Imam Nokiu 3660 i pre nekoliko dana sve poruke iz message direktorijuma su nestale. Medjutim, posto poruke cuvam na memorijskoj kartici, ja ih mogu videti (ali samo kao fajlove) u FileManageru. Te poruke sam prebacio na PC. Da li postoji neki program za PC koji mi moze prepoznati i sortirati sve te poruke? Ja ih mogu videti u bilo kom tekst editoru (na PC-u), ali pored teksta postoji jos gomila glupavih znakova. Bilo kakva pomoc je dobrodosla!!!!!!!!
Unapred hvala
Problem oko sms-a, molim vas pomagajte
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
A šta bi ti sa njima da uradiš? Koliko si ih imao do momenta pucanja? Ako se dobro sećam podatka, na 6600 na nešto preko hiljaduikusur komada je pucao telefon (da li beše čak i fatalno?). Ovo će ti Dexter bolje reći, ali ako poruke više nemaš tamo gde bi trebale da budu, teško ćeš ih vratiti, a i čemu? Zar nije važnije to što sa text editorom možeš da ih vidiš, ako su već važne? Možeš i da ih držiš u nekoliko manjih .txt fajlova na kartici, da bi se manje mučio pri otvaranju fajla. Teoretski bi preko PC-Suitea trebalo da mogu da se vrate, ali ako telefon već puca, ne vidim čemu to. Ili ako i može, eventualno to uraditi kad se prvo formatira.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Imao sam oko 1800. Problem je u tome sto su nazivi fajlova(poruka) brojevi koji nemaju nikakvu vezu sa sadrzajem poruka. Kako moze da se izvede sa PC-Suiteom? Ja imam neku verziju PC-Suitea za 3660 ali ne mogu da vidim direktorijum system (koji mogu da vidim sa FileManagerom). I nemoj da me pitas cemu tolike poruke, molim te...
- Dexter
- Expert
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
- :: Samsung S21+
Pa probaj da prekopirash folder "Mail" na komp, formatiraj telefon i MMC i taj folder vratio ponovo na fon,mozda ce ih prochitati mada trebalo bi da obrishesh neke da ti se ne bi ponovila ista situacija...
Instaliraj FExplorer, mozesh da gledash te fajlove u Mail folderu preko Hex/Text Viewer-a, ali bice ti par znakova vishka, shta da radish bitno je valjda shta pishe a snacicesh se valjda nekako da prochitash...
U vezi prebacivanja Mail foldera, citiracu Miškoni-ja :

Instaliraj FExplorer, mozesh da gledash te fajlove u Mail folderu preko Hex/Text Viewer-a, ali bice ti par znakova vishka, shta da radish bitno je valjda shta pishe a snacicesh se valjda nekako da prochitash...

U vezi prebacivanja Mail foldera, citiracu Miškoni-ja :
Imash par programa za prebacivanje poruka sa telefona na komp pa mozesh da probash i sa njima...A to su npr. SMS.Diary v1.21, SmartphoneWare.Best.Message.Storer.v1.02, SteelSoft SMS Suite v2.0, Symbianware.MessageStorer...Poruke prebaciti na MMC karticu (ako poruke već idu na memorijsku karticu preskočiti ovaj deo).
Messaging>Options>Settings>Other>Memory in use>MMC
Na pitanje Copy all messages to the new message memory? odgovoriti sa YES. Sledeće pitanje je Save original messages? i ako je odgovor YES - poruke će biti sačuvane u internoj memoriji (disk C) i iskopirane na memorijsku karticu (disk E). Ako je odgovor NO, poruke NEĆE biti sačuvane u internoj memoriji već će samo biti prekopirane na memorijsku karticu. Bitna stvar je da će vas telefon pitati ova pitanja samo ako se na memorijskoj kartici već ne nalaze neke prethodne poruke, u suprotnom će se samo prebaciti na memorijsku karticu i to je to.
Dakle, ako vam poruke idu na C, pomoću FExplorer-a (ili nekog drugog explorer-a, nebitno) proveriti da li na E:\System\ postoji Mail folder, ako postoji - treba ga izbrisati.
Prilikom vraćanja poruka u memoriju telefona, potrebno je prebaciti se na MMC, pomoću FExplorer-a izbrisati C:\System\Mail i zatim promeniti da poruke idu na Phone memory. Još nešto, kopiranje poruka sa C na E može potrajati nekoliko minuta, u zavisnosti od toga koliko poruka imate. Nemojte nipošto prekidati taj proces jer možete ostati bez svih poruka.

OK, neću te pitati šta će ti to, ali definitvno je poprilično teško pretraživati toliki broj poruka.
Iako to Dexter sada nije pomenuo mislim da je nekom njegovom umro telefon zbog previše poruka i to neki od tih starijih modela (što definitivno nije nešto što hoćeš, jer čak i da ti telefon ništa ne znači poruke ti znače).
Ako imaš nameru da nastaviš da se dopisuješ tim tempom imaj u vidu još jednu sitnicu: memorijske kartice imaju oko 10ak hiljada upisa fore (kako koja, ali.......) a 1800 poruka bi već bilo 1/5 toga, a kad rikne - ćao.
Pa sad ti kako hoćeš
Iako to Dexter sada nije pomenuo mislim da je nekom njegovom umro telefon zbog previše poruka i to neki od tih starijih modela (što definitivno nije nešto što hoćeš, jer čak i da ti telefon ništa ne znači poruke ti znače).
Ako imaš nameru da nastaviš da se dopisuješ tim tempom imaj u vidu još jednu sitnicu: memorijske kartice imaju oko 10ak hiljada upisa fore (kako koja, ali.......) a 1800 poruka bi već bilo 1/5 toga, a kad rikne - ćao.
Pa sad ti kako hoćeš

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
da se i ja ukljucim u ovaj razgovor.
Imao sam 6600 i negde oko 2000 poruka.Jednog dana krenem ja sve normalno sa pisanjem nove poruke i tap,telefon zakuca,ne moze nista da se radi.Ostavim ga ja malo tako zakocenog u nadi da ce se oporaviti,al nema vajde.Pokusam da ga ugasim na dugme,ne moze i onda stara dobra metoda,izvadis bateriju i vratis i on se ugasi.Upalim ja tel,udjem u poruke,a ono nema ni jedne,ni jedne....
pretrazim ja karticu,a tamo nikakvog poznatog fajla sa porukama...
tako da ti preporucujem,sto se tice tog telefona,da cuvas sms na racunaru...

Imao sam 6600 i negde oko 2000 poruka.Jednog dana krenem ja sve normalno sa pisanjem nove poruke i tap,telefon zakuca,ne moze nista da se radi.Ostavim ga ja malo tako zakocenog u nadi da ce se oporaviti,al nema vajde.Pokusam da ga ugasim na dugme,ne moze i onda stara dobra metoda,izvadis bateriju i vratis i on se ugasi.Upalim ja tel,udjem u poruke,a ono nema ni jedne,ni jedne....

tako da ti preporucujem,sto se tice tog telefona,da cuvas sms na racunaru...
@Gargamel4
Ako je tacno to da memorijske kartice imaju upis do oko 10.000 puta da li je iz tog razloga bolje poruke, kontakte iz imenika i kalendara bolje cuvati u memoriji telefona. Kolika je normalna cifra poruka , kontakata koju moze telefon(n70), odnosno memorija telefona bez problema da savlada i da ne usporava?
Jos nesto kad prebacujem poruke i kontakte sa memorije telefona na mmc karticu da li se tu u tih 10.000 upisa racuna pojedinacno svaki upis poruke i konstakta ili ovako djuture kao jedan upis?
Ako je tacno to da memorijske kartice imaju upis do oko 10.000 puta da li je iz tog razloga bolje poruke, kontakte iz imenika i kalendara bolje cuvati u memoriji telefona. Kolika je normalna cifra poruka , kontakata koju moze telefon(n70), odnosno memorija telefona bez problema da savlada i da ne usporava?
Jos nesto kad prebacujem poruke i kontakte sa memorije telefona na mmc karticu da li se tu u tih 10.000 upisa racuna pojedinacno svaki upis poruke i konstakta ili ovako djuture kao jedan upis?
Born to be wild!!!