Да ли се Nokia диже из мртвих?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?
Ama mozda su im obecavali da ce novi ljudi da preporode kompaniju, ovi povjerovalu, medjutim:)
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Kao sto su nama obecali da ce privatizacija cele zemlje da preporodi privredu, a mi poverovali, i evo gde smo posle 15 godina.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Hteli su oni privatizaciju mnogo pre, još za vreme Slobe. Samo ih je on izvozao, dao im je samo Galeniku, služba pobunila ljude da štrajkuju i rekao im da ljudi neće privatizaciju.
Nesto mi nije jasno, upravo sam procitao da je Nokija kupila konkurentni Alkatel za nekih 15,6 milijardi evra. Ako imaju para za Alkatel, zasto su se onda oni prodali Majkrosoftu?
Zato što kao prvo nisu sebe prodali, već samo odeljenje za mobilne uređaje. Ostatak Nokie, od kojeg se najveći i najprofitabilniji deo bavi mrežnom opremom i svime što ide uz to, i dalje posluje kao Nokia. Taj deo se i spaja sa jednim od konkurenata, a u pitanju je Alcatel Lucent. Opet je reč o mrežnim sistemima, jer Alcatel takođe već neko vreme nema veze sa proizvodnjom mobilnih uređaja. Taj deo posla je napustio, a pravo na ime prodao kineskoj TCT grupi. Spajanje sa AL za Nokiu donosi veću šansu da se izbori sa konkurentima kao što su Ericsson i Huawei.
Ahaaa, hvala. Nesto novo se nauci svakog dana 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
http://mondo.rs/a788219/Mob-IT/Vesti/No ... -2016.html
Evo jedne vesti za ljubitelje Nokije, a ja imam jedno pitanje. Cinjenica je da Nokija ne sme do 2016. da proizvodi telefone jer se tako obavezala ugovorom kada ih je Microsoft kupio. Kada istekle ta klauzula da li to onda znaci da cemo imati dva zasebna proizvodjaca, Microsoft i Nokija ili...? Malo sam zbunjen oko sve ove price oko Nokije pa eto ako bi me neko uputio...
Evo jedne vesti za ljubitelje Nokije, a ja imam jedno pitanje. Cinjenica je da Nokija ne sme do 2016. da proizvodi telefone jer se tako obavezala ugovorom kada ih je Microsoft kupio. Kada istekle ta klauzula da li to onda znaci da cemo imati dva zasebna proizvodjaca, Microsoft i Nokija ili...? Malo sam zbunjen oko sve ove price oko Nokije pa eto ako bi me neko uputio...
Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Apolo, fin clanak, i objasnjava lapo bas sve ono o cemu smo na prethodnim stranama ove teme komentarisali.
Dakle, najverovatnije ce se obistiniti pretpostavka pojedinih nasih kolega sa foruma da ce Nokija u buducnosti nastaviti da proizvodi telefone koje ce "praviti, sklapati i disitribuirati 'treća strana', kao što je to sad slučaj sa N1 tabletom", kako se navodi u ovom clanku - dakle, najverovatnije neka kineska firma. Bude li tako, nisam siguran da li ce nova Nokija biti pravi, ili samo "duhovni" naslednik stare, tako da te telefone verovatno u pocetku necu uzimati u obzir za kupovinu.
Ali, videcemo, do jeseni 2016. ima jos dosta vremena..
Dakle, najverovatnije ce se obistiniti pretpostavka pojedinih nasih kolega sa foruma da ce Nokija u buducnosti nastaviti da proizvodi telefone koje ce "praviti, sklapati i disitribuirati 'treća strana', kao što je to sad slučaj sa N1 tabletom", kako se navodi u ovom clanku - dakle, najverovatnije neka kineska firma. Bude li tako, nisam siguran da li ce nova Nokija biti pravi, ili samo "duhovni" naslednik stare, tako da te telefone verovatno u pocetku necu uzimati u obzir za kupovinu.
Ali, videcemo, do jeseni 2016. ima jos dosta vremena..
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
Nokia to make Android phones in 2016, R&D moves to China
http://www.gsmarena.com/its_official_no ... -12034.php
http://www.gsmarena.com/its_official_no ... -12034.php
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Eto odgovora. Proizvodiće se "kinezi" sa logom Nokije. 

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Zadesila ih sudbina Alcatela...
Razlika je samo u tome što, koliko ja shvatam iz različitih izvora, Nokia planira da zadrži dizajn i razvoj pod svojom kontrolom. Alcatel je bukvalno prodao samo ime i nema ama baš nikakve veze sa time šta TCT grupa izbacuje pod tim imenom. Ako nokia nađe nekog da proizvodi i distribuira uređaje koje su oni dizajnirali, to je daleko sličnije onome što Apple radi.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ko zna sta ce biti na kraju... Nadam se da si u pravu.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Isto to sam ja bio iskomentarisao pre 10-tak dana.psyhound napisao:Zadesila ih sudbina Alcatela...
Medjutim, ako je tacno ono sto pise u clanku, bice da je pribliznije istini ovo sto kaze araphel.
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Alcatel i nije toliko los aparat. Imao sam idol 2 mini, stvarno je radio kao sat. Problem kod Nokije je bio sto su se zatucali za jedan os, a mogli su da pojedu malu decu.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
vojkan85, mogli su, da nije bilo Elopa. Ali, da se ne vracamo na ono sto je vec komentarisano.
A Alkateli uopste nisu losi, dosta mojih kolega s posla ih ima i prijatno sam iznenadjen njihovim telefonima.
PS: Evo potvrde za Nokiju i na mom omiljenom kanalu (1:24 - 2:00):
http://pocketnow.com/2015/04/24/google- ... tnow-daily
A Alkateli uopste nisu losi, dosta mojih kolega s posla ih ima i prijatno sam iznenadjen njihovim telefonima.
PS: Evo potvrde za Nokiju i na mom omiljenom kanalu (1:24 - 2:00):
http://pocketnow.com/2015/04/24/google- ... tnow-daily
Poslednja izmena od Evindzer u Sub, 25. Apr 2015. 17:49, izmenjeno 1 put ukupno.
- vojkan85
- Mobil manijak
Ja sam se iskreno jako prijatno iznenadio Alkatelom. Kada bi se Nokija podigla na njihov nivo, bili bi jako konkurentni na trzistu.
^ Zasto mislis da je Nokia na nivou ispod Alcatela? Nokia je konkurentna, samo sto pravi aparate sa drugacijim operativnim sistemom. Sve i jedan Nokijin flagship je daleko iznad sve i jednog Alcatelovog. A u principu Alcatel ga cak i nema.
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
Mislim da će se makar na staru slavu u početku prodati solidna količina primeraka, a dalje će ipak zavistiti od kvaliteta novih uređaja u odnosu na konkurenciju.
Nego, jeste li pronašli neku informaciju o tome kakve će kamere biti na novim modelima sledeće godine? Da li mogu da koriste PureView tehnologiju i dalje, ili su sada svi ti patenti u rukama Microsofta?
Očekujete li da i novi uređaji budu lideri po pitanju kamere?
Nego, jeste li pronašli neku informaciju o tome kakve će kamere biti na novim modelima sledeće godine? Da li mogu da koriste PureView tehnologiju i dalje, ili su sada svi ti patenti u rukama Microsofta?
Očekujete li da i novi uređaji budu lideri po pitanju kamere?
- vojkan85
- Mobil manijak
Ako si mislio na mene, mislim da Alcatel ima flagship, mislim da je Hero2. Sasvim dobar aparat. Ne mislim da je ispod, samo im malo treba da naprave veliki boom.Green napisao:^ Zasto mislis da je Nokia na nivou ispod Alcatela? Nokia je konkurentna, samo sto pravi aparate sa drugacijim operativnim sistemom. Sve i jedan Nokijin flagship je daleko iznad sve i jednog Alcatelovog. A u principu Alcatel ga cak i nema.