Nokia N70

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
newcomer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2007. 19:09

Post od newcomer »

Pozdrav svima!
Evo već čitav jedan dan koristim N70, i gle čuda imam jedan problem! :D
Naime, u specifikacijama piše da ovaj telefon podržava USB 2.0, i nije mi jasno kako može biti toliko spor transfer podataka (mislim na veće fajlove tipa filmovi)! Dobro možda malo preterujem ipak je to približno 700MB, ali... :oops:
Moram priznati da sam negde ranije čitao o ovome, ako se ne varam, na nekom forumu, i ubih se tražeći tu temu, ali nemogu da je nađem. :smutny:
U čemu je caka, ili da li možda postoju neki program za ubrzavanje prenosa?
Verovatno će neko reći, da za te stvari postoji Flash-drive ili slično. E to i ja znam! Sve u svemu, sam uspeo da naguram film preko PC Suite-a, ali mi je bogami trebalo sat vremena! :wacko:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Jeste protok USB 2.0,ali sta mislis zasto se kaze da je lanac jak koliko i njegova najslabija karika?Ako bi prenos bio recimo 20Mb/s a maksimalna brzina upisa koju moze da isporuci memorijska kartica je 5Mb/s (obrati paznju na razlike izmedju MB i Mb) sta mislis koliko ce brzo ici zapisivanje filma sa kompa na telefon/memorijsku!? :wink:
Jos nesto,proveri koji su ti kabal dali,mozda mozes osetiti malu razliku (ponavljam mozda) sa CA-53 kablom jer je on bolje prilagodjen USB 2.0 standardu nego DKU-2 koji je isao uz starije telefone!
I zasto prebacujes toliki film na memorijsku,zar ne znas da neces moci da ga gledas tako u originalnom stanju (sem ako to nije film sa dva CD-a koji su konvertovao u nekom programu u .mp4 ili .avi fajl koji je ispao 700MB) jer rezolucija ekrana nije ni priblizna rezoluciji filma i moraces prvo da ga konvertujes pa onda prebacis (onda spadne na svega 1/4 ili 1/5 originalne velicine,zavisi od podesavanja bitrate-a i ostalog)!
Pozdrav 8)

newcomer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2007. 19:09

Post od newcomer »

Hvala na odgovoru! Pretpostavio sam ja da to neće ići toliko glatko! :S
Nisam ja hteo da gledam film na njemu, i sasvim sam načisto s tim da nema ni smisla to pokušavati u takvom formatu. Samo me je interesovalo da li može da se koristi kao mass storage, ali je očigledno protok takav kakav je. Mislio sam da telefon softverski koči brzinu prenosa podataka i da to može nekako da se reši, ali ako sam dobro shvatio, to je čisto hardverski "nedostatak", ako mogu tako da se izrazim. Zapravo to nije predvidjeno za to! Da li možda može sa card reader-om malo da se ubrza prenos?

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

Da naravno! Sa card readerom je vec drugi bog...Ja često korsitim memorijsku kao mass storage, i veruj sa čitačem kartica skroz je drugi bog...Mnogo, mnogo brže ide, e sad ja nisam prebacivao fileove od 700MB ali jesam do 200. Ne sećam se kolko mu je tačno vremena trebalo, al znam da nije ništa strašno..

A i mnogo je praktičnije, ne treba mi glupi pc suite već samo copy/paste par puta i gotovo

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Skoro ti na isto izadje,sama kartica je ogranicavajuci faktor iako deluje da je preko card reader-a"skroz drugi bog"ali jednostavno moras imati brzu karticu ako mislis da koristis kao mass storage device,a takve hi-speed kartice nisu nesto narocito skuplje od obicnih,samo pazi na specifikacije i kupi neku koja ima upis 10Mb/s recimo (ako vec nema i brze) a ne recimo ove prosecne koje idu od 5-8Mb/s!
Pozdrav 8)

user999
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 16. Apr 2007. 21:18

Post od user999 »

bigmag, tako nesto su i meni rekli... Nisam uspeo da nadjem tu temu robot voice on n70, ali nema veze. Mada sam ja bas flashovao tel sa najnovijim softverom. Mozda samo da uradim master reset. Recimo poslednjih 2-3 dana mi niko nista ne kaze, kontam da je sve u redu... Bas cu pitati kad me budu isti ti zvali jeli bolje...

markoni_po
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Dec 2006. 20:37

Post od markoni_po »

kupio sam N70 ME(Music Edition) odličan je ali imam neka pitanja.

Pozvao 064 da mi puste 3g,stigle mi poruke za konfiguraciju,sve sam ispravno i kada sam hteo da se konektujem >> Packet data not avail...Svuda sam u podešavanjima za 3g stavio 3g i nishta. Pitanje br. 2 Dosta ljudi mi kaže da je 3x12h formiranje baterije za ovaj model--čista glupost! Ako je neko voljan da odgovori--hvala! Ako nije-nije problem,i mene mrzi ponekad da Qckam..pOz □ markoni_po
N91..moja ljubav!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

markoni_po, za bateriju sam ti odgovorio na PP, a što se tiče podešavanja - 3G možeš da koristiš samo za pristup Mondo portalu (za sada). Razlika u podešavanjima za gprs i 3G je samo u APN-u (Access point name), treba da stoji "3Gmondo", sve ostalo je isto. Moguće je da ti još nisu omogućili pristup.

markoni_po
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Dec 2006. 20:37

Post od markoni_po »

hvala miškoni,nisu mi odobrili 3g jer imam službenu telekom karticu pa moram da šaljem neki dopis..HVALA još jedared!
N91..moja ljubav!

kaljavi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 15. Maj 2007. 20:11

Post od kaljavi »

sad ce neko da me prozove za linc ali ima strasn kombinacija sluski prvi deo (fon-komandni taster HS-23 a drugi deo od sony erikson w-series 3,5mm cinc sluske ja probao kod mene na n70 me i strava starva starva bolji zvuk nego na bilo kojim nokija sluskama i konfornije su za koriscenje

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Sto bismo te lincovali, kad je poznato da je Sony izmislio samu ideju muzike u pokretu? :)

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Danas sam testirao nekoliko slusalica na telefonu Nokia N/72.Preko adaptera AD-49 sam povezao slusalice:Alec Lansing,Aiwa,Nokia HS-31 i SE hpm64.Izgleda da tajna dobrog zvuka kod SE lezi samo u dobrim slusalicama.Naime,slusalice hpm64 imaju daleko najbolji bas,Aiwa me nije nimalo odusevila a Altek ima lep zvuk ali sa slabijim basom,dok je slusalica HS 31 sasvim solidna ali takodje nije preporucljiva za ljubitelje dobrog basa.Zakljucak je da bi trebalo kupiti slusalice od SE w200i i povezati na adapter AD-49 (za N-70,N-72) da bi uzivali u zvuku.
LG G2 Black,16GB

vlaves2000
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 17. Maj 2007. 14:41
Kontakt:

Post od vlaves2000 »

danas treba da kupium telefon n70 u telekomu dali neko zna sta daju u paketu i koja je verzija programa u njemu :roll:

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Daju sve:kartica od 1 giga,punjac + punjac za kola,sluske,uputstvo,usb kabl,cd sa Nokia PC Suite-om.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

pas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Jan 2007. 18:25

Post od pas »

pitanje: Na telefonu nema vise missed calls. wtf... posle cimanja nepise missed calls ... kao da me niko nije zvao ... help

ah da. kako da skinem onaj mrtvi TIM-ov screen saver. ??? bio sam ga skinuo jednom pa se sad vratio i sad n'umem ... tnx in advance

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

E ljudi nasao sam na netu ove zvucnike,pise da mogu i na n70,dali neko zna nesto vise o njima?
Slika
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

ThePrphecy
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 17. Apr 2007. 12:12

Post od ThePrphecy »

Ja u Beogradu nigde ne mogu da nadjem da kupim adapter ad-41,a kamoli to.Dobro izgleda,ali tesko da ce moci negde kod nas da se kupi.
Poslednja izmena od ThePrphecy u Sub, 26. Maj 2007. 09:18, izmenjeno 1 put ukupno.

jejen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Mar 2006. 21:10
Kontakt:

Post od jejen »

Narode da li mozda moze neko da mi pomogne. Problem je sledeći. Kupio sam Logitech Handfree, i da se ne žalim, radi super. Međutim kad sam hteo da koristim funkciju Voice dial shvatio sam da nema šanse da dodelim kontaktu svoj glas, nego da moram da izgovorim onako kako ga telefon izgovara, sto je sa našim imenima, morate priznati jako glupo. Provodim dosta vremena u kolima i ako telefon nema tu mogucnost, onda mi postaje beskoristan, jel da vozim i trazim po telefonu ime koje cu da pozovem je krajnje glupo. Moja "Ajkula" (Erricson R310) je imao voice dial koji mogu sam da snimim. Ako vec ne postoji ta opcija (koju ja ako postoji očigledno ne mogu da nađem) da li možda postoji neka aplikacija koja bi mi bila korisna za voice dial. Hvala unapred :|

Ivan N70
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 02. Jun 2007. 11:32

Post od Ivan N70 »

Imam problem, ne mogu da instaliram ni jednu program.Probao sam preko USB-a i bluetooth-a i uvek pise installation security error, unable to insall.Svi programi su u .sis formatu.Probao sam i teme i igrice i uvek pise isto. Imam Vodafone-ov softver v 5.0638.3.0.1

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Menu-tools-manager-options-settings.Tu treba da stavis software installation - on,a online certif. check - off.To je to. :)

Odgovori