Nepravilno vreme 6280

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
PlayGirl
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 16:56

Nepravilno vreme 6280

Post od PlayGirl »

Imam nokiu6280 i uvek mi stigne pogresno vreme za poruku,tj.poruka stigne npr. u 8h a ono pise da je stigla u 3h. kako da popravim to i da mi pise pravo vreme stizanja poruka...???
Hvala puno...

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Bilo je reci dosta o ovoj temi i zakljucili smo da se ne moze namestiti jer je problem do nasih operatera!
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Da mi je znati koja pametnica je to zakljucila,kad je opste poznato da je to softverski problem Nokia telefona novije proizvodnje(3250,6233,6280...)?!?Ubacite vasu karticu u bilo koji npr. Sony Ericsson,pa cete videti da nije problem do operatera,tj. videcete kako vam odjednom sve poruke stizu sa tacnim vremenom!
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Problem je između operatora (ne samo naših) i određenih modela telefona. Na nekim modelima je to rešeno novijim verzijama firmvera, na nekim još nije.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

@Miskoni - ipak su u pitanju sve sami Nokia telefoni,i jos sve telefoni proizvedeni 2006. godine.Na n70,6680,6230i...,nema takvih problema,cinjenica je da je na nekim fonovima problem ispravljen u novim verzijama sw,sto samo potvrdjuje da je problem inicijalno i bio u sw tih telefona,a ne kod operatera...

mirza82
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 02:36

Post od mirza82 »

Podesi sat na dva sata unazad (-2) u opcijama. pa onda sat sama nasteluj da bude tacan!!!!

Vreme do sada primljenih i ubuduce primljenih poruka bice jedino tada tacno!!!!

POZz

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

pilgrim, u pravu si, samo S60 OS9.1 i pojedini modeli iz S40 serije su pravili (i prave) taj problem, ali navodno ima veze i sa samom mrežom jer je na svakoj bilo drugačije odstupanje. Mreža takođe šalje vreme kada je poziv ili sms upućen (primer: stariji modeli telefona nisu imali sat ali su prikazivali vreme). Postoje još neki identifikacioni parametri koji određuju osnovni jezik, lokaciju i još po nešto što sam operator treba da podesi a po čemu se telefon rukovodi. Kao što se na MTS-u (ili Telenoru, zaboravih) prilikom prvog uključenja kao osnovni jezik postavlja nemački. Treba imati u vidu da je došlo i do promene letnjeg računanja vremena u nekim zemljama pa dok se svi ne usaglase...

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korki »

Kako je onda moguce da kad poruka stigne sa telenora telefon pokazuje tacno vreme, a kad stigne sa mts-a onda uglavnom za nekoliko sati unapred, znaci tel se vise svidja telenor pa pokazuje tacno vreme :o :shock: :wacko:
Pametan neki telefon, nokia je to! :P
Znaci ovi u mts nisu doterali tacno vreme :lol: :lol:

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Kljucno je da kad ti poruka stigne sa Telenora(a imas npr. n70,k750,6630) telefon ti pokazuje tacno vreme,a kad ti stigne poruka sa MTS-a(a ti i dalje imas n70,k750 ili npr. 6630) telefon ti i dalje pokazuje tacno vreme!!!Problemi se pojavljuju samo vlasnicima problematicnih telefona!!! :P :P :P :wink: :D

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ja sam imao isti problem na nokiji 6233(telenor mreza) i kod mene se to popravilo kad sam stavio vremensku zonu +2h i onda podesio sat, sad apsolutno sve tacno pokazuje....
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

pilgrim,Imam N70 i nemam problem sa MTSom...Odakle tebi ta informacija? :unsure: ...Najverovatnije je do verzije firmware-a...Moj je najnoviji...V 5.0638.3.0.1 od 18-09-06... :roll: ;) :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Nisi me dobro razumela,napisao sam upravo suprotno,tj. da na n70 ne postoje apsolutno nikakvi problemi...I jos sam napisao da se problemi javljaju samo na Nokia fonovima novije proizvodnje(proizvedenim 2006. godine).

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korki »

Evo sad sam vreme podesio na auto-update i pokazuje mi tacno vreme poruka, sto znaci da nije do teeelefona, vec do operatera, a sad su to ispravili i radi, naravno tel i softver je isti i kad nije htelo da radi i sad kad radi!!! :P :P :P

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

pilgrim, sorry...my mistake...bila sam pospana kad sam čitala... :wink: :) :D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ne znam za to da se ta greska potkrala na telefonima proizvedenim 2006. godine... Imam E60 proizveden bas te 2006. i nemam apsolutno nikakvih problema sa tacnim vremenom i porukama a na mts-u sam

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Nije problem bas na svim Nokia telefonima iz 2006.,a na nekima je postojao taj problem,ali ga je Nokia resila u novijim verzijama fw.Dok je na drugim modelima problem postojao i jos uvek postoji,tj. jos uvek cekamo resenje Nokia-e.

Odgovori