Nepravilno vreme 6280
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Nepravilno vreme 6280
Imam nokiu6280 i uvek mi stigne pogresno vreme za poruku,tj.poruka stigne npr. u 8h a ono pise da je stigla u 3h. kako da popravim to i da mi pise pravo vreme stizanja poruka...???
Hvala puno...
Hvala puno...
Da mi je znati koja pametnica je to zakljucila,kad je opste poznato da je to softverski problem Nokia telefona novije proizvodnje(3250,6233,6280...)?!?Ubacite vasu karticu u bilo koji npr. Sony Ericsson,pa cete videti da nije problem do operatera,tj. videcete kako vam odjednom sve poruke stizu sa tacnim vremenom!
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Problem je između operatora (ne samo naših) i određenih modela telefona. Na nekim modelima je to rešeno novijim verzijama firmvera, na nekim još nije.
● PRAVILA FORUMA ●
@Miskoni - ipak su u pitanju sve sami Nokia telefoni,i jos sve telefoni proizvedeni 2006. godine.Na n70,6680,6230i...,nema takvih problema,cinjenica je da je na nekim fonovima problem ispravljen u novim verzijama sw,sto samo potvrdjuje da je problem inicijalno i bio u sw tih telefona,a ne kod operatera...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
pilgrim, u pravu si, samo S60 OS9.1 i pojedini modeli iz S40 serije su pravili (i prave) taj problem, ali navodno ima veze i sa samom mrežom jer je na svakoj bilo drugačije odstupanje. Mreža takođe šalje vreme kada je poziv ili sms upućen (primer: stariji modeli telefona nisu imali sat ali su prikazivali vreme). Postoje još neki identifikacioni parametri koji određuju osnovni jezik, lokaciju i još po nešto što sam operator treba da podesi a po čemu se telefon rukovodi. Kao što se na MTS-u (ili Telenoru, zaboravih) prilikom prvog uključenja kao osnovni jezik postavlja nemački. Treba imati u vidu da je došlo i do promene letnjeg računanja vremena u nekim zemljama pa dok se svi ne usaglase...
● PRAVILA FORUMA ●
Kako je onda moguce da kad poruka stigne sa telenora telefon pokazuje tacno vreme, a kad stigne sa mts-a onda uglavnom za nekoliko sati unapred, znaci tel se vise svidja telenor pa pokazuje tacno vreme
Pametan neki telefon, nokia je to!
Znaci ovi u mts nisu doterali tacno vreme

Pametan neki telefon, nokia je to!

Znaci ovi u mts nisu doterali tacno vreme

RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM
Kljucno je da kad ti poruka stigne sa Telenora(a imas npr. n70,k750,6630) telefon ti pokazuje tacno vreme,a kad ti stigne poruka sa MTS-a(a ti i dalje imas n70,k750 ili npr. 6630) telefon ti i dalje pokazuje tacno vreme!!!Problemi se pojavljuju samo vlasnicima problematicnih telefona!!!