Nokia N70

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

On to misli zato sto su prvo dosle uz N80,ali su kasnije sisle i u nizi rang i u series40 pa sad dolaze uz nekoliko modela telefona iz raznih serija!?
Pozdrav 8)

pas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Jan 2007. 18:25

3

Post od pas »

E Dusane n70 da li moze da se na n70 koristi blic kao lampa tj da svetli nezavisno od kamere ??? .

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

pas, može blic da radi nezavisno od kamere i da služi kao baterijska lampa...treba samo da instaliraš neki od programa koji to omogućava, a jedan od njih je ...n70torch v1.05... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Jamiroquai
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 14. Okt 2006. 21:25

Post od Jamiroquai »

Јел имате проблема са батеријом ? Траје ми свега 1 дан. И шта може да утиче да е толико брзо празни ?

urkekg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Mar 2007. 19:47
Kontakt:

Post od urkekg »

I meni baterija traje jedan dan na n70. Cenim da kada bih telefon koristio samo za razgovor i sms, trajala bi bar dva dana. Ovako, diktafon, kamera, igre, muzika, radio, kačenje na USB, gprs, mislim da sve to utiče na skraćenje punjenja.

Danas sam pokušao da proširim memoriju dodavanjem RS-MMC kartice od 512 MB. Međutim, iako telefon prepoznaje kartic, ima problem sa kopiranjem i baratanjem fajlovima sa nje. Razlog je, naslućujem, u naponu. Naime, uz N70 stiže Nikia RS-MMC na 1.8/3.0 V, dok su RS-MMC kartice koje se najčešće sreću u prodaji 1.8/3.3 V, pa telefon ne može da napaja karticu dovoljnim naponom struje. Zato se javljaju česta trokiranja i blokiranja telefona, pa moja preporuka da pri kupovini proširenja za N70 obratite pažnju da kartica bude 1.8/3.0 V a ne ona za koju je potreban jači napon.

Da pomenem da sam Kingston i PQI kartice testirao kod drugara u radnji, i nisam ih kupio
Urke MMI

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

urkekg N70 radi sa 3.0V :lol: :lol: :lol:

O ovome je bilo reči mnogo puta ali ajde. Taj niži napon je napon na kome radi telefon, a to je smišljno u cilju uštede struje tj. baterije, i zato su kartice sposobne da rade i sa ovim nižim naponom. Viši napon je za starije uređje i CardReadere. Prema tome razlog nestabilnosti tvog telefona nije u tome. Za početak formatiraj karticu u telefonu. Ako ne pomogne formatiraj i telefon (samo uradi neki backup, mrzi me sad da i o tome pišem, pogledaj po forumu nešto o backupu). Ako ni to ne pomogne slobodno vrati karticu prodavcu, i traži novu.

:)

urkekg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od urkekg »

Kao što rekoh, kartice sam samo testirao, nisam ih kupio. Formatirane su u telefonu, i snimanje videa direkt na karticu radi, ali prebacivanje videa dobijenog bluetoothom iz inboxa na karticu radi dotle da iz galerije neće da pusti taj video, dok ga pokretanje iz fajl menadžera odrađuje kako treba. Predpostavljam da je problem u mapiranju.

Dakle, kartice koje sam testirao deklarisane su na 3.3 a ne 3.0, koliko daje N70. Formatirane dva puta i Kingston i PQI kartice. Originalna Nokia 64MB kartica isti video iz Inboxa prihvata kako treba i odrađuje reprodukciju direkt iz galerije ili iz Real Playera, dok na Kingston/PQI 3.3V neće. Cenim da će sa 1.8/3.0 kartama to raditi kako treba... samo da ih nađem u KG :shock:
Urke MMI

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Problem sa baterijom imaju svi (osim par izuzetaka, sto mi nikako nije jasno, kako im traje po 4 dana, kad meni kad nista ne radim traje 2.5 jedva 3 dana - PROBAO JA)... Takva je kakva je... :P

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

meni traje 2 dana kada stalno slusham muziku ne znak kako ni sam ne razumem. a ovako mi dotraje i do 3 dana heh a ponekad oce da zezne i da traje samo jedan dan (kao da zavisi od raspolozenja)
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Zdravo ljudi!
Vec nekih 3-4 puta mi se desava da mi se jednostavno ne registruju ni propusteni, ni birani, ni primljeni pozivi,dakle kompletan dnevnik...sto je najgore kada me neko zove ne postoji propusten poziv!E sad resavao sam to brisanjem cijelog dnevnika i restart i onda pocne da registruje normalno opet,neko vrijeme...Zna li neko,tj da li nekom pada na pamet zasto se ovo desava i kako bi mogao rijesiti to...softver sam pregazio preko updater-a prije 2-3 mjeseca...da nije do ovog poslednjeg firware-a i da nije izlazio novi poslije one verzije iz septembra?

pozz

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

pa pokushaj ponovo da flashujesh telefon moguce da je doshlo do greshke pri flashovanju ili ako ima nova verzija uradi apdejt firmwarea ja neznam za drugo reshenje sem toga
ZOP 8)
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

ma kakve greske pri flesovanju...gazio sam ovom zadnjom verzijom bar 3-4 puta telefon i nije se desavalo do sad...a od zadnjeg flesha ima 3mjeseca a nije se odma pocelo desavati vec evo zadnjih 10 dana...tako da nebih rekao da je povezano,a mislim da nova verzija firmware-a nije izlazila,ako jeste neka me neko ispravi...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Probaj da podesis log na 1 dan,meni je ovako podeseno,i nikad mi se ne desava to.Ako ne pomogne,mozda se neka aplikacija kolje sa log-om.Seti se kad ti se pocelo to desavati,i da li si bas tada nesto instalirao...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

pas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Jan 2007. 18:25

Post od pas »

imam i ja n70 i zovem se takodje dusan :D

@ninolina da li mozda znas link za n70torch v1.05. free download ?

baterija mi traje 3 dana inache
Vrh napisao:kupio sa ovaj tel pre 10 min....mislim da je keva,smarao sam neke ljude ovde oko motorole v3x i nokie 6233 ali mislim da je ovo ipak pun pogodak....tel je skinut sa mreze tim i ima verziju v 5.0609.2.0.1
ista prica kod mene . kupio sam ga na istom mestu i isto je skinut sa tim mreze.
interesuje me posto mi je desno gornje dugme po tim mrezi predvidjeno za TV da li mogu da promenim njegovu funkciju
i ninolina i dalje cekam taj link za n70torch ;)

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

pas, naravno da mozes da promenis njegovu funkciju, ides ovako Menu>Tools>Settings>Phone>Standby mode>Right selection key i kad to odaberes izaci ce ti lista sta sve mozes da koristis kao "Right selection key" odaberi i vozi........... :wink:

Poz...... 8)
.::HTC Desire Z::.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

pas napisao:ninolina i dalje cekam taj link za n70torch
Link nećeš dobiti ovde jer je zabranjeno...

urkekg, nema nikakvog problema u "mapiranju", jednostavno ti se usporio telefon i treba mu malo više vremena da obradi informaciju. To što na kartici od 64MB radi kako treba vezano je brzinu pristupa karticama manjeg kapaciteta. Probaj da prebaciš klip iz inbox-a u Video folder na kartici i radiće ti bez problema, kao što (kako si naveo) radi kada ga pokreneš iz fajl menadžera. Napon sa tim nema nikakve veze. Uostalom, traži MMC Mobile karticu i nećeš imati problema, bar ne sa kompatibilnošću, a što se tiče ostalog - problem je softverske prirode.

"Dual voltage" je ostavljen zbog kompatibilnosti sa uređajima koji koriste napon 1,8V i onim drugim koji koriste 3,0/3,3V. Konkretno, u N70 kartica radi na 1,8V. Naravno, može se desiti da neka kartica ne radi kako treba ali se to manifestuje na drugi način, ne na taj koji si ti opisao.

I baš si me nasmejao sa onim "pa telefon ne može da napaja karticu dovoljnim naponom struje". Nikad se ne koristi takva terminologija... :lol:

urkekg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od urkekg »

Miškoni: šta ću, nisam električar no trgovac :lol: I kako vidim, najbolje će da mi bude da ostanem na 64MB :D Nego, kakav je problem sa MMC Mobile karticama koji si pomenuo?
Urke MMI

Jamiroquai
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 14. Okt 2006. 21:25

Post od Jamiroquai »

Мени је у почетлу батерија трајала 2-3 дана, а сада једва 1 дан...Да ли би куповина друге батерије помогла ?

Vrh
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 11:06

Post od Vrh »

Jamiroquai,

Sve zavisi koliko si koristio tel a koliko ga sad koristis....imao sam dva n70 i na svakom mi je baterija trajala 2 dana,pod uslovom da uvece gasim telefon...mozes da kupis novi bateriju ali onda gledaj da je punis samo kad se skroz isprazni,ne moras da je punis 3X po 12 sati....
Blackberry 9700

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ako je dovoljno kvalitetna :D :oops: :P 8)
Drugar je imao sličan problem pa je poručio od burazera iz Belgije novu BL-5C, i skoro mu se isto ponaša, prema tome - takve su kakve su. Mada je činjenica da ni kvailtet prozivodnje nije potpuno ujednačen. Na 6680 mi je trajala neverovatnih 3-4 dana (nisam ga preterano arčio, ali opet.....), i koliko sam čuo nisam jedini, a sada na e50 jedva 2 dana. Tako da nema pravila. Kad vam baš drastično oslabi kupite novu, ili rezervnu uz postojeću.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori