Pre svega ja se izvinjavam moderatorima,ovo sam postavio ranije u jednoj temi,pa resih da prebacim ovde,ko zna mozda nekom i zatreba
E ovako,pronasao sam na jednom forumu da je moguce kreirati folder u okviru foldera (tacnije prebaciti kreirani folder u drugi) i pomocu istog trika promeniti ime bilo kojoj default aplikaciji na telefonu (mislim na precicu,tipa: Memory,notes,calendar itd..)
Sve sto vam je potrebno je FExplorer.
Folder u folderu:
1.Folder koji zelite da prebacite u neki drugi (ili mozete da kreirate novi,pa njega prebacite) postavite kao prvu ikonicu u meniju
2.Udjete u FExplorer e/system/apps (ili c,zavisi od toga gde instalirate programe) i promenite ime foldera BILO KOJOJ aplikaciji (npr. appman promenite u appmanX) i zatim kliknete na ok.
NAPOMENA: za s60 3rd telefone (n73,n80,e60 itd) instalirati ili izbrisati bilo koju aplikaciju,kako bi postigli isti efekat (zato sto fexplorer na novijoj verziji symbiana,ne moze da pristupi system folderu)
3.Nakon toga brzo pritisnete dugme za meni i pritisnete na OPTIONS iznad neke ikonice koja NIJE FOLDER (npr messaging ili galery ili bilo sta) znaci ne ulazite u aplikaciju vec dok je selektovana kliknuti na options (bitno je ovo uraditi brzo)
4.Kada se otvori options meni,tu se naravno nalazi opcija "move to folder"
5.Pricekate par sekundi (sa otvorenim Options menijem)
6.Posle nekoliko trenutaka ce se resetovati meni (zbog menjanja imena
aplikacije,cime ste je prakticno "izbrisali sa telefona") i highlight ili selekcija ili kako vec da nazovem onu kockicu oko ikonice ce se prebaciti na pocetak menija,na folder!!!
7.I sad lepo kliknete na "move to folder" i kraj.....
8.Onda se vratite u FExplorer i vratite ime aplikaciji (npr.appmanX u appman) i to je to
Na isti nacim mozete promeniti ime aplikacijama,samo sto na pocetak menija umesto foldera postavite bilo koju aplikaciju,a u koraku 3 otvorite OPTIONS iznad nekog foldera (zbog opcije rename)
Samo da napomenem da ovo
ne utice na stabilnost,brzinu telefona,niti je na bilo koji nacim stetno po telefon.Isprobano na 6600,6630,n70 i trebalo bi da radi na bilo kojoj verziji symbiana (ovako mi radi telefon zadnjih 6 meseci).Bilo bi pametno napraviti backup fajla c/system/data/applications.dat koji pamti prvobitni raspored ikonica u slucaju da vam se ne svidi rezultat.Javite rezultate!!! Pozz
Sve zasluge pripadaju 'marty3' sa SF foruma
2.Udjite u recimo my computer,my documents,nebitno i zatim kliknite ne tools/folder options/view i deselektujte hide extensions for known file types
3.sada ce se ukazati ekstenzije sa sve moguce fajlove,pa i za 'problematicni' mp3,jednostavno ekstenziju napisite malim slovima i trebalo bi da radi!
primer: Madonna - Frozen.MP3 = Madonna - Frozen.mp3
Nadam se da je nekom ovo bilo od pomoci