Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
bojankov
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 09. Apr 2009. 21:15

Post od bojankov »

Evo i ja sam ponosni vlasnik 5800,kupljena prije dva dana..Tel koji sam ja uzeo je tek nabavljen tako da je vec v20 softvera...evo ukratko moje misljenje...

(-)kod + - tastera za pojacavanje i smanjivanje ima zazor koji me nervira i zbog njega zijeva i skripi kada se pokusa stisnuti xpressmusic taster. osim toga tel je kao i vecina nokija solidnog ali ne bas zavidnog kvaliteta.
(+)sto se tice touchscreena, nije kao na iphone-u,ali je samo za nijansu slabiji. bolje reaguje ako je povrsina pritiska manja (znaci sa olovkicom odlicno radi)
(+)sto se tice muzike,odlicna je,ja sam bas zadovoljan,glasnoca i ispunjenost tonova je bas dobra...
(+-)sto se tice kamere,slike sa vise svijetla su odlicne a kako svijetlo opada sa time i kvalitet fotografije.Nocne su sa dosta suma. Video je dobar.
(+)WIFI odlicno radi
GPS jos nisam probao jer nisam imao vremena da trazim garmin...
(+)brzina odziva i rada,znaci odlicno ali bas odlicno radi...

ukratko moje preporuke,vidjecemo kako ce na dalje da se pokaze...

ako ima neko da zna dje moze da se skine garmin za touch(ili neku drugu aplikaciju koja je ok) neka posalje poruku.
n3mke@ napisao:....
probaj samo da vratis vrijeme par mjeseci unazad i onda da instaliras :)

-------------------------------
Izmenio Tomas Hokenberi:: Nije dozvoljeno postovanje poruke jedne za drugom. Koristi opciju "Izmeni".

Pravila foruma: Pravila foruma

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

n3mke@, pa singuj applikacije.... vecinu applikacija ne mozes da pustis dok ih ne singujes... isto tako je i meni bilo.... skoro 80 % aplikacija nisam mogao da instaliram bas zbog toga

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

Resen problem.. postupak je sledeci:
-Ugasiti telefon i izvaditi memorijsku karticu.
-Upaliti telefon, ukucati kod *#7370#
-Kada pita za kod, ukucati 12345 (takav je default nokiin, sem ako nije cackano nista)
-Telefon ce uraditi master reset
-Kada se upali, namestiti sve pa ponovo ugasiti telefon i ubaciti mem. karticu

problem resen
5800 XM

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Imam jedno pitanje: da li je neko koristio office paket na ovom telefonu?Zanima me da li full qwerty radi prilikom kreiranja i editovanja dokumenata?

MiLoS_Kv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2009. 20:42

Post od MiLoS_Kv »

treba mi pomoc oko wirlesa,ja se conect sve i nadje nekoliko predajnika i conect se i kad treba da otvori neku adresu pise nesto : "NO GETWAY ADRES " . . tako nesto sata je problem???

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

mozhda je glupo pitanje ali kako da znam da li su plava ili crvena/ukljuchim ona svetla sa strane, kod mene je providno .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

araphel, quickoffice premium ili kako već sam koristio, i naravno, kao i svaki program ima fullscreen qwerty. Tastatura ne zavisi od programa, uvek imaš sve opcije :wink:

darkado, ne razumem baš tvoje pitanje . Ako sam te dobro shvatio, traka sa strane je kod tebe providna, jel tako?? Možda imaš crn telefon :wink:
Nokia C6

carov
Banned

Post od carov »

darkado, ako sam te razumeo mislis na one trake sa strane... one se ne pale nikako.... MiLoS_Kv, na koji wireless se prikljcujes... ako si na ovaj obican treba da ubacis ip adresu MENU>SETTINGS>CONNECTIVITY>DESTINATIONS>INTERNET>OPTIONS>NEW ACCESS POINT>kad nadjes koju oces OPTIONS>ADVANCED SETTINGS>IPv4 SETTINGS.... i namesti adresu....

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 10. Mar 2009. 01:11

Post od maxo28 »

carov, mozda gresim, ali on misli na wireless koji daju provajderi, npr(tippnet.....) a na to ne mozes da se konektrujes zato sto nemas Point-to-Point Protocol over Eternet(PPPoE) , mozda gresim , ali sam 90% siguran da ne moze da se konektuje na taj internet
HTC Legend

stepa86
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jan 2006. 19:19

Post od stepa86 »

carov napisao:evo mislim da sam provalio odakle ogrebotine na ekranu (bar kod mene)... sve ogrebotine se pojavljuju na sredini ekrana??? stvaraju se od FUTROLE... naime futrola je najslabija na sredini jer nema podrsku okvira telefona i ona se savija i pod malim pritiskom.... i takodje sam provalio u unutrasnjosti futrole bas u predelu u kojim su ogrebotine ima dva kruga i ivicu su im ostre !!!!!
Slika
Ja nemam taj problem sa futrolom. Upravo sam je proverio. Postoje ta 2 kruga, ali su utisnuti, i pod prstima skoro neosetni...

stepa86
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od stepa86 »

Stigao je novi FW, koji donosi poboljsanja uglavnom vezana za kameru. Ocekivao sam mnogo vise.

http://dailymobile.se/forum/index.php/topic,4366.0.html

djnebica
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 10. Feb 2009. 04:06

Post od djnebica »

Izvini, a gde je stigao.... :chytry: .....a o ispunjeim/neispunjenim očekivanjima ćemo kada se STVARNO pojavi..... :roll:

MiLoS_Kv
Novajlija
Novajlija

Post od MiLoS_Kv »

s OPTIONS>ADVANCED SETTINGS>IPv4 SETTINGS.... i namesti adresu....[/quote]
e ovaj deo nisam razume bas najbolje . . . gde udjem u options . . u conectyvity ili nesto drugo ??

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

jeste, bitje da imam crni telefon. bio sam u fazonu koji god ali sad ovaj bezbojni :), malko sam se smorio. inache jako mi se svidja fon za sad, imam zamerke samo na preciznost skrolovanja i sporo otvaranje pdf-a klasichno za symbian (prvi put sam upotrebljiv pdf reader video na iphonu) ali nema veze psp je tu za te potrebe. sad josh da sachekam sertifikat i da se bacim na hackovanje.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

stepa86
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od stepa86 »

djnebica napisao:Izvini, a gde je stigao.... :chytry: .....a o ispunjeim/neispunjenim očekivanjima ćemo kada se STVARNO pojavi..... :roll:
:) U pravu si... Pozurio sam sa post-om pre nego sam procitao link-ovani topic do kraja :oops: Uglavnom, ako i donese ono sto je opisano, nisam siguran da cu raditi update...

yugollac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 01:45

Post od yugollac »

Da li su izasle neke free aplikacije korisne za ovaj telefon ili igrice koje izbacuje N-Gage (tipa Crash nitro, Need for Speed...)...?!?!

MiLoS_Kv
Novajlija
Novajlija

Post od MiLoS_Kv »

e mozda je glupo pitanje ,ali gde se kaci ono za ruku ne mog uda provalim 5 dana . . . . nemoj samo da se smejete . . . :lol: :lol: :lol:

carov
Banned

Post od carov »

MiLoS_Kv, skini poklopac baterije i tu u donjem levom uglu imas..... koristi malo uputstvo ako imas :wink: :wink:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Može li neko da mi da svoj appshelldata.xml, zato što nisam bekapovao svoj, u**ao stvar i sada ne mogu da vratim na default.

appshelldata.xml se nalazi u C/private/101F4CD2/content

Hvala vam unapred :)
Nokia C6

mrsxD
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 12. Apr 2009. 02:37

Post od mrsxD »

ljudi pomagajte,i objasnite xD
Zashto ovaj fon, a ne nokia 5320 Xpress music?
Oba imaju stereo zvucnike(muzika mi je stvaaaarno najbitnija),jedino taj dizajn,tuch...i za to 150 E vishe :shock:

Odgovori