N70 network selection

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Milan2006
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 06. Nov 2006. 15:54

N70 network selection

Post od Milan2006 »

Pozdrav, uzeo sam pre neki N70, i kad hocu da promenim network selection sa automatic u manual, telefon me vrati nazad na glavni meni i tako stalno, u cemu je problem?

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Koju verziju softvera imas?Ukucaj sifru *#0000# pa vidi?A mozda ti je telefon skinut sa mreze,ima li oznaku neke mreze na kucistu!?
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Milan2006, jesi li uzeo polovan/korišćen mob? Ako jesi, bilo bi dobro da uradiš kompletan format. A moguće je i da si ga ti kupio kao "novog" a da je već neko nešto čačkao, instalirao...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Znas miskoni da su neki telefoni operatera zakljucani,da ne mogu na primer da koriste 3G,ili samo za 3G (UMTS mrezu),pa samim tim nece moci nista vezano za Network podesavanja da se koristi,bez otkljucavanja naravno,tako da moramo prvo da znamo da li je telefon sa neke mreze,koji softver ima i ako je polovan,mozda da proba i sa formatom (sacuvaj sve sto ti treba iz interne memorije,tipa kontakti iz imenika i sl... i ukucaj sifru *#7370#)!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ok je to što mogu biti zaključani, ali ne bi smelo da mu se dešava da izleti iz "Network selection". Vrlo mi je nelogično da se zaključavanje odnosi i na odabir mreže, a ne samo na SIM kartice.

Milan2006
Novajlija
Novajlija

Post od Milan2006 »

Provericu cim burazer dodje kuci pa cu vam javiti software. Inace, telefon je kupljen nov. Nema nikakve oznake na njemu.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Nema oznaka? Zanimljivo. Proveri da li postoji neka oznaka na nalepnici ispod baterije. Koja ti je verzija firmvera? Kako ti deluje maska, kao "original" ili kako neka jeftina kineska kopija?

Milan2006
Novajlija
Novajlija

Post od Milan2006 »

Pa pazi, telefon sam uzeo u Logic Trade-u, izgleda kao ganc nov. Dobio sam sve uz njega. Btw. output *#0000# je sledeci:

V5.0616.2.0.3
24.04.06
RM-84

p.s.

pogledacu ispod baterije cim budem imao telefon kod sebe i ovo sam jedva dobio od burazera, nervozan lik :D

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

To je ok verzija firmvera, ne bi trebalo da imaš problema sa njom. Da nisi instalirao nešto od softvera što potencijalno pravi problem? Hajde kad budeš imao mob kod sebe, izigraj se još malo pa kuckaj...

Milan2006
Novajlija
Novajlija

Post od Milan2006 »

Nisam nista stavljao na telefon, uzeli smo ga u radnji, stavili karticu, dosli kuci, podesio zvona u profilima i pokusao da stavim na manual, to je sve sto sam uradio. Btw. nema nikakve markice ispod baterije.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Misliš, nema uopšte nikakve nalepnice na kućištu ispod baterije? Siva nalepnica na kojoj se nalazi model telefona, IMEI, itd..? :o

Milan2006
Novajlija
Novajlija

Post od Milan2006 »

Hehe, ma ima ta nalepnica, nego sam mislio na nalepnicu od neke mreze sa koje bi mogao biti skinut, takve nema. Na to sam mislio :)

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Ma izgleda da ga niko od vas nije razumeo! To je normalno, i dešavalo mi se i na N70, a i sada na N72. Fora je da pri odabiru vrste Networka fon prebaci u stendbay, ali mu je u pozadini i dalje aktivan Setings meni. Samo nek zadrži Meni dugme malo duže, i ponovo uđe u Network meni, i onda ga zatvori. I to je to majstori! Pozdrav.

Milan2006
Novajlija
Novajlija

Post od Milan2006 »

Hoces biti ljubazan da mi malo jasnije pojasnis. Sta konkretno treba da ucinim. Udjem u Net. selection, odaberem Manual, on me vrati na pocetak (tacno, podesavanja ostaji u bckg), sta posle toga treba da uradim?

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Milan2006 napisao:..., sta posle toga treba da uradim?
1-Pritisni Meni dugme, i drži dok ti se ne pojavi padajući meni sa aktivnim programima.
2-Izaberi Setings ikonu, i automatski ćeš ući u Networks meniju. Trebalo bi da ti sada stoji Manual umesto Automatic. Izađeš sada iz Setings menija i to je to! Ako ovo ne funkcioniše, onda ne gine flešovanje

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

ixtis, u pravu si. Primetio sam i ja to ali nisam pridavao neki značaj jer sam video da Network Settings ode u pozadinu. Evo kako u stvari izgleda ceo proces:
Ako stoji na Automatic, prelaskom na Manual će početi sa skeniranjem mreže, kada prikaže šta je našao i kada se izabere operator odmah će se prebaciti na "desktop".
Ako stoji na Manual, prelaskom na Automatic će se odmah prebaciti na "desktop".
U oba slučaja Network Settings odlazi u pozadinu.

Milan2006
Novajlija
Novajlija

Post od Milan2006 »

Hmm, opet nista, a primetio sam da ne mogu da prebacim ni sa DUAL na GSM :(

u cemu je prob.

:shock: :shock: :shock: :shock:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Milan2006, šta se desi kada probaš da prebaciš sa DUAL na GSM?
To već ne valja. Očigledno da je nešto zbrljano u softveru pa ne bi bilo loše da ga odneseš u radnju gde je uzet i izneseš im problem, dužni su da ti srede to.

Milan2006
Novajlija
Novajlija

Post od Milan2006 »

Nista se ne desava, ostane samo DUAL. Pa nije mi bash zgodno da idem u BG sad. Posto sam iz okoline Sapca.

EDIT:

da li mogu uz pomoc ovog upustva da sam flashujem fw?

samo mi recite koji Product code da unesem, nije mi to najjasnije.

viewtopic.php?t=7010&postdays=0&postorder=asc&start=140

Milan2006
Novajlija
Novajlija

Post od Milan2006 »

Evo uradio sam update preko gore pomenutog postupka i nista, opet mi sve isto, isti problem sa mrezom i nemam cak ni srpski. Koji je tacno fw za srpski i gde ga mogu naci?

:? :? :unsure: :smutny:

Odgovori