Nokia N73
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48
Nisam dobio.. Mi sto nismo dobili zato sto smo ukucali code za balkan, a na tim prostorima jos nije podrzana ta opcija, tako da samim tim verovatno i nisu stavljali aplikaciju. E sad, sto se fotografisanja tice, nisam to primetio, ali kada slikas nocu i u slabijim uslovima osvetljenja, mali savet ti je da podesis ISO na 100, onda ce slike biti potpuno prirodne i nece biti onih preobojenih predmeta...
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
...popste...
e otkrio sam u cemu je fora,kada se pravi fotografija u zatvorenoj prostoriji sa vestackim osvetljenjem(primer:obicna sijalica,halogen sijalica) ,treba samo u Podesavanjima vezanim za White balance-izabrati INCANDESCENT
...a ISO ostaviti na Automatik-tada se dobija veoma dobra fotografija
,Sve sam testirao i provereno je
...........POZZZ........... 

Forever !!!
@kocapro: preporucljivo je koristiti manual WB (i to uvek!), napolju-daylight (ili cloudy), unutra incadsecent (ako ima zutih svetla) i fluorescent(ako to ima, to je kada ima belih svetla ili kada se koristi "blic").
[quote=popste]I za tamnije uslove je najbolje da se stavi sto manji iso, i slika ce biti normalna[/quote]
.
Ako je to tako, kada onda se koristi veci iso ?
(po danu ide veliki iso samo kada se slika nesto u pokretu!).
A to sto kada je mrak i ti stavish ISO veci od 100 i tebi slika ispadne ljubicasta kao like this:

Odgovor je: NOKIA RULLES !!!... zao mi je
, sacekaj novi FW!
[quote=popste]I za tamnije uslove je najbolje da se stavi sto manji iso, i slika ce biti normalna[/quote]

Ako je to tako, kada onda se koristi veci iso ?

A to sto kada je mrak i ti stavish ISO veci od 100 i tebi slika ispadne ljubicasta kao like this:

Odgovor je: NOKIA RULLES !!!... zao mi je

-
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48
Dario, iso se stavi sto manji jer su onda boje prirodne... Nema onog vestackog dodavanja. A slike uopste nisu kao ovo sto si ti gore postovao... Ove su radjene sa onim prvim mrtvim firmware-om i sada su dosta bolje
@kocapro...
Slazem se, to ja i ja provalio, a po danu, stavi na cloudy, citao sam na mr.com to.. I ispalo je tacno
@kocapro...
Slazem se, to ja i ja provalio, a po danu, stavi na cloudy, citao sam na mr.com to.. I ispalo je tacno

Nastavak: ... sa krdzavim softverom...popste napisao:Ok, moguce da nemaju kod pravih aparata, ali ako imas ovaj telefon...
To sto sam ja rekao vazi za sve "kamere", a to sto noise remover iz N73 ima problema pri vecim ISO vrednostima, to sam vec rekao: zao mi je...
Kada bude izashao novi softver (tj. kada to poprave) videcesh da sam u pravu.
Yuba,
svima se to desava...u pitanju je blic lampica,ako osvetljenje nije dobro lampica se pali i onda zuji....to je tako(ni ja nisam znao,prosvetlili su me ovde)
nego pitanje,ortak ima n70 kupio ga je pre mesec dana,e ja sad u njegovo ime pitam gde moze da se obavi zamena za n73 naravno uz doplatu?i kolika bi doplata trebala da bude?....mada meni je n70 keva
svima se to desava...u pitanju je blic lampica,ako osvetljenje nije dobro lampica se pali i onda zuji....to je tako(ni ja nisam znao,prosvetlili su me ovde)
nego pitanje,ortak ima n70 kupio ga je pre mesec dana,e ja sad u njegovo ime pitam gde moze da se obavi zamena za n73 naravno uz doplatu?i kolika bi doplata trebala da bude?....mada meni je n70 keva
Blackberry 9700
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Mislim da gresis,u pitanju je led lampica ekrana koja zuji dok radi svetlo,probaj da smanjis trajanje svetla na minimum ili probaj da snimis neki duzi video,da bar pola bude snimano sa ugasenim svetlom na ekranu,pa uporedi posle zvuk snimanog videa sa upaljenim i sa ugasenim svetlom!
A ako nije to,onda moze biti i do blica koji je STALNO pomalo ukljucen i to je uradjeno zbog zastite privatnosti osobe/a koje snimas pa mozda lampica blica zuji!?
Pozdrav
A ako nije to,onda moze biti i do blica koji je STALNO pomalo ukljucen i to je uradjeno zbog zastite privatnosti osobe/a koje snimas pa mozda lampica blica zuji!?
Pozdrav