Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Ne bi trebalo da je problem u SIM-u, MS nalog se dodaje preko vaj-faja bez obzira na SIM. S druge strane, kad pročitam šta se sve ljudima dešava sa Lumijama, shvatim da sam imao mnogo sreće sa ovom svojom. Da kucnem u drvo ~glavudžu
~ takvih problema do sad nisam imao, a nadam se da i neću.

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Dok sam imao lumiu sećm se da bez sim kartice nije hteo da podesi sat, region i još ponešto. Probaj ipak sa karticom.
Huawei P8l.
Huawei P8l.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Nekako mi se čini da bi i na Windowsu moglo da se reši dosta toga što nije Microsoft sam omogućio samo da je zastupljeniji i da za to ima više potrebe. Slažem se da mogu biti brojni razlozi za rutovanje, ali glavni razlog zašto se to tako omasovilo su pokušaji da se telefoni oslobode kojekakvog smeća koje ga inače koči. Administratorska prava sama po sebi ljude i ne zanimaju koliko to da telefon radi.
No da se vratimo na temu. I meni je tako bilo, ažuriranja aplikacija su se vukla dok sam bio na poslu, i kad sam stigao kući, onda sam uspeo lakše sve da ih poskidam. Ne znam zašto. Probaj nekako da namestiš da ne izgleda kao da hoće da skida sve odjednom, nego dva po dva, a ostala da budu na pending. A možda je bilo malo i do WiFija, ko će ga znati. A karticu sam ubacio tek pred spavanje.

I da opet kažem, uspeo sam ja sve da namestim na telefonu vez kartice.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
No da se vratimo na temu. I meni je tako bilo, ažuriranja aplikacija su se vukla dok sam bio na poslu, i kad sam stigao kući, onda sam uspeo lakše sve da ih poskidam. Ne znam zašto. Probaj nekako da namestiš da ne izgleda kao da hoće da skida sve odjednom, nego dva po dva, a ostala da budu na pending. A možda je bilo malo i do WiFija, ko će ga znati. A karticu sam ubacio tek pred spavanje.
I ja sam ovo sa aplikacijama imao, samo treba strpljivo. Teško bi to polako na tenane kao i ja.Evindzer napisao:Ne bi trebalo da je problem u SIM-u, MS nalog se dodaje preko vaj-faja bez obzira na SIM. S druge strane, kad pročitam šta se sve ljudima dešava sa Lumijama, shvatim da sam imao mnogo sreće sa ovom svojom. Da kucnem u drvo ~glavudžu~ takvih problema do sad nisam imao, a nadam se da i neću.

I da opet kažem, uspeo sam ja sve da namestim na telefonu vez kartice.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
@gari, kad si već pomeno, nedostatak root na Win uređajima svakako smatram kao ogroman hendikep, moj telefon nije moj, ne mogu da uradim šta želim sa svojim uređajem. Čak i za Apple ima JB.
Win je pun isisavanja podataka od korisnika i ulazenja u njihovu privatnost:
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016122 ... 22b66a.jpg[/img][img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016122 ... 84a4fd.jpg[/img]
Win je pun isisavanja podataka od korisnika i ulazenja u njihovu privatnost:
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016122 ... 22b66a.jpg[/img][img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016122 ... 84a4fd.jpg[/img]
- Baraba
@Evi, ti si imao sreće, a to mi sada deluje da se tvoje korišćenje Win telefona svodi na halo i sms, možda ponekad slika. Android tablet za surfovanje.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Baraba, to ti traže i na Androidu. Čak im dajemo i otisak prsta i sken zenice. 
A ovo što si Eviju rekao, klasičan odgovor... Čovek je verovatno staloženiji i drugačije rešava probleme i "probleme".

A ovo što si Eviju rekao, klasičan odgovor... Čovek je verovatno staloženiji i drugačije rešava probleme i "probleme".

- Baraba
гари, nije ovo tema o androidu, stalno se hvataš za poređenje sa androidom, koji android uređaj koristiš? Ovo je gore od androida (možeš slobodno da me demantuješ ako koristiš android uređaj), ti si zaboravio šta si pisao, nemoj da me teraš da ti vadim komentare o privatnosti, otuda i ove moje gore slike. Win isisava sve podatke od korisnika, u ekspresnim podešavanjima ovo je sve štiklirano gore. Sitnim slovima jedva vidljivo da se konfiguriše.
Što se tiče @Evia, naravno da je staloženiji kada za surf koristi android tablet
Posle dva dana završio nadogradnje, majko mila, lebe mekani, završi se i ovo:

Što se tiče @Evia, naravno da je staloženiji kada za surf koristi android tablet

Posle dva dana završio nadogradnje, majko mila, lebe mekani, završi se i ovo:

- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Baraba, koja te to muka naterala da kupiš/koristiš ovo?
Kod mene kada sam uradio update na wm10 bio je telefon beskoristan. Mogao sam samo na poziv da se javim i da uđem u podešavanja. Tastatura je bila misaona imenica. Nisam mogao ni da vratim panel sa brzim prečicama nakon što sam ga spustio. Mukica.
Kod mene kada sam uradio update na wm10 bio je telefon beskoristan. Mogao sam samo na poziv da se javim i da uđem u podešavanja. Tastatura je bila misaona imenica. Nisam mogao ni da vratim panel sa brzim prečicama nakon što sam ga spustio. Mukica.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Znam šta sam govorio, i nemoj zaboraviti u kom kontekstu. Ali nećemo o tome ovde. I tada sam rekao da ne sečem vene zbog takvih stvari. 
Odlično, drago mi je da si uspeo.
Nemoj samo raditi hard reset nakon što staviš Redstone. Verujem da će ti lepo raditi. 
DODATAK: Da, Filipe, to za tastaturu je od početka priča. Zato, a i iz drugih razloga, se hard reset posle nadogradnje na desetku radi kao nešto što se podrazumeva.

Odlično, drago mi je da si uspeo.

DODATAK: Da, Filipe, to za tastaturu je od početka priča. Zato, a i iz drugih razloga, se hard reset posle nadogradnje na desetku radi kao nešto što se podrazumeva.
Da li da čestitam na kupovin?
Alarmi sat ti je već u Start Meniju, pregledaj pločice ima folder
Inače ono što već imaš na Start meniju, ne možeš ni dodati( vidiš da je bledje).

Alarmi sat ti je već u Start Meniju, pregledaj pločice ima folder

- Baraba
sizif, tačno, to je to, hvala. Druge stvari mogu da pinujem.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ahahaha, sad bi trebali da administracija doda u "čin" na Čvorugin nalog "deklarisani zloća", ahahaha...
Mislim, to kažem zbog toga koliko je on često pljuvao po Microsoftu i Windowsu 10 mobile, a i zbog ovog dela sa otkupljivanjem.
Koji car...
Šalu na stranu, telefon jeste dobar, ne verujem da ti se neće svideti, meni se baš baš dopada, mada ne znam ni kakvo tačno imaš iskustvo sa drugim telefonima, tj. pre svega koliko skupe telefone si ranije koristio.
Meni je bolji od svih ovih pristupačnijih Windows telefona koji su trenutno u prodaji. Dakle, sem Lumije 950. Jedino da mu, da ne ureknem, ništa ne crkne tako samo od korišćenja, a inače ću ga maziti, paziti i zvati Đorđe. Ali valjda će biti sve dobro, hebem li ga, u zadnje vreme sam kupovao telefone i ni jedan mi nije crk'o, samo što sam burazeru davao, pa ovom maznuli, ili što ga on menjao, ili tako nešto.
A ova verzija sistema koju imaš, to je poslednji zvanični build. 10.0.14393.576. Samo izbegavaj da radiš hard reset. Sad već i nema potrebe za tim, a što sam i ranije ga radio - zapravo mi nije ni pomagao, nego sam se nadao kao nečemu, al ništa od toga dok nije Microsoft ispravio te neke bubice koje su mi malko smetale. Redstone 1 (odnosno verzija 1607) je ispravio te problemčiće. I insider nemoj stavljati nikako.
DODATAK ZA BARABU I ABIOYE:
Uzgred, baraba i Abioye, čini mi se da niste rekali koliko ste platili Lumije 730/735?

Šalu na stranu, telefon jeste dobar, ne verujem da ti se neće svideti, meni se baš baš dopada, mada ne znam ni kakvo tačno imaš iskustvo sa drugim telefonima, tj. pre svega koliko skupe telefone si ranije koristio.

A ova verzija sistema koju imaš, to je poslednji zvanični build. 10.0.14393.576. Samo izbegavaj da radiš hard reset. Sad već i nema potrebe za tim, a što sam i ranije ga radio - zapravo mi nije ni pomagao, nego sam se nadao kao nečemu, al ništa od toga dok nije Microsoft ispravio te neke bubice koje su mi malko smetale. Redstone 1 (odnosno verzija 1607) je ispravio te problemčiće. I insider nemoj stavljati nikako.

DODATAK ZA BARABU I ABIOYE:
Uzgred, baraba i Abioye, čini mi se da niste rekali koliko ste platili Lumije 730/735?

Nisam je platio, kupio je moj brat negde u decembru 2014. godine u Handy shopu, dao telefon posle mesec dana snaji (nije mu nikako odgovarao windows), ona je pre desetak dana kupila novi telefon i tako je Lumia završila kod mene. Nije očuvana kao vaše, nošena je bez folije ali opet ne izgleda ni tako loše. Uglavnom, meni se dopada
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Nije tablet, već fablet od samo 6".Baraba napisao: Što se tiče @Evia, naravno da je staloženiji kada za surf koristi android tablet

Koristim ga isto koliko i 930, i oba na potpuno isti način i za iste stvari: pozivi, poruke, WA, Vajber, Telegram, 4 mejla, kamera, muzika, internet preko Kroma/Edža ili preko aplikacija, plus vrlo retko one idiotske stvari (FB, Mesindžer, Instagram) itd - dakle, za skoro sve osim skidanja filmova, za to ne koristim telefone.

Baraba, kako ovo nisi odmah primetio?sizif napisao: Alarmi sat ti je već u Start Meniju, pregledaj pločice ima folderInače ono što već imaš na Start meniju, ne možeš ni dodati( vidiš da je bledje).

Normalno da ne možeš dodati na početni ekran nešto što je već dodato.

Šta je covrugi da drugom predlaže Lujmije, a ovamo "MS dizgori"?

Ako ti nešto zafali po pitanju modela, tu su Toša i Gari da ti se nađu, a ako ti nešto zaškripi u snalaženju u samom OS-u, javi se Guruu, mene nemo' cimaš.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
A koristiš ga i za golicanje tabana ako zatreba.Evindzer napisao: Nije tablet, već fablet od samo 6".![]()
![]()
![]()
Koristim ga isto koliko i 930, i oba na potpuno isti način i za iste stvari: pozivi, poruke, WA, Vajber, Telegram, 4 mejla, kamera, muzika, internet preko Kroma/Edža ili preko aplikacija, plus vrlo retko one idiotske stvari (FB, Mesindžer, Instagram) itd - dakle, za skoro sve osim skidanja filmova, za to ne koristim telefone.![]()

- Baraba
Ne, on tablet koristi kao poslužavnik za novogodišnju jelku, jelku je okitio pa svetli kao svetla stadiona 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Kupio danas drugi poklopac i platio drugu telefon, sad je i zvanično moj. 
Uzgred, reko da pokažem nalepnicu sa nove maske. (To sam je prelepio na staru masku.) Baš je i nacrtano da treba masku skidati preko levog gornjeg ćoška telefona - kao što sam ranije i rekao da sam primetio da tako maska lepše silazi. Ali mogli su ipak bolje da daju napomeni da se ne skida maska preko oba ćoška paralelno, nekako da se više osiguraju da su skrenuli što većem broju kupaca pažnju.
[img]http://i.imgur.com/d386Twl.jpg[/img]

Uzgred, reko da pokažem nalepnicu sa nove maske. (To sam je prelepio na staru masku.) Baš je i nacrtano da treba masku skidati preko levog gornjeg ćoška telefona - kao što sam ranije i rekao da sam primetio da tako maska lepše silazi. Ali mogli su ipak bolje da daju napomeni da se ne skida maska preko oba ćoška paralelno, nekako da se više osiguraju da su skrenuli što većem broju kupaca pažnju.
[img]http://i.imgur.com/d386Twl.jpg[/img]
Znači sada imaš novi telefon [emoji106]
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Haha ja sam za to "uputstvo" i zaboravio. Skidao sam masku kako sam uhvatio telefon. Stvarno loš kvalitet maske. Posle 4 skidanja pukla kod tastera za zvuk. Ali generalno jako prijatna na dodir.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple