam cell info da ne prikazuje mesto gde se nalazim.
Znate li još neke cake?
E sad me zanima kako sve mogu da smanjim potrošnju na bateriji?
Npr. koristim tel kao mp3 plejer, i obavezno ga sklonim na statičnu pozadinu dok slušam.
Isključio sam cell info da ne prikazuje mesto gde se nalazim.
Znate li još neke cake?
Da ga manje koristiš kao plejer
Možeš da smanjiš intenzitet svetla, upotrebu BT, skeniranje 3G mreže, učitavanje najčešće koršćenih programa sa telefona (plus će brže da rade), teme takođe na telefon (ne sve nego samo onu koju tenutno koristiš), primanje poruka na telefon, isključivanje noću . . . . . . . a količina pixela na ekranu u stand byu je toliko zanemarljiva stvar da nema šanse da to primetiš. Ali svetlo (čitaj poruke, slikanje, igrice . . . ) BT, i plejer, su najveći potrošači.
Btw, u početku dok telefon ne ispuštaš iz ruku jer ti je nov i interesantan je noramlno da ti toliko traje, kad ovo popusti, videćeš kako će Stand By da se produži.

Možeš da smanjiš intenzitet svetla, upotrebu BT, skeniranje 3G mreže, učitavanje najčešće koršćenih programa sa telefona (plus će brže da rade), teme takođe na telefon (ne sve nego samo onu koju tenutno koristiš), primanje poruka na telefon, isključivanje noću . . . . . . . a količina pixela na ekranu u stand byu je toliko zanemarljiva stvar da nema šanse da to primetiš. Ali svetlo (čitaj poruke, slikanje, igrice . . . ) BT, i plejer, su najveći potrošači.
Btw, u početku dok telefon ne ispuštaš iz ruku jer ti je nov i interesantan je noramlno da ti toliko traje, kad ovo popusti, videćeš kako će Stand By da se produži.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
@sauron: stavi brightness display-a na minimum (na najmanje moguce). Prvo ce da ti izgleda ruzno, ali posle par dana ima da se naviknesh i bice ti sasvim nomalno a display je stvar koja trosi najvishe (preko 70% elektricne energije ide za display, tako da kada se ta cifra umanji mnogo znaci).
Tako da, smanji brightness i to je to
Ako i onda ti je malo, onda kupi neku jacu bateriju ili josh bolje SE W810
(kralj nad kraljevima po svemu i svacemu za te pare!)
Tako da, smanji brightness i to je to

Ako i onda ti je malo, onda kupi neku jacu bateriju ili josh bolje SE W810

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
Meni je osvetljenje podeseno na jedan stepen ispod maximuma i uz otprilike 40min razgovora dnevno(junior
),20min mp3,par sms-a,malo igrica,trcanja kroz meni i sl.baterija traje 2 dana,s tim sto telefon gasim nocu (otprilike radi od 9h do 1h).Savet ti je i da iskljucis sve nepotrebne background programe i animirani screensaver...(ako ga imas),mozes i da u settings podesis da ti osvetljenje traje 5sec (time mozda dobijes nekih extra 1h vremena)

Meni traje baterija 3, max 3 i po dana, uz osvetljenje ekrana na minimum i koje traje 10 sec, bez koriscenja mp3, bez iskljucivanja nocu, sa nekoliko slika dnevno, sa izborom GSM (iskljucen dual mode), bez informacije o mestu, sa 2 background programa, oko 25 min razgovora i desetak poruka dnevno, uz standarno mrchkanje telefona (menjanje pozadina, tema, isporobavanje programa)...
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
a šta se očekivali sa tim očajnim baterijama od 870 mAh... jedino E61 ima baš dobru bateriju.
moj E70 (1150 mAh) je tu na pola puta, ako ga baš gazim, 1 dan, inače 2 dana. a osvetljenje mi je na max, BT ukljulčen bar 10 sati dnevno
ako bih se pridržavao ovih gore saveta, verovatno bih i 3-4 dana izvukao.
moj E70 (1150 mAh) je tu na pola puta, ako ga baš gazim, 1 dan, inače 2 dana. a osvetljenje mi je na max, BT ukljulčen bar 10 sati dnevno

izvini a koji telefon ti imas . uz normalno koriscenje 6630 maximum trajanja baterije mi je 1,5-2 dana.kad ga malo vise gazim plafon je 1dan . pa mi nije jasno sta si hteo da kazes sa ovim 3-3,5 dana ????gargamel napisao:Meni traje baterija 3, max 3 i po dana, uz osvetljenje ekrana na minimum i koje traje 10 sec, bez koriscenja mp3, bez iskljucivanja nocu, sa nekoliko slika dnevno, sa izborom GSM (iskljucen dual mode), bez informacije o mestu, sa 2 background programa, oko 25 min razgovora i desetak poruka dnevno, uz standarno mrchkanje telefona (menjanje pozadina, tema, isporobavanje programa)...
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
pazi ovako što se 910tke tiče meni je osvetljenje na 50% a kada ne otvaram ceo ekran i koristim samo za pozive i sms baterija može da potraje i do 3 dana. mnogo mi dobra baterija ali zato kada otvorim pa dan i nešto izdržava sa maximalnim mučenjem...ok ne baš maximalno
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!