Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Nokia Lumia 930

Post od гари »

Sad skontao, ja posljednji put ušao u ta podešavanja još na wp8.1, zaboravio skroz na to. :) Hvala što si me podsetio.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Opušteno, će pomognem kad uzmognem. 8) :D :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Novi utisak od danas: na poslednjem neinsajderskom bildu najzad su sredili automatsko osvetljenje, sad je na nivou Denima, brzo i adekvatno.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Tako, tako... da ne moras da ckiljis :) Sta ti je jos problematicno ostalo? Kako ti se kamera ponasa?
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pokušao sam da kupim nešto zvano "Pro Shot" za 399, hvale je tamo odakle je Gari prebegao :D ali kupovina nije uspela, ne znam da li zbog problema u Prodavnici ili nečeg drugog.
Kamera - regularna aplikacija - po danu je nešto bolja nego ranije, ali i dalje tamniju belu ili sivu, ukoliko se nalaze u senci, ponekad neprirodno poplavi, a po noći je baš odavno nisam koristio. Problem koji se javio kod većine - kašnjenje sa okretanjem datuma na pločici kalendara - prisutan je i kod mene poslednjih nedelja, ali to me ne smara puno. Vajber, Votsap i Mesindžer posle onog HR od pre mesec dana rade regularno, mada se na Androidu neuporedivo brže otvaraju, posebno Mesindžer. Prodavnica se, takođe, dosta sporo otvara, a i provera eventualnih ažuriranja instaliranih aplikacija zna da potraje. Zvuk prilikom uključenja budilnika meni nije tih - kao što je bio kod Čvoruge, čini mi se - ali to može biti i do toga što poslednjih par godina živim sam, i ne volim da me budi glasan alarm, da se ne isprepadam. Nema nekih zakucavanja ili sporadičnih gašenja aplikacija, ali je sistem i dalje sporiji nego na Denimu - koji ni sam nije bio dovoljno brz da bih ja bio prezadovoljan - i to mi je ujedno i najveća trenutna mana OS-a. Uglavnom, sistem je dovoljno dosledan u radu, tako da sam u suštini zadovoljan radom 930-ce na W10M i nadam se bar da portovane aplikacije više neće zezati kao posle AU, pa da neće više biti HR, a i inače sam ga radio samo dva puta : kad sam prešao na W10M i pre mesec dana. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Mala dopuna prethodnog posta: najzad uspešno kupio Pro Shot (399 dindži ;)) i nema više problema sa probijanjem žute nijanse tamo gde treba da bude smeđa, kao ni sa plavom nijansom na sivim površinama koje su u senci. Videću da ovih dana škljocnem koju, pa možda i okačim u temi za slike, nisam odavno. :)
Dalje, nabacio sam noćas .321 - i ne vidim nikakve razlike u odnosu na raniji rad. Problem sa kalendarom i dalje prisutan, ali me to ne nervira toliko, koliko situacija da telefon i dalje nije brz kao za vreme Denima (a ni tada nije bio među najbržima, iskreno rečeno - pisao sam o tome u ovoj temi još od prvih dana posedovanja telefona). Na kraju krajeva, svi mi menjamo telefone ili ostajemo pri njima shodno svojim preferencijama, tako i ja ostajem pri ovom modelu još uvek, i pomirio sam se da sa novim bildovima neće postati super brz, samo se nadam da su 950 i XL brži od njega, pa da me to obraduje kad ga u nekom trenutku penzionišem i zamenim sa 950xl. ;)
Toliko za sada, ostajte živo, zdravo i veselo. :D

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

Obavezno napisi utiske .. I ja bih je pazario:)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

kinkel, misliš na moje utiske o 950xl? Neće to biti pre proleća, ne žuri mi se, i 930 radi sasvim zadovoljavajuće - jedino što sam ja pomalo picajzla, pa bih da telefon koji je na tržištu dve i po godine radi brzo i dobro kao telefon koji će tek izaći za godinu dana. :D
Stvarno ne mogu da se (mnogo) požalim na rad samog telefona, tih nekoliko problema koje sam ovde navodio tokom ovih 18 meseci korišćenja uglavnom su bili vezani za sistem, a ne za sam aparat - osim mog iznenađenja i razočarenja u materijale i završnu obradu, jer se plastika na leđima i metalna lajsna mnogo lakše habaju nego što bi bilo poželjno za jedan skup telefon, kakav je 930 bio kad se pojavio, a i u vreme kad sam ga ja uzeo.
A dok ne uzmem 950xl, imaš utiske o njemu utiske od strane malog, ali odabranog društva sa foruma. :)

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

:) ... 930-tca mi je promakla za malo .. Elem, ukratko .. Touch hd, trophy (tu sam se zaljubio u wp -2010 danas sluzi kao navigacija u kolima), onda htc hd7, zatim htc radar (jos radi) .. E onda sam popizdeo na windows kada su nas oduvali sa podrškom sa 7.8 na 8 .. bojkotovao ona dva modela htc-a i prve nokie ... Dolazi plodan period bavljenja androidima.. Upoznao neke likove, naučio dosta .. Ali jbg.. srce vuče, kupujem l925 (prodao je jer mi je bat bila očaj, inače mnogo lep fon), pa 730 ... E tu je trebala doci 930-tica, ali pročitam da mi4 očekuje win... I tako kupim njega (80% rada je proveo na w10 uglavnom na insideru) .. I sad l950.. Znaci, prošao sam mnogo sa win i uvek sam se osećao bolje dok sam koristio te aparate. Samo da dodam, paralelno sam koristio i androide njih sam češće menjao ..

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

kinkel napisao: Znaci, prošao sam mnogo sa win i (...) paralelno sam koristio i androide (...)
Moj čovek! ;)
Znači, nisam jedini koji "cepa" oba sistema. :)
Vidi se da veliki umovi slično razmišljaju. 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hahahahahhahahahhahahahaha.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

Guru, šta je tu smešno? I ja imam veliku glavu, ups ...UM :D
Evindzer napisao: Moj čovek! ;)
Znači, nisam jedini koji "cepa" oba sistema. :)
Vidi se da veliki umovi slično razmišljaju. 8)
+1 :)

Sent from my L925 W10M using mTalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Smešno mu je jer smo veliki umovi, a koristimo (i) Android. :)

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

:D Uuu, ova ti je dobra! Ispod pojasa,a? :D
Nema opcije svDja,a morao sam na ovu tvoju reagovati :) ...nema dosta karaktera al se nadam neće biti opomena jer ne koristim samo WP ;)

Sent from mTalk on Windows 10 PC

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

sizif, nisam se šalio, miodrage u potpisu ima rečenicu "Mislim - dakle, Androidu želim smrt" -- ili tako nešto, latinski mi nije jača strana. :roll:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

"Uostalom govoreći, Android treba uništiti"- to je pravi prevod.
Smeh je bio zbog pominjanja umova, slatko sam se nasmejao. Ne se neko ljuti, ništa loše nisam mislio.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:"Uostalom govoreći, Android treba uništiti"- to je pravi prevod.
Šta ti je karma,... i na kraju si dočekao da se Windows Phone uništio, dok Android nikad jači. :lol: :lol: :lol:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage napisao:Smeh je bio zbog pominjanja umova, slatko sam se nasmejao. Ne se neko ljuti, ništa loše nisam mislio.
Opušteno, što bismo se ljutili. Mi veliki umovi smo tolerantni, je li tako, Sizife? ;)

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Tako je, lako je nama s velikim ... :) spremimo kokice, a ako je žesća zabava posegnemo za nekim slatkišem(kit ket, lizalica, marš malo...) :D

Sent from my L925 W10M using mTalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

sizif 05 napisao:(...) ako je žesća zabava posegnemo za nekim slatkišem(kit ket, lizalica, marš malo...) :D
Odavno se nisam lepše nasmejao. :D :D :D
Ovo marš malo prvi put čujem, ali računaj da ću ti ukrasti foru. ;)

Odgovori