Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Mogao si da probas da skines neki symbian program koji je signed i da pokusas da ga instaliras i ako se ne moze instalirati to znaci na nema symbian i da je kinez
Note IV N9100 dual

prodo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 03. Avg 2010. 22:30

Post od prodo »

Imam jodno pitanje za sve korisnike nokije n8.Treba da uszmem n8 sutra prekosutra pa mi treba neki vas savet.Da li uzeti iskljucivo da je iz finske i koja je pocetna verzija telefona.Hvala

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

prodo uzmi bilo koju zemmlju bitno je samo da je original i da nije duble triple qvatro 4x4 sim i tome slično.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

araphel napisao: ja se sećam perioda kad sam terao N78 i kad su mape Srbije bile iste, ako ne i bolje (na oko svakako lepše) nego na Garminu. Ponadao sam se da se taj kvalitet mapa za Srbiju možda vratio 8
Cekaj o kojim mapama pises Garminu ili Ovi mape. Ja koliko znam ovi ima mapu za Srbiju ali samo auto put a ja te razumeo da si nekad na n78 imao detaljne ovi mape

:| :|
Da ti i pozelim dobrodoslicu u symbian drustvo, pratio sam tvoju temu u podforumu poredjenje modela ali nisam se mesao jer cim se predlozi symbian odmah android momci :P drvlje i kamenje.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

prodo, Svejedno iz koje zemlje je telefon, pogledaj da li se poklapa IMEI broj u telefonu sa brojem na kutiji.Pritom kopija se i vizuelno razlikuje od orginala, tako da pogledaj malo testove na internetu i nema šanse da ti neko uvali kopiju.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel napisao:...kakva je situacija sa Ovi mapama?
Čestitke na novoj mašini, mislim da će sa zvaničnim dolaskom n9 biti i detaljne Ovi mape, da se citiram:
"Navteq detaljna mapa Srbije postoji, nije apdejtovana za OVI Maps 3.06 jer ih, valjda, zabole..."
Jel koristi neko ndrive na n8, trebalo bi da koristi manje RAM samim tim malo manje i bateriju a ok je, barem na androidu?
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Vlada Zem, koliko znam da je na Androidu i da 2% smanje trosenje baterije to je uspjeh jer ionako na vecini telefona ( nisam rekao na svim ) baterija kratko traje :( , ali mislim da s tim NOKIA nema problema, barem sto se tice N8 :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

zavodnick, koliko ja znam ndrive može i na n8, mape su ok, a pitanje se svodi da li je to funkcionalniji izbor za navigaciju od garmina na ovom telefonu.
pozz

prodo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 03. Avg 2010. 22:30

Post od prodo »

zavodnick,VeNoM hvala na pomoci.Zanima me jos da li da uzmem za balkansko ili evropsko trziste posto su mi rekli da mogu da biram.A kako se proverava na fonu IMEI broj jel preko *#0000#

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Vlada Zem, nemam N8 pa iz tog stava ne mogu da pricam, ali u svakom slucaju Garmin ce se koristiti jos neko vrijeme ( po mom misljenju ) sve dok ne stignu OVI Mape za Srbiju sto bi znacilo da je najfunkcionalniji izbor ( danas ) Garmin :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Vlada Zem, Ndrive sam probao na E72 svojevremeno, i radio je sasvim normalno. Predpostavljam da će isto tako raditi i na n8. Što se mene lično tiče, pošto koristim Ndrive na galaxy tabu, i zadovoljan sam, hteo sam u N8 namerno da stavim nešto drugačije. Mislim da su za Garmin malo detaljnije odrađene mape, u smislu da na Ndrive za manja mesta i manje i novije ulice u većim mestima nemaš brojeve ulica, već možeš da biraš da te vodi ili do početka željene ulice ili do raskrsnice sa nekom drugom ponuđenom. Garmin koliko se sećam nije imao tih problema.

deksicom, Dok su se Ovi mape još zvale Nokia maps, i aktuelna bila verzija 2 koma nešto, imali su mape za Srbiju i bile su odlične. Već u nekom sledećem apdejtu mapa, one su nestale. Taj N78 na kome sam to provalio, i dan danas koristi jedan bratov ortak, i još uvek ima instaliranu tu verziju, i lepo šljakaju mape.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

prodo imei ide preko *#06# ili već kako.uzmi balkanca ..ja ga imam 8)
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pitanjac: imam gomilu nekpg djubreta medju aplikacijama, uglavnom linkovi na neke lokalne blogove, mtv web page, i tako neke gluposti vezane za balkanski region. Kako to da poskidam i rasteretim applications folder, buduci da u app manageru ne mogu za njih da odradim deinstalaciju?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

araphel promena produkt koda je to rešila kod mene.imao sam neki nemačku šit sa svime i svaćim i što je najgore nisam mogao da uradim uninstall.ali kada sam uradio balkanca sve je to nestalo.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pa nista videcu da to odradim mada vec imam balkanca, samo eto imam i gomilu tog nekog promotivnog bullshita. Ili da strpljivo cekam Annu da dodje i pocisti malo :D

Nego, znam da mozda nije ovde mesto, ali zasto nema za S3 isto kao i za Android full verzija besnih ptica, samo sa reklamama? Nadjoh free varijantu na storu, ali ono je smesno. Ako neko ima putokaz, bicu zahbalan da me upuiti preko pp :wink:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

araphel ja imam onaj rio i obične ptice bez reklama i skinute su na ovi-JU.e sada možda je moj ovi gej pa daje dž ko bi ga znao...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

araphel, ok za navigaciju.
Poslaću ti link, mislim da imaju sve ful verzije ptičica, a možeš i anu da probaš da ubaciš.
Gde si uzeo mob i koliko ako nije tajna, jel si dobio sve kablove?
pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

U onoj Nokia radnjici na drugom spratu u Uscu. Dobio sve komplet kako bi i trebalo. Jeste da ima za dosta manke para da se nadje, ali ne kupujem po oglasima i po ovim radnjicama.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Kad vec pricate o pticicama da pitam i ja nesto,zna li neko koje sve verzije postoje za N8?Mislim na ono Rio,Seasons itd...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

RandjaPO, koliko toga uopšte ima, pravi odgovor će ti dati araphel možda, dosta toga je portovano za S^3 (te 2 što si pomenuo - ima).
araphel, baci neko mišljenje o audio, čitao sam blog jednog člana sa drugog foruma (ima čovek debeo kredibilitet) gde n8 poredi kao najbliži legendarnoj n91 po tom pitanju :)
Malo zabave, kreativnost nema granica - The world's largest stop motion animation set, shot on a Nokia N8 - youtube snimak
pozz

Odgovori