Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od гари »

Generalno, mislim da ovaj noviji Viber radi bolje nego stari, ali zavisi to od verzije do verzije. Nešto vidim na Windows Novosti u komentarima da ljudi pišu da im ova poslednja verzija bezveze radi. Ja još nisam primetio neke probleme koje bih pripisao Viberu. Nedavno sam i ja instalirao desetku na ovaj moj noviji telefon, pa i što sam imao neki problemčić, nisam siguran da li je to zbog verzije, ili što Windowsu 10 treba neko kraće vreme da mu legne sve na svoje mesto.

Abioye
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2016. 16:06

Post od Abioye »

I meni Viber sasvim dobro radi osim te sitnice sa brojem na pločici, možda ponekad malo zastane kada otvaram onaj deo sa emotikonima ali poruke i pozivi redovno stižu što mi je najbitnije. WhatsApp takođe radi sasvim dobro kao i Skype.
Na drugom forumu sam ranije čitao o mnogo većim problemima. Probao sam i alarm pošto su se mnogi žalili da je tih i da se ne uključuje uvek, međutim meni je do sada sve radilo dobro. Nije tih i uključuje se na vreme

Sent from mTalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Gari - a i ostali ako su poredili - kakav je ekran po pitanju izoštrenosti sitnijih detalja u odnosu na 650?

Kad sam davno malo propustio kroz šake jednu 735, bio sam zadovoljan oštrinom ekrana, dok ekranom na 650 nisam zadovoljan po tom pitanju.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Vi pišete da na WP sve radi. Pogledajte samo ove komentare ovde, šta ovde radi? Mora ovo, mora ono, vrati na ovo, neće, pa ajde za PC pa vrati na 8.1... joj, Android i iOS si daleko jednostavniji, daleko! Klikneš na update i uradi update. Ovde čitava nauka, i opet ne radi ovo ili ono. Strašno.

@Evi, ekran je odličan, amoled baš dobro čuči na WP. Nisam pobedio sa 650.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Kada se apdejtuje telefon kako treba onda nemaš problema sa njim jedino ukoliko ih sam ne napraviš ulazeći u insajder program gde dobijaš apdejte koji nisu testirani jer ih ti sam testiraš na svom telefonu. Na stabilnoj verziji wp radi OK ako misliš na pojedine aplikacije koje rade traljavo to je neka druga priča to nisu nativne aplikacije koje je razvio Microsoft, ali bez obzira trebalo bi da rade kako treba ali iz nekog razloga brljaju.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Kakav insajder, to je za napredne.
Podigao na 10. Ne radi tastatura! Ok, pročitao sam sa uradim update svih app. Hajde, došao na posao, da povežeš na WiFi, ne može lebe mekani, ne radi tastatura, kako ukucati pass?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Baraba napisao:@Evi, ekran je odličan, amoled baš dobro čuči na WP. Nisam pobedio sa 650.
Znam da je AMOLED bolja opcija za WP, zato sam i uzeo 930, a ne 1520. Jedino što imam utisak da je kod 650 slika manje oštra nego kod mnogo starijeg 735, iako imaju istu rezoluciju i približne dimenzije - ali to će nam Gari potvrditi iz prve ruke, samo da se dočepa telefona svoje gospođice. ;)

Ovo za pobedu sa 650 ne razumem.
Baraba napisao:Podigao na 10. Ne radi tastatura!
Kad sam proletos nabacio W10M, ni meni odmah nije bilo tastature. Nakon HR, koji je, kao što znamo, pri prelazu neophodan, pojavila se. Sa šifrom nisam imao problema, jer je nikad ne stavljam na telefone. ;)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evindzer napisao:Gari - a i ostali ako su poredili - kakav je ekran po pitanju izoštrenosti sitnijih detalja u odnosu na 650?

Kad sam davno malo propustio kroz šake jednu 735, bio sam zadovoljan oštrinom ekrana, dok ekranom na 650 nisam zadovoljan po tom pitanju.
Pogledaću i to kasnije. :)
Baraba napisao:Vi pišete da na WP sve radi. Pogledajte samo ove komentare ovde, šta ovde radi? Mora ovo, mora ono, vrati na ovo, neće, pa ajde za PC pa vrati na 8.1... joj, Android i iOS si daleko jednostavniji, daleko! Klikneš na update i uradi update. Ovde čitava nauka, i opet ne radi ovo ili ono. Strašno.

@Evi, ekran je odličan, amoled baš dobro čuči na WP. Nisam pobedio sa 650.
Jeste, uđeš, rutuješ, izađeš, i gotovo. :lol:
TosaNS napisao:Kada se apdejtuje telefon kako treba onda nemaš problema sa njim jedino ukoliko ih sam ne napraviš ulazeći u insajder program gde dobijaš apdejte koji nisu testirani jer ih ti sam testiraš na svom telefonu. Na stabilnoj verziji wp radi OK ako misliš na pojedine aplikacije koje rade traljavo to je neka druga priča to nisu nativne aplikacije koje je razvio Microsoft, ali bez obzira trebalo bi da rade kako treba ali iz nekog razloga brljaju.
Baš ovako.

Baraba, obrati pažnju šta pišemo. Kad se prebaciš na w10m, odmah hard reset.
DODATAK. Izvini, nisam video deo sa šifrom u tvojoj poruci. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone
Poslednja izmena od гари u Sre, 28. Dec 2016. 09:47, izmenjeno 1 put ukupno.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Zna on to, ali nije pre toga uklonio šifru sa telefona, pa je tu nastao problem.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Onda hard reset da radi sa kombinacijom tastera. Ne znam napamet kako.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Baraba napisao:Kakav insajder, to je za napredne.
Podigao na 10. Ne radi tastatura! Ok, pročitao sam sa uradim update svih app. Hajde, došao na posao, da povežeš na WiFi, ne može lebe mekani, ne radi tastatura, kako ukucati pass?
Nakon što si podigao na 10 da li si uradio HR ako nisi trebalo bi to prvo da uradiš pa da onda dalje da se apdejtuje telefon na zadnju verziju ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Naručio i zadnji poklopac za Lumiju 730, treba da je preuzmem ovih dana, možda i sutra-prekosutra. :)

Abioye
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Abioye »

Uzeo sam i ja poklopac preko oglasa pošto sam dobio telefon sa odvaljenom ivicom u gornjem delu.
Originalni poklopac je bio beli a kupio sam crni zamenski, kažu crni a ustvari je sive boje i pravi je magnet za otiske. Original je urađen od kvalitetnije plastike i to se primeti odmah na dodir, ovaj kineski deluje mnogo jeftinije i primitivnije međutim sve pasuje i izgleda da je savitljiviji, nije krt kao original.
Imao sam problem sa dugmićima koji jednostavno nisu radili pa sam skinuo one sa originalnog poklopca i stavio na novi. Dugmići su povezani nekom providnom plastikom koja na sebi ima rupice kojima se povezuje sa poklopcem. Srećom sve pasuje i radi, jedino što sada imam sivi telefon sa belim dugmićima

Sent from mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja sam naručio u ProMobiju, 1.300 dinara je. Treba da je ta original. I provalio za skidanje maske, prvo ga malko gore odvojim ravnomerno, pa kad malko izađe, onda više savijam levu stranu. Tako je manji pritisak na taj desni deo gde je maska tanja zbog tastera. Nadam se da tako neću imati problema sa maskom. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Evindzer napisao:

Ovo za pobedu sa 650 ne razumem
Mislio sam na poređenje, rečnik ispravio.

Edit:
гари napisao: Jeste, uđeš, rutuješ, izađeš, i gotovo. [emoji38]
Na Win10 ne može ni da se uđe, ni rutuje (dobiješ admin prava nad svojim uređajem) , ni izađeš, ni blizu nije gotovo.

Za Windows treba imati debele živce, uzeti godišnji odmor i spremiti ispred sebe i bibliju i kuran. Jedan će valjda da pomogne. Ništa nije jednostavno ni lako kao što se predstavlja.
Poslednja izmena od Azimuth u Sre, 28. Dec 2016. 17:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom. Koristi opciju "izmeni".

Abioye
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Abioye »

Izgleda da možeš da dobiješ admin prava pomoću aplikacije interop tools koju je Gari pomenuo.
Što se ostalog tiče, zavisi šta očekuješ od uređaja. Meni ovo nije primarni telefon i baš me zanimaju ta podešavanja i ispravke pa čim nađem malo vremena počeću da se bavim tim.
Očekivao sam mnogo veće probleme kada sam dobio telefon sudeći po onome što sam čitao po forumima ali izgleda da je sistem sada sasvim upotrebljiv, ne znam kako je bilo ranije

Sent from mTalk

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Očekujem neke osnovne stvari, recimo nadogradnja sistema. Jedan ceo dan je trebalo da se nadogradnju na Win10. I sada ne prolaze sve zakrpe na 10. Nema šanse. Radio 2 puta vraćanje na fabrička podešavanja.
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016122 ... c39494.jpg[/img]

Ta zakrpa ili šta god bila, neće da prođe ceo dan.

Abioye
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Abioye »

Vidim da nisi stavio sim karticu u telefon, možda je u tome problem

Edit:
Primetio sam to i na kompjuteru, kada više puta povlačiš istu instalaciju, onda jednostavno preuzimanja blokiraju. To sam primetio kada sam istog dana apgrejdovao nekoliko računara sa sedmice na desetku. Probaj posle par dana

Sent from mTalk
Poslednja izmena od Azimuth u Sre, 28. Dec 2016. 17:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom. Koristi opciju "izmeni".

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Abioye napisao:Vidim da nisi stavio sim karticu u telefon, možda je u tome problem

Sent from mTalk
Ne bi smelo da bude problem, niti je to uslov za nadogradnju, telefon ima konekciju preko wifi.

Abioye
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Abioye »

Možda ipak vezuje tvoj nalog sa sim karticom, ipak je to Microsoft [emoji2]
Ne znam, ne košta ništa možeš da pokušaš

Sent from mTalk

Odgovori