Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Evo testa Nokije E72 i testa video kamere.
http://www.telefonino.net/Nokia/Video/n ... a-E72.html
Hmm,E72 ili E71 pitanje je sad? :roll:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Wicker Man, sto se mene tice oba si odlican izbor.Meni je e71 bila jedna od opcija da zameni n82 a kako sada stvari stoje sledeci moj telefon je upravo e72. :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Wicker Man, interesantno pitanje,cak je ovaj lik koji je "testirao" tel. na ovom snimku u jednom trenutku rekao "kakve slike pravi E71 mozete pogledati u foto galeriji na nasem site-u"... :D
Ne znam,da se ja pitam isao bih pre na E72,imao sam i imam cesto prilike da se druzim sa E71 i da li je u pitanju navika ili nesto drugo,ali tastatura koju poseduje E71 me nikada nije fascinirala...Koliko vidim a to je potvrdjeno i u ovom testu,tastatura odnosno odziv iste je poboljsan na E72,sto pored brzeg procesora,novijeg Symbijana,3.5 mm prikjucka i nekih sitnijih stvari ipak daje prednost novijem modelu... 8)

P.S. Ta "prednost" je jedino realna i prihvatliva ukoliko prodajna cena ovog modela bude visa za maximum 100 evra u odnosu na trenutnu cenu E71-ice...Sve preko toga je :dry: ...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Pa nisam bas siguran kako je odradjen ovaj kursor glavni kod e72,mene to moze opasno do smori,ako nije bas ono vrhunski odradjen! :)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Meni je E72 mnogo interesantan model,ali prvenstveno zbog izgleda i obrade,a sve ovo ostalo u njemu i ne spada u neku top ponudu.Tako da sto se same Nokie tice, E72 mi je bez konkurencije najzanimljiviji model za kupovinu,ali opet... gledajuci druge proizvodjace,mislim da se moze pazariti i bolji telefon od tog i to me malo sad dovodi u dilemu.A iskreno se nadam,da se taj centralni taster tj. senzor na njemu moze iskljuciti,jer verujem da bi posle nekih 15 dana koriscenja vec postao dosadan.Dakle,do sada sam kupovao jedino Nokiu i ako ostanem pri tom trendu,E72 mi je sledeci,bez razmisljanja,ali iskreno sve vise me privlace razni HTC-i i Samsunzi...

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

Stigla maca na vratanca i kod nas.Kao sto je red kod nas domacinski cena na nivoJu samo 525 evrica.... :dry: :chytry: Naravno pasce brzo sigurno,ali ovo je stvarno preterano.Da li neko mozda ima informaciju da li ce telenor mozda da uvrsti ovaj telefon u svoju ponudu sad kad pocnu ove zimske calorije ili cemo morati da se smrzavamo sa preprodajnim cenama....(mada i telenor ako ga uzme ima da odvali cenu pristojnu..... :dry: )....
Telenor Nokia E72

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Banehallow
vec je pale na 477 evra 8)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Uhh,brate mnogo je to.Verujem da ce mu cena padati,ali ne tako brzo i da ce se zakucati negde na 350 evra.Ne znam koliko je sad nov E71,ali dobro ocuvani modeli se mogu naci za 200 evra,sto opet stvara neku razliku u ceni od preko 150 novcanih jedinica,koja nije bas opravdana.Svakao E72 je bolji izbor od E71 iako nije tako nista mnogo naprednije ali cena obara ta neka unapredjenja i stvara od njih zanemarljive stavke bez kojih se moze.
Koliko li ce sad pasti cena E71? :roll:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sssikisss »

Wicker Man nov E71 je oko 250e na crno i tesko da ce u skorije vreme ici nize od toga bez obzra na izlazak E72 jer ce razlika u ceni (sa padom cene E72) opet biti velika pa ko voli nek izvoli...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Malo listam i citam utiske o ovom telefonu i misljenja su podeljena; neki su puni reci hvale, a neki onako ne definisani ali ne razocarani u potpunosti. Neki govore da izrada nije onako "jaka" kao sto se stice utisak gledajuci slike. Donekle se i to moze preziveti (naravno ako nije nesto dramaticno), ne verujem da je bas labav i klimav kao neki modeli iz N serije. Najvise sto smeta korisnicima je to sto "propusta" svetlosti izmedju displeja i tastature (to se moze videti na slikama i na MS i u testu na MR):

Slika
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mobl ... /146/1.jpg
Po meni ovo je nesto sto je iritantno i sto zna dobor iznervirati coveka. ;)

Najveca zamerka ide na zvucnik/mikrofon kada se razgovara jer sagovornik ne cuje dobro sta govori korisnik E72.

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

A sta mu to znaci propusta svetlost izmedju displeja i tastature?Jel moze to da primeti neko ko ne zna o cemu je rec? :)
Telenor Nokia E72

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Banehallow, evo na sta sam mislio:
Slika

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Auuuuu al sam bot.Pa jel toliko losa izrada ili ce mozda popraviti te nedostatke u sledecim modelima,mislim bas bi bilo bzvz to,jer kroz ono moze da prolazi prasina kao luda. :ohmy:
Telenor Nokia E72

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Moguce je da ce nesto doradjivati ali to nece biti uskoro jer su sada izbacili telefone u prodaju. Dok prodje ova tura robe pa tek onda mogu nesto doradjivati.
Ako ne bude promene onda ce se morati traziti ovako nesto: Rastavljanje E71

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Uhhhh ne bih ja ovo sam radio. :)
Pih bas sam se zagrejao za E72,sad ne znam da li da kombinujem nesto.Ne znam dal ce da ga telenor uzme u ponudu......mozda je ipak bolje sacekati nego uzimati sad. :?
Telenor Nokia E72

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

I meni se svidja E72 i razmisljam da ga kupim ali ja cu jos cekati zato sto mu je visoka cena, tek je izasao pa cekam da procitam sto vise utisaka o njemu i na kraju da prelezi te pocetne "decije bolesti". Posle zimskih praznika ce sve biti jasnije.

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sssikisss »

Banehallow , IDzO sto se tice curenja svetlosti ista svar je i sa E71 (na mojoj curi vise nego na ovim slikama) pa niko to nije uzimao za ozbiljan nedostatak a sto se tice zvucnika na E72 isti slucaj je i sa E52 i E55 i to ce verovatno resiti u skorijoj buducnosti.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo ga review sa GSMArene -> KLIK :wink:

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Jel kupio neko ovaj telefon?Ako jeste nek napise pa reci o njemu da li ima nekih vecih bagova.treba da ga kupim sledece nedelje ali se plasim da li ima nekih vecih decijih bolesti..... :unsure:
Telenor Nokia E72

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Taj problem sa svetlom izmedju tastature i ekrana postoji i na E71... Ne na svim, ja ga na primer nemam, al ima ih dosta gde je razmak drastican... Mene ovaj mali space bar nervira... :/ Al ako se pokaze kako treba, vrlo brzo ce biti moje sledece cedo :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori