Brisanje foldera na 6233

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
deki73
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 29. Nov 2006. 23:26

Brisanje foldera na 6233

Post od deki73 »

Kako je moguce obrisati foldere na Memory card-Extra. Tu se nalaze 6 foldera: Themes, Graphic, Tones, Games, Collection, Music files. U svakom folderu sam sve obrisao ali same foldere kao i folder Extra ne mogu. Hvala unapred

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne mozes, fon ih sam automatski pravi na kartici. Tak'i mu karakter :P :lol: :lol: :lol: :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Jan 2006. 02:48

Post od dr4qla »

a shta se desava kad se fomatira kartica... jel se vrate folderi ili ne??? i meni polamo smetaju ti folderi... i bzv je ako nemoze da se sklone... :dry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Uradis format, i kartica je prazna. Onog momenta kada ukljucis fon, softver telefona sam pravi gore pomenute foldere i tu pomoci nema!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

dr4qla, trebalo bi da prvi sledeći put kad fon pristupi kartici automatski kreira te foldere ponovo .... makar je tako na Symbian-u...

pozdrav...

edit:
eto, miodrage me prestigao ;)

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

da u pravu ste. istu stvar sa istim micro sd (trans flash) karticama radi i samsung d600 i d820.leka nema :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
A N D R O I D

deki73
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od deki73 »

Uspeo sam da obrisem fajlove kada sam formatirao karticu i telefon nije napravio nijedan folder. Upravo vracam sa kompa stare fajlove i vrlo sam srecan sto nemam one glupe i dosadne foldere koje su isli sa karticom

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

I ja imam 6233 i mrzeo sam te foldere, ali kada sam formatirao karticu izbrisali su se i nikada se vise nisu pojavili.... bas sam bio srecan....

deki73
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od deki73 »

Da, nestali su folderi ali necete verovati memorija kartice mi se smanjila. Kartica je od 64Mb i tako je i pisalo u telefonu a sada je memorija 59,7Mb. Nisam mogao da verujem ali je tako. Cudno :?

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

deki73, to je normalna stvar .... oznaka 64MB se odnosi na neformatiranu karticu ili je zaokružena vrednost, tako da veličina može da varira, ali je u principu uvek par mega manja (npr. kartica od 512MB prikazuje se kao 497-8MB i tako dalje...) .... bilo je već reči o tome na forumu, kada su se ljudi žalili da su im i hdd-ovi "zaokruženi" na recimo 80GB, a ustvari imaju 76GB :wink:

pozdrav...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

deki73, baci pogled na temu
viewtopic.php?t=6901

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

moja mini sd kartica od 1gb ima "svega" 952mb :wink:
  • ___________________________________________________________________________
    izmenio b_udder:: nije dozvoljeno popunjavati prostor do 100 karaktera besmislenim tekstom
A N D R O I D

deki73
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od deki73 »

b_udder
Miškoni
Ma, to je opste poznata stvar ali... Telefon sam kupio u Telenoru. Sa njim je isla i kartica od 64Mb (uobicajeno) ali je ta kartica bila kapaciteta 63,9 Mb. Kada sam je formatirao, da bih izbrisao foldere koje se drugacije ne mogu izbrisati, ona je dobila kapacitet od 59,7 Mb. Da bih 100% bio siguran u to, pogledam u sestrin telefon (i ona uzela isti tel) i vidim da je njena kartica kapaciteta 63,9Mb pre formatiranja. E, o tome vam pricam.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Jesi je formatirao prekokompa ili preko fona? Komp ce uvek da ubaci neke svoje sistemske foldere i time za nesto da smanji karticu. Ja sam kupio karticu od 1 gb, i ona je u startu imala 982 MB. Pogledaj i hard diskove, kupio sam hdd 200 gb koji je u startu imao kapacitet 187. Nista neobicno.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

deki73, ja sam te odmah skapirao, ali ovo što kaže miodrag, potpšuno je u pravu. Znači kartica će raditi u fonu i ako nije formatirana u njemu onako kako tebi radi, ali ako je formatiraš u mobu, imaće te "nervirajuće" foldere, ali će imati i realan kapacitet. A što se tiče priče o bitovima i bajtovima i koliko kojih ima u Mega i Giga, što je veća kartica, veća je i ova greška. kod tvoje male od 64, mala je i razlika, kod 1GB, procentualno je jako slična greška, ali je to ovde već i preko 10MB, a kod gorepomenutih velikih diskova, još veća.

Btw. kako se ponaša telefon kad treba nešto da odradi sa tim sistemskim folderima (npr. najjednostavnije moguće da se uđe u galeriju), a njih tamo nema? :?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

deki73, uradi jedan test: proveri koliko je slobodno na sestrinoj kartici i probaj da tvoju napuniš da ostane manje od 5MB, pa onda pogledaj da li ti prijavljuje isto...

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dr4qla »

i meni kartica prijavljuje 63.9... i sad sta ce se desiti ako je foratiram u telefonu a sta na kompu??? i dali cefolderi nestat???

pozz..

deki73
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od deki73 »

Miškoni
Nije los predlog. Probacu da to uradim a probacu i da formatiram karticu preko kompa.

dr4qla
Ne znam sta da ti kazem. Ako uradis kao i ja kartica ce ti pokazivati 59,7 ali neces imati one glupe foldere.

gargamel4
Telefon jednostavno nije zapamtio podesavanja tako da i ne trazi obrisane foldere.
Pozdrav

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dr4qla »

formatirao sam karticu i sad imam 59,7 i nemam glupe foldere :wink: :wink: ali sad mi smetaju i folderi u telefonu ne na kartici.... :)

i kako to sad... kartica sa folderima 63,9 i kad se uradi format ona postane manaja i nema nista na njoj??? :unsure:

Odgovori