Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Nisam dobio.. Mi sto nismo dobili zato sto smo ukucali code za balkan, a na tim prostorima jos nije podrzana ta opcija, tako da samim tim verovatno i nisu stavljali aplikaciju. E sad, sto se fotografisanja tice, nisam to primetio, ali kada slikas nocu i u slabijim uslovima osvetljenja, mali savet ti je da podesis ISO na 100, onda ce slike biti potpuno prirodne i nece biti onih preobojenih predmeta...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

N73 ima manual ISO? Koliko sve moze da se stavi?

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Ima... i moze da se stavi 100, 200, 400 i auto ;)
I za tamnije uslove je najbolje da se stavi sto manji iso, i slika ce biti normalna

daeko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 04. Maj 2006. 05:01

Post od daeko »

Ovo mi je jako bitno:

N73 sa telenora, da li je telefon otključan ili se može koristiti samo na Telenorovoj mreži?

I da li ima bilo kakve telenor oznake po njemu?

Hvala unapred..

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

daeko nije zakljucan za telenor mrezu mozes da ga koristis i na 064-065,nema telenor oznaka. :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

I naravno full pakovanje je,zahvaljujuci Telenoru mu je cena 350e u radnji,mogu da se nadju po dobroj ceni od 10kom i vise sa blanko garancijom telenorovi,koga zanima gde na pp :wink:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

milan91 napisao:daeko nije zakljucan za telenor mrezu mozes da ga koristis i na 064-065,nema telenor oznaka. :wink:
zakljucan je na 063 mrezu i nema oznake u fulu je i ima mobisovu garanciju od godinu dana koja za veci kvar nevazi ukoliko sami menjate fw

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

nbnebojsa, kako clan drugog foruma koji je kupio n73 u telenoru rekao je da telefon nije zakljucan,mozda jer je kupio medju prvima :?
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

...popste... :D :lol: e otkrio sam u cemu je fora,kada se pravi fotografija u zatvorenoj prostoriji sa vestackim osvetljenjem(primer:obicna sijalica,halogen sijalica) ,treba samo u Podesavanjima vezanim za White balance-izabrati INCANDESCENT :D ...a ISO ostaviti na Automatik-tada se dobija veoma dobra fotografija :) ,Sve sam testirao i provereno je :) ...........POZZZ........... 8)
Forever !!!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@kocapro: preporucljivo je koristiti manual WB (i to uvek!), napolju-daylight (ili cloudy), unutra incadsecent (ako ima zutih svetla) i fluorescent(ako to ima, to je kada ima belih svetla ili kada se koristi "blic").

[quote=popste]I za tamnije uslove je najbolje da se stavi sto manji iso, i slika ce biti normalna[/quote]
:uhuh: :uhuh: :uhuh: .
Ako je to tako, kada onda se koristi veci iso ? :D (po danu ide veliki iso samo kada se slika nesto u pokretu!).

A to sto kada je mrak i ti stavish ISO veci od 100 i tebi slika ispadne ljubicasta kao like this:
Slika
Odgovor je: NOKIA RULLES !!!... zao mi je :lol: , sacekaj novi FW!

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Dario, iso se stavi sto manji jer su onda boje prirodne... Nema onog vestackog dodavanja. A slike uopste nisu kao ovo sto si ti gore postovao... Ove su radjene sa onim prvim mrtvim firmware-om i sada su dosta bolje

@kocapro...
Slazem se, to ja i ja provalio, a po danu, stavi na cloudy, citao sam na mr.com to.. I ispalo je tacno ;)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

popste napisao:Dario, iso se stavi sto manji jer su onda boje prirodne...
Samo da znash da jedno sa drugim apsolutno nemaju veze.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Ok, moguce da nemaju kod pravih aparata, ali ako imas ovaj telefon, uverices se i sam koliko su realnije zasicene boje u mracnijim uslovima

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

popste napisao:Ok, moguce da nemaju kod pravih aparata, ali ako imas ovaj telefon...
Nastavak: ... sa krdzavim softverom...

To sto sam ja rekao vazi za sve "kamere", a to sto noise remover iz N73 ima problema pri vecim ISO vrednostima, to sam vec rekao: zao mi je...
Kada bude izashao novi softver (tj. kada to poprave) videcesh da sam u pravu.

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

Pa ne znam sta da kazem ,na sve ovo znam samo da ja ISO ostavim na Automatik i pravi mi Ok fotografije ,samo u zavisnosti od uslova menjam White balance
Forever !!!

Miki88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 21. Nov 2006. 21:19

Post od Miki88 »

Da li se prednja moze koristit za auto portrete i da postoji aplikacija za koriscenje N73 kao daljinski?

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

Ima li aplikacija za 9.1 (mislim korisnih) i gdje ....

(posaljite link na pp ako nije u skladu sa pravilima foruma)

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

Da li se nekome javlja zujanje prilokom snimanja videa,kao da pore uobicajnog zvuka kojeg bi trebalo da zabelezi prilikom snimanja snimi i zvuk koji je slican zujanju ose,i iritira i kad se prebaci na komp!!???
Koja je najnovija verzija sifvera za nokia n73???

Vrh
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 11:06

Post od Vrh »

Yuba,

svima se to desava...u pitanju je blic lampica,ako osvetljenje nije dobro lampica se pali i onda zuji....to je tako(ni ja nisam znao,prosvetlili su me ovde)

nego pitanje,ortak ima n70 kupio ga je pre mesec dana,e ja sad u njegovo ime pitam gde moze da se obavi zamena za n73 naravno uz doplatu?i kolika bi doplata trebala da bude?....mada meni je n70 keva
Blackberry 9700

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Mislim da gresis,u pitanju je led lampica ekrana koja zuji dok radi svetlo,probaj da smanjis trajanje svetla na minimum ili probaj da snimis neki duzi video,da bar pola bude snimano sa ugasenim svetlom na ekranu,pa uporedi posle zvuk snimanog videa sa upaljenim i sa ugasenim svetlom!
A ako nije to,onda moze biti i do blica koji je STALNO pomalo ukljucen i to je uradjeno zbog zastite privatnosti osobe/a koje snimas pa mozda lampica blica zuji!?
Pozdrav 8)

Odgovori