Ljudi,
moze li me ko uputiti kako da podesim N73 da promijenim opciju koja, kada trazim neki kontakt , pa ukucam dva prva slova, on me salje na sve kontakte koje sadrze ta dva slova, nezavisno da li su na pocetku ili negdje u sredini imena i prezimena trazenog kontakta.
Meni treba da mi kontakte u search opciji poslozi po abecednom redu prvih slova iz imena ( ne i prezimena)
unaprijed zahvalan,
pretraga upisanih kontakata na N73
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Odes lepo medju kontakte tj. u imenik i tamo na opcije>settings i tu podesis da li zelis prvo prezime pa ime ili ime pa prezime da ti stoji. Sto se tice abecednog reda pa normalno je da stoji tako po abecednom redu, ne moze drugacije.. A pretraga je tako napravljena da bi olaksala i ubrzala put do zeljenog kontakta
Iskreno zahvalan na uputstvu. Medjutim, ja sam Contacts-Settings vec podesio na "Firstnm.Lastnm", ali i dalje kada udjem u pretragu, pa ukucam prva dva slova on me i dalje salje na kontakte cije prezime sadrzi ta dva slova.
Ja bih zelio, ako me razumijete, da kada ukucam makar jedno slovo da me salje na IMENA koja pocinju sa tim slovom (naravno, po abecednom redu), a ne na prezimena. Molim za komentar, jer me ovo stanje izludjuje posto moram da ukucam najmanjee 3-4 slova da bih pronasao kontakt.
Jos jednom zahvalan.
Ja bih zelio, ako me razumijete, da kada ukucam makar jedno slovo da me salje na IMENA koja pocinju sa tim slovom (naravno, po abecednom redu), a ne na prezimena. Molim za komentar, jer me ovo stanje izludjuje posto moram da ukucam najmanjee 3-4 slova da bih pronasao kontakt.
Jos jednom zahvalan.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
media, tako je to izvedeno i nema načina da se promeni. Navićićeš se vremenom i videti da je tako mnogo zgodnije nego ovo što ti hoćeš, jer možeš da pretražuješ i po imenu i po prezimenu, bez obzira na prikaz. Ako hoćeš da vršiš pretragu samo po imenima, moraćeš da ukloniš prezimena ili da ih eventualno prebaciš u neko drugo polje (recimo Note ili Nickname). A možeš i da aktiviraš Speed Dial opciju i u nju dodaš devetoro bitnih ljudi, one koje često zoveš ili baš te "problematične" za traženje. Takođe možeš da ubaciš i ime i prezime u polje za ime (ili prezime), malo će se drugačije sortirati, možda ti bude zgodnije. Mada, moj savet ti je da se polako prilagodiš, pogotovo ako planiraš da se zadržiš na Symbian platformi... 

● PRAVILA FORUMA ●