Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Vlada Zem, jos nisam stigao da ubacim nesto muzike.....sad cu to, preko vikenda, pa javljam. :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

samo da se pohvalim da je n8 poljubio patos i to parhet ili parket ili već kako to ljudi nazivaju
ali poenta je da je pao na ekran i odskočio malo....i nema ni jedn aogrebotina mob radi sasvim normalno.ništa nema da se vidi.pad je bio sa metar i nešto visine.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

araphel, zivo me zanima kakvi su tvoji utisci za novi telefon koji si kupio... ?! To sam pitao mnoge ovdje na netu, ali me zivo zanima svacije misljenje :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

zavodnick, Za sada....jednostavno sve radi. Nisam se nesto specijalno igrao, namestio sve kako mi odgovara, instalirao par stvari, isprobao Garmin, to je to.....jednostavno radi i to je to....videcemo kad se budem jos malo druzio s njim, da se nakupe utisci.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

araphel, svi koje sam pitao imaju jako dobro i pozitivno misljenje o tom telefonu... Recimo moj rodjak ga ima, ali njega Symbian ne zanima pa i ne zna sta je kupio, ali zna sta je skupo :) I ja kad sam malo radio sa njim...woow... Stvarno odlicna stvar :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Da li se isplati zezati se sa ovom verzijom Anne što je procurela, ili bolje sačekati taj famozni kraj avgusta za oficijalni apdejt? :wink:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

araphel, ja sam neko voli da se igra sa novim stvarima tako da bih ja uvek preporucio igranje.
kad sam video preview za belle anna mi uopste vise nije interesantna.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

araphel, ja sam na mojoj C7 ubacio portovanu verziju Anna-e (drugaciji RM broj) i mogu ti reci da radi savrseno. Jedini nedostatak je to sto nema srpski. Meni je to bitna stavka jer koristim opciju: "Say caller's name" pa kada je telefon na engleskom malo smesno zvuci.

snenad, slazem se u potpunosti Belle mi izgleda fantasticno.

I da jos nesto iako sa Anna-om imam manje rama telefon radi barem za 50% brze. Sve ono sto je sa predhodnim fw malo seckalo sada radi veoma glatko. I da sada prvi put isurfujem na net preko telefona jer je web pretrazivac odradjen super.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

jerkann, hmmm ... Vjerujem da imas onda nekakav paket kod operatera gdje mjesecno imas 100-200 MB, jer ja koristim operu samo iz razloga sto mi "skida" manje kb :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

jerkann, i meni je to sa glasovnim komandama bitno, jer često koristim tu funkciju preko sluške dok vozim. Onda ispada bolje da sačekam.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

zavodnick, ma da. Inace nisam ja neki ljubitelj surfa na telefonu, ali novi browser stvarno mnoogo dobar.
araphel, pa ne znam sta a ti kazem. Bolje cekaj ako nisi siguran jer posle ne mozes da downgradujes fw.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

jerkann napisao:araphel, pa ne znam sta a ti kazem. Bolje cekaj ako nisi siguran jer posle ne mozes da downgradujes fw.
Hmmm mozes da downgrade-ujes!Samo je pitanje ima li uopste potrebe za tim... 8)
Hello Guys I downgraded My N8 From Leaked Anna Firmware to PR 1.2 Fw Version 014.02 Successfully...

Here are Few Tips...

Tip 1:One and Only N8 Firmware with downgrade support is Scandinavia DG 0598984 test firmware v11.5

Tip 2:U can simply Downgrade ur Firmware to Scandinavia dg ver 11.5 From any Highet FW.

Tip 3:To Download Scandinavia dg ver 11.5 firmware,You have to use Navifirm.
Navifirm -> Quality Assurance -> N8 -> 0598984: SCANDINAVIA DG
...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam isto instalirao tu portovanu verziju symbian anna-e i prezadovoljan sam kao i jerkann, Dosta vise koristim fabricki browser iako mi je navika da koristim operu ostala pa i dalje dosta upotrebljavam. :) Verzija koju ja imam je hakovana i mogu sve instalirati bez problema i jos mi je sistem otvoren. U svakom slucaju kad izadje oficijelni update ja cu ga instalirati preko phoenix-a, a za hack cu lako jer imam sertifikat vec napravljen za svoj mob. A sto se tice downgrade-a fw citao sam da su neki radili sa ovog bas portovanog na onaj 014. verziju tako sto ga ugase i onda urade flash kao da je dead phone i da normalno instalira zeljenu verziju fw koja se skine preko navifirm-a. Ne znam koliko je to tacno i jel neko odavde to pokusavao? :?

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

a zasto ne ubacite srpski preko nokia cookera? vrlo verovatno vec postoji fajl na daily mobilu a ako ga nema extraktujte ga sami i firmware-a sa navifirma. ovo pisem na osnovu iskustva sa s^1 ne vidim razlog da na s^3 bude drugacije mada mozda gresim

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

snenad, ne postoji jos nazalost mogucnost ubacivanja.
Fox, koliko sam ja video niko sa dailymobile-a nije uspeo da downgraduje na predhodnu verzziju barem sto se tice C7.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

jerkann,za C7 ne znam,za N8 je uspelo kod par ljudi sa SF foruma,uostalom pisemo u temi za N8... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ima li ikakve razlike da li drzim garmina na kartici ili na masovnoj memoriji telefona? Mrzi me da se petljam sa jurenjem vece kartice, a ubacio bih mapu cele Evrope, pa mi najlakse da sve bacim u memoriju telefona. Osim ako naravni ne treba to da radim iz nekog razloga :wink:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

araphel, bolje stavi na memorijsku karticu. Meni se desilo kad sam se igrao sa Phoenixom da mi je izbrisao svu memoriju na telefonu. Drugi razlog je taj sto ne moras da se majes oko pravljenja ID neophodnog za SW.UNL fajl. I da Garmin ce prema mom iskustvu da ti radi veoma lose ukoliko napravis toliku mapu. Navigacija ce dosta kasniti pa ti je moja preporuka na kraju da ubacis svega nekoliko zemalja a kad ti se javi potreba za nekim drugim tek ta da dodas.
Fox, dobro samo sam rekao, nemoj da se ljutis .... :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ok,hvala na informacijama. Onda cu ipak ubacivati zemlje kako mi budu potrebne. A jel zna neko kako da rascepkam postojecu mapu u img formatu na pojedinacne zemlje?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

araphel, mislim da to ne mozes da uradis. Moraces preko Mapsource-a da napravisjedinstven img fajl sa mapama zeljenih zemalja.

Odgovori